Γεια σε όλους/ες! Είμαστε με τη γυναίκα μου μια ανάσα μακριά από το να αγοράσουμε το renault kadjar 1.5 dCi 110hp Sport Edition. Διάβασα με προσοχή τη συζήτησή σας, ειδικά από τη μέση και μετά, ώστε να πάρω εντυπώσεις από άτομα που το έχουν ήδη οδηγήσει.Έχουμε ήδη επισκεφτεί την αντιπροσωπεία της περιοχής μας (Καβάλα) και το έχουμε ερωτευτεί. Να αναφέρω, επίσης, πως είμαστε τρίτεκνοι και αυτό είναι ο λόγος που από το skoda fabia πηγαίνουμε σε τέτοιου είδους αμάξι.
Αυτό το αυτοκίνητο έχω αγοράσει από τον Αύγουστο. Σε κόκκινο μεταλλικό. Καταλαβαίνω ακριβώς το συναίσθημα που σου προκαλεί. Και εγώ πήγα σε suv/crossover λόγω οικογενειακών αναγκών. Και μετά από 4 μήνες και 3500χλμ δεν το έχω μετανιώσει.
- Μια βασική προτεραιότητά μας είναι τα τρία μικρά παιδιά μας να κάθονται άνετα στις πίσω θέσεις (σε τρία υπερυψωμένα καθισματάκια). Έτσι όπως το είδαμε εμείς από κοντά, μας άφησε μια μάλλον αισιόδοξη εικόνα στον τομέα αυτόν. Εσείς, λοιπόν, θα το προτιμούσατε σε περίπτωση τριτεκνίας; Πρέπει να έχω κατά νου και κάτι άλλο για να κρίνω.
Για καθισματάκια με isofix υπάρχουν 2 θέσεις. 3 καθισματάκια νομίζω δεν θα βρεις σε κανένα αυτής της κατηγορίας και θα πρέπει να κοιτάξεις πολυμορφικά. Γενικά όμως ο χώρος των πίσω επιβατών είναι πολύ άνετος και πίσω μου (1.90, 110kgr) χωράει άνετα ενήλικας.
- Η τιμή στην οποία μας δίνει το αμάξι η αντιπροσωπεία (με κόκκινες πινακίδες) είναι 21.365 €. Τη θεωρείτε vfm;
Όταν έκανα έρευνα αγοράς το καλοκαίρι, οτιδήποτε σε diesel με παρόμοιους χώρους και εξοπλισμό ήταν τουλάχιστον 2-3 χιλιάρικα ακριβότερο. Εγώ το πήρα 22.450 τελική τιμή και με επιτόκιο 3.9% (το ονομαστικό). Δεν ξέρω αν άλλοι έχουν βγάλει προσφορές στο ενδιάμεσο. Πάντως η sport έκδοση είναι πολύ καλά εξοπλισμένη, και μιας και προέρχομαι από μικρότερο αυτοκίνητο, αυτό που βρήκα πιο χρήσιμο από όλα είναι η κάμερα οπισθοπορείας.
- Μέχρι στιγμής απορρίπτουμε aircross, tucson (θεωρώντας, σε βασικούς τομείς, υποδεέστερες τις εταιρείες αυτές ως προς τη renault) και astra/crossland (λόγω χώρων). Θεωρείτε πως, προτού καταλήξουμε στο kadjar, θα πρέπει να κοιτάξουμε σοβαρά και κάποια άλλα μοντέλα; (κυρίως επειδή στα ίδια και λιγότερα χρήματα προσφέρουν παραπάνω πράγματα).
Κοίτα το Qashqai, το Karoq, και το Grandland.
- Σας μοντέλο το kadjar δεν έχει ακουστεί και πολύ. Σε όποιον αναφέρω το όνομα του μοντέλου μου απαντούν 'ποιο;'. Δεν ξέρω αν πρέπει να αγχώνομαι ή όχι με το γεγονός αυτό Ελπίζω όταν χρειαστώ κανένα ανταλλακτικό να μην έχουν ξεχάσει και οι τεχνικοί ότι υπάρχει το μοντέλο αυτό
Το Κadjar μηχανικά είναι όμοιο με το πιο μοσχοπουλημένο αμάξι της κατηγορίας, το Qashqai (απλά είναι λίγο πιο όμορφο και με πιο μαλακό στήσιμο.Επίσης προσόν για οικογενειακή χρήση). Θεωρώ αδύνατον να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στα μηχανολογικά του ανταλλακτικά.
Η δική μου εμπειρία δεν έχει συμβάντα, που θα με έκαναν να αποθαρρύνω κάποιον από την αγορά του. Το θεωρώ το καλύτερο vfm της αγοράς. Αν κάτι δεν με ικανοποιεί είναι η κακή εργονομία του χώρου αποσκευών. Αλλά δεν μου έχει δημιουργήσει κάποιο πρακτικό πρόβλημα.