Χαιρετώ το forum. Χρονια πολλα με υγεια για ολους!
Εγινα και εγω κατοχος τον Οκτωβριο ενος καινουριου c4 εκδοση shine με αυτοματο. Το αγορασα καινουριο απο αθηνα απο επισημο γνωστο μαγαζι.
Το αμάξι είναι ουσιαστικά όπως το περίμενα έκτος από ένα σημαντικό πρόβλημα:
Από την αρχή ή από την πρώτη εβδομάδα, σε μικρες- μεσαιες κλισεις συμβαίνει να μην λειτουργεί το hill start assist οταν ειμαι σε ανηφορα με τον κινητηρα στο stop. Δλδ αφηνω το φρενο για να πατησω το γκαζι, παιρνει μπροστα ο κινητηρας, παει πισω το αμαζι οταν ειμαι σε ανηφορα, συμπλεκταρει και μετα κινηται προς τα μπροστα.
Αυτό συμβαίνει όχι σε πολύ μεγάλες κλίσεις αλλά σε μέτριες, τέτοιες ώστε να επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να κινείται χοντρικά από 1- 40 εκατοστά προς τα πίσω. Έχει συμβεί να πάει και περισσότερο προς τα πίσω.
Το αποτέλεσμα είναι ότι όταν οδηγάς στην Αθήνα (πχ σε πολλά κομμάτια της μεσογειων), στην Καλλιρόης, σε οποιαδήποτε διασταύρωση είναι λίγο ανηφορική, το αμάξι κινείται σχεδόν πάντα προς τα πίσω.
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι κάποιες φορες, στις κλίσεις που αναφέρω το hill start assist λειτουργει και 90 % δεν λειτουργει.
Τα συμπτώματα που λέω είναι όλα καταγεγραμμένα σε βίντεο τα οποία έχουν δει και παραλάβει στο συνεργείο.
Το συνεργείο που πήγα (επίσημο και γνωστό) δεν αναγνωρίζει το πρόβλημα, ο εγκέφαλος δεν βγάζει βλάβη, στην οθόνη δεν βγάζει βλάβη. Κατι δεδομένα που έστειλαν στην Γαλλία από μετρήσεις που πήραν μου είπαν ότι δεν έδειξαν τίποτα προβληματικό. (είμαι σίγουρος ότι τα πήραν χωρίς να παρουσιάζεται το πρόβλημα, δλδ σε σταση η σε κίνηση χωρίς κλιση, είτε αυτό απαιτούταν είτε όχι. Είχαν κάνει για να πάρουν τα δεδομένα νομιζω 2 χλμ και η μέση κατανάλωση ήταν πάνω από 20 λίτρα τα 100 χλμ. )
Θα ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω αν το δικό σας αμάξι έχει τέτοια συμπεριφορά. Και αν έχετε κάτι να προτείνετε μιας και το συνεργείο δεν αναγνωρίζει τίποτα από την στιγμή που η Γαλλία όπως που είπαν προφορικά δεν αναγνωρίζει τίποτα.
Σας ευχαριστώ