-
Έφαγα μια φλασιά και μου ήρθε μια απορία που είχα από παλιά, και είπα να ρίξω ένα ερώτημα στο φόρουμ μήπως πάρω απάντηση:
Για ποιο λόγο πρέπει να βάζουμε βενζίνη με σβηστό τον κινητήρα; Εάν βάλουμε βενζίνη με τον κινητήρα αναμμένο παθαίνει κάτι το αυτοκίνητο;
Υποθέτω ότι ο λόγος είναι η αποφυγή της πιθανότητας έκρηξης, αλλά έλεγα μήπως δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος και προκαλείται κάποια φθορά στο αυτοκίνητο γεμίζοντας το ρεζερβουάρ με αναμμένο κινητήρα!
Τα φώτα σας παρακαλώ!
-
Έφαγα μια φλασιά και μου ήρθε μια απορία που είχα από παλιά, και είπα να ρίξω ένα ερώτημα στο φόρουμ μήπως πάρω απάντηση:
Για ποιο λόγο πρέπει να βάζουμε βενζίνη με σβηστό τον κινητήρα; Εάν βάλουμε βενζίνη με τον κινητήρα αναμμένο παθαίνει κάτι το αυτοκίνητο;
Υποθέτω ότι ο λόγος είναι η αποφυγή της πιθανότητας έκρηξης, αλλά έλεγα μήπως δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος και προκαλείται κάποια φθορά στο αυτοκίνητο γεμίζοντας το ρεζερβουάρ με αναμμένο κινητήρα!
Τα φώτα σας παρακαλώ!
-
Τα φώτα σας παρακαλώ!
-
Νομιζω για λογους εκρηξης σβηνουμε τον κινητηρα για αυτο τον λογο αμα δεις καποια αυτοκινητα δεν εχουν απο μεσα κουμπακι για να ανοιξει η ταπα αλλα πρεπει να σβησεις το αμαξι και να το βαλεις τη ταπα του ρεζερβουαρ και να τη ξεκλειδωσεις.
-
Αφού πλέον ανοίγει από μέσα το πορτάκι.
-
Υπάρχει, ίσως μόνο θεωρητικά, περίπτωση να μπερδευτεί ο εγκέφαλος όταν ανοίξει το καπάκι εφόσον μετράει την πίεση των αναθυμιάσεων.
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Αφού πλέον ανοίγει από μέσα το πορτάκι.Στο δικο σου μοντελο.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Υπάρχει, ίσως μόνο θεωρητικά, περίπτωση να μπερδευτεί ο εγκέφαλος όταν ανοίξει το καπάκι εφόσον μετράει την πίεση των αναθυμιάσεων.Με συνέπεια;
-
Λαμπάκι μηχανής για αρχή...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Λαμπάκι μηχανής για αρχή...Σωστό και αυτό!
-
μονο για το SAFETY FIRST σβηνουμε τη μηχανη....
-
σε smart βάζεις με αναμένο κινητήρα... σιγά μην περιμένω να κρυώσει η τουρμπίνα για να σβήσω...
-
Ο χρήστης lazaros έγραψε:
σε smart βάζεις με αναμένο κινητήρα... σιγά μην περιμένω να κρυώσει η τουρμπίνα για να σβήσω...Και στα υπολοιπα τουρμπατα τι κανεις δηλαδη γεμιζεις αναμενος?
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
σε smart βάζεις με αναμένο κινητήρα... σιγά μην περιμένω να κρυώσει η τουρμπίνα για να σβήσω...
Και στα υπολοιπα τουρμπατα τι κανεις δηλαδη γεμιζεις αναμενος?
Ούτε εγώ σβήνω...
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Και στα υπολοιπα τουρμπατα τι κανεις δηλαδη γεμιζεις αναμενος?
Ούτε εγώ σβήνω...
-
νομίζω οτι το μονο 'κακό' ειναι πως κατα τη διαρκεια της πλήρωσης η βενζίνη μέσα στο τεπόζιτο αναταράσσεται και αφρίζει αρκετα, ανασηκώνοντας και κατάλοιπα από τον πάτο του..
-
http://www.videojug.com/film/how-to-fil ... etrol-tank
-
Ο χρήστης grc πανος έγραψε:
νομίζω οτι το μονο 'κακό' ειναι πως κατα τη διαρκεια της πλήρωσης η βενζίνη μέσα στο τεπόζιτο αναταράσσεται και αφρίζει αρκετα, ανασηκώνοντας και κατάλοιπα από τον πάτο του..Περισσοτερο απο οτι οταν το αυτοκινητο κινειται, φρεναρει επιταχυνει και στριβει ???
-
Εγώ έως τώρα είχα μάλλον την πιο 'αθώα' εξήγηση. Πίστευα ότι ο δείκτης βενζίνης στο ταμπλό δεν ανεβαίνει αν είναι σε λειτουργία!!! Γι' αυτό έσβηνα/σβήνω τον κινητήρα!
-
Στο Qashqai οταν γεμισω με ανοιχτο διακοπτη, ασχετα αν ειναι αναμενη η μηχανη,
για αρκετα χιλιομετρα ο δεικτης δειχνει οτι θελει, και ψαχνεις να δεις που ειναι η βενζινη που εβαλες.
Απορία: γέμισμα ρεζερβουάρ με αναμμένο τον κινητήρα