-
Αγαπητοί και αγαπητές,
Είμαι στο ψάξιμο εδώ και 6-7 μήνες για οικογενειακό όχημα (2 πιτσιρίκια και έρχεται 3ο) με χώρους με ισχυρή προτίμηση σε αυτόματο κιβώτιο. Υπάρχει 2ο μικρό για μέσα στην πόλη οπότε είμαστε οκ.
Είμαι έτοιμος να βάλω προκαταβολή για 3008 αυτόματο diesel έκδοση active με 5-6 έξτρα (αισθητήρες μπρος πίσω, κάμερα πίσω και 2-3 εμφανισιακά) , που θα μπουν σαν δωρα στα 27500€. Μιλάω προφανώς για το ξεφόρτωμα που κάνουν λόγω επερχόμενου facelift.
Προσωπικά το θεωρώ πολύ καλό vfm για αυτά που ψάχνω και ο εξοπλισμός που έχει με καλύπτει. Ερχόμενος από i30 του '14 η ύπαρξη πχ acc δεν είναι και τεράστια απαίτηση.
Η ερώτηση μου πριν βάλω τα λεφτά είναι αν χάνω κάτι, αν δηλαδή υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε αυτή τη τιμή στην συγκεκριμένη κατηγορία. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη
-
Αγαπητοί και αγαπητές,
Είμαι στο ψάξιμο εδώ και 6-7 μήνες για οικογενειακό όχημα (2 πιτσιρίκια και έρχεται 3ο) με χώρους με ισχυρή προτίμηση σε αυτόματο κιβώτιο. Υπάρχει 2ο μικρό για μέσα στην πόλη οπότε είμαστε οκ.
Είμαι έτοιμος να βάλω προκαταβολή για 3008 αυτόματο diesel έκδοση active με 5-6 έξτρα (αισθητήρες μπρος πίσω, κάμερα πίσω και 2-3 εμφανισιακά) , που θα μπουν σαν δωρα στα 27500€. Μιλάω προφανώς για το ξεφόρτωμα που κάνουν λόγω επερχόμενου facelift.
Προσωπικά το θεωρώ πολύ καλό vfm για αυτά που ψάχνω και ο εξοπλισμός που έχει με καλύπτει. Ερχόμενος από i30 του '14 η ύπαρξη πχ acc δεν είναι και τεράστια απαίτηση.
Η ερώτηση μου πριν βάλω τα λεφτά είναι αν χάνω κάτι, αν δηλαδή υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε αυτή τη τιμή στην συγκεκριμένη κατηγορία. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη
-
Αγαπητοί και αγαπητές,
κάτι γλυτώνεις από την 3τεκνία όπως λένε και παραπάνω, το C5 Aircross έχει 3 ίδια καθίσματα πίσω, μήπως βολεύει περισσότερο, και το καινούργιο 3008 θα είναι πανέμορφο, μπορεί να το σκέφτεσαι μετά, αν έχεις κάποιου είδους απαλλαγή ή φοροδιευκόλυνση με την 3τεκνία (και νομίζω πως έχεις), μήπως να πάρεις το καινούργιο καλύτερα.
Για 5μελή οικογένεια η Peugeot προτείνει το 5008 πάντως.
-
Δεν πληρώνεις τέλος ταξινόμησης απ' όσο ξέρω αν είσαι 3-τεκνος. Μια φορά μόνο για αγορά αυτοκινήτου. Ανάλογα την τιμή μπορεί να είναι αρκετά χρήματα. Στα 33 χιλιάρικα τιμή πχ το ΤΤ είναι κάπου στο 5 χίλιαρο οπότε πας κατευθείαν γύρω στα 28.
-
Το 3008 δεν έχει 3 θέσεις Isofix πίσω ' αν χρειαστείς 3 παιδικά καθίσματα βέβαια! Το c5 aircross έχει 3 Isofix πίσω?
-
Πολύ σημαντικό αυτό που λέει ο Yem. Δεν το είχα σκεφτεί! Αν χρειάζεσαι 3 θέσεις ταυτόχρονα για καθισματάκια, περιορίζονται οι επιλογές. Ανάλογα τις ηλικίες των παιδιών.
Λογικά το C5 θα έχει θέσεις για 3 αν και τα καθίσματά του, παρ ότι ανεξάρτητα, είναι ιδιαίτερα στενά.
-
Εφ' όσον σκέφτεσαι για πετρέλαιο και έχεις δεύτερο μικρό, ρίξε μια ματιά και στο Focus Active X Wagon 1.5 diesel auto. Πολύ πλούσιο εξοπλισμό. 28700 έχει τιμή στον κατάλογο και μπορείς φυσικά να το διαπραγματευτείς και λίγο.
Καλή εγγύηση, συμπεριφορά αυτοκινήτου και όχι SUV στο δρόμο, μεγαλύτεροι χώροι και πιο ιδιαίτερο.
Αν επιμένεις σε SUV, υπάρχει και το Kuga.
Υπάρχει και το καινούριο Octavia Wagon αλλά εκεί παίρνεις μεγαλύτερο ρίσκο με τα 2-4 χρόνια εγγύησης. Το θετικό είναι πως αυτό υπάρχει και σε αέριο (αν σε ενδιαφέρει).
Τέλος, αφού έρχεται 3ο παιδάκι, μήπως να περιμένεις να χρησιμοποιήσεις την απαλλαγή της τριτεκνίας και να πάρεις κάτι ένα λέβελ καλύτερο; Δεν ξέρω βέβαια τι παίζει με αυτά και τις διαδικασίες αλλα νομίζω ισχύει για 3-τεκνους
-
Το σκέφτηκα γιατί πρόσφατα είδα το scenic στην έκθεση και παρότι είναι mpv-οικογενειακό μου έκανε εντύπωση ότι είχε 2 Isofix πίσω και ένα στο συνοδηγό!
-
βγάζουν και μία ISOFIX μπροστά κάθισμα κάποια αυτοκίνητα, ακόμη και μικρά. αλλά πρέπει να το δει ο ίδιος αυτό.
γενικά 5μελής οικογένεια καλύτερα Berlingo, ή 5008.
-
Περίμενε να πάρεις τριτεκνία και κοίτα κι αυτοκίνητα όπως το SW Focus Active σε αυτόματο, εφόσον ενδιαφέρεσαι για δικινητο SUV, με τα 3 παιδιά θα χρειαστείς το μέγιστο χώρο αποσκευών.
-
https://forum.4troxoi.gr/node/91075?page=21
κοίτα και εδώ, συνάδελφός σου ο τελευταίος, και βγαίνει και facelift το 5008, θα τα σπάει!
-
Για να λέει 27500 αυτόματο ακτιβ μάλλον ήδη έχει υπολογιστεί η ατέλεια λόγω τριτεκνιας. 34500 δίνει ο διαμορφωτής κανονικά για αυτο.
-
Αρχικά ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις, απαντώ συνοπτικά σε κάποια από τα θέματα που αναφέρθηκαν.
-
το θέμα με τα isofix είναι κάτι που όντως με προβληματίζει αλλά τα MPV αισθητικά και μονο τα έχω απορρίψει. Η λύση του ενός καθίσματος μπροστά ανάποδα ίσως μπορεί να παίξει, αλλιώς το ένα στη μέση πίσω χωρίς isofix με την 'άγκυρα' πιασμένη πίσω και ζωνη
-
το 5008 ξεφεύγει σε τιμή, ήδη στα 27500 γίνεται υπέρβαση και ψάχνω καινουριο, δεν θέλω να πάω σε μεταχειρισμένο
-
τα station (focus active wagon) προσωπικά μου αρέσουν πολύ, το έτερον ήμισυ τα έχει χαρακτηρίσει όλα νεκροφόρες. Ίσως παω αύριο μια βόλτα όμως από τη ford
-
Kuga αυτόματο βάση καταλόγου το πιο φθηνό που βλέπω είναι στα 31000€ και όπως ανέφερα ήδη στα 27500 είμαστε εκτός budget
-
η απαλλαγή από ΤΤ είναι όντως ένας ανασταλτικός παράγοντας για αγορά τώρα αλλά πρώτον σκέφτομαι ότι δεν χάνω το δικαίωμα και για αργότερα και δεύτερον υπάρχει άμεση ανάγκη για αμάξι
-
-
Δλδ τα 27500 παίρνεις το αυτόματο ακτιβ με έξτρα χωρίς χρήση της τριτεκνιας;
-
Δλδ τα 27500 παίρνεις το αυτόματο ακτιβ με έξτρα χωρίς χρήση της τριτεκνιας;
Ναι είχαν κάποια λίγα λόγω επερχομενου facelift με την τιμή που είχαν και στο summer sales, -7000€ από τιμή καταλόγου.. Ένα τελευταίο σε Perla black πρόλαβα και από ότι κατάλαβα εξαφανίστηκαν
-
Αρχικά ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις, απαντώ συνοπτικά σε κάποια από τα θέματα που αναφέρθηκαν.
-
το θέμα με τα isofix είναι κάτι που όντως με προβληματίζει αλλά τα MPV αισθητικά και μονο τα έχω απορρίψει. Η λύση του ενός καθίσματος μπροστά ανάποδα ίσως μπορεί να παίξει, αλλιώς το ένα στη μέση πίσω χωρίς isofix με την 'άγκυρα' πιασμένη πίσω και ζωνη
-
το 5008 ξεφεύγει σε τιμή, ήδη στα 27500 γίνεται υπέρβαση και ψάχνω καινουριο, δεν θέλω να πάω σε μεταχειρισμένο
-
τα station (focus active wagon) προσωπικά μου αρέσουν πολύ, το έτερον ήμισυ τα έχει χαρακτηρίσει όλα νεκροφόρες. Ίσως παω αύριο μια βόλτα όμως από τη ford
-
Kuga αυτόματο βάση καταλόγου το πιο φθηνό που βλέπω είναι στα 31000€ και όπως ανέφερα ήδη στα 27500 είμαστε εκτός budget
-
η απαλλαγή από ΤΤ είναι όντως ένας ανασταλτικός παράγοντας για αγορά τώρα αλλά πρώτον σκέφτομαι ότι δεν χάνω το δικαίωμα και για αργότερα και δεύτερον υπάρχει άμεση ανάγκη για αμάξι
Μα με 27.500 θα πάρεις ότι θέλεις, η διαφορά με την απαλλαγή είναι Κολοσσιαία.
Δηλαδή θα πάρεις 27.500 αυτοκίνητο, και μετά από 3-4 χρόνια θα ξαναδώσεις τόσα χρήματα για αυτοκίνητο; λίγο δύσκολο μου φαίνεται, καλύτερα να περιμένεις λίγους μήνες και να το εκμεταλλευθείς τώρα.
Ένα μεγάλο οικογενειακό αυτοκίνητο θα σε βγάλει μία δεκαετία σχεδόν, και μετά τα παιδιά θα έχουν μεγαλώσει, θα καλύπτεστε και με κάτι μικρότερο (τα παιδιά θα κυκλοφορούν με Citroen Ami από 14 χρονών!! χαχα!), καλύτερα κάνε την 'επένδυση' τώρα, παρά να περιμένεις κάτι άλλο, και κάποτε άλλοτε.
Καλύτερα το ένα ISOFIX μπροστά, από τη μεσαία θέση χωρίς, το έχω ψάξει και είναι περισσότερο ασφαλές. Επίσης τα καθισματάκια να είναι πρώτυπο i-Size και rear facing τουλάχιστον μέχρι τα 3 έτη.
Δες και το C5 Aircross.
-
-
Αφού η γυναίκα σου έχει λόγο και την νοιάζει δεν νομίζω να συμβιβαστεί να κάθεται σαρδέλα πίσω στην μέση!
Σαν οδηγός θέλω και την παρέα στα ταξίδια δίπλα μου άλλα 2 μάτια στο δρόμο!
Καλά και τα I-size και rear facing αλλά μην τρελαθούμε κιόλας αν το ένα παιδί είναι λίγο ποιο μεγάλο μπορεί να βολευτεί στην μέση με ένα ποιο στενό κάθισμα!
Δεν ξέρω σε τη φάση είσαι για να λες βιάζεσαι σε πιστεύω αλλά όντως δεν είναι αμελητέα η διαφορά στα χρήματα είναι τεράστια! Δεν μπορείς για λίγους μήνες να βολευτείς με κάτι άλλο? Έτσι και αλλιώς τα ποιο πολλά αυτοκίνητα θέλουν κανένα 2-3μηνο να έρθουν εεε στον 7ο της συζύγου ρίξε παραγγελία και θα το έχεις χωρίς ΤΤ!
Υγ. Με το καλό να έρθει το παιδί πάντα με υγεία
-
https://babydrive.com.au/reviews/suvs/2019-citroen-c5-aircross/
το 5008 έχει 3 πίσω ISOFIX
-
σε allure το καλοκαίρι summer sales ήταν γύρω στα 3000+ η προσφορά. ξαναρωτησε γιατί το 7000 χωρίς απαλλαγή είναι τεράστιο. και μπράβο αν ισχύει.
-
Τις τιμές τους ακριβώς δεν τις ξέρω, αλλά για αυτόματο και πραγματικά οικογενειακό στην Ελλάδα για μεγάλη οικογένεια, μέχρι τώρα 2 ήταν τα 'σταμπαρισμένα' αυτοκίνητα: SW Focus, κατά προτίμηση Active γιατί έχει και τα πλεονεκτήματα του λίγο αυξημένου ύψους και της 'τύπου SUV' εμφάνισης (και λίγο τα οδηγικά προφίλ), και έπειτα το αντίστοιχο υβριδικό Corolla TS, που έχει επίσης πολύ καλό χώρο αποσκευών.
Αυτά τα δύο έχουν τώρα τιμή κάπου στο 30άρι, οπότε με τριτεκνία θα ωφεληθείς αρκετά (δεν ξέρω αν υπάρχει σημαντικό όφελος στο ΤΟΥΟΤΑ λόγω του ότι στα υβριδικά έχει γίνει ήδη μεγάλη έκπτωση τελών), ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΟΥΝ 'σαν νεκροφόρες' και έχουν πολύ καλά αυτόματα κιβώτια, με πλεονέκτημα τον 'απέραντο' χώρο αποσκευών που θα είναι critical οπως λέμε στο χωριό, την πρώτη 10ετία που θα μεγαλώνουν όλο υγεία και χαρά τα παιδάκια (που αναλόγως τη διαφορά ηλικίας, μπορεί να βρεθείς με 2 καροτσάκια και άλλα τέτοια ευτράπελα σε μη βάγκον αυτοκίνητα.).
Επίσης, υπάρχουν κι άλλα καλά αυτοκίνητα, π.χ. ομίλου PSA με HDi & EAT6/8 κιβώτιο όσα έχουν μεγάλο χώρο θα είναι το ίδιο 'ιδανικά' για την περίπτωση, όπως π.χ. Opel Grandland X ή C5 Aircross (αυτά θα σου βγουν πολύ φθηνά αν κάνεις χρήση τριτεκνίας) ενώ και 'γερμανικά' με καλύτερα τα αυτόματα ντίζελ βάγκον Octavia & Leon (και το Karoq ως διαστάσεις), είναι όμορφα αυτοκίνητα με πολύ καλούς χώρους αλλά πάντα υπάρχει ο φόβος του DSG.
Οικογενειακό με χώρους και αυτόματο