Δεν χωρά αμφιβολία ότι είναι καλύτερα να είσαι στο γράμμα του νόμου, παρά εκτεθημένος στο ελάχιστο.
Αν το θύμα ήταν μια ανθρώπινη ζωή και όχι ένας καθρέφτης, θα είχε ντράβαλα για 10 ζωές.
Τεσπα, διορθώσιμο το λάθος του παιδιού, μην τρελενόμαστε φιλε μου , μέσα στην παρτίδα είναι εξάλλου και οι μικροφθορές.
Latest posts made by gastone13
-
RE: Βοηθεια για ατυχημα
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Όχι φίλε μου,μή φοβάσαι...απλώς είσαι παράτυπος και όχι παράνομος!!Έχεις βγάλει στην ουσία το δίπλωμα(αφού πέρασες και τη'παράσταση'),αλλά δε το έχεις παραλάβει ακόμα!!Δέ θά'χεις απολύτως κανένα πρόβλημα.....
πολυ ευκολα τα λετε αυτα...Το διπλωμα ισχυει απο την ημερομηνια εκδοσης του. Η οποια δεν ειναι κατ'αναγκη η ημερομηνια που περασε τις εξετασεις (γεγονος για το οποιο υποθετω οτι ενημερωθηκε προφορικα απο τους εξεταστες οταν περασε?), και δεν θα ειναι και η ημερομηνια που το παιρνει στα χερια του.
Ειστε σιγουροι οτι αν καποιος θελησει να του δημιουργησει προβλημα, δεν μπορει γιατι 'ειναι απλα λιγο παρατυπος'?
Κρίνοντας απο το δικό μου δίπλωμα που μόλις κοίταξα , η ισχύς του λέει πως είναι από την μέρα που πέρασα την πρακτική εξέταση. Επειδή έδωσα εξετάσεις και για μηχανή ταυτόχρονα η έναρξη της ισχύος έχουν μια διαφορά της τάξης των 5 ημερών στα σχετικά πεδία. Η ημερομηνία έκδοσης του εντύπου αναγράφεται σε άλλο σημείο και είναι μεταγενέστερη των 2 παραπάνω. Ακόμα και να πέσεις σε βλάκα , και μόνο οτι θα καθυστερήσει να πάρει τη αποζημίωση του κάτι χρόνια (και αν κερδίσει), είναι ανασταλτικός παράγοντας. Άσε που πλέον δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι οδηγός ήταν το παλικάρι .
-
Αν τον βρείς και όντως έχει πάθει ζημιά ο άνθρωπος , κανε του μια δήλωση αφού με το καλό πάρεις στα χέρια σου το δίπλωμα , δηλωθείς στην ασφάλεια σαν οδηγός και είστε όλοι ευχαριστημένοι. Το ότι αποδέχεσαι το λάθος σου και θές να το διορθώσεις μόνο θετικά μετράει στο άλλον.
Μην τα κάνεις τραγικά έναν καθρέφτη ξύρισες (στην χειρότερη) και είσαι και νέος οδηγός. Εδω άλλοι οδηγάνε δεκαετίες και οτι αμάξι παίρνουν στον χρόνο είναι κουδουνίστρες, το δικό σου είναι πταισματάκι. Απλά έχε το νού σου περισσότερο απο δω και πέρα. -
RE: Μπαταρία αυτοκινήτου...
Ο χρήστης panos3 έγραψε:
εχει αγορασει κανεις μπαταρια απο http://www.fthinesmpataries.gr/ με ενδιαφερει το καταστημα στο γερακα.ειναι αξιοπιστος?Δεν έχω αγοράσει από αυτόν αλλά έχω δεί ότι στο car έχει τις περισσότερες αγγελίες αναλογικά .
Δεν βλέπω κάτι το παρακινδυνευμένο αν ψωνίσεις από κει. -
RE: Οικονομικό εν δυνάμει αγροτικό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο
Σωστή απόφαση πήρες. Ένας εργάτης για τη δουλειά, και αργότερα ένα αμαξάκι πόλης για οικογενειακό.
Το νισσαν που λές δεν το χα ποτε , αλλά πιστεύω πως όσο πιο παλιο μοντέλο τόσο πιο σκληροτράχηλο θάναι.
Απλά διάλεξε ένα που νάχει ψωμί ακόμα. Με υπομονή και έμπιστο μηχανικό βρίσκεις καλές ευκαιρείς.
Εναλλακτική λύση πιστεύω πως είναι τα vw caddy- skoda pick up - fiat strada αν η τετρακίνηση δεν σου είναι απαραίτητη, δεδομένου ότι με μια τετράδα σωστά λάστιχα μπορούν να πάνε σε χώμα αρκετά καλά , χωρίς όμως υπερβολές. -
RE: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ
Ο χρήστης Storm έγραψε:
... αν και οι εξελίξεις είναι σημαντικές ...
Λες; Εγώ μάλλον βλέπω άλλη μία φούσκα και ένα σόου για να περνά η ώρα.
Οι βρυκόλακες (ΝΔ/ΠΑΣΟΚ και λοιπά απολειφάδια βουλευτών-μισθοφόρων) δεν πρόκειται να τα παρατήσουν τόσο εύκολα και θα συνεχίσουν το success story τους.
Εντάξει δε λέω τα μεγαλοποιούν κάπως ,για να έχουν να λένε όλη μέρα στα πάνελ , αλλά το ότι πλησιάζουν εξελίξεις είναι αδιαμφισβήτητο.
Η πιθανότητα εκλογών πιστεύω πως είναι αρκετά μεγάλη. -
RE: Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Στο πρώτο service δεν άλλαξαν φίλτρο αέρα και καμπίνας. Επίσης είχαν χρεώσει τα λάδια φθηνότερα (12 ευρώ με το ΦΠΑ το λίτρο) ενώ τώρα τα χρέωσαν 15 ευρώ το λίτρο (λάδια bmw longlife 04) και η εργασία ήταν φθηνότερη. Το φίλτρο καμπίνας πρέπει να πήγε γύρω στα 35 ευρώ αν θυμάμαι καλά και το φίλτρο λαδιού 25 ευρώ.
Γενικά οι τιμές αυτές είναι mainstream τιμές αντιπροσωπείας και όχι premium. Το golf ή το a3 πχ έχουν σαφώς ακριβότερα service (πάντα μιλάμε για επίσημες αντιπροσωπείες).Ως γνωστόν οι αντιπροσωπείες χρεώνουν με την εργατοώρα και κάθε εργασία χρεώνεται ξεχωριστά. Καλώς ή κακώς έτσι λειτουργούν. Συνεπώς άλλα εργατικά θα σε χρεώσουν για μια αλλαγή λαδιών και άλλα για το μεγαλύτερο service. Φυσικά και δεν είναι λίγα τα λεφτά αλλά όπως έγραψα και σε προηγούμενο post τα κόστη που καλούνται να πληρώνουν για να μπορούν να λέγονται επίσημοι επισκευαστές του κάθε dealer είναι πραγματικά τεράστια, ειδικά για τις εποχές που ζούμε τώρα. Το αυτοκίνητο δεν έχει κλείσει 2 χρόνια από καινούριο και είμαι ακόμα στην εγγύηση. Το να πάω σε ένα συνεργείο της γειτονιάς για να αλλάξω τα λάδια και αντί να πληρώσω 100 να πληρώσω 80 δεν μου λέει κάτι. Άλλωστε μόνο και μόνο που όλα τα service είναι περασμένα στο κλειδί του αυτοκινήτου και στον εγκέφαλο (δεν έχω book service) σίγουρα θα μετρήσει θετικά όταν έρθει η στιγμή της πώλησης (μαζί με όλα τα τιμολόγια των service). Ακόμα και εκτός εγγύησης θα πηγαίνω -αν όχι σε επίσημο αντιπρόσωπο- σε εξουσιοδοτημένο. Έχουν ρίξει τις τιμές αρκετοί dealers για να κερδίσουν πελάτες στο service μπας και κρατηθούν ανοιχτοί.
Το μεγάλο σέρβις που ακριβώς το είδες? Λάδια φίλτρα άλλαξες. Η εργασία λογικότατη για αντιπροσωπεία ,δεν θα κόλαγα δλδ σε αυτό το ποσό, αλλά στα ανταλακτικά που σε γδύσανε .
Λες 35 ευρώ για φίλτρο καμπίνας, τα ίδια μου είχαν ζητήσει στην αντιπροσωπεια για το δικο μου άμαξι. Μετά απο λίγο ψάξιμο βρήκα τον ίδιον κωδικό σε ένα μαγαζάκι της γειτονιάς μου με 7ευρώ (ενεργού άνθρακα πάντα).Αυτά τα καπέλα πως να το κάνουμε τα θεωρώ κοροϊδία. Η εργοστασιακή εγγύηση πάντως δεν προϋποθέτει την διεξαγωγή των σέρβις στους εξουσιοδοτημένους εδώ και χρόνια.
Όσο για την μεταπώληση μάταιος κόπος.Αν αγόραζες ένα αμάξι 8ετίας πόση σημασία θα είχε νομίζεις η στάμπα του επίσημου?
Σε μία αγορά που οι δυνητικοί πελάτες είναι κατά πλειοψηφία ατσίγαροι, και οι μαντράδες αυτοί που είναι αυτά είναι ψιλά γράμματα .Η πρώτη ερώτηση που θα σου κάνει ένας αγοραστής είναι αν θα του κάνεις καλύτερη τιμή , δε μπα να έχεις κάνει τα σέρβις στα κεντρικά του Μονάχου.Γιαυτό μην πετάς λεφτα με την ελπίδα ότι θα ανταμηφείς στο μέλλον. -
RE: Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?
Στο ποσό της εργασίας είναι λογικό για αντιπροσωπεία , αν και 30 ευρώ έστω και μαύρα ποτέ δεν πλήρωσα για εργασία σε λάδια φίλτρα , 40 (κανα 30 καθαρά αν βγάλουμε το ΦΠΑ).
Στις τιμές ανταλλακτικών και αναλώσιμων βάρεσαν άγρια. Μάλλον στα λιπαντικά θα πήραν κεφάλι.
Αν επιμένεις να πηγαίνεις σε αντιπροσωπεία τουλάχιστον παίρνε τα λάδια απο έξω.
Για αυτό και ποτέ δεν πατάω σε αντιπροσωπεία ούτε για το πρώτο σέρβις. -
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
Την γνώμη μου είπα , δεν συμφωνείς?? δεν πειράζει, ελεύθερη κοινωνία είμαστε. Το πώς η έκφραση γνώμης κάποιου ισοδυναμεί με φασισμό ό θεός και η ψυχή σας.
...η 'γνώμη' όχι αλλά η 'έκφραση γνώμης' όταν εκφράζεται με αγενή τρόπο και εμπεριέχει ειρωνεία/χλευασμό, υπεροψία και γενικά απαξίωση προς τον 'συνομιλητή', τότε ναι, ισοδυναμεί με φασισμό... την γμώμη μου λέω κι εγώ, δεν συμφωνείς?? δεν πειράζει, ελεύθερη κοινωνία είμαστε!..
Πότε ακριβώς ήμουν αγενής και πότε ακριβώς σε απαξίωσα φίλε μου ?
Η ειρωνεία δεν συνιστά φασισμό. Απλά απαξίωση στα επιχειρήματα που σου αντιτάσσει ο συνομιλητής σου (και αποτι βλέπω σε κανένα σημείο της κουβέντας μου με τον REALZEUS δεν συμμετείχες με επιχειρήματα, μέσα σε αυτόν τον διάλογο. )
ΑΑ!! μην ξεχάσουμε και τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς που μου έριξες, χωρίς φυσικά να αλλάξουμε μια κουβέντα !! Δημοκράτης!!!
Και πούσαι για την ιστορία , ο φασισμός δεν έχει χρώμα ούτε προέλευση μπορεί άνετα να χωθεί σε μια αριστερή όσο και σε μια πιο δεξιά ιδεολογία Δεν υπάρχει εργολαβία σε αυτο το θέμα.
Μην κάνουμε καραμέλα λέξεις που ούτε τις γνωρίζουμε , ούτε τις βιώσαμε στο πετσί μας ποτέ
Απο κει και πέρα be my guest! -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
ΤΕΛΟΣ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ.
Εσύ έχεις βαλθεί να επιβεβαιώσεις και να πετύχεις την επίκαιρη ατάκα:
'Πίσω όλοι στο μαντρί... 'Και όμως δεν έχω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν.
Την γνώμη μου είπα , δεν συμφωνείς?? δεν πειράζει, ελεύθερη κοινωνία είμαστε. Το πώς η έκφραση γνώμης κάποιου ισοδυναμεί με φασισμό ό θεός και η ψυχή σας.
ΑΑ! και σε ότι αφορά το >> μάλλον τρέξατε να με φάτε μερικοί μερικοί με συμμαθητές σχολεία και άλλα απαξιωτικά.Είχε την ερμηνεία του δεν έχω να πώ κατι άλλο επί τούτου , η γνώμη μου ειναι αυτή και δεν αλλάζει.
Σε τελική ανάλυση είμαι αρκετά ανοιχτόμυαλος για να πώ σε κάποιον ξέρεις κατι?? Έχουμε πολύ διαφορετικό τρόπο σκέψης , συμφωνούμε ότι διαφωνούμε και τέρμα. Όταν πέφτεις σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς επειδή δεν έχεις κάτι καλύτερο να πείς εξευτελίζεις πρώτα τον εαυτό σου ....
Χαλαρώστε μερικοί μερικοί.