-
Δεν ξερω που να το ενταξω το θεμα, αν χρειαζεται να μετακινηθει αλλου ας το κανει καποιος moderator.
Δεν ημουν παρων στην φαση, την μεταφερω οπως μου την ειπαν.
Καποια κυρια, ειχε παρκαρει το αυτοκινητο της εξω απο το σπιτι των πεθερικων μου, και περιπου κατω(οριακα) απο το μπαλκονι του σπιτιου.
Το σπιτι ειναι δεκαετιας του 70, εχει τα προβληματακια του, θελει συντηρηση, αλλα γενικα ειναι σε καλη κατασταση.
Η κυρία αυτη, ισχυρίστηκε στον κουνιάδο μου, οτι επεσε μαρκιζα απο το μπαλκονι του σπιτιου, και την εκανε αρκετη ζημια στον ουρανο.
Η βλακεια βεβαια, ειναι οτι ο κουνιαδος μου, ηταν μεσα στο καταστημα που διευθυνει εκεινη την ωρα που μπηκε η κυρια και δεν πολυεδωσε βαση στο τι του ειπε, και ουτε πηγε ο ιδιος να δει τι ειναι αυτα που του λεει, δηλαδη, αν οντως εγινε ζημια, τι ειδους ζημια κλπ.
Τωρα, η κυρία αυτη, απαιτει να της πληρωσει ο κουνιαδος μου, την επισκευη στον ουρανο του αυτοκινητου, καθως εχει παει -λεει- το αυτοκινητο της στο service.
Ισχυριζεται δε, οτι εχει και μαρτυρες για το περιστατικο.
Απαιτει λοιπον, να αποζημιωθει για πτωση μαρκιζας στο αυτοκινητο.Nα αναφερω επισης, οτι η κυρια αυτη ειναι συγγενης καποιας αλλης που ειχε καποιες δικαστικες διαμαχες με τα πεθερικα μου...οποτε γενικα υπαρχει ενας υποψιασμος περι της αληθοφανειας του γεγονοτος, χωρις να μπορει να αμφισβητησει κανει οτι ισως και να εγινε.
Το περιστατικο ειναι οπως σας το περιεγραψα. Δεν μπορω να εξακριβωσω κατι αλλο. Δηλαδη, αν επεσε οντως μαρκιζα, αν δεν επεσε, αν εγινε ζημια στο αμαξι ή οχι κλπ.
Το θεμα ειναι, τι να προτεινω ως τροπο χειρισμου στον κουνιαδο μου και στα πεθερικα μου.
Να πληρωσουν? (κι αν ειναι ετσι, καθενας θα πηγαινει και θα ισχυριζεται κατι τετοιο και θα ζητα αποζημιωση?). Να μην πληρωσουν?
Τι να κανουν, πως να κινηθουν? Τι ειναι καλυτερο να γινει στην περιπτωση αυτη? -
Δεν ξερω που να το ενταξω το θεμα, αν χρειαζεται να μετακινηθει αλλου ας το κανει καποιος moderator.
Καποια κυρια, ειχε παρκαρει το αυτοκινητο της εξω απο το σπιτι των πεθερικων μου, και περιπου κατω(οριακα) απο το μπαλκονι του σπιτιου.
Το σπιτι ειναι δεκαετιας του 70, εχει τα προβληματακια του, θελει συντηρηση, αλλα γενικα ειναι σε καλη κατασταση.
Η κυρία αυτη, ισχυρίστηκε στον κουνιάδο μου, οτι επεσε μαρκιζα απο το μπαλκονι του σπιτιου, και την εκανε αρκετη ζημια στον ουρανο.
Η βλακεια βεβαια, ειναι οτι ο κουνιαδος μου, ηταν μεσα στο καταστημα που διευθυνει εκεινη την ωρα που μπηκε η κυρια και δεν πολυεδωσε βαση στο τι του ειπε, και ουτε πηγε ο ιδιος να δει τι ειναι αυτα που του λεει, δηλαδη, αν οντως εγινε ζημια, τι ειδους ζημια κλπ.
Τωρα, η κυρία αυτη, απαιτει να της πληρωσει ο κουνιαδος μου, την επισκευη στον ουρανο του αυτοκινητου, καθως εχει παει -λεει- το αυτοκινητο της στο service.
Απαιτει λοιπον, να αποζημιωθει για πτωση μαρκιζας στο αυτοκινητο.Nα αναφερω επισης, οτι η κυρια αυτη ειναι συγγενης καποιας αλλης που ειχε καποιες δικαστικες διαμαχες με τα πεθερικα μου...οποτε γενικα υπαρχει ενας υποψιασμος περι της αληθοφανειας του γεγονοτος, χωρις να μπορει να αμφισβητησει κανει οτι ισως και να εγινε.
Το περιστατικο ειναι οπως σας το περιεγραψα. Δεν μπορω να εξακριβωσω κατι αλλο. Δηλαδη, αν επεσε οντως μαρκιζα, αν δεν επεσε, αν εγινε ζημια στο αμαξι ή οχι κλπ.
Το θεμα ειναι, τι να προτεινω ως τροπο χειρισμου στον κουνιαδο μου και στα πεθερικα μου.
Να πληρωσουν? (κι αν ειναι ετσι, καθενας θα πηγαινει και θα ισχυριζεται κατι τετοιο και θα ζητα αποζημιωση?). Να μην πληρωσουν?
Τι να κανουν, πως να κινηθουν? Τι ειναι καλυτερο να γινει στην περιπτωση αυτη? -
Ο χρήστης cooler έγραψε:
Δεν ξερω που να το ενταξω το θεμα, αν χρειαζεται να μετακινηθει αλλου ας το κανει καποιος moderator.Δεν ημουν παρων στην φαση, την μεταφερω οπως μου την ειπαν.
Τι να κανουν, πως να κινηθουν? Τι ειναι καλυτερο να γινει στην περιπτωση αυτη?Δεν πληρώνει τίποτα. Από τη στιγμή που δεν κάλεσε την τροχαία για να καταγράψει το γεγονός όλα είναι λόγια του αέρα.
Φιλικά,
Σπύρος
-
Ο χρήστης cooler έγραψε:
Τι να κανουν, πως να κινηθουν? Τι ειναι καλυτερο να γινει στην περιπτωση αυτη?
γιατί δεν πάτε σε ένα δικηγόρο?
Αυτός γνωρίζει και τις 'τρύπες' του νόμου και κατά πόσο μπορεί η 'αντίπαλος' να στηρίξει νομικά αυτά που λέει.Θα μπορούσα να σου πω τι πιστεύω (προφανώς ), αλλά επιμείνω στην αρχική μου άποψη να συμβουλευτείτε δικηγόρο.
Μπορεί να δώσετε 50€ (άντε 100€) για να το ψάξει καλύτερα το θέμα, αλλά τουλάχιστον θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. -
Αν δεν κατέγραψε κάποιος το γεγονός, πως αποδεικνύει η κυρία πως έπεσε μαρκίζα από το σπίτι;
Αν όντως έχει γίνει κάτι τέτοιο, καλείς ασφαλιστική, φωτογραφίζεις το αυτοκίνητο, φωτογραφίζεις το σημείο του σπιτιού που έπεσε η μαρκίζα και μετά ζητάς να πληρωθείς. Αν δεν τα κάνεις αυτά, τσάμπα φωνάζεις. -
Το είχαμε ψάξει λίγο γιατί έπεφταν σοβάδες στη βροχή και επιταχύναμε την επισκευή για να μην φάμε κανέναν άνθρωπο (ή και τον εαυτό μας μπαίνοντας βγαίνοντας από την εξώπορτα...) Ίσως μια φορά και να αποζημιώσαμε κάποιον για μικροζημιά στο όχημά του (χωρίς αστυνομίες κλπ, ήταν σαφές το φταίξιμο).
Αν λοιπόν αποδειχτεί ότι κάτι έπεσε από το σπίτι στο αυτοκίνητο κι έκανε ζημιά σαφώς και οι κάτοικοι (όλοι οι ιδιοκτήτες) έχουν υπευθυνότητα. Αλλά για το αν ο δικηγόρος θα πάρει μόνο 50-100 ευρώ αμφιβάλλω πολύ... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αλλά για το αν ο δικηγόρος θα πάρει μόνο 50-100 ευρώ αμφιβάλλω πολύ...αναφέρομαι στην περίπτωση της 'απλής' επίσκεψης για να πάρεις μία νομική συμβουλή πάνω στο θέμα σου και όχι να σε αναλάβει (προφανώς ).
-
Λειπουν κομματια απο το μπαλκονι σας;
-
Δεν παίζει ρόλο που δεν καταγράφηκε από αστυνομία.
Στα δικαστήρια έχουμε πολλά αυτοκινητικά που επιδικάζεται αποζημίωση χωρίς να υπάρχει δελτίο οδικού τροχαίου ατυχήματος.
Με αυτόπτες μάρτυρες (εφόσον λέει ότι έχει) γίνεται δουλειά.Εσείς πρώτα λοιπόν δείτε αν έχει ξεκολλήσει κάτι από το μπαλκόνι όπως πολύ σωστά λέει ο Bill33 και αν όχι και θες να είσαι καλυμμένος φέρε ένα πραγματογνώμονα να σου κάνει μία τεχνική εκθεση και να αναφέρει πως δεν προκύπτει αποκόλληση κλπ.
-
Kαλά, του λένε ότι έπεσε μαρκίζα από το κτίριό του σε ξένο αυτοκίνητο και δεν έδωσε σημασία;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Kαλά, του λένε ότι έπεσε μαρκίζα από το κτίριό του σε ξένο αυτοκίνητο και δεν έδωσε σημασία;ελα ντε
-
Ο κουνιαδος δεν εδωσε σημασια γιατι ειχε λεει πολυ κοσμο μες το μαγαζι, τωρα τι να πω κι εγω, για το πως αντιδρα ο καθενας καθε στιγμη...
Πραγματογνωμονα? Τι ειδους πραγματογνωμονα? Για αυτοκινητα? Μα δεν υπαρχει πια για να εξετασει το αυτοκινητο, το εχει παει λεει στο σερβις.
Πραγματογνωμονας για ...μπαλκονια? Καποια διευκρινηση γι αυτο? -
Ναι μια τεχνική έκθεση για το μπαλκόνι φίλε μου. Ένας πολ. μηχανικός λ.χ. να παει να δει το μπαλκόνι αν όντως έχει ξεκολλήσει τπτ και αν ναι πότε ξεκόλλησε τώρα ή πριν κανένα χρόνο κλπ. Ρώτα τον δικηγόρο σας ξέρει αυτός.
-
Η αλλη κυρια μπορει να αποδειξει με μαρτυρες οτι επεσε μαρκιζα, κι ο πολ.μηχανικος που θα φερουν τα πεθερικα για πραγματογνωμοσυνη, να λεει πχ. οτι δεν επεσε? Ποιος υπερισχυει?
Αληθεια, αν τελικα οντως επεσε μαρκιζα, οι δικοι μου ανθρωποι μπορουν να προστατευθουν? Εννοω, τι να τους συμβουλεψω, τι σταση ειναι καλυτερο να κρατήσουν?
-
Πολύ Μπεν Χουρ μου μυρίζει η δουλειά...
-
Δεν ξερω αν υπονοεις κατι, αλλα υπαρχει προβλημα με την αντιμετωπιση του ολου θεματος.
Θα μπορουσε να τυχει σε οποιονδηποτε, ή κανω λαθος;Το θεμα ειναι τι να κανουν οι δικοι μου ανθρωποι, απεναντι σε αυτους τους ισχυρισμους.
-
Πολυ φλου η κατασταση.Το μπαλκονι δεν το ελενξατε αν λειπει κομματι,το αμαξι δεν υπαρχει διαθεσιμο για το δειτε και να επιβεβαιωσετε την ζημια,αυτος που θα μπορουσε να ειναι αυτοπτης μάρτυρας δεν κουνηθηκε απο την θεση του για να ελενξει. Το μονο χειροπιαστο που υπαρχει ειναι μια κυρια που λεει ......οτι λεει τελος παντων.
-
Βγάλτε φωτογραφίες το μπαλκόνι (με πρώτο πλάνο την ημερομηνία μιας εφημερίδας)
Αρκεί βέβαια να μην λείπουν κομμάτια (από το μπαλκόνι, όχι από την εφημερίδα!) -
Λοιπον, εχω νεοτερα.
Εβαλα τη γυναικα μου που πηγε επιτοπου αυτο το σαββατοκυριακο, να παει να βρει το αμαξι και να δει τι τελωσπαντων ειναι αυτη η ζημια. Οντως το βρηκε...δεν ηταν σε κανενα συνεργειο.
Ειναι λεει σαν να κανεις μια τελεια-κουκιδα(οχι απλο τικ, λιγο μεγαλυτερο) με ενα στυλο, και σε εκεινο το σημειο εχει ενα πολυ μικρο βαθουλωμα.Επισης, εμαθα, περι της αρχικης συνομιλιας της κυριας με τον κουνιαδο μου. Του ειπε οτι επεσε μαρκιζα στο αμαξι, αλλα δεν απαιτησε τοτε αποζημιωση(αρχικα), αλλα μπηκε να του το πει, μην πεσει λεει σε κανενα κεφάλι.
Υποθεση τώρα:
Επειτα ομως πηγε μαλλον στην συγγενη της, με την οποια υπηρχε παλια δικαστικη διαμαχη με τα πεθερικα μου, και πρεπει να της πηρε τα μυαλα, να την επεισε, να ζητησει αποζημιωση. Και ηρθε δευτερη φορα στο μαγαζι του κουνιαδου μου, του ειπε οτι τοτε στην αρχη δεν το ειχε δει καλα, οτι εχει κανει βαθουλωμα και θελει να το παει να το φτιαξουν.Ελπιζω με αυτες τις νεοτερες πληροφοριες που παραθετω, να μπορειτε κι εσεις να με συμβουλεψετε ακομη καλυτερα.
Υποτιθεμενη ή αληθινη μαρκίζα πάνω σε ουρανό & αποζημίωση