-
Θα συμφωνήσω ότι στον Ευρωπαϊκό Βορρά υπάρχει σχέδιο σταδιακής κατάργησης της παραγωγής diesel (σε βάθος δεκαετίας) , όμως εδώ είμαστε Νότος και μάλιστα Βαλκάνια.
-
Dublin wrote:
hurricane21 wrote:
Καλημερα σε ολους, πηρα τηλεφωνο και εκλεισα ραντεβου για test drive για το Σαββατο. ελπιζω το αμαξι να καλυψει τις προσδοκιες μου.
Θα σας πω εντυπωσεις με το που το οδηγησω.
Ωστοσο θα ηθελα την βοηθεια σας και την γνωμη σας, διανυω περιπου 20 με 25.000 χλμ τον χρονο και ενω ημουνα στραμενος προς το πετρελαιο (ώντας ηδη κατοχος ενος πετρελαιοκινητου sedan) , ομως βαζοντας τα δεδομενα σε μια πλατφορμα και με τις δοσεις του δανειου και την καταναλωση που θα βγει, υπολογιζει χρονο αποσβεσης 6 με 7 χρονια εαν υπολογισεις μαζι τους τοκους και την διαφορα καταναλωσης και κοστος καυσιμου ανα ετος.
ξιζει λοιπον τον κοποή πετρελαιοκινηση πλεον γνωρίζοντας οτι εχει και ακριβοτερα σερβις αλλα και μπορει να βγαλει πολυ ακριβοτερες βλαβες (ειμαι παθων. αλλαξα μπεκ μετασ απο κακης ποιοτητας πετρελαιο που εβαλα σε ενα χωριο που ειχα παει ταξιδι)??
- οτι σε αρκετες χωρες εχει αρχισει και καταργειτε το πετρελαιο οπως διαβαζω και δεν ξερω κατα ποσο θα μπορεις να κυκλοφορησεις με το αμαξι μετα εκει.
Κάτι κάνεις λάθος, με τόσα πολλά χλμ ΑΠΟΚΛΕΊΕΤΑΙ να θέλεις τόσα χρόνια για απόσβεση. Δηλαδή πόσα αποσβαινεις το χρόνο; Μπορείς να μας δώσεις τα στοιχεία;
Αν ο λόγος είναι η μεγαλύτερη τιμή αγοράς; (Πόσο διαφορά έχει στην ίδια έκδοση;) μήπως να κοιτάξεις κάνα φθηνότερο diesel (π.χ PSA, Ford, VAG ακόμη) δηλαδή με 28.000€ περίπου να έχεις ένα ικανοποιητικό και οικονομικότατο diesel και να κάνεις απόσβεση σε 3 χρόνια περίπου.
Τόσο μεγάλο αυτοκίνητο χάνει από την ύπαρξη μόνο μιας έκδοσης diesel ενώ άλλα ξεκινούν από πολύ χαμηλά.
Τα μόνα αυτοκίνητα στον περίγυρό μου που καταστράφηκαν από καύσιμο ήταν βενζίνες, οπότε that goes either way!
Μου κάνει εντύπωση σε ένα χωριό να σου βάλει νοθευμένο, θα τον είχαν μαγκουριασει οι χωριάτες αν έκανε τέτοια δουλειά ο τύπος. Σκέψου στα χωριά το 80% των οχημάτων είναι diesel και μάλιστα τα περισσότερα αυτοκίνητα εργασίας (αγροτικά, φορτηγάκια, κ.λ.π).
Άμα τους καταστρέψεις το όχημά τους τους καταστρέφεις τη ζωή τους, εκτός αν ο τύπος είχε ειδική αντλία για τους τουρίστες, το φοβάμαι και αυτό γενικά..
δεν ξερω τι ειχε κανει, αλλα ητανε απο εκεινα τα βενζιναδικα τα παλια που εχουνε μεινει ακομα, ανεξαρτητο πρατηριο, η αντλια δεν ητανε καν ψηφιακη και σιγουρα με εκλεψε και στο 'ζυγι'.
Τεσπα ας περασουμε στο δια ταυτα για να μην χαλαμε και το θεμα.
Υπολογιζοντας οτι μαζι με τα επιτοκια και αφαιρωντας προκαταβολες κλπ βγαινει μια διαφορα της ταξεως των 5800€.
Η καταναλωση απο τον κατασκευαστη για τον κινητηρα βενζινης ειναι στο 6.5 ενω για το δε πετρελαιο στο 5.4 ( μεικτο κυκλο).
το προγραμμα υπολογιζει για ετησια καταναλωση με περιπου 21000 χλμ μια διαφορα σε κοστος καυσιμου περι τα 860 €
5800€ διαφορά οι ίδιες εκδόσεις βενζίνης από πετρέλαιο;! Μήπως κάνεις κάτι λάθος; Δεν έχω ξαναακουσει μεγαλύτερη διαφορά, ακόμη και σε ακριβότερα αυτοκίνητα.
Επίσης σε πραγματικές συνθήκες, το 5.4 του diesel θα γίνει περίπου 6, αλλά το 6.5 της βενζίνης θα πάει σίγουρα πάνω από 8, υπό συνθήκες δεν θα με παραξενευε να έβλεπα και διψήφιο νούμερο.
6.5 βενζίνη δεν πιάνουν ούτε απλά C, όχι ένα C suv 4.5m που πιάνει τους 2τοννους με οικογένεια και αποσκευές..
-
hurricane21 wrote:
Dublin wrote:
hurricane21 wrote:
Καλημερα σε ολους, πηρα τηλεφωνο και εκλεισα ραντεβου για test drive για το Σαββατο. ελπιζω το αμαξι να καλυψει τις προσδοκιες μου.
Θα σας πω εντυπωσεις με το που το οδηγησω.
Ωστοσο θα ηθελα την βοηθεια σας και την γνωμη σας, διανυω περιπου 20 με 25.000 χλμ τον χρονο και ενω ημουνα στραμενος προς το πετρελαιο (ώντας ηδη κατοχος ενος πετρελαιοκινητου sedan) , ομως βαζοντας τα δεδομενα σε μια πλατφορμα και με τις δοσεις του δανειου και την καταναλωση που θα βγει, υπολογιζει χρονο αποσβεσης 6 με 7 χρονια εαν υπολογισεις μαζι τους τοκους και την διαφορα καταναλωσης και κοστος καυσιμου ανα ετος.
ξιζει λοιπον τον κοποή πετρελαιοκινηση πλεον γνωρίζοντας οτι εχει και ακριβοτερα σερβις αλλα και μπορει να βγαλει πολυ ακριβοτερες βλαβες (ειμαι παθων. αλλαξα μπεκ μετασ απο κακης ποιοτητας πετρελαιο που εβαλα σε ενα χωριο που ειχα παει ταξιδι)??
- οτι σε αρκετες χωρες εχει αρχισει και καταργειτε το πετρελαιο οπως διαβαζω και δεν ξερω κατα ποσο θα μπορεις να κυκλοφορησεις με το αμαξι μετα εκει.
Κάτι κάνεις λάθος, με τόσα πολλά χλμ ΑΠΟΚΛΕΊΕΤΑΙ να θέλεις τόσα χρόνια για απόσβεση. Δηλαδή πόσα αποσβαινεις το χρόνο; Μπορείς να μας δώσεις τα στοιχεία;
Αν ο λόγος είναι η μεγαλύτερη τιμή αγοράς; (Πόσο διαφορά έχει στην ίδια έκδοση;) μήπως να κοιτάξεις κάνα φθηνότερο diesel (π.χ PSA, Ford, VAG ακόμη) δηλαδή με 28.000€ περίπου να έχεις ένα ικανοποιητικό και οικονομικότατο diesel και να κάνεις απόσβεση σε 3 χρόνια περίπου.
Τόσο μεγάλο αυτοκίνητο χάνει από την ύπαρξη μόνο μιας έκδοσης diesel ενώ άλλα ξεκινούν από πολύ χαμηλά.
Τα μόνα αυτοκίνητα στον περίγυρό μου που καταστράφηκαν από καύσιμο ήταν βενζίνες, οπότε that goes either way!
Μου κάνει εντύπωση σε ένα χωριό να σου βάλει νοθευμένο, θα τον είχαν μαγκουριασει οι χωριάτες αν έκανε τέτοια δουλειά ο τύπος. Σκέψου στα χωριά το 80% των οχημάτων είναι diesel και μάλιστα τα περισσότερα αυτοκίνητα εργασίας (αγροτικά, φορτηγάκια, κ.λ.π).
Άμα τους καταστρέψεις το όχημά τους τους καταστρέφεις τη ζωή τους, εκτός αν ο τύπος είχε ειδική αντλία για τους τουρίστες, το φοβάμαι και αυτό γενικά..
δεν ξερω τι ειχε κανει, αλλα ητανε απο εκεινα τα βενζιναδικα τα παλια που εχουνε μεινει ακομα, ανεξαρτητο πρατηριο, η αντλια δεν ητανε καν ψηφιακη και σιγουρα με εκλεψε και στο 'ζυγι'.
Τεσπα ας περασουμε στο δια ταυτα για να μην χαλαμε και το θεμα.
Υπολογιζοντας οτι μαζι με τα επιτοκια και αφαιρωντας προκαταβολες κλπ βγαινει μια διαφορα της ταξεως των 5800€.
Η καταναλωση απο τον κατασκευαστη για τον κινητηρα βενζινης ειναι στο 6.5 ενω για το δε πετρελαιο στο 5.4 ( μεικτο κυκλο).
το προγραμμα υπολογιζει για ετησια καταναλωση με περιπου 21000 χλμ μια διαφορα σε κοστος καυσιμου περι τα 860 €
5800€ διαφορά οι ίδιες εκδόσεις βενζίνης από πετρέλαιο;! Μήπως κάνεις κάτι λάθος; Δεν έχω ξαναακουσει μεγαλύτερη διαφορά, ακόμη και σε ακριβότερα αυτοκίνητα.
Επίσης σε πραγματικές συνθήκες, το 5.4 του diesel θα γίνει περίπου 6, αλλά το 6.5 της βενζίνης θα πάει σίγουρα πάνω από 8, υπό συνθήκες δεν θα με παραξενευε να έβλεπα και διψήφιο νούμερο.
6.5 βενζίνη δεν πιάνουν ούτε απλά C, όχι ένα C suv 4.5m που πιάνει τους 2τοννους με οικογένεια και αποσκευές..
Σε ευτο το ποσο εχω υπολογισει και τους τοκους απο το δανειο, γι αυτο ειναι τοσο μεγαλη η τιμη.
Για το infotainment το εχει δουλεψει καποιος να μας πει την γνωμη του εαν ειναι ευχρηστο κλπ?
-
Θα συμφωνήσω ότι στον Ευρωπαϊκό Βορρά υπάρχει σχέδιο σταδιακής κατάργησης της παραγωγής diesel (σε βάθος δεκαετίας) , όμως εδώ είμαστε Νότος και μάλιστα Βαλκάνια.
ναι αλλά ξέρετε, αν κοπεί η παραγωγή Μ.Ε.Κ. και επικρατήσει και σε άλλους κατασκευαστές ο σχεδιασμός της Volvo για αποκλειστική ηλεκτροκίνηση σε δέκα χρόνια, θα πέσει γεωμετρικά η μεταπώληση ιδίως και πρωτίστως των ντιζελ που ήδη είναι σε δυσμένεια από τους Βορειους, απλά και μόνο επειδή δεν θα υπάρχει αγοραστικό κοινό για τέτοια μεταχειρισμένα και -φυσικά- θα αρχίσουν και οι ελλείψεις καινούριων ανταλλακτικών ...
οπότε εδώ στο Βαλκανικό Νότο, προβλέπω να εισάγουμε (πάλι) όλα τα απομεινάρια των βόρειων ...
-
regresso wrote:
ναι αλλά ξέρετε, αν κοπεί η παραγωγή Μ.Ε.Κ. και επικρατήσει και σε άλλους κατασκευαστές ο σχεδιασμός της Volvo για αποκλειστική ηλεκτροκίνηση σε δέκα χρόνια, θα πέσει γεωμετρικά η μεταπώληση ιδίως και πρωτίστως των ντιζελ που ήδη είναι σε δυσμένεια από τους Βορειους, απλά και μόνο επειδή δεν θα υπάρχει αγοραστικό κοινό για τέτοια μεταχειρισμένα και -φυσικά- θα αρχίσουν και οι ελλείψεις καινούριων ανταλλακτικών ...
οπότε εδώ στο Βαλκανικό Νότο, προβλέπω να εισάγουμε (πάλι) όλα τα απομεινάρια των βόρειων ...
Φίλε μου, οι βόρειοι είναι δεν είναι 200.000.000 (με την ευρύτερη έννοια) ενώ ο υπόλοιπος κόσμος 5.000.000.000 (και στο ενδιάμεσο οι υπόλοιποι).
Ας πάρουμε και κάνα Seltos και Venue, δεν είναι και άσχημα..
Επίσης υπάρχουν νήματα που ασχολούνται με αυτά τα θέματα, ας μην βγάζουμε off topic κάθε νήμα με την πρώτη ευκαιρία. Κρίμα και άδικο για το καθε αυτοκίνητο.
-
-
και αυτο το αρθρο αναφερει αυτο που λεγαμε και πιο πανω, παιζει μεγαλο ρολο η κατασταση του οδηγου.και η αντιδραση του. με διαφορετικο οδηγο και φορτωμα ισως τα ειχε παιε και καλυτερα.
-
και αυτο το αρθρο αναφερει αυτο που λεγαμε και πιο πανω, παιζει μεγαλο ρολο η κατασταση του οδηγου.και η αντιδραση του. με διαφορετικο οδηγο και φορτωμα ισως τα ειχε παιε και καλυτερα.
Και να λάβουμε υπόψη ότι στην πίστα δοκιμών των elk tests οι οδηγοί είναι προετοιμασμενοι για τους ελιγμούς,αφού βλέπουν μπροστά τους την προεπιλεγμενη διαδρομή...
Οταν όμως οδηγούμε, δεν γνωρίζουμε αν, πότε και πόσο πρέπει να ελιχθουμε... και γι αυτό το λόγο, οι χρόνοι αντίδρασης αυξάνονται, σε βάρος του ιδανικού χειρισμού...
-
Πάνω σε αυτά που λέγαμε. Τεράστιος ανταγωνισμός στην κατηγορία. Βλέπετε εσείς κάποια συνολικά καλύτερη λύση από την άλλη;
Νομίζω τα αυτοκίνητα έχουν γίνει πολύ καλά, και είναι πολύ προσωπική επιλογή του καθενός το τι θα διαλέξει.
-
Πάνω σε αυτά που λέγαμε. Τεράστιος ανταγωνισμός στην κατηγορία. Βλέπετε εσείς κάποια συνολικά καλύτερη λύση από την άλλη;
Νομίζω τα αυτοκίνητα έχουν γίνει πολύ καλά, και είναι πολύ προσωπική επιλογή του καθενός το τι θα διαλέξει.
Αντικειμενικά είναι μόνο τα παρακάτω κριτήρια :
- value for money / κόστος χρήσης
- ενεργητική & παθητική ασφάλεια
- επίπεδο εξοπλισμού
-
έτη εγγύησης
-
ανάγκες για χώρο επιβατών και αποσκευών
Τηρουμένων των παραπάνω, η επιλογή του καθενός είναι πράγματι προσωπική!
-
Dublin wrote:
Αντικειμενικά είναι μόνο τα παρακάτω κριτήρια
- value for money / κόστος χρήσης
- ενεργητική & παθητική ασφάλεια
- επίπεδο εξοπλισμού
-
έτη εγγύησης
-
ανάγκες για χώρο επιβατών και αποσκευών
Τηρουμένων των παραπάνω, η επιλογή του καθενός είναι πράγματι προσωπική!
Χαχα!
Ακόμη και στην εγγύηση έχουν γραφτεί άπειρα ποσταρισματα για το τι περιλαμβάνει κάθε μία, πόσα χρόνια, πόσα έξτρα, πόσα χιλιόμετρα, μας κοροϊδεύουν οι εταιρείες, μπαίνουν στην τιμή, δεν μπαίνουν, είναι δώρο, είναι υποχρέωση, κ.λ.π
value for money ποιός το ορίζει πλέον, για μία καλή έκδοση Duster θες 20.000! Ένα Β αυτοκίνητο φτάνει εύκολα πάνω από 15.000 πλέον, και πρώτο σε πωλήσεις είναι το Yaris που θες 18.000-20.000 να πεις ότι είσαι καλά και σύγχρονα.
Κάποιος κάνει ταξίδια και θέλει diesel και γλυτώνει 3.000€ το χρόνο, κάποιος κάνει 10.000χλμ κέντρο Αθήνα και έχει smart, άλλος κάνει 15.000 πόλη και έχει Yaris με full extra γιατί είναι το εργαλείο του και άλλος έχει PHEV να πηγαίνει Πετρούπολη - Περιστέρι και να φορτίζει στην εταιρεία του!
Ο εξοπλισμός επίσης τελείως προσωπικό, κάποιος δίνει +600€ για ηχοσύστημα, άλλος δεν ανοίγει καν μουσική, άλλος android auto, άλλος θέλει native nav και αόριστα τέτοια.
Οι ανάγκες και το πώς τις κατανέμει ο καθένας τελείως προσωπική υπόθεση, μπορεί να θέλεις 60% μπροστά 40 πίσω, μπορεί το αντίθετο, μπορεί 350λιτρα αποσκευών, μπορεί πάνω από 350.
Ένας ένα 4.5μ να το βλέπει μικρό, άλλος τεράστιο.
Μόνο η ασφάλεια θα έπρεπε να ήταν απολύτως μετρήσιμη αλλά και εκεί αν έχεις παρακολουθήσει, είναι πολύ μέτρια τα πράγματα και όχι απολύτως ξεκάθαρα, αλλά σίγουρα υπάρχει μια μέτρηση με τα αστέρια που λαμβάνουμε όλοι υπόψιν. Εμένα μέτρησε στην επιλογή μου επειδή η ακριβότερη έκδοση που προτίμησα είχε 5 αστέρια αντί για 4 της εισαγωγικής. Αυτό δεν πιστεύω ότι κάνει επικίνδυνη την εισαγωγική έκδοση, απλά λίγο ασφαλέστερη την από πάνω. Μετρήθηκε!
Αυτή νομίζω είναι η γοητεία της επιλογής, η μοναδικότητά της και η ομαδοποίησή της μαζί με τις μοναδικές επιλογές άλλων ανθρώπων σε target group και στατιστικά στοιχεία!
-
Οι τιμές του Duster αυξήθηκαν αρκετά με τη νέα χρονιά. Το prestige πήγε απο 20 στα 23 ή και λίγο παραπάνω... Στα 20 ήταν τρομερή επιλογή. Στα 23 ο μόνος λόγος να το πάρεις αντί για Vitara είναι αν θέλεις οπωσδήποτε πετρέλαιο.
-
Ενδιαφέρον, αν και απουσιάζουν τα Michelin...
-
-
είχα επισημάνει προ ημερών τα σημεία 4. (αναγέννηση DPF) και 5.(ποιότητα καυσίμου)
-
Με αυτόματο κιβώτιο θα γίνονται σωστά οι αλλαγές στις σχέσεις κατά το προσπέρασμα; Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία; Όσον αφορά το DPF στα καινούρια αυτοκίνητα δεν γίνεται αυτόματα η διαδικασία ;
-
Με αυτόματο κιβώτιο θα γίνονται σωστά οι αλλαγές στις σχέσεις κατά το προσπέρασμα; Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία;
Η οδήγηση με σύγχρονο αυτόματο είναι πολύ εύκολη και σε ο, τι αφορά το κατέβασμα σχέσης για προσπέραση, διότι με τη σειριακή επιλογή ταχύτητας η διαδικασία γίνεται ταχύτατα!
-
Όταν λες σειριακή επιλογή εννοείς τα paddles στο τιμόνι; Την χειροκίνητη δηλαδή αλλαγή;
-
Όταν λες σειριακή επιλογή εννοείς τα paddles στο τιμόνι; Την χειροκίνητη δηλαδή αλλαγή;
Ναι αν το αυτοκίνητο διαθέτει paddles, διαφορετικά με την επιλογή του μοχλού του αυτόματου κιβωτίου στη θέση ''S'', όπου αυξομειώνονται σειριακά οι ταχύτητες...
-
Το παρήγγειλα στις 4/2 χωρίς κανένα extra πέραν του εργοστασιακού εξοπλισμού , δεν υπήρχε διαθέσιμο stock στην Ελλάδα και σε σημερινή μου επικοινωνία με την αντιπροσωπεία για τον εκτιμώμενο χρόνο άφιξης απάντησαν ότι παραμένει ο Μάιος όπως μου είχαν πει αρχικά και χωρίς πιο συγκεκριμένη ημερομηνία προς το παρόν...
Σημειώνω για την ενημέρωσή σας ότι τότε που έκανα την παραγγελία υπήρχαν διαθέσιμα μοντέλα αλλά με συμβατικό κιβώτιο και κίνηση στους δύο τροχούς...
Hyundai Tucson NX4 (2020)