-
1ο σέρβις για το suzuki sx4.
Λάδι 4lt Motul x-cess 8100 5-40w 41,60 ευρώ.
Φίλτρο λαδιού 7,46 ευρώ.
Ροδέλλα **0,85 ευρώ. **Εργατικά (συμπεριλαμβάνεται έλεγχος σε διάφορα σημεία για διαρροές κλπ.) **19 ευρώ **
Φ.Π.Α. για όλα τα παραπάνω 13,09 ευρώ.
Σύνολο: 82 ευρώ
-
Καλημέρα!
Έχω μια απορία και θα ήθελα να σε ρωτήσω το εξής:
Έκανες 1ο service στο suzuki ή πρώτη προγραμματισμένη αλλαγή λαδιών.
Και εξηγούμαι.
Τον έλεγχο σε διάφορα σημεία για διαρροές κλπ τον ζήτησες; Τον απαιτεί το πρόγραμμα συντήρησης της αντιπροσωπείας; Γιατί αν δεν συμβαίνει τίποτα από τα 2, τότε ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΡΕΩΘΗΚΕΣ; το αυτοκίνητο δεν έχει εγγύηση; Και όταν ένα αυτοκίνητο έχει εγγύηση, καλύπτεται το κόστος των υλικών και της εργασίας, απ' ό,τι ξέρω...
Γιατί αλλιώς γιατί να μην κάνουν και έναν πλήρη τεχνικό έλεγχο του αυτοκινήτου. Κακό δεν κάνει... Αλλά πάλι, το κόστος των εργατικών θα ήταν τότε 109 ευρώ και θα αντιδρούσες και όχι 19, ποσό που κάποιος δέχεται ίσως πιο εύκολα.. -
Καλημέρα. Έκανα αλλαγή λαδιών (μικρό σέρβις) στα 5.000 χλμ. Ο κατασκευαστής προβλέπει στα 7.500 χλμ αλλά είπα να τα αλλάξω λίγο πιο γρήγορα να φύγουν τυχόν ρινίσματα.
Τον έλεγχο σε διάφορα σημεία δεν τον ζήτησα. Στα σχετικά παραστατικά προσαρτάται και ο σχετικός πίνακας με τους ελέγχους που πρέπει να γίνονται, κατά την suzuki, οι οποίοι ποικίλουν ανάλογα με τα χλμ που έχει διανύσει το όχημα.
-
Σε αυτή την περίπτωση,δηλαδή, το απαιτεί το πρόγραμμα συντήρησης του αυτοκινήτου.
Ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Καλά χιλιομετρα με το καλύτερο, κατά τη γνώμη μου αυτοκίνητο της κατηγορίας. -
Στο honda τα εργατικά είναι κοντά στα 70 για servis
-
Ο χρήστης papadim_Jim έγραψε:
Σε αυτή την περίπτωση,δηλαδή, το απαιτεί το πρόγραμμα συντήρησης του αυτοκινήτου.Τουλάχιστον στα χαρτιά έτσι φαίνεται. Τώρα αν είναι επινόηση της εδώ αντιπροσωπείας και ότι της suzuki αυτό δεν το γνωρίζω. Πάντως καλό είναι νομίζω να γίνονται αυτοί οι έλεγχοι.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Πάντως καλό είναι νομίζω να γίνονται αυτοί οι έλεγχοι.Όχι μόνο είναι καλό αλλά είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.
-
Αρκεί να γίνονται και να μην συμπληρώνουν τα κουτάκια απλά.
-
Κοτάξτε, κατά τη γνώμη μου και κάθε εβδομάδα να γίνονταν αυτοί οι έλεγχοι κακό δεν έκαναν στο αυτοκίνητο. Το θέμα είναι τι γίνεται με τις χρεώσεις των ελέγχων αυτών και ειδικά σε καινούργια εντός εγγύησης αυτοκίνητα. Επί παραδείγματι, στο δικό μου αυτοκίνητο προβλέπεται από τον κατασκευαστή αλλαγή λαδιών κάθε 15.000 και service κάθε 30.000. Εάν πήγαινα λοιπόν για αλλαγή λαδιών και μου χρεώναν ελέγχους που δεν ζήτησα και δεν προβλέπονται, δεν θα το δεχόμουν, εφόσον τέτοιοι έλεγχοι προβλέπονται μόνο στο service.
-
Τα service του Swift μου μέχρι στιγμής...
07500χλμ:73
-
λαδια συνθετικα,φιλτρο λαδιου,ροδελα,υγρο καθαρισμου για το παμπριζ,ελεγχοι σε φιαφορα σημεια.(ενταξει οπτικοι ψευτοελεγχοι,γρασαρισματα,σφιξιμο χειροφρενου κτλ)συνολο 40 Ε με εκπτωση σε αντιπροσωπεια Οπελ στην θεσσαλονικη
-
να κανω μια ερωτηση......η εργατοωρα στην φορντ ποσο κοστιζει; ποια εταιρια εχει την χαμηλοτερο κοστος στα σέρβις;
-
Το κόστος της εργατοώρας καθορίζεται ελεύθερα από το κάθε συνεργείο οπότε ότι και να σου πούμε θα είναι σχετικό
-
Aλλαγη λαδιων
Αλλαγη φιλτρου λαδιου
Αλλαγη μπουζοκαλωδιων
Αλλαγη καμμενης λαμπας στη κονσολα100
-
αυτοκινητο toyota celica ts 2005
χιλιομετρα 42.500
service 45.000km (υποχρεωτικο για επεκταση εγγυησης για αλλα 3 χρονια)
κοστος 160ευρω (5 λιτρα full sythetic oil 5-40, φιλτρο λαδιου, καθαριστικο φρενων, φλαντζα ταπα καρτερ, καθαρισμος φρενων, συνδεση σε διαγνωστικο, προβλεπομενος ελεγχος σημειων και συσφιξη, καρτα ελεγχου καυσαεριων)
διαρκεια 2 ωρες
επιπλεον αλλαγη δισκοπλακες και τακακια (στην εγγυηση). διαρκεια 30 λεπτα -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
αυτοκινητο toyota celica ts 2005
χιλιομετρα 42.500
service 45.000km (υποχρεωτικο για επεκταση εγγυησης για αλλα 3 χρονια)
κοστος 160ευρω (5 λιτρα full sythetic oil 5-40, φιλτρο λαδιου, καθαριστικο φρενων, φλαντζα ταπα καρτερ, καθαρισμος φρενων, συνδεση σε διαγνωστικο, προβλεπομενος ελεγχος σημειων και συσφιξη, καρτα ελεγχου καυσαεριων)
διαρκεια 2 ωρες
επιπλεον αλλαγη δισκοπλακες και τακακια (στην εγγυηση). διαρκεια 30 λεπταπόσο τα λάδια και τι μάρκα είναι.... (5- 40 βάζω κι εγω)
-
Ας ρίξουμε λίγο λάδι στη φωτιά, γιατί έχει αδρανήσει το παρόν θέμα. Τώρα που οι γιορτές πλησιάζουν και η αναζήτηση 'χορηγών' των δώρων κορυφώνεται, σας παραθέτω το δικό μου 'δώρο' στο γνωστότατο 'φαρμακείο' στο Γαλάτσι.
Πήγα λοιπόν, το Ιμπιζάκι μου (2003 μοντέλο) για σέρβις 60.000 χλμ. Κόστος (τελικές τιμές με ΦΠΑ):- Ιμάντες (εκκεντροφόρου, δυναμό, ρουλεμάν, βάση τεντωτήρα): 264 ευρώ
2)μπουζί, λάδια, φίλτρα λαδιού-βενζίνης, αναλώσιμα, υγρό πλυστικής, φίλτρο αέρος, υγρό καθαρισμού λίπανσης, φίλτρο 151 ευρώ
3)μπαταρία bosch 93 ευρώ
4)Τακάκια-δισκόπλακες (εμπρός), 185 ευρώ
5)Αμορτισέρ (σπόρ) βάση, ελατήρια (μπρος-πίσω) 182 ευρώ
6)Συνεμπλόκ (κούπρα) 17 ευρώ
Σύνολο ανταλλακτικών 891,9 ευρώ
Σύνολο κόστους εργατικών (με ΦΠΑ) 593,1Γενικό Σύνολο 1.485 ευρώ
Πληρωτέο (χωρίς απόδειξη εργατικών=γλύτωσα τον ΦΠΑ) 891,9+498,4=1.390,3 ευρώ.Στην υγειά μου (και της γυναίκας μου, αφού ως νέα οδηγός το κληρονομεί πλέον...)
- Ιμάντες (εκκεντροφόρου, δυναμό, ρουλεμάν, βάση τεντωτήρα): 264 ευρώ
-
Ο χρήστης ΔΙΟΝΥΣΗΣ έγραψε:
στο γνωστότατο 'φαρμακείο' στο Γαλάτσι.
Πήγα λοιπόν, το Ιμπιζάκι μου (2003 μοντέλο) για σέρβις 60.000 χλμ. Κόστος (τελικές τιμές με ΦΠΑ):Σύνολο ανταλλακτικών 891,9 ευρώ
Πληρωτέο (χωρίς απόδειξη εργατικών=γλύτωσα τον ΦΠΑ) 891,9+498,4=1.390,3 ευρώ.Στην υγειά μου (και της γυναίκας μου, αφού ως νέα οδηγός το κληρονομεί πλέον...)
Πόσα?
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
στο γνωστότατο 'φαρμακείο' στο Γαλάτσι.
Πήγα λοιπόν, το Ιμπιζάκι μου (2003 μοντέλο) για σέρβις 60.000 χλμ. Κόστος (τελικές τιμές με ΦΠΑ):Σύνολο ανταλλακτικών 891,9 ευρώ
Πόσα?
Άσε, θα κρατήσω την Μ3!
Χωρίς πλάκα, πόσο πάει το σέρβις μιας Μ;
-
600e εργατικα? ποσες μερες το δουλευαν?
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?