-
mmvog, καλορίζικο το focus!
Επειδή θυμάμαι τέλη του 2016 ήσουν από τους πρώτους που είχες πάρει ένα Scross 1.4 2κίνητο (μετά πό λίγους μήνες παρήγγειλα και το δικό μου σε 4κινητο που έχω ακόμη), να υποθέσω ότι αυτό έδωσες για το Focus. Έμεινες ευχαριστημένος με το suzuki, σου παρουσίασε κάποιο πρόβλημα ή το δίνεις απλά έτσι για αλλαγή;
-
Δεν μου παρουσίασε κανένα πρόβλημα .Απλώς αλλάζω αυτοκίνητο συνήθως σε 4-5 χρόνια.Τρέλλα!!!!
-
Pope4ecos καλή χρονιά.Παρακολουθώ εδώ και πολλές μέρες το νήμα και επειδή και εγώ έχω κάποιους ανάλογους προβληματισμούς με εσένα έχω να πω τα εξής:
Έχω αλλάξει μέχρι τώρα 19 αυτοκίνητα και αυριο παραγγέλνω το 20 ο.¨Εχω γράψει μέχρι σήμερα 1420000 περίπου χιλιόμετρα και ανάμεσα στα 19 αυτοκίνητα ήταν Alfa Romeo,BMW,Citroen,VW,Toyota,Suzuki,Ford,Fiat.Προβλήματα είχα με την Toyota Carina 1.6 πολλά αλλά ευτυχώς μέσα στην εγγύηση.Το αμέσως επόμενο σε προβλήματα ήταν η ΒΜW 3.16 E46.Δεν μου παρουσίασαν προβλήματα οι δύο Alfa Romeo,(156 και 159 1.8) ούτε το Fiat Punto 1.4 95 PS,ούτε τα δύο Ford (fiesta και focus),τα οποία υπάρχουν ακόμα στην οικογένεια.Αρα όλα είναι θέμα τύχης.
Τώρα παρακολουθώντας τους προβληματισμούς σου νομίζω οτι το περισσότερο κατάλληλο αυτοκίνητο για σένα είναι το Ford focus active 155 ps mhev ή και κάποια δυνατότερη έκδοσή του.Αίσθηση hachback και ήπια χρήση suv αυτή που είναι οτι πρέπει για Ελλάδα,εκτός αν ζεις στα βουνά της βόρειας Ελλάδας.
καλη χρόνια να έχουμε. ...με το καλό να ευχηθώ και το 20ο σου αυτοκίνητο. Καλοτάξιδο να είναι...όντως είναι λαχείο η εκάστοτε επιλογή ...απλά προσπαθείς εκ των προτέρων να ψαχτείς και να μειώσεις όσο είναι εφικτό το ρίσκο.το Ford Focus active δεν το είχα στα υπόψιν μου καθόλου ..μου έκανε κάτι σε πιο ψηλό focus με λίγο μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος..οπτικά που το είδα δεν μου άρεσε ιδιαίτερα ..επίσης από ότι ξέρω η μεγάλυτερη έκδοση που βγαίνει ειναι η 1.0 155 mphev ..φοβάμαι λίγο τους χιλιαρηδες κινητήρες με τόση ιπποδύναμη. Μου κάνουν λίγο πιεσμένοι ..θα προτιμούσα αν πάω σε φοκους τον1.5 που έχει και άλλη ανάρτηση ..Θεσσαλονίκη μένω κέντρο ..η αλήθεια είναι ότι και το qashqai το επέλεξα ακριβώς λόγω των ιδιαιτεροτήτων των ελληνικών δρόμων αλλά δεν μου βγήκε σε καλό ..απεναντίας ..ούτε για δύσκολες καταστάσεις είναι λόγω μεγάλων τροχών και ασφάλτινων ελαστικών αλλά και από άνεση έχασα
-
Ο χιλιάρης κινητήρας δεν έχει πρόβλημα.Το fiesta 125 ps που έχω έχει γράψει 135000 χιλ. και το focus 125 ps του γιού μου 94000 χιλ ,χωρίς κανένα πρόβλημα και τα δύο και να λάβεις υπ΄οψη οτι και τα δύο πιέζονται δεν τα πάμε χαλαρά...Προς θεού δεν έχω κάποιο συμφέρον να σε πείσω για Ford.
Τέλος πάντων επειδή είναι δύσκολη η απόφαση ,σου εύχομαι να βρείς άκρη και να είσαι ευχαριστημένος τελικά
Να ξέρεις έχω παει αέρα πατέρα ορεινές διαδρομές με χιόνια και πάγους φορώντας χειμερινά λάστιχα με citroen BX και Ibiza και σε ίδιες διαδρομές με tiguan και terios 4X4 χρειάστηκα αλλυσλιδες γιατί είχαν καλοκερινά λάστιχα.
Χαιρετίσματα στην όμορφη Θεσσαλονίκη μας,όπου έζησα ένα χρόνο και την επισκέπτομαι κάθε χρόνο από το 1975 και μετά,γιατί έχω εκεί πολλούς καλούς φίλους.Φέτος λόγω covid δεν ήρθα.
-
Ο χιλιάρης κινητήρας δεν έχει πρόβλημα.Το fiesta 125 ps που έχω έχει γράψει 135000 χιλ. και το focus 125 ps του γιού μου 94000 χιλ ,χωρίς κανένα πρόβλημα και τα δύο και να λάβεις υπ΄οψη οτι και τα δύο πιέζονται δεν τα πάμε χαλαρά...Προς θεού δεν έχω κάποιο συμφέρον να σε πείσω για Ford.
Τέλος πάντων επειδή είναι δύσκολη η απόφαση ,σου εύχομαι να βρείς άκρη και να είσαι ευχαριστημένος τελικά
Να ξέρεις έχω παει αέρα πατέρα ορεινές διαδρομές με χιόνια και πάγους φορώντας χειμερινά λάστιχα με citroen BX και Ibiza και σε ίδιες διαδρομές με tiguan και terios 4X4 χρειάστηκα αλλυσλιδες γιατί είχαν καλοκερινά λάστιχα.
Χαιρετίσματα στην όμορφη Θεσσαλονίκη μας,όπου έζησα ένα χρόνο και την επισκέπτομαι κάθε χρόνο από το 1975 και μετά,γιατί έχω εκεί πολλούς καλούς φίλους.Φέτος λόγω covid δεν ήρθα.
σε ευχαριστώ για τις ευχές και τις συμβουλές. ...θα λάβω σοβαρά υπόψιν μου αυτο που λες για τον χιλιαρη τρικύλινδρο ...από φορντ προέρχομαι και εγώ μιας και είχα φοκους αλλά μοντέλο 2005 πριν το qashqai και ήμουν πολύ ευχαριστημένος ...αυτό που έγραψα για τα ασφάλτινο ελαστικά το έκανα για να τονίσω ότι τα suv έχουν μειωμένες εν γενεί δυνατότητες για εκτός δρόμου κατατατασης και ότι δεν πάνε και σε δρόμους τόσο εκτός των δυνατοτήτων ενός απλού hatchback..το μεγαλύτερο ύψος από το εδαφος σε σώζει σε καμία λακκούβα μόνο. Ειδάλλως και με τους μεγάλους τροχούς πιο πολύ δυσκολεύεται
αντε να περάσεις αυτή η ιστορία με τον Κορωνοιο να κάνουμε όλοι τις βόλτες μας
Αλλαγή από qashqai σε hatchback