Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    J
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 2
    • Posts 8
    • Best 1
    • Groups 0

johngav

@johngav

Please enter occupation - Please enter your interests

1
    Profile views
    8
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

johngav Unfollow Follow

Best posts made by johngav

• RE: Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα

Οκ, ευχαριστώ και θα κάνω το ερώτημα. Ισως είναι και ανεξάρτητο μάρκας inverter.

Παρακολουθώ τα νούμερα (παραγωγή των ΦΒ, καταναλώσεις, φόρτιση μπαταρίας κλπ από την εφαρμογή SEMS portal. Βλέπω σημαντική διαφορά στα νούμερα που μου δείχνει η εφαρμογή σε σχέση με τα νούμερα που μου δίνει ο πάροχος στους λογαριασμούς. Π.χ. τον Ιανουάριο του 2025 η εφαρμογή μου δείχνει παραγωγή 192 kwh ενώ ο λογαριασμός 160 kwh. Και άντε αυτό μπορεί να δικαιολογείται από τη μέθοδο μέτρησης που δεν είναι ακριβής όπως μου εξήγησε ηλεκτρολόγος. Στις kwh όμως που τραβάω από το δίκτυο ; Όταν δηλαδή δεν επαρκεί η παραγωγή από τα ΦΒ και τη μπαταρία; 310 kwh μου δείχνει η εφαρμογή οτι τράβηξα από το δίκτυο τον Ιανουάριο, 393 ο λογαριασμός. Είναι φυσιολογική τέτοια απόκλιση; Είπα να ζητήσω έλεγχο του μετρητή από τον ΔΕΔΔΗΕ αλλά αν δεν βρούν πρόβλημα θα με χρεώσουν 62 ευρώ. Επικοινώνησα και με την Goodwe αλλά μέχρις ώρας δεν έχω απάντηση. Ευχαριστώ

posted in Αντίλογος
      J
      johngav

Latest posts made by johngav

• RE: Frontera vs Dolphin

που τα εχεις δει αυτα τα νουμερα για το dolphin;
      427 ειναι η wltp του και μεσα στην πολη θα κινεισαι γυρω απο τις 15kwh/100km.

απο εκει και περα εξαρταται απο τι θες, hatchback ή suv. Η συζυγος παντως ειναι πολυ ευχαριστημενη απο το δελφινι της και εγω χαιρομαι να το οδηγω οταν το παιρνω.

Τα έχω δεί σε ανταγωνιστικό των 4Τ ηλεκτρονικό περιοδικό (δεν ξέρω αν υπάρχει πρόβλημα να το αναφέρω) . 427 αναφέρεται η θεωρητική αυτονομία. Η αυτονομία σε ταξίδι (που βασικά με ενδιαφέρει μιας και για την πόλη έχω να φορτίζω σπίτι) αναφέρεται 302

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      J
      johngav
    • RE: Frontera vs Dolphin

302km αυτονομία βλέπω στο dolphin (με μέση κατανάλωση 17,3 kwh). 305 στο frontera με 18,2.

Αισθητικά δεν έχω πρόβλημα και με τα δύο. Μέτρια εμφανισιακά τα θεωρώ

J
      johngav
    • Frontera vs Dolphin

Αν υποθέσουμε οτι ξεκινήσει το κινούμαι ηλεκτρικά 4.
      Μεταξύ Frontera και Dolphin , στα 20Κ, τι προτιμάμε;

J
      johngav

Οκ, ευχαριστώ και θα κάνω το ερώτημα. Ισως είναι και ανεξάρτητο μάρκας inverter.

Παρακολουθώ τα νούμερα (παραγωγή των ΦΒ, καταναλώσεις, φόρτιση μπαταρίας κλπ από την εφαρμογή SEMS portal. Βλέπω σημαντική διαφορά στα νούμερα που μου δείχνει η εφαρμογή σε σχέση με τα νούμερα που μου δίνει ο πάροχος στους λογαριασμούς. Π.χ. τον Ιανουάριο του 2025 η εφαρμογή μου δείχνει παραγωγή 192 kwh ενώ ο λογαριασμός 160 kwh. Και άντε αυτό μπορεί να δικαιολογείται από τη μέθοδο μέτρησης που δεν είναι ακριβής όπως μου εξήγησε ηλεκτρολόγος. Στις kwh όμως που τραβάω από το δίκτυο ; Όταν δηλαδή δεν επαρκεί η παραγωγή από τα ΦΒ και τη μπαταρία; 310 kwh μου δείχνει η εφαρμογή οτι τράβηξα από το δίκτυο τον Ιανουάριο, 393 ο λογαριασμός. Είναι φυσιολογική τέτοια απόκλιση; Είπα να ζητήσω έλεγχο του μετρητή από τον ΔΕΔΔΗΕ αλλά αν δεν βρούν πρόβλημα θα με χρεώσουν 62 ευρώ. Επικοινώνησα και με την Goodwe αλλά μέχρις ώρας δεν έχω απάντηση. Ευχαριστώ

posted in Αντίλογος
      J
      johngav

Χαιρετώ. Αν κάποιος έχει οικιακό ΦΒ σύστημα με Goodwe inverter θα ήθελα κάτι να τον ρωτήσω. Με πμ ίσως καλύτερα για να μην φορτώνω το νήμα. Ευχαριστώ

posted in Αντίλογος
      J
      johngav
    • Ρυθμιστής πίεσης καυσίμου Opel Corsa C

Χαιρετίζω όλους

Έχω Corsa C Twinport 1.4L του 2004. Πολλές φορές στην εκκίνηση κλωτσάει και μπουκώνει. Ο μάστορας λέει οτι φταίει ο ρυθμιστής πίεσης καυσιμου και πρέπει να αλλαχτεί όλο το καβούκι της μονάδας καυσίμου. Καινούργιο πια η OPEL δεν βγάζει και δυσκολευόμαστε να βρούμε μεταχειρισμένο. Ξέρει κανείς που μπορούμε να βρούμε;

posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
      J
      johngav
    • Corsa πρόβλημα στην εκκινηση

Χαιρετώ όλους στο φόρουμ και παρακαλώ για τη γνώμη σας στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το αυτοκίνητο

Opel Corsa C του 2004 με 193.000 . Όταν βάζω μπρος η μηχανή τρέμει έντονα για κανένα λεπτό ( πιο πολύ όταν έχει κρύο ).

Το πρόβλημα είναι πιο έντονο όσο πιο κρύα είναι η μηχανή ( είτε λόγω πολύωρης ακινησίας ή/και λόγω καιρικών συνθηκών) και όταν η εκκίνηση γίνεται από θέση παρκαρίσματος σε κατηφόρα.

Αν ξεκινήσω αμέσως , στα πρώτα μέτρα κλωτσάει , αν περιμένω μερικά λεπτά τότε κινείται χωρίς πρόβλημα.

Το αυτοκίνητο έχει υγραέριο αλλά το πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο στην εκκίνηση , δηλαδή με βενζίνη ( και μόνο στην εκκίνηση και τα πρώτα μέτρα, αν βάλω βενζίνη εν κινήσει μετά δεν υπάρχει πρόβλημα ).

Ο μάστορας μου λέει για προβληματικό καύσιμο / ρεζερβουάρ και μπεκ. Με έχει ήδη χρεώσει για καθαριστικό ρεζερβουάρ και καθαρισμό μπεκ και δεν είδα διαφορά. ΑΠαρόλ αυτά Επιμένει και για δεύτερο γύρο καθαρισμού χωρίς να μπορεί να σκεφτεί άλλη αιτία

Η αντλία βενζίνης είναι καινούργια.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια βοήθεια

J
      johngav
    • RE: Corsa πρόβλημα στην εκκινηση

Χαιρετώ όλους στο φόρουμ και παρακαλώ για τη γνώμη σας στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το αυτοκίνητο

Opel Corsa C του 2004 με 193.000 . Όταν βάζω μπρος η μηχανή τρέμει έντονα για κανένα λεπτό ( πιο πολύ όταν έχει κρύο ).

Το πρόβλημα είναι πιο έντονο όσο πιο κρύα είναι η μηχανή ( είτε λόγω πολύωρης ακινησίας ή/και λόγω καιρικών συνθηκών) και όταν η εκκίνηση γίνεται από θέση παρκαρίσματος σε κατηφόρα.

Αν ξεκινήσω αμέσως , στα πρώτα μέτρα κλωτσάει , αν περιμένω μερικά λεπτά τότε κινείται χωρίς πρόβλημα.

Το αυτοκίνητο έχει υγραέριο αλλά το πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο στην εκκίνηση , δηλαδή με βενζίνη ( και μόνο στην εκκίνηση και τα πρώτα μέτρα, αν βάλω βενζίνη εν κινήσει μετά δεν υπάρχει πρόβλημα ).

Ο μάστορας μου λέει για προβληματικό καύσιμο / ρεζερβουάρ και μπεκ. Με έχει ήδη χρεώσει για καθαριστικό ρεζερβουάρ και καθαρισμό μπεκ και δεν είδα διαφορά. ΑΠαρόλ αυτά Επιμένει και για δεύτερο γύρο καθαρισμού χωρίς να μπορεί να σκεφτεί άλλη αιτία

Η αντλία βενζίνης είναι καινούργια.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια βοήθεια

J
      johngav
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ