Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    N
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 104
    • Best 0
    • Groups 0

nikargy

@nikargy

Please enter occupation - Please enter your interests

0
    Profile views
    104
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

nikargy Unfollow Follow

Latest posts made by nikargy

• RE: Peugeot 3008 2016

Οχι το 5008 ειναι απλά το 3008 με 7 θεριά διάταξη, το ds7 ίσως ναι όμως.

Και αυτο δεν στκ λεω για να σου την πω, απλα πραγματικά τα psa της τελευταίας 20 στις τα ξέρω ΟΛΑ.

Μετά ήρθε η κρίση.

Κρίμα! Προς στιγμής χάρηκα ότι είχα το κορυφαίο αυτοκίνητο του group στην κατοχή μου. (5008 GT full pack). It's ok.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      N
      nikargy

Lap wrote:

Εγώ γιατί θυμάμαι ότι το 3008 έχει ακριβώς ίδια πλατφόρμα με το 2008 σε άλλη διάσταση. Δεν έχει κάποια παλιά.

Το νέο 2008 βασίζεται στην πλατφόρμα CMP (Common Modular Platform) που χρησιμοποιείται στα νέα Peugeot 208, Opel Corsa, DS 3 Crossback και είναι 2019.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/PSA_EMP2_platform η EMP χρησιμοποιείται από το 2013, δηλαδή σε 2-3 χρόνια θα αντικατασταθεί.

Ακόμη πολλά οχήματα του ομίλου χρησιμοποιούν τις παλιότερες PF πλατφόρμες.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/PSA_PF1_platform

Ουσιαστικά πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε στο 206 του 1998 που ήταν μίξη μεταξύ της καινούργιας τοτε, και του Saxo!

Η πλατφόρμα EMP2 διαφημίστηκε πολύ ώστε να καταδείξει το 3008 ως σχετικά ελαφρύ σε σχέση με τον ανταγωνισμό που του έδινε πλεονέκτημα στις ρεπριζ και στην κατανάλωση χωρίς να διαθέτει τους ισχυρότερους κινητήρες.
      Από την άλλη σύμφωνα με τα λεγόμενα του harisma23 θα πρέπει να θεωρούμε το 5008 ανώτερο αυτοκίνητο από το 3008 σωστά;

N
      nikargy

gvard wrote:

Καλησπέρα,

Κάνε tether με το κινητό σου και προσπάθησε ξανά.

Καλημέρα και πάλι...

Λοιπόν επιχείρησα με tether από το κινητό και μου βγάζει πάλι ότι το USB δεν είναι συμβατό με το όχημα... δεν ξέρω τί άλλο να δοκιμάσω. Τα αρχεία μου μέσα στο USB είναι ένας φάκελος licence με το licence και ο φάκελος rcc_update. Κατέβασα και το αρχείο ξανά μην τυχόν είχε γίνει κάτι με στο unzip. Έχεις να προτείνεις κάτι άλλο gvard; Δεν βρίσκω ξεκάθαρες οδηγίες και στο αγγλικό site.

Ευχαριστώ!

Καλησπέρα παιδιά.

Εχω κάνει επιτυχώς την αναβάθμιση του νεόυ firmaware και όλα καλά με το ελληνικό μενου στο navigation. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής: έδώ και αρκετό καιρό δεν μου βγάζει traffic στο navigation παρόλο που το είχα κάνει επιτυχώς μετά από παρότρυνση του gvard με την δωρεάν τριετία από το γαλλικό σάιτ της Peugeot Μου βγάζει ' Πρόσβαση στις συνδ, Υπηρεσίες' - Ενεργοποιημένο αλλά στην 'Διαθεσιμότητα συνδ. Υπηρεσιών -* **Μη διαθέσιμο.  ***Κάποια βοήθεια μήπως από κάποιον?

N
      nikargy

silversurferGR wrote:

Πήγα χθες και έκανα service και ζήτησα να μου κανουν update .

Με ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει αυτό με τα ελληνικά στο 3008.Επέμενα όμως και μου είπαν ότι θα κάνουν ότι update υπάρχει.

Μετά το service ακόμη δεν μπορώ να γράψω Ελληνικά στο πληκτρολόγιο.

Βέβαια δεν έχω το navi με τον Tom tom . Μήπως υπάρχει μόνο εκεί;

gvard wrote:

Με το τελευταίο update της οθόνης, εκτός του ότι το αρχικό loading γίνεται πιο γρήγορα (δεν υπάρχει το 'module is loading'), υπάρχει επιτέλους ελληνικό πληκτρολόγιο στο navigation και κατά την έναρξη του navigation δεν εμφανίζεται το disclaimer 🙂

Αν δεν έχεις το Navi με το TomTom τι να το κάνεις το Ελληνικό πληκτρολόγιο; Που ακριβώς θες να γράφεις; Επίσης ποιο συνεργείο σου είπε πως δεν εμφανίζεται το πληκτρολόγιο στα Ελληνικά;

Τα ίδια και εγώ. Στην αντιπροσωπεία που την έχει φιλος μου είπε δεν υπάρχει επίσημη έκδοση firmware για το δικό μου 5008 και δεν μπορεί να κάνει update. Μου πέρασε μόνο τους χάρτες έκδοση 16. Έχοντας δει όμως το αρχείο του gvard τον έβαλα να ψάξει να το βρει και κατέβασε ακριβώς το ίδιο αρχείο αλλά μετά την εγκατάσταση στο φλασάκι και χρησιμοποιώντας ένα license του δικού μου 5008 όταν πήγε να κάνει την εγκατάσταση του έλεγε το ' 'hardware' δεν είναι συμβατό. Εσυ gvard από που το βρήκες το αρχείο του νέου firmaware και πως το εγκατέστησες;

N
      nikargy
    • RE: Peugeot 5008 (SUV)

Kilo bravo και από εμένα ειδικά για την δεύτερη φωτό. Είμαι λάτρης των ψαγμένων φωτογραφιών και αυτή η δεύτερη είναι μεγάλη επιτυχία και σε εκπληκτική γωνία τραβηγμένη με την τέλεια κλίση του δρόμου και το γαλάζιο της θάλασσας από πίσω. Μόνο αυτό το συγκεκριμένο χρώμα όμως θα μπορούσε να δείξει τόσο ωραία σε αυτό το φόντο.
      Λευκάδα είναι εκεί?

N
      nikargy

Ok και από εμένα. Το έκανα και δουλεύει κανονικά.

N
      nikargy

Έχω ακούσει και εγώ για την μειωμένη παθητική ασφάλεια που αναφέρει ο pituser και μου κάνει εντύπωση. Δεν ξέρω πως έχουν τοποθετηθεί οι εταιρίες σε αυτό το θέμα αν έχουν τοποθετηθεί ποτέ και αν έχει αναχθεί σε φάουλ των από κάποιο έγκριτο περιοδικό του εξωτερικού ας πούμε.

• Όσο αφορά το θέμα της δωρεάν χρήσης του traffic της TOM TOM στα νέα Ελληνικά Peugeot έχω μια ερώτηση. Στο δικό μου που ταξινομήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο δεν δικαιουμε την δωρεάν 3ετή υπηρεσία;
      N
      nikargy

Το έχω αναφέρει και στην σελίδα του 5008 αλλά παραθέτω τα παρακάτω συγκριτικά και εδώ μιας και πρόκειται για τον μεγάλο αδερφό του 3008 που τα πάει και αυτός περίφημα και αποδεικνύει ποσό καλή δουλειά έχουν κάνει οι Γάλλοι στις 2 αυτές κατηγορίες πράγμα που δικαιολογεί σε ένα βαθμό και την τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας.

“Στο τεύχος 24 του “auto Τρίτη” επιτέλους ένα συγκριτικό τεστ στα (5008-KODIAG-SEAT TARRACO-VOLVO XC60-HONDA CR-V) όλα στις 2λιτρες εκδόσεις diesel με 180+ άλογα. Μόνο το HONDA είναι βενζίνη, Υβριδικό με 184 ίππους συδιαστικα.
      Καθόλου τυχαίο ότι το PEUGEOT 5008 στις κατηγορίες ( Κατανάλωση/ρύποι - Ενεργητική ασφάλεια/φρένα - Παθητική ασφάλεια - αξιοπιστία/συχνότητα βλαβών - κινητήρας επιδόσεις - εικόνα/ποιότητα/τεχνολογία - άνεση/χώροι - μεταπωλητική αξία ) παίρνει την υψηλότερη βαθμολογία ενώ στην κατηγορία value for money παίρνει την δεύτερη καλύτερη βαθμολογία. Συνολικά λοιπόν κερδίζει όλα τα υπόλοιπα και βγαίνει ξεκάθαρα πρώτο.

• Επίσης στο ειδικό ετήσιο τεύχος των 4 τροχών με την ονομασία SUV υπάρχει μια συγκριτική δοκιμή ανάμεσα στα (Mercedes GLC 250d 4matic - Audi Q5 40TDI QUATTRO S TRONIC - Volvo XC 60 D5 - Peugeot 5008 2.0 BlueHdi 180 EAT8 GT). Η Mercedes κερδίζει το συγκριτικό αλλά το Peugeot είναι εκεί για να συγκριθεί με την κορυφή!”
      N
      nikargy

gkrimnian εχω το δίλιτρο 5008 και σε ανάλογης διαδρομή Καλαμάτα -Λάρισα και πίσω με φουλ φορτίο 4 άτομα και πορτ μπαγκαζ αλλά και μπαγκαζιέρα στο φουλ έκαψα με παρόμοιες ταχύτητες 8,5 λίτρα. Δεν μπορώ να βγάλω ξεκάθαρο συμπέρασμα αλλά ένα μεγαλύτερου κυβισμού αυτοκίνητο μπορεί να κάψει τα ίδια περίπου με ένα μικρότερου κυβισμού όταν κινούνται σε παρομοιεσ ταχύτητες που το ένα ζορίζεται παραπάνω και το άλλο κινείται πιο άνετα. Νομίζω δηλαδή!

N
      nikargy

Άγιο Νικόλαο έχω πάει. Είναι λίγο γραφικός οικισμός με ωραίο λιμανάκι. Ίσως κατέβω αν δεν έχω δουλειά πολύ αλλά δεν είναι εύκολο. Ποιες ημέρες κατεβαίνετε; Παντως μια στάση μισή ωρίτσα Καλαμάτα δεν θα ήτανε άσχημη.

N
      nikargy
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ