-
Καλησπέρα σας, προ μερικών μηνών απέκτησα ένα Mazda gh του 2009, όσοι το έχουν πιθανόν κ να έχουν αντιμετωπίσει το πρόβλημα λιωμένου ταμπλό του συνοδηγού. Από αναζήτηση που έκανα το πρόβλημα μάλλον είναι παγκόσμιο ( you tube κτλ) https://youtu.be/-HofMPysnvw
στην Ελλάδα δεν είμαι βέβαιος αν έχουνε κάνει ανάκληση ποτέ, αλλά το θέμα δεν είναι μόνο αισθητικό αλλά κ επικίνδυνο καθώς εμποδίζει την ορατότητα. Για όσους δε ξέρουν, το ταμπλό σε ένα σημείο ψηλά πριν την επαφή με το παρμπρίζ γίνεται σα τσίχλα κ λιώνει.. Έχει κανείς αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο κ πως το επισκευάσε; Επίσης έχετε κανένα κατάστημα υπόψιν στη Θεσσαλία που να ασχολείται;
-
Καλησπέρα σας, προ μερικών μηνών απέκτησα ένα Mazda gh του 2009, όσοι το έχουν πιθανόν κ να έχουν αντιμετωπίσει το πρόβλημα λιωμένου ταμπλό του συνοδηγού. Από αναζήτηση που έκανα το πρόβλημα μάλλον είναι παγκόσμιο ( you tube κτλ) https://youtu.be/-HofMPysnvw
στην Ελλάδα δεν είμαι βέβαιος αν έχουνε κάνει ανάκληση ποτέ, αλλά το θέμα δεν είναι μόνο αισθητικό αλλά κ επικίνδυνο καθώς εμποδίζει την ορατότητα. Για όσους δε ξέρουν, το ταμπλό σε ένα σημείο ψηλά πριν την επαφή με το παρμπρίζ γίνεται σα τσίχλα κ λιώνει.. Έχει κανείς αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο κ πως το επισκευάσε; Επίσης έχετε κανένα κατάστημα υπόψιν στη Θεσσαλία που να ασχολείται;
-
Το ότι είναι αντιαισθητικό είναι προφανές. Το ότι είναι επικίνδυνο επειδή εμποδίζει την ορατότητα, δυσκολεύομαι να το κατανοήσω... Πώς την εμποδίζει;
-
Τις ώρες που χτυπάει ο ήλιος είν' ανυπόφορο, κάνει μία περίεργη αντανάκλαση κ βλέπεις ουσιαστικά το σαγρε ταμπλό στη γωνια του παρμπρίζ,άσε που πάει το μάτι συνέχεια κ κάνω προσπάθεια να το αγνοήσω. Αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι μη βγάλει κ τίποτα οσμές το καλοκαίρι . Προς το παρόν σκέφτομαι να το αντιμετωπίσω με κάλυμμα ( σχεδιασμένο για το συγκεκριμένο) κ ας κολλήσει πάνω του στο λιωμένο σημείο. Δεν είναι πάντα λιωμένο και 'τσοχλοειδες' παρά μόνο όταν έχει αυξημένη θερμοκρασία κ πέφτει ήλιος πάνω του.
-
Υπάρχει κανένα νέο σχετικά με το λιώσιμο του ταμπλό στη πλευρά του συνοδηγού; Το καλύπτει μήπως η εγγύηση;
-
Το καλοκαίρι μάλιστα το πρόβλημα εντάθηκε γιατί γινόταν σαν τσίχλα με ότι αυτό συνεπάγεται για τη σκόνη και κυρίως για τον αντικατοπτρισμό. Σαν πρόχειρη λύση πήρα ένα κάλυμμα ταμπλό αλλά στο σημείο που λιώνει κόλλησε και δε θέλω να δω πως θα είναι αν το σηκώσω.απο τη τοπική αντιπροσωπεία καμιά απάντηση! Όποιος έχει αντιμέτωπισει κάτι όμοιο κ έχει βρει κάποια λύση θα βοηθήσει πολύ!
-
Δεν ξερω σε τι περιοχη εισαι, τσεκαρε αυτους εδω:
https://www.colorglo.gr/aftokinita/
Είχα παει κι εγω το δικο μου που ηταν χαλια μεσα, οχι μονο στο ταμπλω και το εκαναν σαν καινουριο. Εχει ενα καταστημα στους Αγιους Αναργυρους & ενα στην Αργυρουπολη. Ενα χρονο μετα την επισκευη και ειναι ολα αψογα.
Αν θελει καποιος η ενδιαφερεται μπορω να ανεβασω και φωτογραφιες του πριν & μετα. -
Ναι οι φωτό Γενικά βοηθάνε, είχαμε το ίδιο πρόβλημα; ( Λιωμένο ταμπλό;) Επίσης πόσο σου βγήκε;
-
Ναι οι φωτό Γενικά βοηθάνε, είχαμε το ίδιο πρόβλημα; ( Λιωμένο ταμπλό;) Επίσης πόσο σου βγήκε;
το ιδιο ακριβως οχι. εμενα πολλα απ τα πλαστικα ηταν χαραγμενα. Οχι απλες γρατζουνιες, χαρακιες. Αλλα αν δεις στο site εχουν φωτο με ψιλοπαρομοιες επισκευες σαν τη δικια σου. Δε χανεις κατι να τους κανεις μια ερωτηση.
Φωτο θα ανεβασω μολις γυρισω αργα το απογευμα/βραδυ.
Τωρα οσον αφορα την τιμη πιστευω οτι εχει να κανει με το μεγεθος του χαλασματος και το ποσα σημεια θελεις. Εγω επισκευασα & εβαψα τα πλαστικα της πορτας του οδηγου, του συνοδηγου (απο επανω εως κατω), το τιμονι, το ντουλαπακι του συνοδηγου, λιγο απ την κεντρικη κονσολα, τους μασπιεδες οδηγου & συνοδηγου, τις 'πλατες' απ τις καρεκλες οδηγου & συνοδηγου και ολον τον χωρο αποσκευων. Στο συνολο μου πηγε 200€.
Γνωστος που πηγε για επισκευη δερματινου καθισματος σε ενα σημειο,του ηρθε πολυ πιο λιγο, δε θυμαμαι ποσο ομως.
edit: και οι φωτο:
πριν και μετα:
Αν χρειαζεσαι κι αλλες μου λες.
-
Καινουριο το εκαναν
-
Σ ευχαριστώ πολύ προσωπικά για τις πληροφορίες, ήρθα ήδη σε επαφή με τον τοπικό αντιπρόσωπο, μου είπε γ αρχή να το καθαρίσω σχολαστικά με ένα υλικό Γενικού καθαρισμού κ μετά να πάω από κει μήπως το βάψει.. Θα το κάνω κατά τον Οκτώβρη γιατί τώρα λόγω ζέστης είμαι σίγουρος πως το κάλυμμα που έχω βάλει θα έχει γίνει σαν τσίχλα από κάτω. Η αλήθεια είναι πως ανυπομονώ να το δω όπως το δικό σου κ δεν είμαι βέβαιος πως θα περιμένω..
-
Σ ευχαριστώ πολύ προσωπικά για τις πληροφορίες, ήρθα ήδη σε επαφή με τον τοπικό αντιπρόσωπο, μου είπε γ αρχή να το καθαρίσω σχολαστικά με ένα υλικό Γενικού καθαρισμού κ μετά να πάω από κει μήπως το βάψει.. Θα το κάνω κατά τον Οκτώβρη γιατί τώρα λόγω ζέστης είμαι σίγουρος πως το κάλυμμα που έχω βάλει θα έχει γίνει σαν τσίχλα από κάτω. Η αλήθεια είναι πως ανυπομονώ να το δω όπως το δικό σου κ δεν είμαι βέβαιος πως θα περιμένω..
Mια χαρα! Στους Αγιους πηρες η στην Αργυρουπολη? Σου ειπε τιμη η πρεπει να το δει?
Σε ρωταω αν μιλησες στους Αγιους γιατι εγω εκει ειχα παει, αν τελικα πας εκει ζητα να μιλησεις με τον Ηλια. Αν τελικα το κανεις οπωσδηποτε να τον ρωτησεις και για το αν μετα θα μπορεις να βαλεις καποιο καθαριστικο/γυαλιστικο κλπ, μηπως πχ να σου πει να αποφυγεις καποια συγκεκριμενη ουσια.
Επισης, οι φωτο το αδικουν, πλεον ειναι πολυ καλυτερο και πριν ηταν πολυ χειροτερο απ οτι φαινεται, μαλλον ο προηγουμενος ιδιοκτητης φιλοξενουσε τιγρεις στο αμαξι μου, δεν εξηγειται αλλιως
Μια σημειωση, τις πρωτες μερες εκει που ειχε βαφτει το αμαξι το χρωμα μου φαινοταν πολυ σαγρε, σαν 'ψευτικο', παντως στην αφη φαινοταν διαφορετικο. Η οψη τελεια αλλα δεν ειχε καμμια συγκριση με τα σημεια που ειχε εργοστασιακη βαφη. Με ειχε πιασει λιγο η ψυχη μου αλλα μετα απο καποιες μερες ειχε γινει λειο και πια δεν καταλαβαινω διαφορα.
Κατι τελευταιο και σορρυ αν σε πρηζω, αν τελικα το κανεις και δεν βαριεσαι/το θυμηθεις, ανεβασε καμμια φωτο με τα αποτελεσματα να το δουμε να χαρουμε κι εμεις
-
Εδώ κ ένα χρόνο έχω μετακομίσει από Αθήνα στην επαρχία( Μαγνησία), αλλά ευτυχώς στο σάιτ που μου παρέθεσες είχε τοπικό αντιπρόσωπο κ μάλιστα σ ένα χωριό αρκετα κοντά μου! Βεβαίως κ θα ανεβάσω φωτό για πριν και μετά, στο τηλ μου είπε ο άνθρωπος ότι ίσως φταίνε τα καθαριστικά αλλά στη δική μου περίπτωση είναι bug της εταιρείας και μάλιστα παγκόσμιο αλλά θα ακολουθήσω τις οδηγίες του και θα το πάω εκεί μετά μήπως βρω λύση!
-
Εδώ κ ένα χρόνο έχω μετακομίσει από Αθήνα στην επαρχία( Μαγνησία), αλλά ευτυχώς στο σάιτ που μου παρέθεσες είχε τοπικό αντιπρόσωπο κ μάλιστα σ ένα χωριό αρκετα κοντά μου! Βεβαίως κ θα ανεβάσω φωτό για πριν και μετά, στο τηλ μου είπε ο άνθρωπος ότι ίσως φταίνε τα καθαριστικά αλλά στη δική μου περίπτωση είναι bug της εταιρείας και μάλιστα παγκόσμιο αλλά θα ακολουθήσω τις οδηγίες του και θα το πάω εκεί μετά μήπως βρω λύση!
Είδα στη σελίδα πως είναι στο Ριζόμυλο. Ρώτα και στη Φιλικής Εταιρείας που είναι τα συνεργεία κλπ. ή παράλληλα στην οδό Αθηνών στον δρόμο πίσω απ' τις αντιπροσωπείες και κάποιος άλλος θα υπάρχει να ασχολείται. αν μαθω θα σου πω
-
Στη περιοχή Μπουρμπουλήθρα στα λύματα, είναι μια μάντρα-ταπετσέρης Ηλιας Μπουσιακης που ασχολείται με σκάφη κι αυτοκίνητα, αν θες να πάρεις μια γνώμη (δεν τον γνωρίζω ούτε ήμουν πελάτης, μόνο ακουστά τον έχω)
-
Στη περιοχή Μπουρμπουλήθρα στα λύματα, είναι μια μάντρα-ταπετσέρης Ηλιας Μπουσιακης που ασχολείται με σκάφη κι αυτοκίνητα, αν θες να πάρεις μια γνώμη (δεν τον γνωρίζω ούτε ήμουν πελάτης, μόνο ακουστά τον έχω)
Δεν ασχολούνται με ταμπλό, σ ευχαριστώ πολύ πάντως
-
Καλησπερα, τελικα τι εγινε με το ταμπλο, επισκευαστηκε? Παρακαλω δειξε μας φωτο.
-
Καλησπερα, τελικα τι εγινε με το ταμπλο, επισκευαστηκε? Παρακαλω δειξε μας φωτο.
Τίποτα, πήγα Σε αυτόν που μου πρότειναν , μου είχε πει να το κάνω με υγρό γενικού καθαρισμού κ μετά να πάω από εκεί να μου το βάψει αλλά δεν εγγυόταν το αποτέλεσμα κ μου είπε κ λίγο αλμυρή τιμή. Το έκανα με υγρό γενικού καθαρισμού όπως μου είπε και όσο μπορούσα αλλά το έκανα χειρότερα και συνεχίζε να είναι μαλακό, οπότε σκέφτηκα ότι τσάμπα θα ασχολουμουν κ το άφησα ως έχει. Έχω βάλει ένα κάλυμμα από πάνω αλλά δε τολμαω να το βγάλω γιατί θα έχει γίνει τσίχλα από κάτω! Την είχα πιο ψηλά τη Μάζντα από ποιότητα υλικών και After sales η αλήθεια είναι..
-
Τελικά ετσι θα μείνει αυτό το ταμπλό από όλους μας. Τι μπορεί να γίνει τελικά; Η MAZDA δε μπορεί να δώσει λύση γι' αυτό το πρόβλημα , που δεν είναι υπαιτιότητα του αγοραστή.
Ευχαριστώ
-
Αφού δε βρίσκουμε άκρη με αυτό το καταραμένο το ταμπλό, ας πει πως το αντιμετωπίζει ο καθένας γιατί είναι πράγματι επικίνδυνο τουλάχιστον από πλευράς όρασης τώρα που ζεσταίνει κιόλας . Αν ξέρει κανείς καμιά πατέντα ή κανέναν επαγγελματία ας το πει γιατί θα σώσει κόσμο!
Εγώ έβαλα ένα κάλυμμα μοκέτα από πάνω κ κάπως το έκρυψα το πρόβλημα, τουλάχιστον δεν κάνει αντανάκλαση. Επίσης γνωρίζει κανείς πως απενεργοποίειται ο συναγερμός ( νομίζω είναι εργοστασιακός σε όλα τα 6). Βαράει μόνος του κάποιες φορές κ επίσης αν έχω Άλαρμ κ κλειδώσω ξεκλειδώσω χτυπάει κ δε μπορώ τον απενεργοποίησω μετά
Mazda 6 gh λιωμένο ταμπλό ( συνοδηγού)