Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Η παγιωμένη μου άποψη μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησης με τη Φ1 είναι πως όλες οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένα δίκτυα κατασκοπείας των αντιπάλων τους. Αυτό σημαίνει πως ανά περιόδους και συγκυρίες γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή άλλοτε περισσότερα κι άλλοτε λιγότερα από τα δεδομένα (τεχνικά, στρατηγικές, κλπ) τουλάχιστον ενός από τους βασικούς τους αντιπάλους. Και φυσικά τα χρησιμοποιούν εις όφελός τους, με όσο μεγαλύτερη μυστικότητα μπορούν.
Είναι επίσης παγιωμένη μου άποψη πως η Φεράρι έχει τη συντριπτική εύνοια της ΦΙΑ σε όλη τη θητεία του Μόσλεϋ ως προέδρου της διοργανώτριας αρχής.
Η ατυχία της ΜακΛάρεν είναι πως αυτή τη φορά δεν κατάφερε να μείνει κρυφό το ότι κατέχει στοιχεία για τη Φεράρι, με αποτέλεσμα να αντιμετωπιστεί ως αποδιοπομπαίος τράγος. Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω αλλιώς το να εξαντλείται η αυστηρότητα της ΦΙΑ σε μια μόνο ομάδα (όποια κι αν είναι αυτή) για κάτι που έχουν κάνει, κάνουν και θα συνεχίσουν να κάνουν ΟΛΕΣ οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό (και όχι μόνο) στη Φόρμουλα-1.
Αν αληθεύουν οι φήμες, τότε το ευτύχημα μέσα στην ατυχία της ΜακΛάρεν είναι πως κατέχει αντίστοιχα στοιχεία κατηγορίας για άλλη ομάδα (Ρενό) η οποία πιθανότατα κατέχει αντίστοιχα στοιχεία για άλλη ομάδα και... ο σώζων εαυτό σωθείτω.
Δηλαδή ο κόσμος το ΄χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι (και πέφτουμε κι από τα σύνεφα αν είμαστε τιφόζι )
Αν ο Χάουγκ εννοεί αυτά που είπε, τότε θα γελάσει και το παραδαλό κατσίκι μιας και τα χειρότερα έπονται (και θα σοκαριστούν ακόμα περισσότερο οι τιφόζι).
Αλλά επειδή δεν ζούμε σε παραμύθι, το πιθανότερο είναι να τα βρουν μεταξύ τους ΦΙΑ/Φεραρι και ΜακΛάρεν και να ζήσουε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα. Ήδη η και καλά απόφαση είναι ένας γελοιότατος συμβιβασμός πρώτης προσέγγισης, ο οποίος στοιχηματίζω είναι η απαραχή της γενικότερης διαπραγμάτευσης που θα επακολουθήσει. Αν το κουβάρι ξετυλιχτεί θα κλάψουνε μανούλες (και μπορεί να έχουμε και τίποτα συγκοπές από εύθικτους, σοκαρισμένους τιφόζι).
Έτσι τα βλεπω εγώ τα πράγματα και δυστυχώς δεν βλέπω να πραγματοποιείται η πολυπόθητη σε μένα διάλυση της ΦΙΑ και επανίδρυση της Φ1 από το μηδέν σε υγιείς βάσεις.
Δεν ζούμε σε παραμύθι είπαμε, αλλά μάλλον μας βλέπω τελικά να ζούμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα.
Τι σου έκαναν πάλι οι τιφόζι κ μας τα χώνεις???
Συμφωνώ ότι οι βιομηχανική κατασκοπεία στην F1 δεν είναι κάτι καινούργιο υπάρχει πολλά χρόνια. Τώρα όμως έγινε ιστορία η οποία πήρε μεγάλες διαστάσεις με διαιτητή την FIA. Το αποτέλεσμα λοιπόν πάνω κάτω αναμενόμενο.
Τώρα το παρασκήνιο πως που κ γιατί δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Οι υποθέσεις μπορεί να είναι πολλές αλλά σίγουρα δεν πρόκειται να μάθουμε τις πτυχές κ τις αλήθειες των παρασκηνίων.
Δεν νομίζω ότι τώρα έχει σημασία να λέμε για εύνοια της Ferrari για κάποια γεγονότα του παρελθόντος. Η FIA άλλωστε δεν έκανε αλλάγες για να σταματήσει την καθολική επικράτηση MS-SF. Αλλά δεν μένω σ αυτό, οι Ιταλοί ούτως ή αλλιώς μόνο αθώες περιστέρες δεν είναι. Όχι όμως κ ότι οι υπόλοιποι είναι η Χορωδία της Αγίας Ελεούσας κ η SF το μαύρο πρόβατο των παρασκηνίων. Γενικά πιστεύω ότι καλύτερος συνδυασμός σχεδόν πάντα νικάει.
Επανίδρυση FIA δεν νομίζω ποτέ να δούμε όσο κ να το θέλαμε. Ούτως ή αλλιώς δεν κρέμεται μόνο η F1 από αυτούς. Δες κ στο WRC τι έχουν κάνει.
Το σίγουρο που πρέπει να παραδεχτούμε ότι έχουν βελτιώσει κ συνεχίζουν είναι ο τομέας της ασφάλειας. Αλλά από εκεί κ μετά τα έχουν κάνει σαν την μούρη τους κ έχουν την ευθύνη για τον κατήφορο που έχουν πάρει τα 2 κορυφαία πρωταθλήματα μηχανοκίνητου αθλητισμού.