-
Σκεφτομαι αναμεσα στα 3 για αυτοκινητο πολης που να καιει λιγο και να περιεχει στανταρ εξοπλισμο.Εσεις πιο θα επιλεγατε απο τα 3?
-
Σκεφτομαι αναμεσα στα 3 για αυτοκινητο πολης που να καιει λιγο και να περιεχει στανταρ εξοπλισμο.Εσεις πιο θα επιλεγατε απο τα 3?
-
-
To mazda. Αρκετά νεότερο από τα άλλα 2...
-
Σίγουρα θα επιλέξεις μεταξύ Swift και Mazda, μάλλον όμως η ζυγαριά γέρνει προς το Mazda
-
To swift κανει περιπου 13500 το micra 13400 και το mazda 2 13700 περιπου αν και εχει μικροτερους ιππους απο τα αλλα 2 και χανει και σε ροπη.Σαν εμφανιση θα επελεγα mazda 2 απο τους κινητηρες προτιμω ομως του suzuki.Τωρα το micra ειναι συνδυασμος των 2 αλλα δεν με γεμιζει σαν εμφανιση.Αν η mazda ειχε την εκδοση των 86 ιππων σε αυτην την τιμη θα επαιρνα αυτο αλλα ετσι ειναι υπερτιμημενο.
-
Τσέκαρε τιμές ανταλλακτικών και αναλώσιμων για το mazda 2. Βασικά για όλα τσέκαρέ το.
-
To swift έχει κατανάλωση 7.6lt/100km σε μικτές συνθήκες-συνθήκες πόλης, από έναν φίλο μου που το έχει.
-
δες και το jazz 1,2
-
Προσωπικά είμαι υπέρ του Micra (!)
Από εμπειρία θα πω μόνο τα κατά του.
Αν και μαλακό στις στροφές, σε κάποιες ανωμαλίες πίσω σαν να αναπηδάει, άβολα καθίσματα χωρίς πλαινή στήριξη, ακριβές κιβώτιο αλλά ο μακρύς λεβιές ... ξενερώνει, κάπως θορυβώδεις σε υψηλές στροφές. (και κάτι που δεν υπήρχε τότε ... ένα MP3)
Στα υπόλοιπα είμαι ευχαριστημένος (επιδόσεις -για 1,2 που είναι το δικό μου, κατανάλωση, αξιοπιστία -έως τα 20.000 χλμ που έχει τώρα, αρκετά καλό και φτηνό aftersales -αρκετά χρόνια πελάτης με 4ο Nissan, ποιοτικό -αν και σκληρό- εσωτερικό.
Και τώρα ... μεταξύ των 3, πάλι Micra θα έπαιρνα, σκεφτόμενος μόνο το Mazda 2 ως προς την εξωτερική εμφάνιση. Το Swift σε testdrive που το έκανα δεν μου πολυάρεσε οδηγικά σε σχέση με τα άλλα 2 (και το Splash που επέλεξα). -
Mazda 2 γιατί είναι νέο μοντέλο και Made in Japan.
-
Mazda 2 καλύτερα και φρόντισε να αλλάξεις σχετικά νωρίς λάστιχα.
Μου αρέσε ιδιαίτερα με το πακέτο SAP.
Το Suzuki δεν υστερεί σημαντικά κάπου,το Micra ήδη έχει φωνάξει ενισχύσεις (αντικαταστάστης).
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τσέκαρε τιμές ανταλλακτικών και αναλώσιμων για το mazda 2. Βασικά για όλα τσέκαρέ το.+1 Αν για το 2 είναι όπως στο 3 ... τσούζει ... Πάντως το 2 είναι το μόνο που δεν έχω οδηγήσει αλλά αυτό που ψήφισα ...
-
Tσούζει πάρα πολύ...
-
Μίκρα να έπαιρνες μόνο αν σου άρεσε. Αφού δεν σου αρέσει, ξέχνα το τώρα. Είναι και αρκετά χρόνια στην αγορά, ετοιμάζεται αντικαταστάτης και κοψοχρονιά δεν έχουν αρχίσει να τα δίνουν ακόμα.
Σουίφτ έχει αρχίσει να φορτώνει χρόνια, οπότε από τα 3 μάλλον στο Μάζντα θα πήγαινα εγώ, αν και μου έκανε ελαφρώς μίζερο. Στα ανταλλακτικά θα σε ενοχλήσει αρκετά στην τσέπη, αν αρχίσει να ζητάει.
Κάνα άλλο υπόψη;
-
οχι αλλο μοντελο δεν σκεφτομαι γτ η τιμη δεν θελω να ξεπερναει τα 14000 βασικα για ταβανι μεχρι 13000 ελεγα αλλα αυτην την περιοδο δεν βρισκεις τπτ με λιγοτερο.(+οτι κοιταω μονο γιαπωνεζακια).Το Colt θα ταν και αυτο καλη επιλογη αλλα δεν μου αρεσει σαν αμαξι.Για το μαζντα εχω επιφυλαξεις σε περιπτωση ταξιδιου θα ειναι αρκετα κουραστικο λογω της χαμηλης ιπποδυναμης.
Βασικα ειναι δυσκολη επιλογη γτ δεν υπαρχει καποιο μικρο να τα συνδυαζει ολα.Αλλο θα χανει σε χωρους αλλο σε κινητηρα αλλο σε εξοπλισμο και αλλο σε τιμη -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Μίκρα να έπαιρνες μόνο αν σου άρεσε. Αφού δεν σου αρέσει, ξέχνα το τώρα. Είναι και αρκετά χρόνια στην αγορά, ετοιμάζεται αντικαταστάτης και κοψοχρονιά δεν έχουν αρχίσει να τα δίνουν ακόμα.Σουίφτ έχει αρχίσει να φορτώνει χρόνια, οπότε από τα 3 μάλλον στο Μάζντα θα πήγαινα εγώ, αν και μου έκανε ελαφρώς μίζερο. Στα ανταλλακτικά θα σε ενοχλήσει αρκετά στην τσέπη, αν αρχίσει να ζητάει.
Κάνα άλλο υπόψη;
Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, τα MAZDA σπάνια ζητάνε. Η τσέπη σου θα ενοχληθεί αν χρειαστείς ανταλλακτικά φανοποιείας.
οχι αλλο μοντελο δεν σκεφτομαι γτ η τιμη δεν θελω να ξεπερναει τα 14000 βασικα για ταβανι μεχρι 13000 ελεγα αλλα αυτην την περιοδο δεν βρισκεις τπτ με λιγοτερο.(+οτι κοιταω μονο γιαπωνεζακια).Το Colt θα ταν και αυτο καλη επιλογη αλλα δεν μου αρεσει σαν αμαξι.Για το μαζντα εχω επιφυλαξεις σε περιπτωση ταξιδιου θα ειναι αρκετα κουραστικο λογω της χαμηλης ιπποδυναμης.
Βασικα ειναι δυσκολη επιλογη γτ δεν υπαρχει καποιο μικρο να τα συνδυαζει ολα.Αλλο θα χανει σε χωρους αλλο σε κινητηρα αλλο σε εξοπλισμο και αλλο σε τιμηΤο MAZDA 2 είναι το μόνο made in Japan. Το Toyota Yaris το απέκλεισες;
Αν το MAZDA είναι κουραστικό, αυτό θα είναι λόγω αναρτήσεων που είναι λίγο σκληρές και όχι λόγω χαμηλής ιπποδύναμης (αναφέρεσαι στο μοντέλο με τα 86 άλογα υποθέτω). Κάνε οπωσδήποτε test drive και στα τρία. -
mazda
-
Αν και πέρσι έδωσα εγώ 13.500€ για ένα Splash (ήθελα οπωσδήποτε το ESP των 700€) ... αυτή τη στιγμή αυτά τα λεφτά τα θεωρώ κάπως πολλά για ένα μικρό! Αν δεν υπάρχει πρόβλημα διαστάσεων και θυρών θα κοίταζα και το όμορφο 3θυρο Ceed 1,4 που απο την βασική του έκδοση είναι αρκετα καλοεξοπλισμένο ή και το χαριτωμένο Note (σαν πιο σύγχρονη πρόταση απέναντι στο Micra).
Σημειωτέον πάντως ότι και οι 3 προτάσεις μέσα στο 2010 (ίσως και αρχές του 2011) θα αλλάξουν. Στο 2 θα γίνει το f/l που παρουσιάστηκε φέτος στην Ιαπωνία και USA, το εγγλέζικο Micra θα αντικατασταθεί απο διάδοχο ινδικής κατασκευής ενώ και το Swift θα το διαδεχτεί νέο μοντέλο.
-
Ο χρήστης dd_surfer έγραψε:
Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, τα MAZDA σπάνια ζητάνε. Η τσέπη σου θα ενοχληθεί αν χρειαστείς ανταλλακτικά φανοποιείας.
Αυτό το επιβεβαιώνω και εγώ. 6 χρόνια έχω το 6 και δεν έχει ζητήσει τίποτε, ο ορισμός της αξιοπιστίας, βέβαια τα ανταλλακτικά ίσως είναι λίγο τσιμπημένα αλλά είναι πολύ αξιόπιστο.
mazda 2 comfort+ vs suzuki swift 1.3 gl vs nissanmicra1.4sd7