-
οταν ολες οι αυτοκινητοβιομηχανιες ειναι λιγοτερο ή περισσοτερο αναλογα με τα οικονομικα τους και τα τελικα προιοντα τους προσανατολισμενες στην κατασκευη αυτοκινητων με οσο το δυνατον καλυτερη παθητικη ασφαλεια σχεδιαζοντας αυτοκινητα με το δυνατον περισσοτερο [υπο προυποθεσεις βαρους και αισθητικης] ακαμπτους τους χωρους των επιβατων εμεις καθομαστε και συζηταμε οτι κατι τετοιο θα δημιουργουσε προβληματα σε αλλα αυτοκινητα επειδη οταν θα πεσουν σε ενα τετοιο αυτοκινητο [που παραμορφωνεται λιγοτερο ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΙΝΑ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ] θα παθουν μεγαλυτερες ζημιες!!!!!!!
τι να πω απο κει και περα περισσοτερο.
τι και αν συζηταμε για ρολ-κειτζ που σιγουρα για ευνοητους λογους δεν μπορει ακομα τουλαχιστον και με την μορφη που ολοι εχουμε στο μυαλο μας να σκεφτει κανεις οτι μπορει να διατιθεται ως εξοπλισμος εστω και προαιρετικος απο τις αυτοκινητοβιομχανιες.
η ερευνα και ο ανταγωνισμος για πιο ασφαλη αυτοκινητα ετσι ή αλλιως προς τα κει οδηγειται παραλληλα με την χρηση των ηλεκρονικων βοηθηματων......... τωρα εαν αυτος ο κλωβος ασφαλειας δεν φαινεται αλλα ειναι ''αορατος'' στα ματια των αγοραστων κανοντας οσο το δυνατον πιο ακαμπτη και λιγοτερο παραμορφωσιμη την καμπινα των επιβατων δεν θα πειραζει ενω το ρολ-κειτζ πειραζει!!!!!!
-
alexastrag, πραγματικά λυπάμαι που απαντάς χωρίς να κάνεις καν τον κόπο να διαβάσεις τις τοποθετήσεις των συνομιλητών σου.
Επίσης λυπάμαι για τις απόλυτες τοποθετήσεις σου, ενώ είναι προφανές πως η γνώση σου επί του θέματος είναι καθαρά επιφανειακή.
Έτσι δεν μπορεί να γίνει διάλογος. -
Ο χρήστης takinen έγραψε:
alexastrag, πραγματικά λυπάμαι που απαντάς χωρίς να κάνεις καν τον κόπο να διαβάσεις τις τοποθετήσεις των συνομιλητών σου.
Επίσης λυπάμαι για τις απόλυτες τοποθετήσεις σου, ενώ είναι προφανές πως η γνώση σου επί του θέματος είναι καθαρά επιφανειακή.
Έτσι δεν μπορεί να γίνει διάλογος.δεν ειναι δυνατον να απανταει καποιος χωρις να διαβαζει προηγουμενως τι λενε οι αλλοι εκτος εαν σε μπερδεψε το οτι δεν κανω quote σε καθε μια δημοσιευση ξεχωριστα μονο και μονο για την οικονομια του χωρου.
δεν ειπα ποτε οτι ειμαι ειδικος σε καποιον τομεα και απλα παραθετω τις αποψεις μου οπου για τις οποιες εαν δεν παρω καποια απαντηση που να ειναι τεκμηριωμενη δεν πειθωμαι ευκολα γιατι τα ''νομιζω'' και τα ''χωρις να ειμαι σιγουρος'' που και εγω πολλες φορες χρησιμοποιω δεν σημαινει οτι ειναι και ορθα.
εαν λοιπον εχεις τεκμηριωμενη αποψη που να προκυπτει απο την εξειδικευση σου στο συγκεκριμενο θεμα ή εστω διαθετεις την γνωση αυτη μεσω αλλης πηγης να μου την κανεις γνωστη ωστε να την κανω και εγω κτημα και να σταματησω να εχω επιφανειακες γνωσεις οπως πολυ ευγενικα μου επισημαινεις.
μεχρι τοτε ομως να μου επιτρεψεις να παραμεινω στις αποψεις μου αυτες!!!!!
-
Το θέμα της ακαμψίας είναι πολύπλοκο. Η ακαμψία περιγράφεται ως ένα σύνολο μητρώων με εκατοντάδες στήλες και γραμμές, δεν είναι απλά ένα νούμερο, όπως νομίζεις ισοπεδώνοντας τις σύγχρονες καμπίνες επιβατών ΙΧ, με καμπίνες που προστατεύονται από roll cage. Είναι δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις που δεν μπορείς να τις συγκρίνεις.
Το γιατί, το εξηγώ πιο πάνω.
Το πόσο, δεν μπορώ να σου το δώσω ούτε εγώ, ούτε κανείς άλλος που δεν εργάζεται σε αντίστοιχο τμήμα μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας.
Παίρνω από όσα λες τη φράση αυτοκινητα με το δυνατον περισσοτερο ακαμπτους τους χωρους των επιβατων Τι σημαίνει όσο το δυνατόν περισσότερο άκαμπτους; Δεν έχουν καμία παραμόρφωση; Αδύνατο! Έχουν λίγη; Πόση; Πως επηρεάζει; Τι γίνεται με την απορρόφηση της ενέργειας; Πώς διανέμεται;Tέλος πάντων αφού υπάρχει το γεγονός της μεταβολής, στην ακαμψία μετά την τοποθέτηση roll cage ασχέτως με το πόσο αλλά με το προς τα πού τείνει η μεταβολή, τότε αυτό το αυτοκίνητο κακώς θα κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Όλα τα σύγχρονα ΙΧ είναι εν τέλει μελετημένα ως προς τη συμπεριφορά τους σε μια σύγκρουση βάση διεθνούς τυποποιήσης. Το ΙΧ με roll cage δεν έχει υπόστεί καμία αντίστοιχη μελέτη ως προς τα αποτελέσματα συγκρούσεων με άλλους.
-
καλα ολα αυτα που αναφερεις ομως η συζητηση ξεκινησε για την νομιμοτητα τους και για τα πλεονεκτηματα ή μειονεκτηματα που πιθανως εχουν.
μεχρι στιγμης λοιπον δεν εχει υπευθυνα απαντηθει το αν ειναι νομιμα ή οχι και οσο για τα συν ή τα πλην η απαντηση του nass ηταν πολυ περιεκτικη.
σχετικα τωρα με ολα τα υπολοιπα και για το ποσο αρνητικα μπορει να επηρεασουν ενα αλλο αυτοκινητο που θα ερθει σε επαφη μαζι τους ειπαμε ολοι τις αποψεις μας.
αυτο ομως που δεν μπορω να καταννοησω ειναι πως ειναι δυνατον ενα αυτοκινητο που εχει μεγαλυτερη ακαμψια στην καμπινα των επιβατων ακριβως για να τους προστατευει θα πρεπει αυτοματως να θεωρειται σαν επικινδυνο για ολα τα υπολοιπα αυτοκινητα και να συζηταμε την νομιμοτητα του ή οχι........μα ειναι δυνατον;;;;
δηλαδη ολα αυτα τα τελευταια χρονια ...........αλλα και πολυ περισσοτερο αυτα που θα ερθουν στο εγγυς μελλον.......... η τεχνολογια της σχεδιασης μεσω υπολογιστων τα κρας-τεστ και η χρηση ''εξωτικων'' υλικων [σε σχεση με το παρελθον παντα] που ηδη παρεχει την δυνατοτητα αυτη δλδ αυξημενη ακαμψια για την προστασια των επιβατων στην καμπινα................................. και που θα μεγαλωνει [η ακαμψια αυτη] οσο ειναι δυνατον απο τεχνικης και σχεδιαστικης πλευρας θα κανει αυτοκινητα ''επικινδυνα'' για τα αλλα που τυχον δεν διαθετουν τις εξελιξεις αυτες!!!!!!
μα ειναι αυτος συλλογισμος αξιος για να τον συζηταμε;;;;
ξεχαστε τα ρολ-κειτζ με την μορφη που ολοι εχουμε στο μυαλο μας γιατι κατι τετοιο ετσι ή αλλιως ειναι πρακτικα αδυνατο να εφαρμοστει απο τις αυτοκινητοβιομηχανιες.........εδω συζηταμε για την ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΑΜΨΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΙΝΑ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ !!!!!
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ Η ΟΧΙ;;;;;;
εδω και μονον εδω πρεπει να σταθουμε ......αυτη ειναι η ουσια της υποθεσης και της οποιας αντιπαραθεσης σε αυτο το θεμα!!!!!!!!!
-
Μπορει καποιος να μας απαντησει υπευθυνα αν ειναι 'παρανομο' η οχι? Ειτε απο ΚΤΕΟ ειτε απο ασφαλειες...
-
Ο χρήστης gazos έγραψε:
Μπορει καποιος να μας απαντησει υπευθυνα αν ειναι 'παρανομο' η οχι? Ειτε απο ΚΤΕΟ ειτε απο ασφαλειες...Δεν υπαρχει κανεις αγωνιζομενος ή μη που να μπορει να μας απαντησει?
-
Καταρχήν, ονομάζεται roll-cage και όχι roll-bar (=αυτή είναι η προστατευτική μπάρα που τοποθετείται σε ορισμένα ανοιχτά μοντέλα, π.χ. αν θυμάστε το παλιότερο Golf Cabriolet).
Η παθητική ασφάλεια που παρέχει το όχημα αυξάνεται δραματικά, ειδικά σε συγκρούσεις από το πλάι ή σε ανατροπή και λιγότερο στην πλαγιομετωπική ή απλώς μετωπική πρόσκρουση, χωρίς να λέω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει βελτίωση.
Αν κάποιος αποφασίσει να τοποθετήσει roll-cage σε πολιτικό όχημα, τότε θα επιλέξει μία πιο light εκδοχή, η οποία δεν περιλαμβάνει όλες τις μπάρες ενός αγωνιστικού roll-cage. Μπορεί να μην είναι αντίστοιχα ασφαλές, είναι όμως πολύ πιο πρακτικό. Δεν καταργεί το πίσω κάθισμα, ούτε απαιτεί προϋπηρεσία στο μπαλέτο για να διεισδύσετε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
Όσο για την ασφάλιση, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Δυστυχώς δε γνωρίζω τι γίνεται με το ΚΤΕΟ, γιατί δεν το έχω ψάξει καθόλου.
Προσωπικά, θεωρώ ότι ένα πολιτικό roll-cage και καλό μπάκετ με ζώνες 4 σημείων είναι απαραίτητα για κάποιον που αρέσκεται σε γρήγορες βόλτες, ειδικά αν διαθέτει ένα από τα Rallye/VTS (επειδή είναι εκ κατασκευής χάρτινα και επειδή έχουν ούτως ή άλλως φτωχότατο εσωτερικό).
Το κόστος μπορεί να κρατηθεί κάτω από τα 1000 ευρώ. Στον Herby που είχα ρωτήσει, από τους πλέον γνωστούς στον ελληνικό χώρο πάνω στον τομέα, η τοποθέτηση απαιτούσε την παραμονή του αυτοκινήτου στο συνεργείο για μία εβδομάδα, ενώ το υλικό που χρησιμοποιείται είναι το χρωμιομολυβδένιο, κατευθείαν από το WRC (πριν δύο δεκαετίες, το χρησιμοποιούσαν στην κατασκευή πλαισίων στην F1).
Καλές βόλτες και πάντα με ασφάλεια για εαυτούς και άλλους -
καλησπερα
πρεπει να μην καληπτετε απο την ασφαλιστικη, οπως και η μπαρα που βαζεις μεσα στην μηχανη, τρακαρε ο φιλος μου και η ασφαλιστικη δεν του πληρωσε την ζημια που επαθε η μηχανη απο την μπαρα !! Οπως και τα bull bar που βαζουν τα τζιπ μπροστα τα οποια ειναι και αυτα ακαλυπτα απο ασφαλιστηκες ετ. και δεν μπορεις να περασεις και ΚΤΕΟ επιπλεον.
Ολα αυτα επειδη ειναι επιπλεον παρεμβασεις που δεν ειναι εκ-κατασκευης η δεν τις συνηστα ο κατασκευαστης (στην περιπτωση του roll-cage) δεν καλυπτονται απο τις ασφαλ. εταιριες
για τα bull bar και την μπαρα μηχανης ειμαι 1000 % σιγουρος
-
Ο χρήστης DimisGR έγραψε:
για τα bull bar και την μπαρα μηχανης ειμαι 1000 % σιγουρος
..καλα τα bull bar ή οπως αλλιως λεγονται ειναι παρανομα!
αλλα η μπαρα θολων να σε βγαζει εκτος ασφαλειας ???
το εψαξε νομικα το θέμα ή επαναπαυτηκε σε αυτο που του ειπαν ??
πρωτη φορα το ακουω...
Για δωσε περισσοτερες λεπτομερειες σχετικα με το ειδος της ασφαλισης που ειχε κανει ...! -
Ο χρήστης tm έγραψε:
[
..καλα τα bull bar ή οπως αλλιως λεγονται ειναι παρανομα!
αλλα η μπαρα θολων να σε βγαζει εκτος ασφαλειας ???
το εψαξε νομικα το θέμα ή επαναπαυτηκε σε αυτο που του ειπαν ??
πρωτη φορα το ακουω...
Για δωσε περισσοτερες λεπτομερειες σχετικα με το ειδος της ασφαλισης που ειχε κανει ...!καλησπερα, η εταιρια δεν τον αποζημιωσε και δεν εφταιγε κιολας ο φιλος μου, μια μηχανη επεσε πανω του μετωπικα , αλλα μεσα στην πολη εγινε το σκηνικο χωρις τραυματισμους ευτυχως.
Ακομα και προβολεις να βαλεις στο αμαξι πχ. τζιπακια και οχι τους μανισιους αμα στους σπασουν παλι δεν σε καλυπτει η ασφαλεια.
Η ασφαλιση που εκανε ειναι : τραυματισμος προσωπικος ή γ' προσωπων, θραυση κρυσταλλων, καταστροφη απο πυρκαγια ή καιρικα φαινομενα (χαλαζι), δικαστικη καλυψη (χορηγηση δικηγορου απ'την ασφαλιστικη), εξοδα ξενοδοχειων και μεταφορικα αμα γινει κατι εκτος Ελλαδας.
Τωρα ισως πανε βασει το τι επιτρεπετε απο το ΚΤΕΟ, γιατι αμα βαλεις τετοιες μπαρες ειμαι σιγουρος οτι δεν περναει ΚΤΕΟ (με αξιοκρατικα κριτηρια) οπως και ολα τα παραπανω που ανεφερα παλι δεν περνανε ΚΤΕΟ
Αυτη ειναι η ταπεινη μου γνωμη....
-
Αν όλοι κυκλοφορούσαμε με 'μαλακά' αυτοκίνητα απλά όλοι θα είχαμε την ίδια πιθανότητα να πάθουμε κάτι στη σύγκρουση. Επειδή όμως μερικοί έχουν μεγαλύτερα (απόσταση από τη σύγκρουση) και βαρύτερα (ο βαρύτερος επιβραδύνεται λιγότερο άρα λιγότερα g) και σκληρότερα αυτοκίνητα αυτοί προστατεύονται καλύτερα από τους άλλους και σε βάρος τους. Και για το λόγο αυτό σκέφτονται στις ΗΠΑ να απαγορεύσουν τα θηριώδη SUV από την κυκλοφορία....επειδή λέει προκαλούν μεγάλη ζημιά στο άλλο αυτοκίνητο!
Περί νομοθεσίας κλπ δεν ξέρω αλλά οι ασφαλιστικές εταιρείες στην Αγγλία όπου ζώ θέλουν να ενημερώνονται για οποιαδήποτε τροποποίηση που κάνεις στο αυτοκίνητο και ανάλογα προσαρμόζουν τα ασφάλιστρα. Δεν ξέρω ειδικά για roll-cage αλλά πιστεύω ότι μόνον τα καλύτερα αντικλεπτικά συστήματα ελαττώνουν τα ασφάλιστρα, όλα τα άλλα τα αυξάνουν (αντικατοπτρίζουν την άποψη ότι αφού ο ιδιοκτήτης το τροποποιεί ψάχνεται άρα είναι παράξενος άρα μη φυσιολογικός και συνεπώς πιο επικίνδυνος).
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Και για το λόγο αυτό σκέφτονται στις ΗΠΑ να απαγορεύσουν τα θηριώδη SUV από την κυκλοφορία....επειδή λέει προκαλούν μεγάλη ζημιά στο άλλο αυτοκίνητο!Φαντασου δηλαδη να πεσει ενα ΧΑΜΕΡ επανω σου, το αμαξι καλυτερα να το πεταξεις
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Και για το λόγο αυτό σκέφτονται στις ΗΠΑ να απαγορεύσουν τα θηριώδη SUV από την κυκλοφορία....επειδή λέει προκαλούν μεγάλη ζημιά στο άλλο αυτοκίνητο!..καλα αυτο αποκλειεται να γινει εδω, ποτε!!!! Θα χασουν πελατισσες οι εταιριες γι αυτο ακριβως το λογο!!! (πηρα ενα μικρο τζιπακι μωρε, γιατι ειμαι και καινουργια οδηγος, να μην εχω προβλημα)
Παντως εξακολουθει να μου κανει τρομερη εντυπωση το οτι δεν τον καλυψαν επειδη ειχε μπαρα θολων!!!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
..καλα τα bull bar ή οπως αλλιως λεγονται ειναι παρανομα!Δεν έχω δει όμως ποτέ τροχόμπατσο να υποχρεώνει κανέναν εδώ να το βγάλει από το 'πετσικό' του... Αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, σχεδόν όλοι έχουν βάλει bull-bar στα τζιποειδή τους. Εδώ είδα bull-bar σε Hyundai (p)Atos!
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Δεν έχω δει όμως ποτέ τροχόμπατσο να υποχρεώνει κανέναν εδώ να το βγάλει από το 'πετσικό' του... Αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, σχεδόν όλοι έχουν βάλει bull-bar στα τζιποειδή τους. Εδώ είδα bull-bar σε Hyundai (p)Atos!
... Εχουν χιλιοειπωθει αυτα.. Σταματανε, μονο για τα τσεπωσουν! Ειδες κανεναν να σταματαει αυτοκινητο, επειδη δε δουλευουν τα φωτα στοπ, π.χ., οταν δε λειτουργουν τα φλας??
Μακρυα απο μας αυτοι οι τυποι με bull-bar, λες και ζουμε σε καμμια χωρα που το να περναει ελαφι ή αρκουδα ή ταρανδος ειναι συχνοτατο φαινομενο, γιατι αν σε μαζεψουν, τερματισες!!!! -
Το σιγουρο ειναι οτι αυτοκινητο με roll-cage ασφαλιζεται. Και καλυτερη αποδειξη ειναι μερικα απο τα ελληνικα αγωνιστικα αυτοκινητα (δε λεω ολα, μιας και δε μπορω να ξερω τι κανουν ολα). Τουλαχιστον για οσα γνωριζω, ειναι ασφαλισμενα.
Μηπως υπαρχει ομως καποιος να μας πει τι γινεται με ο ΚΤΕΟ? Γιατι ειμαι σιγουρος οτι και τηλεφωνο να παρω και να τους κανω μια τετοια ερωτηση, οι μισοι θα δωσουν διαφορετικη απαντηση απο τους αλλους μισους, και ολοι μαζι δε θα εχουν καταλαβει βασικα για ποιο πραγμα μιλαμε.
-
Καλημερα σας κυριοι.Ειμαι κατοχος ενως 106 1600 το οποιο το εχω τοποθετησει ενα ROLLCAGE SPARCO FULL με οτι συνεπαγετε αυτο (BUCKET-ζωνες-βγαλμενα πισω καθισματα κτλ)Με λιγα λογια εχω ενα αγωνιστηκο το οποιο χρησημοποιω και για καθημερινο αυτοκινητο μιας και δεν υπαρχει δυνατοτητα για δευτερο.Νομικα απο οσο γνωριζω μεχρι και η αστυνομια μπορει να σε ΄΄βαλει χερι΄΄ μιας και υπαρχει παραποιηση αδειας (απο 5 θεσεων που λεει η αδεια αυτο ειναι 2 θεσεων στην ουσια) αλλα δεν το κανει κανενας.Νομικα ομως μπορει αν πεσεις σε στραβωξυλο να σε κανει ζημια.Απο εκει και περα ανεβαζει την ακαμψια στα υψη οπως σωστα τα ειπανε τα παιδια παραπανω και εχεις ασφαλεια μεγαλυτερη σε περιπτωση ανατροπης-τρακαρισματος.Ενοχλει μερικους στο καθε μερα μπες-βγες αλλα αυτο ειναι θεμα του καθενος κατα ποσο το αντεχει.Θα πρεπει να εισαι δεμενος οσο το δυνατων ποιο πολλες φορες ακομα και μεσα στην πολη γιατι σε μικροτρακαρησματακι μπορει να παθεις ζημια απο την βιαιη συνγκρουση με το κεφαλη στην σωληνα.Στο θεμα Κτεο μπορει καποιος να σε κωψει απλα για παραποιηση αδειας αλλα δεν το κανουν.Εγω οταν το περασα Κτεο μου ειπανε απλα οτι απ εξω τους ενδιαφερει να μην εχει σιδεριες οπως πχ τα τζιπ με τα Bullbar τα οποια ειδικα οταν ειναι απο σιδερο και οχι πλαστικα οπως μερικα ειναι επικινδυνα αν χτυπησεις πεζο.Το περιεργο ομως το επαθα στην γραμμη Κτεο οταν μου κοιταξαν τζογο.Μου ειπανε οτι θα πρεπει να παιζει λιγο οπως τα καινουργια και οχι να ειναι ντουβαρι μιας και εχω περασει τα αλουμινενια της PEUGEOTSPORT.Και το ποιο κουφο...Ενω εβγαλα τις 15αρες και φορεσα τις 14αρες που εχει απο την ΄΄μαμα΄΄η διασταση του ελαστικου που φοραγε εκεινη την στιγμη ηταν λαθος(185-55-14).Μιας και το χαρτακι στην πορτα του οδηγου ελεγε διασταση ελαστικου 175-60-14 οπως εβγαιναν τα 1600 τα 8βαλβιδα.Εξηγησα στον υπαληλο οτι πλεον ολα τα 106 μετα το δικο μου εβγαιναν με διασταση που φοραγα (185-55-14) αλλα αυτος το αντιθετο.Αναγκαστηκα λοιπον να παω στην PEUGEOT και να παρω ενα προσπεκτους απο 106 στο οποιο αναγραφοτανε η διασταση που ειχα και που βγαινει το αμαξι(185-55-14) και να του το παω.Και ρωταω στο τελος.Τι θα γινοτανε αν η πορτα μου ηταν χτυπημενη και αλλαγμενη και δεν υπηρχε το χαρτακι που βγαινει απο το εργοστασιο και αναγραφει την διασταση του ελαστικου?Αλλα απαντηση καμια.Αυτο που μου ειπε ειναι οτι και την επομενη φορα θα πρεπει να το εχω μαζι μου το προσπεκτους.
Καλη σας μερα!
-
Ο χρήστης ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Καλημερα σας κυριοι.Ειμαι κατοχος ενως 106 1600 το οποιο το εχω τοποθετησει ενα ROLLCAGE SPARCO FULL με οτι συνεπαγετε αυτο (BUCKET-ζωνες-βγαλμενα πισω καθισματα κτλ)Με λιγα λογια εχω ενα αγωνιστηκο το οποιο χρησημοποιω και για καθημερινο αυτοκινητο μιας και δεν υπαρχει δυνατοτητα για δευτερο.Νομικα απο οσο γνωριζω μεχρι και η αστυνομια μπορει να σε ΄΄βαλει χερι΄΄ μιας και υπαρχει παραποιηση αδειας (απο 5 θεσεων που λεει η αδεια αυτο ειναι 2 θεσεων στην ουσια) αλλα δεν το κανει κανενας.Νομικα ομως μπορει αν πεσεις σε στραβωξυλο να σε κανει ζημια.Απο εκει και περα ανεβαζει την ακαμψια στα υψη οπως σωστα τα ειπανε τα παιδια παραπανω και εχεις ασφαλεια μεγαλυτερη σε περιπτωση ανατροπης-τρακαρισματος.Ενοχλει μερικους στο καθε μερα μπες-βγες αλλα αυτο ειναι θεμα του καθενος κατα ποσο το αντεχει.Θα πρεπει να εισαι δεμενος οσο το δυνατων ποιο πολλες φορες ακομα και μεσα στην πολη γιατι σε μικροτρακαρησματακι μπορει να παθεις ζημια απο την βιαιη συνγκρουση με το κεφαλη στην σωληνα.Στο θεμα Κτεο μπορει καποιος να σε κωψει απλα για παραποιηση αδειας αλλα δεν το κανουν.Εγω οταν το περασα Κτεο μου ειπανε απλα οτι απ εξω τους ενδιαφερει να μην εχει σιδεριες οπως πχ τα τζιπ με τα Bullbar τα οποια ειδικα οταν ειναι απο σιδερο και οχι πλαστικα οπως μερικα ειναι επικινδυνα αν χτυπησεις πεζο.Το περιεργο ομως το επαθα στην γραμμη Κτεο οταν μου κοιταξαν τζογο.Μου ειπανε οτι θα πρεπει να παιζει λιγο οπως τα καινουργια και οχι να ειναι ντουβαρι μιας και εχω περασει τα αλουμινενια της PEUGEOTSPORT.Και το ποιο κουφο...Ενω εβγαλα τις 15αρες και φορεσα τις 14αρες που εχει απο την ΄΄μαμα΄΄η διασταση του ελαστικου που φοραγε εκεινη την στιγμη ηταν λαθος(185-55-14).Μιας και το χαρτακι στην πορτα του οδηγου ελεγε διασταση ελαστικου 175-60-14 οπως εβγαιναν τα 1600 τα 8βαλβιδα.Εξηγησα στον υπαληλο οτι πλεον ολα τα 106 μετα το δικο μου εβγαιναν με διασταση που φοραγα (185-55-14) αλλα αυτος το αντιθετο.Αναγκαστηκα λοιπον να παω στην PEUGEOT και να παρω ενα προσπεκτους απο 106 στο οποιο αναγραφοτανε η διασταση που ειχα και που βγαινει το αμαξι(185-55-14) και να του το παω.Και ρωταω στο τελος.Τι θα γινοτανε αν η πορτα μου ηταν χτυπημενη και αλλαγμενη και δεν υπηρχε το χαρτακι που βγαινει απο το εργοστασιο και αναγραφει την διασταση του ελαστικου?Αλλα απαντηση καμια.Αυτο που μου ειπε ειναι οτι και την επομενη φορα θα πρεπει να το εχω μαζι μου το προσπεκτους.Καλη σας μερα!
.ΣΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CAGE Κ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ Η ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ.ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΕΟ ΟΜΩΣ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ(ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΑΞΙ ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΛΠ).ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΚΟΒΟΤΑΝ Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΚΤΕΟ
-
Καλημέρα!
Ξέθαψα αυτό το θεματάκι για τον εξής απλούστατο λόγο...
Σκέφτομαι να βάλω roll-cage στο αυτοκινητό μου και θα ήθελα την γνώμη σας...Το αυτοκίνητό μου (Fiat Seicento) έχει από τη μάνα του ιδιαίτερα ευάλωτο πλαίσιο και προσφέρει την χειρότερη παθητική ασφάλεια από όλα τα άλλα της κατηγορίας του...
Εάν έχετε δει crash test με seicento θα καταλάβετε πόσο εύκολα τσακίζει ο ουρανός και πόσο εύκολα διαλύεται ο χώρος των επιβατών...http://homepages.pathfinder.gr/evakotsi/Video/sei_crash_test.avi
http://homepages.pathfinder.gr/evakotsi/Video/sei_vs_smart_crash_Test.mpeg
http://homepages.pathfinder.gr/evakotsi/Video/sei_vs_smart_inside.mpegΜετωπική με τοίχο με 50χμ/ώρα
Πλαγιομετωπική με Smart με 50χμ/ώρα
Επειδή λοιπόν ακόμα και αν δεν το κυνηγάς ένα τρακάρισμα ορισμένες φορές είναι αναπόφευκτο (και στην δική μου περίπτωση αυτό συμβαίνει πολύ συχνά τον τελευταίο καιρό) σκέφτηκα να βελτιώσω κάπως την ασφάλειά μου κάνοντας πιό άκαμπτο το πλαίσιο του αυτοκινήτου με τη χρήση ενός roll-cage.
Η τιμή που μου είπαν για ένα 'βολτίσιο' κουβί, που δεν χρειάζεται δηλαδή να καταργηθούν τα πίσω καθίσματα και που δεν χρειάζεται να είσαι μπαλαρίνα για να μπεις/βγεις είναι γύρω στα 1000€.
Και αναρωτιέμαι... Αξίζει να δώσω τόσα λεφτά?Ναι το αυτοκίνητο δεν υπάρχουν βλέψεις να το πουλήσω άμεσα, αλλά όταν θα χρειαστεί να το πουλήσω θα το θέλει κανείς?
ΚΤΕΟ έχει ακόμα πολύ καιρό για να περάσει (μέχρι να φτάσει στο ΖΗΟ) αλλά όταν θα έρθει εκείνη η ώρα θα περάσει ή θα έχω πρόβλημα?
roll-bar