-
Με ολο το σεβασμο, αυτο απαντω αλλα δεν το καταλαβαινεις...
- Το υψος της αμοιβης το αναλυσαμε παραπανω, περα απο τον τυπο απο τον οποιο προκυπτει. Ειναι ενας σχετικα δικαιος Μ.Ο. για το ειδος της δουλειας που κανουν. Αν δεν ελεγαν 9+4, αλλα ελεγαν τοσα+τοσα θα ησουν ικανοποιημενος?
- Δεν τιθεται θεμα επιταξης και αδικιων γιατι ΔΑ και Εφορ. Επιτρ. α) προσφερουν διαφορετικου τυπου και βαρυτητας εργασια και β) για τους πρωτους ειναι μια διαδικασια που θα επαναλαβουν 10δες φορες σε τακτα χρονικα διαστηματα, ενω για τους δευτερους ειναι once, αντε twice in a lifetime....
- Τυχαινει συχνα καποιος δικαστης, δικηγορος (πιθανος Δ.Α. τελοσπαντων) που δεν διοριστηκε να κληθει να προσφερει αμισθι σαν Ε.Ε. Δεν απαλασσεται. Ο νομοθετης δεν ευνοει μια συντεχνια εις βαρος της κοινωνιας. Κατα διαστηματα και λογω προσοντων/ιδιοτητων της αναθετει αυξημενα καθηκοντα για τα οποια την αμοιβει. Τοσο απλα.
Αν εννοεις αυτο,
Δηλαδη αν καποιος εχει ενα μαγαζι και μια μερα δεν παει, και βαλει τη μανα του να το κρατησει, δεν δικαιουται την εισπραξη?
Αν κάποιος έχει μαγαζί, δεν έχει μάνα να το κρατήσει, και μια μέρα δεν πάει επειδή ξημεροβραδιάστηκε ως εφορευτική και είναι κομμάτια, τι δικαιούται?....
καταλαβαινεις οτι θα ηταν υπερβολη να απαντησω με μια ακομα ρητορικη ερωτηση σε μια ρητορικη ερωτηση που απανταει σε μια ρητορικη ερωτηση
-
Asimov, το δικό μου Thread περί Δ.Α. το διάβασες;
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... &start=195
Αν ναι, έχεις τίποτα να σχολιάσεις σε σχέση με αυτά που γράφω;
-
Ναι, το διαβασα.
Σε μερικα συμφωνω (στα περι δικαστικων υπαλληλων), σε μερικα διαφωνω και κυριως στον υπολογισμο των αμοιβων (Δεν καταλαβαινω τη λογικη 'εμενα τοσα μου φαινονται αρκετα', μπαινουμε σε μια διαδικασια κολοκυθιας if u know what i mean, ασε που και πρακτικα τα υφισταμενα λεφτα δεν ειναι ουτε πολλα ουτε λιγα)
Τα περισσοτερα παντως τα εχουμε αναλυσει στις προηγουμενες σελιδες... -
Φίλε μου ούτε εμένα μου αρέσει η λογική αυτή, αλλά είναι η πραγματικότητα, η πραγματικότητα που το ίδιο το κράτος πχ δέχεται κι εφαρμόζει ως λογική όταν αντιδρά στα αιτήματα των δασκάλων περί πρώτου μισθού κλπ...Όλοι ζούμε μέσα στην ίδια κοινωνία και πρέπει να βλέπουμε (έστω για λόγους στοιχειώδους κοινωνικής δικαιοσύνης) και τι συμβαίνει παραδίπλα...Διαφορετικά η όλη φάση τείνει προς αυτό που λέμε κοινωνική αναλγησία...Σκέψου κ κάτι άλλο..ΑΝ η τοποθέτηση κάποιου ως Δ.Α. ήταν τόσο χώσιμο καο τα λεφτά που σήμερα λαμβάνει ένας Δ.Α γιαυτή τη δουλειά οριακά, μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί η κοπελιά μου δε μπόρεσε να μπει Δ.Α (ενώ 214 ασκούμενοι πχ μπήκαν Δ.Α. στην Αττική μόνο) ενώ χρησιμοποίησε χοντρό μέσο;
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Με ολο το σεβασμο, αυτο απαντω αλλα δεν το καταλαβαινεις...- Το υψος της αμοιβης το αναλυσαμε παραπανω, περα απο τον τυπο απο τον οποιο προκυπτει. Ειναι ενας σχετικα δικαιος Μ.Ο. για το ειδος της δουλειας που κανουν. Αν δεν ελεγαν 9+4, αλλα ελεγαν τοσα+τοσα θα ησουν ικανοποιημενος?
Έλα, βρε συ Asimov! Ελληνικά μιλάμε και οι δύο. Ρωτάω κάτι ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ. Είτε ξέρεις ακριβώς από που προέκυψε ο αριθμός '9' [άστο το +4 για την ώρα, ας πούμε πως δε μας ενδιαφέρουν οι επαναληπτικές], δηλαδή το ότι οι Δ.Α. πρέπει να 'αποζημιώνονται' με 117 Ευρώ την ημέρα επί 9 ημέρες εργασίας για τη προσφορά τους στο σύνολο κατά τις εκλογές, είτε δεν ξέρεις. Αν δεν ξέρεις δεν πειράζει. Με αυτό που απαντάς, ή μάλλον με ρωτάς, είναι σαν να λέμε ότι οι άρχοντες του τόπου αποφάσισαν ότι οι Δ.Α. φέτος πρέπει να πάρουν 1053 Ευρώ 'γιατί σωστό ακούγεται για τη δουλειά που κάνουν' κι επειδή για κάποιο λόγο το ημερομίσθιο τους έχει καθοριστεί σε 117 Ευρώ, έβαλαν 'επί 9 ημέρες' για να βγει το ποσό που ήθελαν (μαϊμουδιές, με άλλα λόγια).
Για το είδος της δουλειάς τα είπαμε. Σίγουρα δεν είναι απλά 'επίβλεψη κάποιων θυμάτων' αλλά δεν απαιτεί ούτε εξειδικευμένες γνώσεις, ούτε εφευρετικότητα, ούτε να σκάβεις με τον κασμά κάτω από τον καυτό ήλιο. Δουλειά γραφείου είναι και αυτό που απαιτεί είναι κάποια σοβαρότητα. Από αυτούς που ξέρω εγώ, οι 9 στους 10 που την έχουν κάνει χαλαρά θα την ξανάκαναν κι ας ήταν λιγότερα τα χρήματα. 'Δουλεύεις ένα ΣΚ και σου κάνουν δώρο τη βενζίνη για 1 χρόνο', όπως είπε κι ένας φίλος. 'Έίναι να μη χοροπηδάς?'. ΟΚ, την Κυριακή ξενυχτάς. So what? Το άγχος το ξεπερνάς από την πρώτη φορά. Η μητέρα μου πήγαινε επί σειρά ετών στην επαρχία και το απολάμβανε. Φέτος έχει καθήκοντα γιαγιάς-babysitter και δε δήλωσε, η άλλη γιαγιά όμως που είναι κι αυτή δικηγόρος πήγε ως Δ.Α. σε νησί και πέρασε θαυμάσια.
- Δεν τιθεται θεμα επιταξης και αδικιων γιατι ΔΑ και Εφορ. Επιτρ. α) προσφερουν διαφορετικου τυπου και βαρυτητας εργασια και β) για τους πρωτους ειναι μια διαδικασια που θα επαναλαβουν 10δες φορες σε τακτα χρονικα διαστηματα, ενω για τους δευτερους ειναι once, αντε twice in a lifetime....
α) Σαφώς και τίθεται θέμα 'επίταξης'. Αν δε γουστάρουν αρκετοί να έρθουν ως Δ.Α. τι νομίζεις ότι θα γίνει? Δε θα κάνουμε εκλογές? Μην τρελαθούμε κιόλας. Δε νοείται να βασίζεται το κράτος στο ότι θα βρουν οι υποψήφιοι Δ.Α. την αμοιβή που τους προσφέρει αρκετά 'ελκυστική', λες κι ο θεσμός των εκλογών ισοδυναμεί με επαγγελματική πρόταση! Δηλαδή αν συνενοηθούν οι δικηγόροι να μη δηλώσει κανείς για λιγότερα από 3000 Ευρώ θα πρέπει να τους τα δώσουμε?!..
β) Περί αδικιών... Θεωρείς ότι ο 'τύπος' και η 'βαρύτητα' της εργασίας των μελών της εφορευτικής και ο χρόνος που χάνουν δεν αξίζει ΤΙΠΟΤΑ σε σχέση με τον αντίστοιχο των Δ.Α. επειδή 'άντε να τους το ζητήσουμε 1-2 φορές in a lifetime'?... Δηλαδή, το αντίτιμο μιας συγκεκριμένης εργασίας είναι ή όχι ΜΗΔΑΜΙΝΟ ανάλογα με το πόσο συχνά την κάνεις?!...
γ) Ευθύνη, και μάλιστα τεράστια, δεν έχει κι ο φαντάρος που φυλάει τα σύνορα χωρίς να παίρνει μία?? Πόσες μέρες ή μάλλον μήνες χάνει από τη ζωή του? Με Bentley θα έπρεπε να κυκλοφορούν οι φαντάροι μετά από κάποιο καιρό αν μετρούσαμε το συνολικό τους 'φορτίο' σε σχέση με το αντίστοιχο των Δ.Α. - για να μη βάλω μέσα και τα καψώνια, και τις συνθήκες, και, και.... Αλλά ξέρω, ο στρατός είναι η εξαίρεση σε ένα κατά τ' άλλα ακριβοδίκαιο σύστημα.- Τυχαινει συχνα καποιος δικαστης, δικηγορος (πιθανος Δ.Α. τελοσπαντων) που δεν διοριστηκε να κληθει να προσφερει αμισθι σαν Ε.Ε. Δεν απαλασσεται. Ο νομοθετης δεν ευνοει μια συντεχνια εις βαρος της κοινωνιας. Κατα διαστηματα και λογω προσοντων/ιδιοτητων της αναθετει αυξημενα καθηκοντα για τα οποια την αμοιβει. Τοσο απλα.
Ωραίο ακούγεται το 'τόσο απλά', μόνο που έχουν προταθεί πολλές άλλες λύσεις και δεν είναι μυστικό το ρουσφέτι που πέφτει για την επιλογή των Δ.Α.
Πέραν τούτου, το ότι μπορεί να τύχει να κληθεί κάποιος δικηγόρος, δικαστικός, κλπ να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως απλό μέλος μιας εφορευτικής δε σημαίνει ότι δεν ευνοούνται ορισμένοι από τη νομοθεσία περί Δ.Α. εις βάρος των υπολοίπων. Δηλαδή, αν εσύ κι εγώ έχουμε έστω τις ίδιες πιθανότητες να κληθούμε για κάποιο 'χώσιμο', μόνο που εμένα ο νομοθέτης μου δίνει την ευκαιρία, αν θέλω, το (πιθανό) χώσιμο να το κάνω 'μπίζνα' (οπότε και οι πιθανότητες να το φας εσύ το χώσιμο αυξάνονται) δεν ευνοούμαι εις βάρος σου?...
Το θέμα δεν είναι το ΑΝ αλλά το ΠΟΣΟ ευνοείται αυτή η 'συντεχνία' που λες σε βάρος των υπολοίπων. Ας δούμε π.χ. τι άλλαξε από τις περασμένες εκλογές και ας σκεφτούμε πως αιτιολογείται...
ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
Συνάδερφοι,
Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την 26531 και 26532/25.5.2004 κοινές αποφάσεις Υπουργών Εσωτερικών, Δημ.Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομίας και Οικονομικών (ΦΕΚ 788/26.5.2004), καθορίστηκε η ειδική αποζημίωση των διοριζομένων δικαστικών αντιπροσώπων για την διενέργεια των Ευρωεκλογών της 13ης Ιουνίου 2004 ως εξής:
**1. **Στους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα διοριστούν σε εκλογικά τμήματα νομού όπου υπηρετούν, ποσό εκατόν δεκαεπτά (117Ευρώ) για κάθε μέρα και για πέντε (5) ημέρες κατ' ανώτατο όριο.
**2. **Στους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα διοριστούν σε άλλους νομούς, το ίδιο ποσό για κάθε ημέρα και οι ημέρες δεν μπορούν να υπερβούν κατ' ανώτατο όριο τις έξι (6).
3. Κατ' εξαίρεση προβλέπεται ανώτατο όριο τις οκτώ ( 8 ) ημέρες για δικαστικούς αντιπροσώπους που θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους στα νησιωτικά συμπλέγματα των νομών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων (εκτός των νησιών Ρόδου και Κώ που ισχύει το ανώτατο όριο των έξι (6) ημερών) των νησιών Ικαρίας του νομού Σάμου, Κυθήρων και Αντικυθήρων του νομού Αττικής, Γαύδου του νομού Χανίων, Σαμοθράκης του Έβρου, Θάσου του νομού Καβάλας, Ψαρρών και Οινουσών του νομού Χίου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου του νομού Λέσβου, Βορέιων Σποράδων και τα νησιά άγονων γραμμών του Ιονίου Πελάγους.
4. Στους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα διοριστούν στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ποσό διακόσια ενενήντα ευρώ (290 Ευρώ) την ημέρα και για έξι (6) ημέρες κατ' ανώτερο όριο
**5. **Για τους αναπληρωτές δικαστικούς αντιπροσώπους θα καταβάλλεται η ίδια ημερήσια αποζημίωση, αλλά σε κάθε περίπτωση για μια ημέρα λιγότερη
Για τους γραμματείς των εφορευτικών Επιτροπών η αποζημίωση είναι το ποσό των τριάντα πέντε ευρώ (35 Ευρώ) για κάθε ημέρα και για δυο (2) ημέρες κατ' ανώτατο όριο και για τους γραμματείς των εκλογικών τμημάτων του εξωτερικού στο ποσό των εκατόν δεκαπέντε ευρώ (115 Ευρώ)
................Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ......................................Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
...............ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΞΙΝΟΣ............................ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΞΙΝΟΣ**ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ **
Με την υπ' αριθμ. 52198/25.9.06 κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Oικονομίας ορίσθηκαν το ποσό και οι μέρες αποζημίωσης των αντιπροσώπων της Δικαστικής αρχής για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές Οκτωβρίου 2006.
Ειδικότερα για τους Δικηγόρους Αθηνών και Ασκούμενους ισχύουν τα εξής:
**1. **Το ποσό της αποζημίωσης των τακτικών και αναπληρωματικών ορίστηκε σε εκατόν δέκα επτά ευρώ (117) για κάθε ημέρα.
**2. **ΑΤΤΙΚΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Όσοι ασκήσουν καθήκοντα στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης το ανώτατο όριο αποζημίωσης τους ορίζεται για τους τακτικούς σε εννέα (9) ημέρες για δε τους αναπληρωτές για οκτώ ( 8 ) ημέρες.
**3. **Για όσους διορίζονται εκτός του τόπου της έδρας που υπηρετούν, οι ημέρες της αποζημίωσης δεν μπορούν να υπερβούν κατ' ανώτατο όριο τις οκτώ ( 8 ), για δε τους αναπληρωτές τις επτά (7) .
**4. **Στα νησιωτικά συμπλέγματα των νομών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων (εκτός Ρόδου και Κω) καθώς και των νησιών Ικαρίας, Κυθήρων, Αντικυθήρων, Γαύδου, Σαμοθράκης Θάσου, Ψαρρών, Οινουσών, Λήμνου Αγίου Ευστρατίου, Βορείων Σποράδων και τα νησιά άγονων γραμμών Ιονίου. Οι ημέρες ορίζονται σε εννέα (9) και οκτώ ( 8 ) για τους αναπληρωτές.Τι έγινε από τότε μέχρι τώρα? Διορθώθηκε καμιά μεγάλη αδικία όσον αφορά τις ημέρες 'αποζημίωσης' ή μήπως έπαιξε το ρόλο του ο ...πληθωρισμός??!!..
Αν εννοεις αυτο,
Δηλαδη αν καποιος εχει ενα μαγαζι και μια μερα δεν παει, και βαλει τη μανα του να το κρατησει, δεν δικαιουται την εισπραξη?
Αν κάποιος έχει μαγαζί, δεν έχει μάνα να το κρατήσει, και μια μέρα δεν πάει επειδή ξημεροβραδιάστηκε ως εφορευτική και είναι κομμάτια, τι δικαιούται?....
καταλαβαινεις οτι θα ηταν υπερβολη να απαντησω με μια ακομα ρητορικη ερωτηση σε μια ρητορικη ερωτηση που απανταει σε μια ρητορικη ερωτηση
Δεν ήταν ρητορική η ερώτησή μου, αλλά χαίρομαι που τη βλέπεις έτσι.
Πάντα φιλικά και με σεβασμό προς τις απόψεις σου,
Νίκος -
lazarefa
Για την κοπελα σου δεν ξερω, γιατι οι δικες μου την ειχαν τελειωσει την ασκηση προ πολλου Μαλλον οπως τα λες ειναι, αλλα ενα συστημα που σε γενικες γραμμες δουλευει καλα (ποτε δεν υπαρχει/υπηρξε σοβαρο προβλημα με τη διεξαγωγη των εκλογων) ειναι λογικο να εχει και καποιες στρεβλωσεις.
Τωρα στα περι κοινωνικης δικαιοσυνης απλα θα απαντησω οτι κοινωνικα αδικοι ειναι στην πλειονοτητα τους οι μισθοι των μισθωτων, δε θα διορθωσουμε το κακο γκρεμιζοντας τα λιγα σωστα ωστε να τα ισοπεδωσουμε ολα... Αν ηταν στο χερι μου, η προσπαθεια θα επικεντρωνοταν στην εξισωση προς τα πανωnidosan
Εν συντομια κι αφου σε παραπεμψω στην ανωτερω δευτερη παραγραφο, θα σου λεγα τα εξης:- Κι εγω ελληνικα μιλαω (νομιζω τουλαχιστον ). Μενεις στον τυπο και χανεις την ουσια. Εγω πιστευω οτι ενα χιλιαρικο ειναι αρκετο για τους λογους που αναλυσαμε. Ο νομοθετης εβαλε τη φορμουλα αυτη για ν' αποφυγει πιθανη δυσπιστια σε ενα ακεραιο νουμερο. Αν υπολογισεις υπερωριακη απασχοληση σε αργιες, εξοδα κινησης, διαμονης (αν σε επαρχια) κλπ. και κυριως το ΕΚΤΑΚΤΟ (αρα δε μπαινει στα καλουπια του τακτικου μισθου) της εργασιας, το 117 ΔΕΝ ειναι τοσο τραγικο οσο ακουγεται, απλα ειναι αξιοπρεπεστατο. Και ναι απο το 2002 τα εξοδα αυτα αυξηθηκαν, μια μερα παραπανω στις προς αμοιβη ηταν λογικη.
- Αφηνεις απ' εξω την ευθυνη που αναλαμβανουν. Ξεχνας οτι δουλευουν και για το 'ο μη γενοιτο' (λαθος που κανω κι εγω οταν ειμαι στην απεξω )
- Δεν αμφιβαλλω οτι επιδιωκουν να διοριστουν. Σε ποιον σοβαρο ανθρωπο προσφερεται δουλεια και την αρνειται? Αν τους διναμε πχ 300-400 ευρω και δεν πηγαινε κανεις γιατι θα εμπαινε και μεσα απο τα εξοδα ή θα εχανε δουλεια λογω των προσωπικων υποθεσεων που θ' αφηνε πισω, θα αισθανομασταν καλυτερα? Εγω, προσωπικα, θελω να εχω δουλεια και να μην ειμαι ανεργος, αλλα αυτο δε σημαινει οτι θα δουλεψω για ψιχουλα μονο για το ονορε... Ετερον εκατερον. Και ναι η Ε.Ε. δεν αμοιβεται αλλα ξαναειπαμε οτι ειναι κατι που σου συμβαινει σπανιοτατα, ισως και ποτε. Κι αν θες τη γνωμη μου ΚΑΚΩΣ δεν αμοιβεται και σ' αυτο συμφωνουμε οπως και για τους φανταρους. Και σε παραπεμπω παλι στο δευτερο σκελος της ανωτερω απαντησης...
- Κι εγω μισθωτος ειμαι, και βγαζω το μηνα σχεδον οσα αυτοι για τις μερες των εκλογων. Καταλαβαινω ομως τους λογους και βαζω για λιγο τον εαυτο μου στη θεση τους.
- Επιμενω οτι ειναι αστειο ν αναλωνομαστε σε κουβεντα για κατι που συμβαινει μια στα δυο χρονια και να το θεωρουμε μπαχτσισι (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ). Συμβαινουν τοσα καθε μερα γυρω μας που αυτο (αν...) ειναι πταισμα.
Εννοειται φιλικα,
Χρηστος -
Asimov,
Η 'ευθύνη' ανέκαθεν ήταν μια ωραία δικαιολογία για να τα δώσουμε όλα σε κάποιους και τίποτα σε κάποιους άλλους, εκμηδενίζοντας την αξία του κόπου και του χρόνου τους. Σε κάθε περίπτωση προτού βιαστούμε να βάλουμε τιμή στην 'ευθύνη' καλό θα ήταν να ξέρουμε και πόσοι ευχαρίστως θα έκαναν μια συγκεκριμένη δουλειά για πολύ λιγότερα αν τους δινόταν η ευκαιρία. It's not rocket science.Ο 'τύπος', που λες, και η 'ουσία' είναι δεμένα μεταξύ τους. Το πως πήγαμε από τα 700κάτι στα 1053 Ευρώ, το αν θα πρέπει να βασιζόμαστε στο ότι θ' αρέσει σε μια συγκεκριμένη συντεχνία η 'αποζημίωση' που της προσφέρουμε για να γίνουν εκλογές, το τι θα γίνει αν οι περισσότεροι δικαστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι, κλπ αποφασίσουν την άλλη φορά ότι δε γουστάρουν να δηλώσουν για Δ.Α. για λιγότερα από 3000 ευρώ, το πόσα πρέπει να ξοδεύει το κράτος στις εκλογές, κ.α. είναι ερωτήματα που για εμένα τουλάχιστον αξίζει να συζητηθούν.
Χαίρομαι πάντως που βλέπω ότι τελικά υπάρχουν και αρκετά στα οποία συμφωνούμε.
φιλικά,
Νίκος -
Παίδες πως πάει;
Την έχει 'πατήσει' κανείς μέχρι τώρα;
-
νωρίς είναι ακόμα μη βιάζεσαι...
-
Έχουν βγεί οι λίστες, μάλλον δεν την πάτησε κανείς
-
Διορίστηκα δικαστικός αντιπρόσωπος ...1098 έουρος. Βγάλαμε στολή και πέδιλα σκι για την επόμενη τριετία
-
Δώστα στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής για να μη γκρινιάζουν.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δώστα στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής για να μη γκρινιάζουν. -
Μόλις έμαθα ότι είμαι ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ της εφορευτικής επιτροπής
Τι παίζει??? -
Δεν θα είσαι στο τζάμπολ, αλλά αν τραυματιστεί κανείς πρέπει να κάνεις διατάσεις και να μπεις για instant offense/defense!
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Δεν θα είσαι στο τζάμπολ, αλλά αν τραυματιστεί κανείς πρέπει να κάνεις διατάσεις και να μπεις για instant offense/defense!συνήθως τραυματίζονται από το μαξιλάρι
-
Ο χρήστης AMG έγραψε:
Τι παίζει???Το ίδιο και εγώ
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Διορίστηκα δικαστικός αντιπρόσωπος ...1098 έουρος. Βγάλαμε στολή και πέδιλα σκι για την επόμενη τριετίαEμείς οι αναπληρωματικοι βγάζουμε κανένα φράγκο;
-
Ο χρήστης AMG έγραψε:
Τι παίζει???Κανονικά (άρθρο 78 παρ. 2 ΠΔ 351/2003) πρέπει να είσαι παρών 1 ώρα πριν την έναρξη της ψηφοφορίας στον τόπο της ψηφοφορίας (0600 το πρωί)...
Αν πας βέβαια έχεις μεγάλες πιθανότητες να μείνεις εκεί αν δεν έχουν πάει και τα 4 τακτικά μέλη, πράγμα επίσης εξαιρετικά πιθανό... -
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
Διορίστηκα δικαστικός αντιπρόσωπος ...1098 έουρος. Βγάλαμε στολή και πέδιλα σκι για την επόμενη τριετία
Eμείς οι αναπληρωματικοι βγάζουμε κανένα φράγκο;
Γιατί βγάζουν οι τακτικοί ?
Εφορευτική επιτροπή στις εκλογές