-
Ο χρήστης skye έγραψε:
δλδ η δυσλεξια ειναι κατι ψυχολογικο ρε παιδια;
εγω γιατι ειχα την αισθηση οτι οσοι εχουν δυσλεξια κανουν κατι λογοθεραπειες κ κατι τετοια;Pasxιζεις ρε μικρε.....
Απλα αναφορα καναμε στους ψυχολογους.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
δλδ η δυσλεξια ειναι κατι ψυχολογικο ρε παιδια;
εγω γιατι ειχα την αισθηση οτι οσοι εχουν δυσλεξια κανουν κατι λογοθεραπειες κ κατι τετοια;Pasxιζεις ρε μικρε.....
Απλα αναφορα καναμε στους ψυχολογους.
ισως... ηταν δυσκολη μερα απο πολυ νωρις κ κοιμηθηκα πολυ αργα
-
η δυσλεξια ειναι αρρωστια και θα πρεπει να βασανιζουμε αυτους που την εχουν ωστε να μη κολλανε και τους αλλους...υπαρχουν και ψυχοφαρμακα γιαυτο..
-
Και η πλάκα έχει όρια κολλητέ...
-
παντως παλια φανταζομαι θα τα βασανιζαν ( = ξυλο κ ψυχολογικη βια) οντως τα παιδια αυτα, καθως θα θεωρουσαν οτι ειναι τεμπεληδες και δεν θελουν να μαθουν.. οπως κ οσους εγραφαν με το αριστερο..
-
ΞΥΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
παντως παλια φανταζομαι θα τα βασανιζαν ( = ξυλο κ ψυχολογικη βια) οντως τα παιδια αυτα, καθως θα θεωρουσαν οτι ειναι τεμπεληδες και δεν θελουν να μαθουν.. οπως κ οσους εγραφαν με το αριστερο..Σωστό. Αλλά, σε πολλές περιπτώσεις τώρα, έχουμε πάει στο άλλο άκρο.
Να αναφέρουμε περιπτώσεις δυσλεξίας για παιδιά που είναι απλά τεμπέλικα!Εχεις δίκηο πάντως. Αυτά τα παιδιά, παλιότερα, υπέφεραν. Γιατί, αντίθετα από τους τεμπέληδες, αυτά προσπαθούν αλλά δεν τα καταφέρνουν τόσο καλά!
-
λες να το πιστεψε κανεις?
αν το πιστεψε κανεις τοτε αυτη η πεποιθηση του ειναι το πιο μικρο προβλημα που εχει...
δε ξερω τι συμβαινει τωρα αλλα τουλαχιστον μεχρι το 90 κατι οχι για δυσλεξια δε ξερανε, τη τυφλα τους δε ξερανε δασκαλοι και γονεις...
στο ενα σχολειο υπηρχε στανταρ παιδι με προβλημα τετοιο και κανεις δεν ελεγε κουβεντα και στο αλλο απλα επεφτε ξυλο....
ετσι για να λεμε ποσο συγχρονη ειναι αυτη η χωρα...
-
Δεν έχει σημασία αν το πίστεψε κάποιος! Δεν είναι σωστό ούτε να λέγονται τέτοια πράγματα! [αλλά εσύ σαν υπέρτατος φιλόσοφος/ αναλυτής και στοχαστής, αυτά φυσικά τα ξέρεις]
Σε όλο τον κόσμο το ίδιο γινόταν μέχρι και το '80...όχι μόνο στην Ελλάδα!
-
βρε μεχρι το 91-92 και βαλε σου λεω....
ποιο 80....
ναναι καλα οι γονεις που τοτε κλανανε μεντες γιαυτα που συνεβαιναν...αμα αρχισω να λεω ιστοριες...
τεσπα, τη λογοθεραπεια τη καλυπτει ταμειο κ.ο.κ?
-
Ναι, καλύπτεται. Χρειάζεται να εξετασθεί το παιδί από Επιτροπή.
Μετά, δεν δίνει πιά γραπτά και οι συνεδρίες καλύπτονται από το ΙΚΑ
-
το ΙΚΑ διαθετει ατομα που κανουν λογοθεραπεια ή απλα αυτα τα ατομα εχουν καποια συμβαση με το ΙΚΑ και πηγαινεις εκει; (φανταζομαι οτι μπορει να ενδιαφερει να καποιον)
παντως, γονεις, με τη δυσλεξια μη φρικαρετε αν τυχον εχει το παιδι σας..
εχω ξαναγραψει παλαιοτερα οτι ο κολλητος μου εχει (και ειχε και οταν πηγαιναμε σχολειο), το μονο προβλημα που εγω βλεπω ειναι οτι ειναι σε γενικες γραμμες ανορθογραφος.. κατα τ'αλλα και εξυπνος ειναι και επιτυχημενος επαγγελματιας και μια χαρα παιδι.. η μονη του δυσλειτουργια ειναι οτι ειναι βαζελος
και φυσικα αν το παιδι σας ειναι αριστεροχειρ, προς θεου μην το πιεζετε να γραψει με το δεξι και μην αφησετε κανενα δασκαλο να κανει κατι τετοιο αν πεσει στην αντιληψη σας (λεμε τωρα, δε νομιζω οτι πλεον υπαρχουν τετοιοι δασκαλοι αλλα λεμε..) -
το ικα εχει ενα υποκατάστημα στην Αραχώβης στα εξαρχεια που κλείνεις ραντεβου για να σου πουν ποσες λογοθεραπείες πρεπει να κάνει το παιδι σου για να σου δωσουν 10 ευρω την επίσκεψη. Εσύ πληρωνεις στον λογοθεραπευτή 30-35
Βέβαια μπορεις να γράψεις οτι στα 35 εκανες πολλες επισκέψεις και να μειώσεις τη ζημιά
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
το ΙΚΑ διαθετει ατομα που κανουν λογοθεραπεια ή απλα αυτα τα ατομα εχουν καποια συμβαση με το ΙΚΑ και πηγαινεις εκει; (φανταζομαι οτι μπορει να ενδιαφερει να καποιον)παντως, γονεις, με τη δυσλεξια μη φρικαρετε αν τυχον εχει το παιδι σας..
εχω ξαναγραψει παλαιοτερα οτι ο κολλητος μου εχει (και ειχε και οταν πηγαιναμε σχολειο), το μονο προβλημα που εγω βλεπω ειναι οτι ειναι σε γενικες γραμμες ανορθογραφος.. κατα τ'αλλα και εξυπνος ειναι και επιτυχημενος επαγγελματιας και μια χαρα παιδι.. η μονη του δυσλειτουργια ειναι οτι ειναι βαζελος :lol:
και φυσικα αν το παιδι σας ειναι αριστεροχειρ, προς θεου μην το πιεζετε να γραψει με το δεξι και μην αφησετε κανενα δασκαλο να κανει κατι τετοιο αν πεσει στην αντιληψη σας (λεμε τωρα, δε νομιζω οτι πλεον υπαρχουν τετοιοι δασκαλοι αλλα λεμε..)τραγικό....
-
Επίσης, τα περισσότερα παιδιά που είναι αριστερόχειρες είναι ιδιαίτερα έξυπνα.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Επίσης, τα περισσότερα παιδιά που είναι αριστερόχειρες είναι ιδιαίτερα έξυπνα.γι'αυτό είναι κ βάζελοι
πληροφοριακά, όλα τα παιδιά έχουν προδιάθεση δυσλεξίας και από κει και πέρα είναι πώς θα μπουν στο σωστό το δρόμο, αν θα παρουσιαστεί δλδ ή όχι. Αυτό με τη συγκέντρωση δεν είναι σύμπτωμα δυσλεξίας, κι εγώ δύσκολα συγκεντρωνόμουν αλλά ήταν να βρω το κόλπο
-
Η δυσκολία συγκέντρωσης για τα παιδιά τη ηλικίας που συζητάμε, είναι απόλυτα φυσιολογική.
Σε κάποια έρευνα που είχα διαβάσει παλιότερα, αναφερόταν ότι ένα παιδί της έκτης δημοτικού, είναι αδύνατο να συγκεντρωθεί απόλυτα και συνεχόμενα σε ένα συγκεκριμένο θέμα για πάνω από 20 λεπτά. Αρα είναι στο χέρι μας (και των δασκάλων) να κεντρίζουμε το ενδιαφέρον των παιδιών σε κατάλληλες χρονικές δόσεις με τις ανάλογες παύσεις για ανάπαυση και με εναλλαγές στην θεματολογία όταν διαβάζουν. -
Η βαζελοσύνη είναι ασθένεια.
Ναι στη θεραπεία! Όχι στην περιθωριοποίηση! -
φανταζομαι εχετε δει αρκετοι το βιβλιο των μαθηματικων της β δημοτικου...
ειναι υπερβολη αν πω οτι την πρωτη φορα που το κοιταξα, στην αρχη τουλαχιστον, το βρηκα καπως....
μικρα γραμματακια και νουμερακια, κολλημενα μεταξυ τους
αν το πιασετε στα χερια σας για πρωτη φορα ελατε στη θεση ενος 8χρονου... -
Η δυσλεξία μπορεί να διαγνωστεί μόνο από παιδοψυχίατρο, απ' όσο ξέρω. Ο οποίος θα δώσει μετά τις κατάλληλές οδηγίες για θεραπεία και παρακολούθηση.
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...