-
Σχεδιάζω ένα tour αρχές Οκτώμβρη στην Δ. Μακεδονια... όπου δεν έχω πάει ποτε!!!!
Θέλω να δω νομούς Καστοριας, Φλώρινας, Πέλλης και Ημαθίας (τα Γρεβενά τα αφήνω έξω προς το παρόν καθώς από τον οδηγό δεν μου έκανε πολύ κλικ και δεν με βολευει σαν πρώτη διανυκτέρευση), να ξεκουραστω και να φάω ωραία φαγητά!!!!
Το σίγουρο για κάποιον που δεν ξέρει είναι να μένει στα ξενοδοχεία σε πρωτέυουσες των νομών και απο κει να κάνει εξορμήσεις
Έχω 6 διανυκτερεύσεις
Έλεγα να ξεκινήσω απο Καστοριά 2 βράδυα, next 2 βράδυα Φλώρινα, next 1 day Έδεσσα και last night Νάουσσα
Φαίνεται λογικό ????
Μήπως καλύτερα να μείνω Νυμφάιο αντί για Καστοριά???
Μήπως να κόψω μια μέρα από Φλώρινα?Κανά must to see or to eat????
Αν κατεβαίνοντας απο Νάουσα κανονιστεί 4ΤF μάζωξη στο Λιτόχωρο μπορεί να το συνδυάσω !!!!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Σχεδιάζω ένα tour αρχές Οκτώμβρη στην Δ. Μακεδονια... όπου δεν έχω πάει ποτε!!!!
Θέλω να δω νομούς Καστοριας, Φλώρινας, Πέλλης και Ημαθίας (τα Γρεβενά τα αφήνω έξω προς το παρόν καθώς από τον οδηγό δεν μου έκανε πολύ κλικ και δεν με βολευει σαν πρώτη διανυκτέρευση), να ξεκουραστω και να φάω ωραία φαγητά!!!!
Το σίγουρο για κάποιον που δεν ξέρει είναι να μένει στα ξενοδοχεία σε πρωτέυουσες των νομών και απο κει να κάνει εξορμήσεις
Έχω 6 διανυκτερεύσεις
Έλεγα να ξεκινήσω απο Καστοριά 2 βράδυα, next 2 βράδυα Φλώρινα, next 1 day Έδεσσα και last night Νάουσσα
Φαίνεται λογικό ????
Μήπως να κόψω μια μέρα από Φλώρινα?Να κοψεις απο Φλωρινα και να μεινεις στην Πτολεμαιδα .... εχω κανει στρατο εκει ..... καλη ειναι απλα καλυτερα πτολεμαιδα φιλε μου. τουλαχιστον εχει καλη εως παρα πολυ καλη διασκεδαση και πολυ καλο κοσμο!!!!
Κανά must to see or to eat????
Αν κατεβαίνοντας απο Νάουσα κανονιστεί 4ΤF μάζωξη στο Λιτόχωρο μπορεί να το συνδυάσω !!!!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Έχω 6 διανυκτερεύσεις
Φαίνεται λογικό ????
Απο την Καστορια να μην κοψεις απολυτως τιποτα. Μια μερα θα κατσεις στην πολη και δε θα κουνηθεις, οποτε εχεις αλλη μια μερα για την περιοχη. Για τη Ναουσα δεν ξερω εφοσον ειναι 20 λεπτα απο την Εδεσσα...
Τωρα στα δικα μου:
ΑΝ σας αρεσουν οι υπεροχες παραλιες, τα αδιαφορα παραλιακα χωριά και να σας πιανουν τον κωλο να πατε στην Ελαφονησο.
Οσοι βρεθειτε παντως στη νοτιοανατολικη Πελοπονησο, οπωσδηποτε να πατε στον Καβο Μαλλια σε ενα χωριουδακι ονοματι Προφητης Ηλιας και στο απολιθωμενο δασος εκει κοντα. Μαγεια.
Εξαιρετικο επισης και το Κυπαρισσι.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Έχω 6 διανυκτερεύσεις
Φαίνεται λογικό ????
Φλώρινα 2 βραδιές, πολύ είναι.
Νάουσα δεν χρειάζεται να μείνεις, εκτός και αν τελειώνει η μέρα σου εκεί (και πάλι περιττό μου φαίνεται). Εκτός απ' τον Αγ. Νικόλαο και την Αραπίτσα δεν έχει τίποτα να δεις.Στην Έδεσσα, κλείσε στο Ξενία. Για φαΐ να πας να φας στο χωριό Πλατάνη (10 λεπτά έξω απ' την πόλη), σε μια ταβέρνα που λέγεται Χωριάτικο Στέκι, νομίζω (δεν έχει κι άλλη στο χωριό. Επίσης να ψάξεις το ζαχαροπλαστείο Κρόνος και πάρεις ΦΛΟΓΕΡΕΣ.
Στο Νυμφαίο να πας οπωσδήποτε και μάλιστα προτεοιμασμένος, κάνει κρύο εκεί πάνω. Μπορείς ν' ανέβεις στο Χιονοδρομικό του Καιμάκ, ακόμα και αν δεν έχει ανοίξει, έχει ωραία διαδρομή. Να πας και Πρέσπες, τον Οκτώβρη πρέπει να ναι καταπληκτικές (Αγ. Αχίλλειο και Ψαράδες, αν δεν θες να γυρίσεις όλα τα χωριά). Να κάτσεις να πιείς καφέ στο χιονοδρομικό του Πισοδερίου, είναι ακριβώς πάνω στο δρόμο Καστοριάς-Φλώρινας. Εκεί 'κοντά', στην Κρυσταλοπηγή έχει ένα ξενοδοχείο που έκανε απίστευτες πίτες. Δεν θυμάμαι όνομα τώρα, αλλά θα το ψάξω.
Γενικά όλη η περιοχή είναι πανέμορφη και έχει φοβερές διαδρομές. Όρεξη να χεις να κάνεις χιλιόμετρα.
Για ο,τιδήποτε άλλο, εδώ είμαστε. -
Έδεσσα-Καστοριά. Από τις ωραιότερες στροφοδιαδρομές που έχω κάνει. Φαρδύς δρόμος με πολύ καλή ορατότητα, μέτριο (όχι κακό) οδόστρωμα και τίμιες στροφές. Οι Καστοριανοί πρέπει να είναι οι πιο ξεροκέφαλοι οδηγοί που έχω συναντήσει. Δεν κάνουν με τίποτα δεξιά να περάσει ένα γρηγορότερο αυτοκίνητο σε αντίθεση με τους υπόλοιπους οδηγούς της περιοχής που είναι μάλλον αρκετά άνω του μετρίου σε συμπεριφορά.
Να ανέβεις και στον (παλιό) Άγιο Αθανάσιο στο δρόμο για Καϊμακτσαλάν πάνω από την Έδεσσα και να φας εκεί. Έχει εξαιρετικό φαγητό σε πολύ λογικές τιμές.
Στη Νάουσα δε χρειάζεται διανυκτέρευση IMO. Καλύτερα 2 μέρες Έδεσσα.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Έδεσσα-Καστοριά. Από τις ωραιότερες στροφοδιαδρομές που έχω κάνει. Φαρδύς δρόμος με πολύ καλή ορατότητα, μέτριο (όχι κακό) οδόστρωμα και τίμιες στροφές.Ορθόν!
Να ανέβεις και στον (παλιό) Άγιο Αθανάσιο στο δρόμο για Καϊμακτσαλάν πάνω από την Έδεσσα και να φας εκεί. Έχει εξαιρετικό φαγητό σε πολύ λογικές τιμές.
Και εκεί καλά είναι, ειδικά στην Καλύβα, στον κεντρικό δρόμο του χωριού. Αλλά το άλλο που σου πρότεινα κάνει ακόμη καλύτερο φαγητό.
Στη Νάουσα δε χρειάζεται διανυκτέρευση IMO. Καλύτερα 2 μέρες Έδεσσα.
Είπα να το προτείνω, αλλά φοβήθηκα μη κατηγορηθώ για προβοκάτορας.
-
Τον Οκτώβριο, στον Παλιό Άγιο Αθανάσιο, θα είναι τυχερός αν βρει το χωριό ο άνθρωπος! Ταβέρνες κλπ. υπολειτουργούν (25/10 και υπήρχε μια μόνο ανοιχτή στο χωριό, στο οποίο γίνονταν εργασίες ανακαίνισης για τον χειμώνα). Οι τιμές δε, μπορούσαν να ήταν και καλύτερες.
Ωραία διαδρομή η άνοδος προς Άγιο Αθανάσιο, και έχω να πω ότι οι Εδεσσαίοι είναι πολύ καλοί σε συμπεριφορά, αλλά ακόμα καλύτεροι σε ικανότητες! Αγροτικά ειδικά... Ωραία επίσης θέα από το δημοτικό αναψυκτήριο στην Παναγίτσα, μερικά χιλιόμετρα πάνω από τη Βεγορίτιδα. Λίμνες και βουνά να χορτάσει το μάτι σου!
Νάουσα όντως δεν χρειάζεται να μείνεις και πολύ. Μερικές ώρες αρκούν να κάνεις βόλτα στο ποτάμι και να χαζέψεις θέα μέχρι μεθαύριο. Έχω ακούσει για ένα καφέ-αναψυκτήριο στη διαδρομή προς το Σέλι πρόσφατο που έχει απίστευτη θέα. Αν βρω το όνομα και οδηγίες, θα ποστάρω.
Φλώρινα επίσης βόλτα στο ποτάμι επιβάλλεται, έχουν σπεσιαλιτέ τη 'γλώσσα της πεθεράς' (που 'σαι ρε Coyote), τα 'κεμπάπια' (σουτζουκάκια) και παντός τύπου πίτες. Μέσα στην πόλη υπάρχουν μερικές ωραίες ταβέρνες, αν θέλεις ονόματα θα ρωτήσω. Τίποτα όμως πλην Goodys δεν δουλεύει μεσημέρι!
-
Ευχαριστώ πολύ παίδες!!! Ξαναλλάζω πλάνο!!!! 3 Καστοριά, 1 Φλώρινα (μετά απο Πρέσπες) και 2 Έδεσσα
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ παίδες!!! Ξαναλλάζω πλάνο!!!! 3 Καστοριά, 1 Φλώρινα (μετά απο Πρέσπες) και 2 Έδεσσα3 Κστορια , στην φλωρινα δεν χρειαζεται να μεινεις , μην ξεχασεις να φας ψαρι στους Ψαραδες Φλωρινης , Νυμφαιο , αυτα θα τα δεις ολα με ορμητηριο την Καστορια , η οποια θα σε μαγεψει .
Εδεσα , Ναουσα δεν λενε , εαν την κανεις για Γρεβενα (Μικρολιβαδο -Βωβουσα ,διαμονη ) να επισκεφτεις Βαλια-Καλντα (ζεστη κοιλαδα) κ να καλυψεις κ ανατολικο-Ζαγορι .
Εαν το βλεπεις ?/ εδω θα ειμαι για λεπτομερειες. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Έχω 6 διανυκτερεύσεις
Φαίνεται λογικό ????
Απο την Καστορια να μην κοψεις απολυτως τιποτα. Μια μερα θα κατσεις στην πολη και δε θα κουνηθεις, οποτε εχεις αλλη μια μερα για την περιοχη. Για τη Ναουσα δεν ξερω εφοσον ειναι 20 λεπτα απο την Εδεσσα...
Τωρα στα δικα μου:
ΑΝ σας αρεσουν οι υπεροχες παραλιες, τα αδιαφορα παραλιακα χωριά και να σας πιανουν τον κωλο να πατε στην Ελαφονησο.
Οσοι βρεθειτε παντως στη νοτιοανατολικη Πελοπονησο, οπωσδηποτε να πατε στον Καβο Μαλλια σε ενα χωριουδακι ονοματι Προφητης Ηλιας και στο απολιθωμενο δασος εκει κοντα. Μαγεια.
Εξαιρετικο επισης και το Κυπαρισσι.Συμφωνω σε ολα .
αυτο που σου υπογραμιζω , δωσε λιγο συνεχεια ?????
κατι περιεργο ενοιωσα !!!! -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ παίδες!!! Ξαναλλάζω πλάνο!!!! 3 Καστοριά, 1 Φλώρινα (μετά απο Πρέσπες) και 2 ΈδεσσαΣτη δυτική Μακεδονία η μόνη πόλη που αξίζει να μείνεις είναι η Καστοριά και λιγότερο ή Έδεσσα. Αντίθετα η φύση μπορεί να είναι από πολύ ωραία ως μαγευτική, ειδικά την εποχή που πας. Στη θέση σου θα έκοβα κάποιες διανυκτερεύσεις από πόλεις και θα τις έκανα σε μικρότερα (τουριστικά) χωριά, που είναι σαφώς πιο όμορφα. Π.χ.
2 Καστοριά, 1-2 πρέσπες, 1-2 νυμφαίο, 1 έδεσσα
Και ο Π. Αγ. Αθανάσιος είναι πολύ ωραίος, αλλά για πιο μετά, όχι αρχές Οκτώβρη
-
Πρέσπες, Νυμφαίο να πας σίγουρα. Και Αρκτούρο
Φλώρινα να μείνεις ένα βράδυ τουλάχιστον.
Συνδυασμούς διαδρομών μπορείς να κάνεις διάφορους. Αν περάσεις από Βέροια μπορείς και τριγύρω να βολτάρεις. Βεργίνα, Πέλλα, Αλιάκμονα, Βέρμιο κλπ. -
-
Προφητης Ηλίας: Ειναι ενα χωριουδακι με ενα πολυ ομορφο λιμανακι λιγο πριν τον καβο Μαλια νοτια της Νεαπολης. Φυσικο λιμανι με στενη μπουκα φτιαγμενο απο βράχια και οχι απο ανθρωπους. Στη συνεχεια συνεχιζεις προς την Αγια Μαρινα και βλεπεις πινακιδα 'Απολιθωμενο δασος'. Αν δεν εχεις αγροτικο, ΔΕΝ στριβεις στην πρωτη διασταυρωση ΜΕΤΑ την εκκλησια αλλα στη δευτερη ή την τριτη. Σταματας σε ενα πλατωμα και βλεπεις μια βραχωδη παραλια, οι πετρες της οποιας ειναι σχεδον αποκλειστικα φτιαγμενοι απο απολιθωμενα οστρακα, κυριως χτένια (Pecten δηλαδη), αλλα και αχινοειδη και αλλα μαλάκια. Διπλα στη θαλασσα (και μεσα αν εχετε μασκα ή γυαλακια για σνορκελινγκ) εχει ειτε κορμους απο δεντρα μερικοι απο τους οποιους δημιουργουν τρυπες στο βραχο και στον πατο βλεπεις το κυμα να ερχεται.
Μπορει απλα εμενα να μου αρεσε τόσο λογω επαγγελματικης διαστροφης, αλλα εντυπωσιαστηκα. -
Δ.Μακεδονία:
α. Φλωρινα. Προτασεις για φαϊ ειναι ειτε οι Δερβισηδες (αν δεν κανω λαθος το ονομα) διπλα στο Σακουλεβα (το ποταμι) και εκεινος που μου διαφευγει το ονομα απο την κεντρικη πλατεια προς το ποταμι στο δεξι σου χερι. Σουπερ κεμπάπια. Αν θες να φας εκτός πολης θα ακουσεις ολοι να σου προτεινουν το Θωμα στο Σκληθρο. Εγω θα σε συμβουλευα τον Κωντοσωρο στο Ξινο Νερό.
β. Καστορια: Ντολτσο και Καζαμπλανκα (για κυριλα το δευτερο)
γ. Πρεσπες: Δεν ξερω τιποτα συγκεκριμενο αλλα να πας οπωσδηποτε. Εντυπωσιακο τοπιο
-
-
Και πάλι tks a lot!!!
Θα πάω Βεργίνα και Σουμελα (να δω το μέρος)!!!!
Τροχαία υπάρχει σα πάνω????
Θα γυρίσω πίσω με δίπλωμα??? -
Οι μέρες πλησιάζουν!!!!! 13 -20/10
Τελικά έκλεισα 4 διανυκτερεύσεις στην Καστοριά και 2 τελείως στην τύχη σε ένα χωριό Λουτράκι κοντά στις πηγές Ποζαρ για spa !!!!ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ - ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ - ΜΑΣΑ
Παρασκευή αναχωρώ προς Αθήνα από την Έδεσσα και αν τυχόν βρώ μέρος που μου αρέσει τρελά ίσως παρατείνω δυο μερούλες!!!!!
και πάλι tks a lot!!!!
-
Tα λουτρα Ποζαρ αν τα εκλεισες στην τυχη, εισαι πολυ τυχερος. Παρε μπουρνουζια και αντι να πας σε μπανιερες ξενερουα κανε λουτρα στον θερμο καταρρακτη. Εχω κανει με χιονι και ηταν
Να φατε στην ταβερνα της διασταυρωσης ή στην Ορμα
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Τελικά έκλεισα 4 διανυκτερεύσεις στην Καστοριά και 2 τελείως στην τύχη σε ένα χωριό Λουτράκι κοντά στις πηγές Ποζαρ για spa !!!!ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ - ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ - ΜΑΣΑ
Παρασκευή αναχωρώ προς Αθήνα από την Έδεσσα και αν τυχόν βρώ μέρος που μου αρέσει τρελά ίσως παρατείνω δυο μερούλες!!!!!
και πάλι tks a lot!!!!
Αναρωτιέμαι σε ποιο ξενοδοχείο έκλεισες. Έχουν ανοίξει πολλά καινούρια εκεί τα τελευταία 2-3 χρόνια. Ελπίζω να μη βαρεθείς εκεί.
Η Έδεσσα απέχει περίπου 25 λεπτά από κει.Για τον Γυρισμό στην Αθήνα ο πιο σύντομος και ξεκούραστος δρόμος είναι Έδεσσα-Γιαννιτσά-Αλεξάνδρεια, απ' όπου και βγαίνεις στην Ε.Ο. Στο κομμάτι Μαυροβούνι -Γιαννιτσά (ξεκινάει 15 λεπτά μετά την Έδεσσα) να σαι λίγο προσεκτικός γιατί υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει ραντάρ (σε πάρκινγκ και διασταυρώσεις).
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
και πάλι tks a lot!!!!
Αναρωτιέμαι σε ποιο ξενοδοχείο έκλεισες. Έχουν ανοίξει πολλά καινούρια εκεί τα τελευταία 2-3 χρόνια. Ελπίζω να μη βαρεθείς εκεί.
Η Έδεσσα απέχει περίπου 25 λεπτά από κει.Για τον Γυρισμό στην Αθήνα ο πιο σύντομος και ξεκούραστος δρόμος είναι Έδεσσα-Γιαννιτσά-Αλεξάνδρεια, απ' όπου και βγαίνεις στην Ε.Ο. Στο κομμάτι Μαυροβούνι -Γιαννιτσά (ξεκινάει 15 λεπτά μετά την Έδεσσα) να σαι λίγο προσεκτικός γιατί υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει ραντάρ (σε πάρκινγκ και διασταυρώσεις).
Αν σκεφθείς ότι θα φθάσω απογευματάκι ερχόμενος απο Φλώρινα (λέω να κάνω προσέγγιση στο Λουτρακι μέσω Κερασιές) θα την πέσω στο θερμο καταράκτη, μάσα .. πάει η πρώτη μέρα.... δεύτερη μέρα θα κατέβω Έδεσσα - Βεργίνα και το απόγευμα ξανά πισω ... θερμό καταράκτη , μάσα, ύπνο .... πάει και η δεύτερη μέρα!!!!!!
Τώρα στο κατέβα θέλω να δώ την Βέροια και την Νάουσσα (δεν ξέρω αν είναι προσβάσιμο στο κοινό το οινοποιείο του Μπουτάρη)!!!!! Αν δω ότι με παίρνει βράδυ θα μείνω κάπου εκεί!!!!Άλλη μια επιλογή στο κατέβα είναι να προσεγγίσω στον Όλυμπο κάποιο ωραίο φυσικό σημείο σε ωραίο υψόμετρο που να είναι προσεγγίσιμο με αυτοκίνητο!!!
-
1732 χλμ με μέση κατανάλωση 12.1lt/100km (το ξέσκισα) και είμαι πίσω!!!
Διαδρομές
Αθήνα - Λαμία - Λαρισα - Παντελεήμωνας - Καρυα - Ολυμπιάδα - Ελευθεροχώρι - Σέρβια - Κοζάνη - Σιάτιστα - Καστοριά
Καστοριά - Σκλήθρο - Αετός - Νυμφάιο - πίσω Καστοριά
Καστοριά - Πρέσπες - Καστοριά
Καστοριά - Σκλήθρος - Αετός - Αμύνταιο - Αρνισα - Κερασιά - Λουτράκι
Λουτράκι - Αριδαία - Εδεσσα - Νάουσα - Βέροια - Σουμελά - Βεργίνα - Εγνατία - Κατερίνη - Λαρισα - Λαμια - ΑθήναΕπιγραμματικά
Παντελεήμωνα καφέ με τους τρελούς και μετά ΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣΚαστοριά ωραία πόλη, προσεγμένα εστιατόρια, ευγενικος κόσμος, ρευστότητα και 'ευκαιρίες' σε δερμάτινα-γούνες (Τα ακουμπήσαμε!!!!)
Νυμφαίο πολύ ωραίο, ευτυχώς οι μόνες αρκούδες που είδαμε ήταν στον Αρκτούρο γιατί άκουσαμε και για αρκετές ελέυθερες με διάφορα συμβάντα
Πρεσπες
Ησυχία, Φυσική ομορφιά, βαρκάδα, φασολάδα, γριβάδι στα κάρβουνα (μέτριο)Λουτράκι
Δεν φανταζόμουν τι υπάρχει!!!! ΕΠΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΡΆΚΤΗ μαζί με τα γερόντια και μετά στην πίσινα πεζοπορία μετά, φαγητό, ύπνο - ξύπνημα, χαμαμ και υδρομασαζ στο ξενοδοχείο!!!! ΧΑΛΑΑΑΡΑΑΑΑ!!!Εδεσσα
Καταράκτες .... και μετά ΚΙΝΗΣΗ στο κέντρο!!!!!!Νάουσα .... ΗΡΕΜIΑ
Νόμιζα ότι η Σουμελά ήταν λίγο έξω από την Βέροια..... αυτό το λίγο ήταν 18χλμ με στροφές βοήθεια μας!!!!!
Κατάβαση........ στάση στο οινοπείο Μπουτάρη (προμήθεια σε μερικά παλαίωσης)
και μετά βασιλικοι ταφοι-μουσείο στην Βεργίνα. ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!!!!
Λαμία κίνηση όπως παντα... εχε χάρη που έχει αρνάκι στην σούβλα ανα πάσα στιγμή!!!!2 μπλόκα της Τροχαίας πέτυχα μόνο
α. Λίγο πριν την Κρυσταλοπηγή όπου μου έκανε σινιάλο ένας Αλβανος και με έσωσε
β. Κατέβασμα από Λαρισα στην ΣΟΥΡΠΗ ευτυχώς μου βγήκε από την δεξιά ένα Colt και με κατέβασε από τα απογορευμένα χλμ στο 'οριο'Top κάγουρας ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ
106 Ralye κίτρινο με 4 εξατμίσεις!!!! (V8 ή V12???)ΥΓ Πως μπορούν κάποιοι τύποι και πάνε με 220 το ΒΡΑΔΥ!!! Έχουν NIGHT VISION ??
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
ΥΓ Πως μπορούν κάποιοι τύποι και πάνε με 220 το ΒΡΑΔΥ!!! Έχουν NIGHT VISION ??
Φωτα ομιχλης
ΔΙΑΚΟΠΕΣ 2007