Κάτι πολύ σημαντικό για μένα που έχει το corolla έναντι του chr είναι το ανάβαθμισμενο safety sense. Έχει αναγνώριση πεζών και ποδηλατου και την νύχτα, το lane trace assist που κρατάει το αυτοκίνητο στο κέντρο του δρόμου και επίσης αναγνωρίζει και την άκρη του δρόμου ακόμα και εάν δεν υπάρχει γραμμή. Καλό είναι να πάρεις από συστήματα ασφαλείας ότι τελευταίο κυκλοφορεί. Στο τελευταίο yaris είναι ακόμα ποιο ανάβαθμισμενο το safety sense. Υπάρχουν συγκριτικά βίντεο με το chr και το corolla και υπάρχει μεγάλη διαφορά στην αποτελεσματικότητα των συστημάτων. Ειδικά στο λυκόφως και νύχτα τον πεζο που πεταγετε τον παίρνει σβάρνα το chr. Όσον αφορά κατανάλωση εάν συγκρίνεις το corolla με 16αρες με chr είναι και μισό λίτρο κάτω στα 100/km.Τελος το υβριδικο σύστημα του chr είναι κατά κάποιο τρόπο πιο 'κοντο' λόγο αυξημενου βάρους και χειρότερης αεροδυναμικής για αυτό και ακούγεται πιο πολύ είναι πιο νωχελικο και έχει μικρότερη τελικη
pituser
@pituser
Please enter occupation - Please enter your interests
Latest posts made by pituser
-
RE: Toyota Corolla 2019
-
Όσο ζεσταίνει ο καιρός και μαζεύει χιλιόμετρα το αυτοκίνητο (στρώνει) θα συνηθίσεις και σε χαμηλότερα νούμερα.
-
Fanis75 wrote:
Συμφωνώ, δεν είπα ότι είναι λίγα. Από την άλλη αυτά τα €20-50/μήνα διαφορά είναι λιγότερα από την διαφορά σε καύσιμα! Δηλαδή εαν με το 'απλό' θες €100 βενζίνη το μήνα, με το υβριδικό θα θες κάτω από €50, οπότε νάτη η διαφορά. Και όσο περισσότερα χλμ κάνεις, τόσο περισσότερο συμφέρει το υβριδικό, δλδ μπορεί η διαφορά να είναι και €100/μήνα σε καύσιμα. Βάλε και την πολύ πιο αραιή αλλαγή στα τακάκια. Τελικά σε βάθος 5ετίας, πιο φτηνά βγαίνει το υβριδικό αλλά και σε μηνιαίο επίπεδο, ακόμα και με την δόση, πιο λίγα θα δίνεις για το υβριδικό.
Επι προσωπικού, επειδή ούτε εγώ έχω €25Κ κασέρι, ο βασικός λόγος που έχω απορρίψει την Κορόλα (και το Βιτ, οι πρώτες μου επιλογές είναι), είναι τα επιτόκια.
Αν δεν κινείσαι στην πόλη ο 1,2t είναι εξίσου οικονομικός. Στα 120-140χμ σταθερά μπορεί και να καίει λιγότερο από τον υβριδικό. Επίσης είναι και πιο σβέλτος κινητήρας. Μόνο αν κινείσαι στην πόλη συμφέρει ο υβριδικός κινητήρας
Παντού είναι πιο οικονομικός ο υβριδικός κινητήρας, λιγότερο οικονομικός στα 120 - 140 αλλά σίγουρα πιο οικονομικός.
-
Σαφώς και δεν χρειάζεται μικτή για παρμπρίζ και κρύσταλλα, υπάρχει και στην απλή. Αντε και είμαστε οι super οδηγοί και δεν δημιουργούμε ατυχήματα ούτε θα έρθει κάποιος να πέσει απάνω μας. Εάν το βρω όμως τρακαρισμένο, και το φανάρι είναι εύκολο θύμα για αυτό και το ανεφερα σαν κόστος. Για καινούργιο chr των 25000 γνωστος μου δίνει 480 € σε επαρχία και 330 του έβγαινε η απλή με όλες τις καλύψεις. Πιστεύω αξίζει η μικτη
-
RE: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Ευτυχώς έκανα μικτή. Άλλαξα παρμπρίζ από πετραδάκι προπορευομονου φορτηγού στο auris 500 ευρώ και βρήκα μετά από ένα μήνα σπασμένη την οροφή, κόστος 1070 ευρώ. Το κάθε φανάρι που είναι led έχει 800 ευρώ. Δεν είμαστε για τέτοια έξοδα. Ας δίνω κάτι παραπάνω ετησίως σε μικτη
-
Γίνεται και εν κινήσει να περάσεις από D σε Β και αντίστροφα. Το μεγάλο Service είναι κάθε 90.000χλμ που αλλάζουν και τα λαδια του σασμάν. Καλημέρα
-
Είναι πλασματικη η συμπίεση επειδή δουλεύει σε κύκλο Atkinson. Δεν επωφελείται από την κατοστάρα. Απλή παιδιά
-
Tkin σε ευχαριστώ πολύ. Αυτή την πρόθεση έχω όσο είμαι υγιής.
S 2000 καλορίζικο και καλοτάξιδο !
Πανέμορφο. Να την πω την αμαρτία μου μου τρέχουν τα σάλια. Εάν είχα την οικονομική δυνατοτητα την TS θα έπαιρνα σε αυτήν όμως την έκδοση. Η 2.0 είναι;
Περιμενουμε εντυπώσεις
-
Διαβάζοντας πάλι τα τελευταία post ήθελα να σημειώσω ότι σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να θίξω τα κιλά κανενος με τα σχόλια μου. Ελπίζω να μην ελήφθησαν ως τέτοια.
Lap ειλικρινά δεν περίμενα να υπάρχει καντράν από εξωτερικό κατασκευαστή
-
Βασικά δεν τα έχασα σε 10 μήνες σε 6 τα έχασα. Απλά το πήρα απόφαση, διατροφή και γυμναστικη. Είχα από παλιά ένα υποτυπώδες home gym και από την αρχή της πρώτης καραντίνας ξεδωσα εκεί. Δύο μήνες πριν αρχίσει η καραντίνα είχα πάρει το auris που είναι ανάλογο χωροταξικά με το corolla. Μιας και συζητάμε στα τελευταία post για τους χώρους το εκανα συγκριση απευθείας στο μυαλό μου, πως χωραγα πριν 105 κιλά και αργότερα 82.