-
Έχω ένα FIAT BRAVO και όταν το πείρα είχε επάνω PIRELLI P6000 185/55/15 82V
Τα λάστιχα στις 30.000 χλμ είναι πλέον 'silk' και χρειάζονται επειγόντως αλλαγή (για την ακρίβεια σήμερα 'αποτέλειωσα' και το ένα από τα 4
Στο κάποια μαγαζιά που ρώτησα μου είπαν να βάλω 195/50/15
Οπότε μιας και πρέπει σήμερα αύριο το πολύ μέχρι την Παρασκευή , να πάρω καινούρια λάστιχα για πείτε την γνώμη σας και για τις διαστάσεις αλλά και για μάρκα - μοντέλο -
Τα λάστιχα στις 30.000 χλμ είναι πλέον 'silk' και χρειάζονται επειγόντως αλλαγή (για την ακρίβεια σήμερα 'αποτέλειωσα' και το ένα από τα 4
Οπότε μιας και πρέπει σήμερα αύριο το πολύ μέχρι την Παρασκευή , να πάρω καινούρια λάστιχα για πείτε την γνώμη σας και για τις διαστάσεις αλλά και για μάρκα - μοντέλο -
Με ποιο κινητήρα το Bravo? Απο Michelin υπάρχουν τα Energy ( μαλλον δεν σου κάνουν από όσα διάβασα παραπάνω ) και τα Exalto τα οποία έχω και στο δικό μου αμάξι και από τα οποία είμαι απολύτως ευχαριστημενος. Δες επίσης και τα Premium Contact της Continental για τα οποία έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Τα Energy είναι τα πιο φτηνά τα άλλα 2 έχουν πάνω κάτω την ίδια τιμη. Προσωπικά είμαι κατά της αλλαγής διαστάσης εκτός αν σκέφτεσαι να κάνεις κάποια βελτίωση στον κινητηρα σου μελλοντικά.
-
Προσωπικά είμαι κατά της αύξησης της διάστασης για λόγους που έχω εξηγήσει και σε άλλα αντίστοιχα θέματα. Επίσης -πάλι προσωπικά- δε μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τα δικά μου Premium Contact (διάστασης 195/55/15) γιατί σπινάρουν και γλυστρούν σχετικά εύκολα -ειδικά στο βρεγμένο- διατηρώντας παρόλα αυτά αρκετά καλό έλεγχο. Με λίγα λόγια όταν τα αλλάξω πάλι Exalto θα βάλω!
-
Το caro μου είναι το 1.2 (82hp αν θυμάμαι καλά )
ps Τελικά δεν κρατήθηκα και έβαλα : GOODYEAR EAGLE F1 195/50/15 82W
Δεν μπορούσα να κυκλοφορώ με την ρεζέρβα
Στα λίγα χλμ που έκανα μέχρι το σπίτι μου μπορώ να πω ότι μου άρεσαν αρκετά.ps2 Αυτός δεν είναι όμως λόγος να μην πείτε την γνώμη σας , τα γραπτά μένουν οπότε ο επόμενος θα μπορεί να σχηματίσει μια πιο καλή γνώμη για το τι θα βάλει (ε και εγώ για τα επόμενα )
-
Ο χρήστης BaCkOs έγραψε:
Το caro μου είναι το 1.2 (82hp αν θυμάμαι καλά )ps Τελικά δεν κρατήθηκα και έβαλα : GOODYEAR EAGLE F1 195/50/15 82W
Δεν μπορούσα να κυκλοφορώ με την ρεζέρβα
Στα λίγα χλμ που έκανα μέχρι το σπίτι μου μπορώ να πω ότι μου άρεσαν αρκετά.ps2 Αυτός δεν είναι όμως λόγος να μην πείτε την γνώμη σας , τα γραπτά μένουν οπότε ο επόμενος θα μπορεί να σχηματίσει μια πιο καλή γνώμη για το τι θα βάλει (ε και εγώ για τα επόμενα )
Ok, θα έχεις μία πτώση στις επιδόσεις και άνοδο της κατανάλωσης, αλλά το κυριότερο είναι ότι με συντελεστή ταχύτητας W (260+ χλμ/ώρα!!!!) τα ελαστικά σου δεν θα ζεσταίνονται με τίποτα.
-
Πέτρο, τι δείκτη ταχύτητας και φορτίου έχεις στο 206 σου; Μου κάνει εντύπωση που σου σπινάρουν τα PremiumContact, γιατί εμένα πολύ δύσκολα το κάνουν αυτό, ακόμα και σε δρόμους-σαπούνια (Χανιά Κρήτης - έλα καμιά φορά να δεις τα χάλια της Κρητικής οδοποιίας). Τα δικά μου έχουν 82Η.
-
Τον ίδιο δείκτη έχουν Κωσταντίνε, αλλά -συγκριτικά με τα Exalto- σπινάρουν εύκολα όταν οι τροχοί βρίσκονται υπό γωνία και σε ολισθηρό οδόστρωμα. Δεν μπορώ να πω ότι μπλοκάρουν εύκολα αφού το ABS έχει μπει ελάχιστες φορές. Φοβάμαι όμως ότι με το πέρασμα του χρόνου θα σαπουνοποιηθούν.
Όσο για τους δρόμους της Κρήτης έχω πάρει μία ιδέα από κοντά, και σκοπεύω να αποφύγω να ξανακινηθώ με δικό μου αυτοκίνητο εκεί...
-
ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΣΕ PUNTO GT ΕΛΑΣΤΙΚΑ BF GOODRICH PROFILER 'G' ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 185/55/R14. ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΛΟΓΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ/ΤΙΜΗΣ(200€).
ΟΣΟ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΜΑ, ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΚΑΘ'ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΒΡΟΧΙΝΟ ΣΚΑΛΙΣΜΑ ΣΤΟ ΠΕΛΜΑ ΤΟΥ.
ΕΧΕ ΤΑ ΥΠ'ΟΨΗ ΣΟΥ! -
Νομίζω οτι το W και το 195/50 είναι υπερβολικό για το Bravo αλλά περι ορέξεως κολοκυθόπιτα. Πάντως τα F1 τρίτης πλέον γενιάς αν δεν κάνω λάθος είναι πολύ καλά λάστιχα.
Ελαστικά 185/55/15 ??