-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Σήμερα με ρώτησε ο μικρός (5 ετων) γιατι μαζευεται ο κόσμος (εννουσε που μιλάνε και κάνουνε συγκεντρώσεις) και γιατί δε πάει σχολείο σήμερα.Του είπα ότι θα επιλέξουμε αυτούς που θα μας κυβερνάνε.... και τα σχολεία θα κλείσουν για 2 μέρες. Του λέω ότι είναι αυτοί οι άνρθωποι που είναι στις αφίσες στις κολλόνες και ότι θα μας μιλάνε για να καταλάβουμε ποιος είναι ο καλύτερος
και μου λέει
Δηλαδή θα ψηφίσουμε για τον ΑΡΧΟΝΤΑ ΜΑΣ???????
όπως στα κινούμενα σχέδια.....
Στις εκλογες του 2004 η μεγαλη ηταν 3,5. Γινεται η συζητηση, τι κανουμε, ποιοι ειναι αυτοι κτλ, και λεει:
-Εγω θα πθηφιθω τον Καραμανλη.
-Γιατι;;;
-Γιατι πρεπει να ειναι ο αντρας της καραμελενιας πριγκηπισσας.(ατσα η Νατασα)
-
Η κόρη μου ψηφίζει για πρώτη φορά φέτος!...
Χαίρομαι πάρα πολύ που πλέον είναι ενεργός πολίτης.
Λυπάμαι ιδιαίτερα γιατί βρίσκεται σε αδιέξοδο επιλογών και εγω δεν είμαι σε θέση να της εξηγήσω... -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Η κόρη μου ψηφίζει για πρώτη φορά φέτος!...Χαίρομαι πάρα πολύ που πλέον είναι ενεργός πολίτης.
Λυπάμαι ιδιαίτερα γιατί βρίσκεται σε αδιέξοδο επιλογών και εγω δεν είμαι σε θέση να της εξηγήσω...Πες της να ψηφίσει ότι εσύ και μετά από 3 χρόνια το ξαναβλέπει....!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Η κόρη μου ψηφίζει για πρώτη φορά φέτος!...Χαίρομαι πάρα πολύ που πλέον είναι ενεργός πολίτης.
Λυπάμαι ιδιαίτερα γιατί βρίσκεται σε αδιέξοδο επιλογών και εγω δεν είμαι σε θέση να της εξηγήσω...αυτο ειναι ενα μεγαλο βημα μπροστα για την κοινωνια μας!
εγω θα κατεβω στο χωριο να ψηφισω και δεν μπορω να πω σε κανεναν τι ψηφισα πραγματικα
-
Μα κι εγω δεν θα ψηφίσω αυτό που ψήφιζα!
Να της πω να επιλέξει αυτό που θα επιλέξω εγω? Μα εγω διαλέγω εξ ανάγκης. Οχι λόγω προτίμησης!Παλιότερα ήταν απλούστερα. Είχες διχωριστικές γραμμές. Τώρα όχι! Αυτό πως το εξηγείς σε ενα έφηβο?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Να της πω να επιλέξει αυτό που θα επιλέξω εγω? Μα εγω διαλέγω εξ ανάγκης. Οχι λόγω προτίμησης!Παλιότερα ήταν απλούστερα. Είχες διχωριστικές γραμμές. Τώρα όχι! Αυτό πως το εξηγείς σε ενα έφηβο?
Αμα δεν της εξηγησεις θα ψηφίσει τον ποιο ωραίο?
-
Ελπίζω όχι!!!
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
-Εγω θα πθηφιθω τον Καραμανλη.
-Γιατι;;;
-Γιατι πρεπει να ειναι ο αντρας της καραμελενιας πριγκηπισσας.(ατσα η Νατασα)
Ηλία, μαζεύουμε βαλβίδες αυτοκινήτων ακόμα;
Στο 2: Ναι, αν και επιλεκτικά (8 τεμάχια όλο το καλοκαίρι, για τα ποδήλατα).
[/quote]Να ΜΕ θυμίσεις στο Λιτόχωρο, αν βρεθούμε τελικά.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Σε αυτά τα πράγματα δεν εξηγείς ...Δεν υπάρχει τίποτα να εξηγήσεις παρά μόνο να 'προπαγανδίσεις' την επιλογή σου ή αντίθετα να στρέψεις συνειδητά τον άλλο εναντίον μίας κατεύθυνσης που εσύ εχθρεύεσαι...
Τα 18 χρόνια που έζησε δίπλα σου είναι υπεραρκετά για να καταλάβει τι καπνό φουμάρεις εσύ και που τοποθετείσαι ιδεολογικά, τα υπόλοιπα θα τα κάνει μόνη της...
Δεν χρειάζονται άλλες 'εξηγήσεις' -
Ρε!!! Δεν θέλω να την 'καθοδηγήσω'...!!!!
Ξέρει τι ψηφίζαμε...αλλά...άκουγε όλο αυτό τον καιρό τα μπινελίκια που έριχνα και ήρθε και με ρώτησε: 'Μπαμπά, τι λες να ψηφίσουμε?'...Κόκκαλο εγω!!!.... 'Παιδί μου, τι να σου πω!?...Εσυ τι λες?'..(αποφυγή δια ερωτήσεως!!! )....'Δεν ξέρω μπαμπά μου ( )...το σκέφτομαι'!!!
Τι να της πω τώρα? Να ψηφίσει την μαλακία που θα ψηφίσω εγω?
Η να επιλέξει ένα κόμμα με βάση την θεωρητική του τοποθέτηση?! -
το κορίτσι είναι διχασμένο
να ψηφίσει κόκκινο?
ή μήπως να ψηφίσει μπλε?
μπαααα μάλλον θα συμβιβαστεί και θα ψηφίσει ΜΩΒ -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
το κορίτσι είναι διχασμένο
να ψηφίσει κόκκινο?
ή μήπως να ψηφίσει μπλε?
μπαααα μάλλον θα συμβιβαστεί και θα ψηφίσει ΜΩΒ...κι άλλος υποψήφιος για ΒΑΝιο!!! Να σου γνωρίσω τον Ρατανπλάν να κάνετε παρέα!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:lol:Ρε!!! Δεν θέλω να την 'καθοδηγήσω'...!!!!
Ξέρει τι ψηφίζαμε...αλλά...άκουγε όλο αυτό τον καιρό τα μπινελίκια που έριχνα και ήρθε και με ρώτησε: 'Μπαμπά, τι λες να ψηφίσουμε?'...Κόκκαλο εγω!!!.... 'Παιδί μου, τι να σου πω!?...Εσυ τι λες?'..(αποφυγή δια ερωτήσεως!!! )....'Δεν ξέρω μπαμπά μου ( )...το σκέφτομαι'!!!
Τι να της πω τώρα? Να ψηφίσει την μαλακία που θα ψηφίσω εγω?
Η να επιλέξει ένα κόμμα με βάση την θεωρητική του τοποθέτηση?!Μα τι πιο απλό από το 'Ό,τι σε φωτίσει ο Θεός παιδί μου'
Είναι η ατάκα που έλεγε πάντα γεμάτος ειρωνεία ο πατέρας μου όταν ζητούσα τη γνώμη του...Δεν θυμάμαι ούτε 1 φορά να μου έχει 'προτείνει' κάτι...Παγερή σιωπή, από την άλλη πλευρά οι δικές του επιλογές ήταν πάντα καθαρές και 'ομολογημένες'...Συζητούσε ο,τιδήποτε αρνιόταν όμως πεισματικά να εκστομίσει οποιαδήποτε συμβουλή ακόμα και για το πιο απλό πράγμα του κόσμου...
Πάντως δεν είμαι βέβαιος αν ήταν και το ορθότερο -
Στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί και να είναι σωστό. Γενικότερα πάντως δεν συμφωνώ!!!
-
κρίνοντας εκ του αποτελέσματος μάλλον δεν ήταν
kouk εγώ θα έλεγα τι θα ψηφίσω, όχι τι της προτείνω
βέβαια η μάνα μου με ρωτάει πάντα τι θα ψηφίσεις παιδί μου και πάντα η απάντηση είναι η ίδια ότι θέλω -
Υπάρχει και χειρότερο, το 'κάνε ότι σε φωτίσει ο Θεός' εννοώντας 'κάνε αυτό που σου λέω μην γίνει χαμός εδωμέσα'.
-
Τι θα ψηφίσω της το έχω πει....
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:lol:Τι θα ψηφίσω της το έχω πει....
ε εντάξει τότε...
πάει και το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού
-
kouk δε ξερω ποσο ασχοληθηκες αλλα το μαξιμουμ που εχεις να κανεις ειναι να της παρεις τα προγραμματα των κομματων και να της τα δωσεις..
κανε μια ανασκοπηση οσο πιο ουδετερη μπορεις των προηγουμενων ετων (αν και καλα θα ταν να ξερει ιστορια)..γενικα το να ξερεις πολιτικη τουλαχιστον ιστορια σε ενα τοπο με φουλαρισμενο κομπλεξ ειναι μεγαλη λυση..
πεστης και να κανει το καλυτερο για τη χωρα της κατα την αποψη της ωστε να μη φαινεται σα βολτα στο παρκο και με γεια ο νεος πολιτης σου!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Να ΜΕ θυμίσεις στο Λιτόχωρο, αν βρεθούμε τελικά.ΟΚ, θα τους πω να φέρουν τη συλλογή μαζί.
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...