-
Καλή σας μέρα,
Είμαι κάτοχος ενός Mitsubishi Colt GLX 1.3 '99 εδώ και 4 μέρες. Είναι ένα άψογο αμάξι, μιας και έχει 2-3 πραγματάκια που δεν μου αρέσουν και πολύ. Ένα από αυτά είναι 1. το βαρύ (αν και υδραυλικό) τιμόνι του, 2. η μακριά 2α του, 3. θα ήθελα να έχει ή ακόμα μια ή έστω αυτή η μια πλαφονιέρα να είναι στις μπροστά θέσεις για καλύτερο φωτισμό όπως και όταν ανοίγεις μια πόρτα να έχει fade inn-out εφέ (αυτό που ανάβει αργά δηλαδή).
Θα ήθελα αν κάποιος είχε-έχει αυτό το αμάξι να μου πει τι πρέπει να προσέξω και προβλήματα που θα αντικρίσω στο μέλλον. Το αμάξι να πω πως το αγόρασα σε άριστη κατάσταση και οπτικά και μηχανικά, που σημαίνει πως ο κάτοχος το πρόσεχε και ήξερε το αμάξι κάτι που εγώ δεν ξέρω ακόμα.
Οι κινήσεις/αλλαγές που έχω σκοπό να κάνω είναι οι εξής:
• Τοποθέτηση αντηλιακής προστασίας
• Αλλαγή εσωτερικών λαμπτήρων σε led για περισσότερο φωτισμό
• Αλλαγή εξάτμισης
• Αλλαγή λαμπτήρων πορείας σε δυνατότερα-λευκότερα
• Τοποθέτηση προβολέων ομίχληςΣε αυτά βέβαια θα χρειαστώ τις γνώσεις σας.
• Τι λεντάκια να επιλέξω για την κάθε θέση? πλαφονιέρα οροφής-πορτ μπαγκαζ θα μπουν τα ίδια οπότε θέλω κάτι λευκό και δυνατό. Στην πινακίδα? θα ήθελα αυτά που φωτίζει μέχρι και τον πυρήνα της γης. Ποια είναι αυτά?
• Από εξάτμιση τι? μιλάω για τελικό. Θα ήθελα έναν μπασο ήχο, όχι πολύ ανοιχτή να ξυπνάει η γειτονιά, απλά κάτι για την ομορφιά του πράγματος.
• Εδώ τι? Έλεγα για κάτι σαν Philips H7 Diamond Vision 5000k
• Τα προβολάκια που θα τα βρώ? η μάσκα είναι αυτήhttp://ipocars.com/imgs/a/d/g/z/f/mitsubishi__colt_1_3_inform_1999_1_lgw.jpgΑυτά μέχρι στιγμής, ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Είναι ένα αμάξι θρύλος και θέλω να του δώσω αυτό που του αξίζει.
-
Καλή σας μέρα,
Είμαι κάτοχος ενός Mitsubishi Colt GLX 1.3 '99 εδώ και 4 μέρες. Είναι ένα άψογο αμάξι, μιας και έχει 2-3 πραγματάκια που δεν μου αρέσουν και πολύ. Ένα από αυτά είναι 1. το βαρύ (αν και υδραυλικό) τιμόνι του, 2. η μακριά 2α του, 3. θα ήθελα να έχει ή ακόμα μια ή έστω αυτή η μια πλαφονιέρα να είναι στις μπροστά θέσεις για καλύτερο φωτισμό όπως και όταν ανοίγεις μια πόρτα να έχει fade inn-out εφέ (αυτό που ανάβει αργά δηλαδή).
Θα ήθελα αν κάποιος είχε-έχει αυτό το αμάξι να μου πει τι πρέπει να προσέξω και προβλήματα που θα αντικρίσω στο μέλλον. Το αμάξι να πω πως το αγόρασα σε άριστη κατάσταση και οπτικά και μηχανικά, που σημαίνει πως ο κάτοχος το πρόσεχε και ήξερε το αμάξι κάτι που εγώ δεν ξέρω ακόμα.
• Αλλαγή εξάτμισης
• Τι λεντάκια να επιλέξω για την κάθε θέση? πλαφονιέρα οροφής-πορτ μπαγκαζ θα μπουν τα ίδια οπότε θέλω κάτι λευκό και δυνατό. Στην πινακίδα? θα ήθελα αυτά που φωτίζει μέχρι και τον πυρήνα της γης. Ποια είναι αυτά?
• Από εξάτμιση τι? μιλάω για τελικό. Θα ήθελα έναν μπασο ήχο, όχι πολύ ανοιχτή να ξυπνάει η γειτονιά, απλά κάτι για την ομορφιά του πράγματος.
• Τα προβολάκια που θα τα βρώ? η μάσκα είναι αυτήhttp://ipocars.com/imgs/a/d/g/z/f/mitsubishi__colt_1_3_inform_1999_1_lgw.jpgΑυτά μέχρι στιγμής, ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Είναι ένα αμάξι θρύλος και θέλω να του δώσω αυτό που του αξίζει.
-
Καλή σας μέρα,
• Αλλαγή εξάτμισης
-
Για τα LEDs, θεωρητικά πρέπει να είναι W5W/T10, οπότε δεν χρειάζεται να ψάξεις (βγάλε ένα να δεις πως είναι, για να είσαι σίγουρος). Πας σε ένα μαγαζί με LED και παίρνεις τα πιο δυνατά που έχουν. Καθώς είναι παλιό αυτοκίνητο, δεν θες οπωσδήποτε CANBus, οπότε θα σου έρθουν και λίγο πιο φθηνά.
Για λαμπτήρες, τι φοράει, Η1, Η4 ή Η7 ? Πάντως σε όλους τους τύπους βγαίνουν οι Vision της Philips, οπότε μένει να διαλέξεις τύπο. Δεν θα πρότεινα τις Diamond, αν θες δυνατό φως, καλύτερα οι White ή οι Crystal.
Για το τελικό, αν θες ήσυχο, θα βάλεις με όσο πιο μεγάλο silancier μπορεί να χωρέσει, σίγουρα θα σου πει και ο εξατμισάς που θα πας.
-
Καλησπέρα και παλι μετα απο καιρό.
Εσωτερικό φωτισμό βρήκα και έχω παραγγείλει απο ebay.
Όσο γιατί τελικο δεν έχω ασχοληθεί ακόμα.Έχω καποιες ερωτήσεις μετα απο 1 μήνα χρήσης.
Αρχικα έχω πρόβλημα με το cold start. Ή πρεπει να δώσω λίγο γκάζι για να πάρει ή με 2η μιζια. Επίσης μερικές φορές για λίγη ωρα μέχρι να ανεβάσει λίγη θερμοκρασία έχει υψηλο ρελαντί (1.3rpm).
Επίσης έχει ενα προβληματακι με τα ηλεκτρικά παράθυρα. Είναι φορες που κατεβαζω το παράθυρο του οδηγου και μετα δεν ανεβαίνει. Παταω να ανέβει, ανεβαίνει για 5cm και ξανά πεφτει.
Ακόμα ενα είναι να βλέπω πολύ ατμό απο την εξάτμιση. Γενικά οι εξατμίσεις βλέπω να βγάζουν ατμό αλλά βλέπω και την δικιά μ απο τον καθρέπτη και είναι αρκετά παραπανω απο τους αλλους. -
Aυτό με τους υδρατμούς, είναι φυσιολογικό αν έχει μείνει πολύ καιρό ακίνητο.
Έλεγξε όμως, μήπως έχει σχέση με διαρροή παραφλού.Στο πρωινό ξεκίνημα λειτουργεί το τσοκ μέχρι να ζεσταθεί ο κινητήρας, γι'αυτό βλέπεις αυξημένες στροφές.
-
Το μοτέρ πάντως ακουγετε να δουλεύει τέλεια, δεν ξέρω βέβαια αν με το να χάνει παραφλου κάνει κάποιον ήχο.
Αλλη μια ερώτηση. Κάτω απο το τιμόνι έχει μια θύρα που μοιάζει με θύρα διάγνωσης obd. Είναι όντως obd και αν ναι το 1 ή το 2?
-
αν ειναι obd λογικα ειναι το 1, to 2 ηρθε Ευρωπη μετα το 2000
καποια πιθανα το ειχαν απο την προηγουμενη χρονια -
Είχαμε έναν μικρό 'τραυματισμό'. Υπαίτιος εγώ, στοπ εξ ολοκλήρου καλυμμένο από το δέντρο και παρκαρισμένα βανάκια για να σου διευκολύνουν την ορατότητα..
Όπως και να χει όλα καλά και μικρό το κακό, μάλλον.
Η ζημιά είναι αυτή που θα δείτε στην εικόνα.
Σε φανοποιία που πήγα μου είπαν 300€.. Δεν είναι πολλά? Σκέφτηκα να τα κάνω μόνος μου με στόκο, σπρει κτλπ. Θα φαίνεται η διαφορά λέτε?
Έχω ξανά βάψει πλαστικά μέρη αλλά ολόκληρα και όχι ένα σημείο.
Έχετε να μου δώσετε κάποια tips?
Σε φανάρι δυστυχώς θα πάμε σε καινούργιο ή μτχ μιας και έσπασε. Αυτό τώρα πρέπει να βρω κάποια μάντρα μπας και το πάρω με κανένα 30αρι..
-
To 300άρι τι περιλαμβάνει;
Μόνο για προφυλακτήρα είναι πολλά.Τόσα μου ζήτησαν για προφυλακτήρα (σπασμένο χαμηλά) ουρανό και φτερό.Το χρώμα που έχει από το άλλο αυτοκίνητο, μπορείς να το βγάλεις με διαλυτικό αραιωμένο,ασετόν ή ακόμα και με τρίψιμο και μετά με γυάλισμα για να φύγει η θαμπάδα.
Η τρύπα ίσως να θέλει πολυεστέρα, και να μην κάνεις δουλειά με στόκο....δεν ξέρω. -
Για κάποιον λόγο θέλει όλος ο προφυλακτήρας. Το χρώμα το έχω βγάλει με WD40 (ε ναι..) και πλέον είναι μόνο τρύπα και κάτι σπασίματα που έχει κάνει η μπογιά. Έχω πάρει τα σπρέι (με το χρώμα του και βερνίκι) όπως και στόκο. Δεν έχω ασχοληθεί ακόμα λόγο καιρού. Πάντως έχω και πολυεστέρα.
Να το γεμίσω με πολυεστέρα και μετά στόκο ή στόκο, πολυεστέρα και στόκο?
Νέο μέλος