-
Η γυναίκα μου δουλευει σε γνωστη αντιπροσωπεια αυτοκινητων. Καθε μερα επί μηνες , εμπαινε κωφαλαλος και ζητιανευε χρηματα με ανταλλαγμα εικονιτσες της Παναγίας. Μετα από πολλές 'επισκεψεις', η γυναίκα μου -στην αρχή ευγενικά και μετα με το ζόρι- τον 'απέβαλε' από το μαγαζί.
Ενα μήνα μετά ο κωφαλαλος ζητιάνος επανήρθε......Κωφάλαλος: Καλήμέρα!
Γυναίκα μου:
Κωφάλαλος: Εχω ένα Πόρσε και σκέφτομαι για μιά βελτίωση στα μηχανικά! Με ποιόν θα μπορούσα να μιλήσω? -
Ο χρήστης eyzhn έγραψε:
Η γυναίκα μου δουλευει σε γνωστη αντιπροσωπεια αυτοκινητων. Καθε μερα επί μηνες , εμπαινε κωφαλαλος και ζητιανευε χρηματα με ανταλλαγμα εικονιτσες της Παναγίας. Μετα από πολλές 'επισκεψεις', η γυναίκα μου -στην αρχή ευγενικά και μετα με το ζόρι- τον 'απέβαλε' από το μαγαζί.
Ενα μήνα μετά ο κωφαλαλος ζητιάνος επανήρθε......Κωφάλαλος: Καλήμέρα!
Γυναίκα μου:
Κωφάλαλος: Εχω ένα Πόρσε και σκέφτομαι για μιά βελτίωση στα μηχανικά! Με ποιόν θα μπορούσα να μιλήσω?Πρεπει να ειναι ο ιδιος... Δεν εξηγηται διαφορετικα... Τον λυπομουν και του εδινα κανενα κερμα και ενα βραδυ τον πετυχα στο καζινο
Αλλο περιστατικο πριν λιγα χρονια στο σταθμο του ΚΤΕΛ στη Γιαννιτσων... Νεαρος με πλησιαζει μολις εχω στησει στη ρεμιζα το λεωφορειο και μου ζηταει να του δωσω ενα ευρω για να βγαλει εισιτηριο. Προθυμοποιουμαι να του το πληρωσω και τον προτρεπω να παμε στα εκδοτηρια μαζι. Αλλαζει τοτε το τροπαριο και μου ζητα να του δωσω λεφτα να φαει κατι. Τοτε του λεω να παμε στα Everest να τον κερασω ο,τι θελει... Μετα απο αυτο αρχισε να με στολιζει με διαφορα γαλλικα και απομακρυνθηκε... Οταν εφευγα απο το σταθμο για το δρομολογιο τον ειδα στην ακρη στην αποβαθρα να με κοιτα με ενα πονηρο χαμογελο αλλα δεν εδωσα σημασια. Στον Κηφισο ανακαλυψα οτι το πορτοφολι μου ειχε κανει φτερα
Οταν ομως τον ξαναπετυχα τεσσερις μερες μετα στο επομενο δρομολογιο τοτε εφαγε ξυλο απο ολους τους οδηγους και πολλους αναμενοντες επιβατες πριν τον παραλαβει η ασφαλεια μεσω 166 -
Πριν από πολλά χρόνια ξημερώματα Κυριακής είμαι στην Ομόνοια και χαζεύω τα περιοδικά στα υπαίθρια και κυρίως τον κόσμο που είτε μαζεύετε εκεί είτε κάνει μια στάση...
Τύπισα με ντύσιμο τύπου εξαρχείων έρχεται και αρχίζει να ζητιανεύει από τον κόσμο χρήματα.
Δεν της δίνω και προχωράω παρακάτω.Την παρατηρούσα για κανένα 20λεπτο.
Αφού μάζεψε ότι μάζεψε πάει και αγοράζει μια εφημερίδα από τις κυριακάτικες.Μετά από λίγο την πετυχαίνω παρακάτω να ζητιανεύει πάλι με την εφημερίδα παραμάσχαλα.
Κάθομαι επίτηδες σε μια μεριά για να δώ τί θα κάνει.Τελικά μετά άπό λίγα λεπτά με τα νέα χρήματα αγοράζει άλλη εφημερίδα , πάει παρακάτω σε έναν τύπο του ιδίου ντυσίματος, καβαλάνε μια μηχανή και φεύγουν...
-
Τους τύπους με το κάψιμο στο πρόσωπο (αθίγγανοι είναι) πάντως τους έβλεπα στο τρένο να ζητιανεύουν πρν από 15+ χρόνια όταν επέστρεφα από το λύκειο που πήγαινα...
Από ότι ακούω ακόμα την ίδια δουλειά κάνουν...
-
Η ανεκτικότητα και ο ωχαδερφισμός μας σε συνδυασμό με την έλλειψη οργάνωσης των Δημόσιων Υπηρεσιών είναι που έχουν φέρει όλο αυτό το συρφετό στη χώρα μας και συντηρούν την παρουσία του.
Βρέθηκα πρόσφατα σε Σκανδιναβική χώρα και δεν συνάντησα ούτε έναν πλανόδιο μικροπωλητή (ζητιάνος ούτε γι' αστείο). Όλοι οι οικονομικοί μετανάστες εργάζονταν σε κανονικές δουλειές (εστιατόρια, συγκοινωνίες, κ.ά) όντας προφανώς νόμιμα μέλη του συστήματος.
Θυμάμαι επίσης πόσο ωραίο ήταν να απολαμβάνεις τον καφέ σου πριν το '94-'95. Μετά άρχισε η επιδημία: χαρτομάντηλα, DVD, CD και πάει λέγοντας. Ακόμη και οι λίγες στιγμές που αποφασίζεις να χαλαρώσεις καταστρέφονται.
Πότε θα παρθούν κάποια μέτρα για ν' απαλλαγούμε απ' όλους αυτούς τους αργόσχολους απατεώνες;
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Η ανεκτικότητα και ο ωχαδερφισμός μας σε συνδυασμό με την έλλειψη οργάνωσης των Δημόσιων Υπηρεσιών είναι που έχουν φέρει όλο αυτό το συρφετό στη χώρα μας και συντηρούν την παρουσία του.Βρέθηκα πρόσφατα σε Σκανδιναβική χώρα και δεν συνάντησα ούτε έναν πλανόδιο μικροπωλητή (ζητιάνος ούτε γι' αστείο). Όλοι οι οικονομικοί μετανάστες εργάζονταν σε κανονικές δουλειές (εστιατόρια, συγκοινωνίες, κ.ά) όντας προφανώς νόμιμα μέλη του συστήματος.
Θυμάμαι επίσης πόσο ωραίο ήταν να απολαμβάνεις τον καφέ σου πριν το '94-'95. Μετά άρχισε η επιδημία: χαρτομάντηλα, DVD, CD και πάει λέγοντας. Ακόμη και οι λίγες στιγμές που αποφασίζεις να χαλαρώσεις καταστρέφονται.
Πότε θα παρθούν κάποια μέτρα για ν' απαλλαγούμε απ' όλους αυτούς τους αργόσχολους απατεώνες;
Δεν είναι σωστό να τους τσουβαλιάζεις όλους στο ίδιο καζάνι.
Οι καθεαυτού ζητιάνοι είναι 100% αυτόχθονες...
Για τους κανονικούς μικροπωλητές ΟΛΟΙ είναι έλληνες αφού θέλει τρελά φράγκα για να αγοράσεις την άδεια...
Οι μαυρούληδες στα φανάρια που είτε πουλάνε κάτι είτε πλένουν τζάμια είναι πάντα ευγενικοί και με χαμόγελο.
Και είναι οι μόνοι που έχουν έρθει απ'έξω όντως. -
Το κακό όμως είναι δύο φορές κακό.Κ δυστυχώς θα συνεχίσει να συμβαίνει. Το σημαντικότερο είναι ότι παρεξηγούμε έτσι κ ανθρώπους που πραγματικά έχουν κάποιο πρόβλημα κ αναγκάζονται να καταφύγουν σε αυτές τις μεθόδους για να ζήσουν καθώς το κράτος δεν μερίμνησε γι'αυτούς. Κ μόνο στην σκέψη ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορεί πραγματικά να τα έχουν ανάγκη συνήθως δίνεις... Εκτός αν τα έχεις ανάγκη ή αν είσαι φραγκοφονιάς.....
-
Το κακό όμως είναι δύο φορές κακό.Κ δυστυχώς θα συνεχίσει να συμβαίνει. Το σημαντικότερο είναι ότι παρεξηγούμε έτσι κ ανθρώπους που πραγματικά έχουν κάποιο πρόβλημα κ αναγκάζονται να καταφύγουν σε αυτές τις μεθόδους για να ζήσουν καθώς το κράτος δεν μερίμνησε γι'αυτούς. Κ μόνο στην σκέψη ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορεί πραγματικά να τα έχουν ανάγκη συνήθως δίνεις... Εκτός αν τα έχεις ανάγκη ή αν είσαι φραγκοφονιάς.....
-
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Τύπισα με ντύσιμο τύπου εξαρχείων έρχεται και αρχίζει να ζητιανεύει από τον κόσμο χρήματα.
Αφού μάζεψε ότι μάζεψε πάει και αγοράζει μια εφημερίδα από τις κυριακάτικες. .............
Αυτήν ηταν ο 'Ο Κόσμος του Επενδυτή' !!
Μετά από λίγο την πετυχαίνω παρακάτω να ζητιανεύει πάλι με την εφημερίδα παραμάσχαλα.
Κάθομαι επίτηδες σε μια μεριά για να δώ τί θα κάνει.Τελικά μετά άπό λίγα λεπτά με τα νέα χρήματα αγοράζει άλλη εφημερίδα ...................,
** Αυτή πρέπει να ήταν η 'Ισοτιμία'...!!
Να δεις που με τον μηχανόβιο θα συνεχίσανε για το 'Κέρδος' **
-
Καλα,ας αγοραζε τους 4Τ και θα σου λεγα εγω γελια μετα
-
This post is deleted! -
This post is deleted!
Για οσους δινουν χρηματα στα φαναρια(Για δειτε....)