Γεια σε ολους,
Είμαι κάτοχος μιας 116 e87 του 2006. Θα μπω κατευθείαν στο θεμα, οπως λεει και ο τίτλος το αυτοκίνητο απο τον πρώτο κιολας καιρο 'πεθαίνει' εν κινήσει. Το περίεργο είναι ότι το κάνει σπάνια , ας πούμε μια φορά το χρόνο, απο τον πρώτο χρονο μεχρι και σήμερα. Αν το δει κανείς συνολικα οι 10-15 φορες δεν είναι λιγες.
Βασικα, ενω το αυτοκίνητο κινείται, ξαφνικά οι στροφές πέφτουν, το αυτοκίνητο αρχιζει να τρέμει, να κλωτσάει κατα κάποιο τροπο, το τιμονι βαραίνει και τελικά σβήνει. Ολα αυτα μεσα σε 10 δευτερα περιπου. Την ωρα που ξεκινά να γινεται αυτό, αναβει και η κιτρινη ενδειξη για πρόβλημα κινητηρα. Μετα ξαναβαζω μπροστα και ολα καλά. Μόνο μια φορα εκανε καποιο χρόνο να ξαναξεκινησει.
Το θεμα ειναι οτι ευτυχως , ολες οι φορες ηταν μεσα στην πολη οποτε προλαβα να κανω δεξια και να το επαναφερω. Δεν θελω να σκέφτομαι οτι μπορει να γίνει στην εθνική, πραγματικά ειναι πολυ περίεργο και επικίνδυνο να σου σβήνει ενω κινείται.
Θα μου πείτε γιατί δεν πηγα στο service. Εννοείται πηγα και τσακωθηκα σε επίσημο service τις 2 πρωτες φορες αλλα επεμεναν οτι δεν δειχνει κατι το computer, ουτε προβλημα, ουτε οτι καταγραφηκε κάτι μη φυσιολογικο. Απο εκεί και πέρα, κακώς, το παρατησα κι εγω.
Εχω ενα γνωστο που εχει κι αυτος το ιδιο μοντέλο και του εχει συμβει καποιες φορές το ιδιο πράγμα. Εννοείται δεν εβγαλε ακρη κι εκείνος. Επισης υπαρχουν on line και αλλες αναφορές με το ιδιο πρόβλημα στο εξωτερικό και επαναλαμβάνω είναι πολυ σοβαρό και επικίνδυνο. Η bmw ομως δεν πήρε ποτε θεση, δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια οδηγία για συγκάλυψη.
Υπάρχει κάποιος με παρόμοιο πρόβλημα ή που να το εχει ακούσει απο καποιον γνωστο;
Εδω αναφέρεται το πρόβλημα (το πρωτο που παρουσιαζεται) και μιλα για faulty coil pack. Νομιζω ειναι ο πολλαπλασιαστης
http://www.babybmw.net/forum/viewtopic.php?t=42653