Παιδιά αν και εξαιρετικά δύσκολο... υπάρχει κανένας που να εχει οδηγήσει το KIA CEED με τον 1.6 diesel 136hp ;
Είμαι σε φάση αγοράς αυτοκίνητου και σε μεγάλο δίλημμα και εξηγώ:
Απο την μία το i20 Go! edition 1.4 diesel με πολύ καλή τιμή με τις προσφορές με ένα μοτέρ που το κινεί αξιοπρεπώς ακόμα και σε ταξίδια (το έχω οδηγήσει αλλά και στην έκδοση 1.2 diesel) και γενικά καλά στημένο αμάξι που δεν θυμίζει σε τίποτα την παλιά γνωστή hyundai απο άποψη οδηγικής συμπεριφοράς και ποιότητας κύλισης (έχω accent 2003).
Aπο την άλλη ο έρωτας σχεδιαστικά και κλάσης ανώτερο αμάξι σε όλους τους τομείς . KIA PRO CEED GT line 1.6 diesel 136hp .
Κάνω καθημερινά 50 χλμ για δουλειά (5μερο ) δηλαδή 11000-12000 χλμ μονο για δουλειά το έτος .
Η διαδρομή πήγαινε έλα είναι 30 χλμ εθνική Αθηνων Λαμίας με σταθερή ταχύτητα χωρίς μποτιλιάρισμα και τα υπόλοιπα 20 χλμ σταμάτα ξεκίνα με τρομερή κίνηση .
Εκεί που με φοβίζει το ceed με τον 1.6 είναι οι καταναλώσεις . Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να μου βγεί παραπάνω χρήματα σε καύσιμο απο το 1.3 accent που χω (μικρότερη κατανάλωση με πολύ προσπάθεια σε αυτή την διαδρομή 8.1 lt και συνηθισμένη 9.5 lt) .
Aπο την άλλη το i20 είναι σίγουρα οικονομικότερο .
Γνωρίζει κανείς σε συνθήκες κίνησης σταμάτα ξεκίνα (Αθήνας) τί καταπίνει το συγκεκριμένο μοτέρ του Ceed . Είναι και με αρκετά άλογα για 1.6 και έχει και VGT turbo (μεταβλητής γεωμετρίας turbo).