-
Πρόσφατα (από πετραδάκι) ράγισε το παρπρίζ του clio της γυναίκας μου. Η ασφαλιστική μου υπόδειξε κάποιον για την αλλαγή παρπρίζ.
Το θέμα είναι, υπάρχει περίπτωση να μου βάλουν το αυθεντικό παρπρίζ?
Πώς μπορώ να το πιστοποιήσω (π.χ. το υπάρχων λέει εάν θυμάμαι Ε9- το καινούριο πρέπει να λέει το ίδιο ή δεν είναι αυτό αρκετό για να βεβαιωθώ για την ίδια ποιότητα του παρπρίζ)?Γενικά τί θα πρέπει να προσέξω?
Ευχαριστώ!
-
Πρόσφατα (από πετραδάκι) ράγισε το παρπρίζ του clio της γυναίκας μου. Η ασφαλιστική μου υπόδειξε κάποιον για την αλλαγή παρπρίζ.
Πώς μπορώ να το πιστοποιήσω (π.χ. το υπάρχων λέει εάν θυμάμαι Ε9- το καινούριο πρέπει να λέει το ίδιο ή δεν είναι αυτό αρκετό για να βεβαιωθώ για την ίδια ποιότητα του παρπρίζ)?Γενικά τί θα πρέπει να προσέξω?
Ευχαριστώ!
-
Ευχαριστώ!
-
τι διαφορά έχουν τα παρμπρίζ; κι αν χαλάσει στο ξαναλλάζουν
στα τεχνικά καλύτερα ε;
-
To E9 έχει να κάνει με την ευρωπαϊκή ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ!!!
-
Κοίταξε το τύπο του παρπρίζ που έχεις (triplex, securit) ή αν είναι ειδικό για ηλιοπροστασία γιατί έχουν διαφορά στη τιμή.
Εμένα μου άλλαξε η ασφαλιστική το τζάμι του οδηγού, με ρώτησαν αν θέλω αντιπροσωπείας ή εμπορίου και τους είπα ότι δεν με ενδιαφέρει, αρκεί Η ΑΠΟΧΡΩΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ. Φυσικά όταν πήγα να πάρω το αυτοκίνητο, το τζάμι του οδηγού ήταν πράσινο φυμέ ενώ όλα τα άλλα τζάμια του civic μαύρα φυμέ, το άλλαξαν ξανά με το τζάμι της αντιπροσωπείας την επόμενη μέρα.
-
ΦΙΛΕ KSTAMPO ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΟΥ ΣΤΝ RENAULT ΠΑΡΕ ΕΝΑ ΠΑΡΜΠΡΙΖ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΒΑΛΤΟ ΣΕ ΛΑΜΑΡΙΝΑ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΟΥ. ΟΥΤΟΣ Η ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ. ΜΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ.Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΞΑΡΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ
-
Φιλε προσεξε πολυ το θεμα των χρηματων που θα παρεις απο την ασφαλιστικη. Μου ετυχε τετοια περιπτωση και οταν πηγα να παρω τα λεφτα πηγαν να μου κανουν μια κρατηση 60ευρω. Το εβλεπαν λεει στον υπολογιστη χωρις φυσικα να λεει τιποτα το δικο μου συμβολαιο. Το δικο μου παρπριζ το αλλαξα στην αντιπροσωπεια χωρις να ρωτησω την ασφαλιστικη. Οσον αφορα τα χρηματα εσκισα τα αρχικα χαρτια και αφου εριξα ενα καβγαδακι με τον ασφαλιστη μου μου τα εδωσαν ολα.
-
Εγώ πάλι που έκανα ασφάλιση πριν κανα μήνα στην ιντεραμέρικαν,ο ασφαλιστής μου είπε ότι σε περίπτωση αλλαγής του παρμπρίζ,παίρνω ένα τετραψήφιο νούμερο(1168 νομίζω..)και έρχονται εκεί επι τόπου και μου το αλλάζουν.Κάτι τέτοιο ήξερα ότι ισχύει σε πολλές ασφαλιστικές..όχι;μήπως να ρωτούσες τον ασφαλιστή σου για να μην τρέχεις εσύ άδικα;;
-
.
Στον αδερφό μου σήμερα έπεσε πέτρα στον αυτοκινητόδρομο και έκανε σημάδι στο παρμπρίζ .
Στο συμβολαιο δεν υπάρχει κάλυψη για θραύση κρυστάλλων.
Υπάρχει περίπτωση να μην το πληρώσω;
Επίσης, αν τελικά το πάρω το κρύσταλλο από την αντιπροσωπεία, τη αλλαγή την κάνει φανοποιός;
.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
.Στον αδερφό μου σήμερα έπεσε πέτρα στον αυτοκινητόδρομο και έκανε σημάδι στο παρμπρίζ .
Στο συμβολαιο δεν υπάρχει κάλυψη για θραύση κρυστάλλων.
Υπάρχει περίπτωση να μην το πληρώσω;
Επίσης, αν τελικά το πάρω το κρύσταλλο από την αντιπροσωπεία, τη αλλαγή την κάνει φανοποιός;
.
Αν δε θέλει άμεση αλλαγή κάνε την κάλυψη και περίμενε.
-
Για όσους δεν το γνωρίζουν υπάρχει και η CARGLASS, η οποία αλλάζει δωρεάν το παρπρίζ σας και τα 'βρίσκει' εκείνη με την ασφαλιστική αρκεί βέβαια να έχετε κάνει την αντίστοιχη ασφάλιση(τουλάχιστον αυτό έχω ακούσει).
-
Τι μοντέλο είναι το Clio?
Έχει αισθητήρα βροχής-φώτων?
Είναι αθερμικό ?
Πόσους αερόσακους έχει?Πες μας πρώτα αυτά ....
Τα παρμπριζ τα αλλάζουν ... παρμπριζάδες, σπάνια φανοποιοί, λαμαρινάδες, whatever.
Πάντως αν στο καλύπτει ασφάλεια, θα πρότεινα να πας σε ένα καλό dealer της μάρκας σου... -
μιας και μιλάμε για παρμπρίζ, το πίσω με τις αντιστάσεις πόσο να κάνει;
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
μιας και μιλάμε για παρμπρίζ, το πίσω με τις αντιστάσεις πόσο να κάνει;Εντελώς τυχαία, είχα ακούσει μέσα σε μια αντιπροσωπεία πως πάει γύρω στα 300 για τα megane. Υποθέτω πως κάπου εκεί θα κυμαίνονται οι τιμές...
-
Ο χρήστης birdienumnum έγραψε:
Είναι αθερμικό ?
Τα παρμπριζ τα αλλάζουν ... παρμπριζάδες, σπάνια φανοποιοί, λαμαρινάδες, whatever.
Πάντως αν στο καλύπτει ασφάλεια, θα πρότεινα να πας σε ένα καλό dealer της μάρκας σου...To clio είναι κυκλοφορίας 1991.
Αισθητήρα βροχής- φώτων δεν έχει (πιστεύω....)
Αθερμικό δεν ξέρω αν είναι (πώς να το δω αυτό?)
Αερόσακους έχει 2 (έχει σχέση αυτό?)επειδή ο ασφαλιστής είναι συγγενής, που σύστησε έναν στη Θέρμη ο οποίος είπε ότι κάνει καλή δουλειά (και στο τηλέφωνο φάνηκε σοβαρός....). Έχω την εντύπωση (θα το διευκρινήσω αύριο μαζί του) ότι μάλλον δεν θα πληρώσω εγώ και θα τα πάρει από την ασφαλιστική.
Ξέρετε, όμως, η ανασφάλεια άραγε θα βάλει το σωστό παρπρίζ (γι'αυτό και ρωτώ για τα χαρακτηριστικά του και πώς μπορώ να το καταλάβω αυτό....)
Πάντως σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!
Κώστας
-
Ok, είναι παλιό οπότε σίγουρα δεν είναι αθερμικό (μωβίουν μερικές φορές στο φως-όχι απαραίτητα).
Για τα αμάξια με αερόσακους, και αναλόγως του τύπου της παρμπριζόκολλας που χρησιμοποιείται , το αυτοκίνητο πρέπει να μείνει από 2 ώρες έως 1 ημέρα σε ακινησία.
Π.χ. άλλαξες παρμπρίζ, έφυγες κολλητά καιι στο παρακάτω στενό είχες μικροσύγκρουση που όμως άνοιξε τους αερόσακους (οι οποίοι στιγμιαία καταλαμβάνουν ένα σημαντικό όγκο στο εσωτερικό και συγχρόνως η κόλλα του παρμπριζ δεν έχει στεγνώσει) -
Του 1991 με αερόσακους ? Είσαι σίγουρος?
-
To clio είναι κυκλοφορίας 1991.
Παιδιά sorry. Γράψτε λάθος. 2001 είναι το άμοιρο (ελπίζω να μην είναι θηλυκό και να του τη βαρέσει που το 'γέρασα' 10 χρόνια!!!
-
Ο χρήστης kstampo έγραψε:
Είναι αθερμικό ?
Πάντως αν στο καλύπτει ασφάλεια, θα πρότεινα να πας σε ένα καλό dealer της μάρκας σου...To clio είναι κυκλοφορίας 1991.
Αισθητήρα βροχής- φώτων δεν έχει (πιστεύω....)
Αθερμικό δεν ξέρω αν είναι (πώς να το δω αυτό?)
Αερόσακους έχει 2 (έχει σχέση αυτό?)επειδή ο ασφαλιστής είναι συγγενής, που σύστησε έναν στη Θέρμη ο οποίος είπε ότι κάνει καλή δουλειά (και στο τηλέφωνο φάνηκε σοβαρός....). Έχω την εντύπωση (θα το διευκρινήσω αύριο μαζί του) ότι μάλλον δεν θα πληρώσω εγώ και θα τα πάρει από την ασφαλιστική.
Ξέρετε, όμως, η ανασφάλεια άραγε θα βάλει το σωστό παρπρίζ (γι'αυτό και ρωτώ για τα χαρακτηριστικά του και πώς μπορώ να το καταλάβω αυτό....)
Πάντως σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!
Κώστας
.Αν συνεχίζεις να ενδιαφέρεσαι στείλε μου με pm τον αριθμό πλαισιίου και θα σου πω τον σωστό κωδικό και την τιμή του για να σου φύγει η αγωνία.
Αλλαγή παρπρίζ