-
Έχοντας προσωπική εμπειρία από Falken ziex310 ecorun, επιβεβαιώνω ότι η διαφορά στην κατανάλωση είναι αισθητή τουλάχιστον σε σχέση με τα ΕcoContant 6 που τα αντικατέστησαν. Με ένα γέμισα τα ecocontact μου εβγαζαν 650 με 700 χιλιόμετρα, όταν τα falken με το ζόρι μου έβγαζαν 500 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα.
Μάλιστα την μέρα που τα άλλαξα η αλλαγή στην αντίσταση κύλισης ήταν αισθητή αμέσως. Το αμάξι στην εκκίνηση έφευγε πολύ πιο εύκολα με τα Eco. Με τα φάλκεν το αμάξι το ένιωθα πιο βαρύ.
Σαν κράτημα/πρόσφυση/θόρυβο βέβαια καμία σχέση, πολύ ανώτερα τα falken.
αυτή τη διαφορά που λες την διάβασα και σε άλλο σχόλιο στο tyrereviews ,δλδ χοντρικά στην τετραετία έχεις χάσει ένα ζευγάρι λάστιχα!!! αν είναι έτσι οποιοδήποτε λάστιχο αν το αλλάξω στη διετία θα είναι μια χαρά!!!
-
Οπότε δεν έχει τόσο σημασία η ασφάλεια αλλά η οικονομία;;;;
Που φτάσαμε.........να έχουν κάποιοι ως ανώτερη προτεραιότητα τις οθόνες,την συνδεσιμότητα και την μικρή οικονομία απο τα λάστιχα σε αντίθεση με την οδηγική ασφάλεια!
Όπως πάνε όλα κατά διαόλου σε αυτή τη χώρα πάει και η αυτοκίνηση.
και με άλλα λάστιχα με 30-40€ παραπάνω έχεις οδηγική ασφάλεια αλλά όχι τόσο μεγάλη κατανάλωση...
πάντως όλοι συμφωνούν ότι τα falken βγάζουν πάρα πολλά χλμ...
-
Τα eco contact 6 τα φοράω στο clio της οικογένειας και μπορώ να πω ότι έριξαν σχεδόν 0.5 l/100 km τη μεση κατανάλωση έχοντας και καλύτερη πρόσφυση στο βρεγμένο από τα pirelli p1 verde που φορούσε πριν , ενώ στο στεγνό δεν έχω καταλάβει εμφανή διάφορα...
-
Μην υπερβάλλουμε με τις καταναλώσεις. Αποδεκτή κάποια διαφορά όχι όμως και έτσι όπως τα λέτε.
Το i10 είχε απο εργοστάσιο τα άθλια eco contact 5,ειδικά στο βρεγμένο είναι επικίνδυνα. Η οδήγηση μου δεν είναι στο όριο αλλά δεν θα αλλάξω και τρόπο για να χαρακτηρίζω τα εκάστοτε ελαστικά μου ασφαλή. Αν δεν μπορούν να με ακολουθήσουν σημαίνει ότι έκανα λάθος επιλογή.
-
Η διαφορά είναι μετρημένη και με το trip computer και.με την αντλία δεν έχω κανένα λόγο να.τσ φουσκωσω...στο άλλο αμάξι πήγα από micbelin primacy 3 σε Goodyear efficient grip performance 2 δεν επηρεάστηκε σχεδόν καθόλου η κατανάλωση... προσωπιικα.δε με απασχολεί ιδιαίτερα η αντίσταση κύλισης, αλλά για κάποιον που κάνει πολλά.χιλιομετρα ανά έτος ίσως είναι διαφορετικά τα κριτήρια
-
οποτε τα ecocontant5 ειναι αθλια στο βρεγμενο,τα contant6 ειναι καλυτερα στο βρεγμενο απο τα pirelli p1 verde και τα falken ειναι τα καλυτερα με μεγαλη καταναλωση (δυο σχολια σε διαφορετικα forum λενε για διαφορα 100χλμ. και αρκετοι οτι τσιμπαει στην καταναλωση οποτε ναι πιστευω οτι δεν συμφερει το falken!)
καμμια γνωμη για τα dunlop bluresponse...τελικα σκεφτομαι για αυτα γιατι εχουν δεικτη Η
-
αλλα οπως βλεπω θα βαλω παλι τα michelin energy saver κι ας ειναι λιγο χειροτερα στο βρεγμενο....εχουν πολυ καλη αντισταση κυλισης ομως και καθολου φθορα στην 5ετια...μετα τα 4 χρονια περιπου θελουν προσοχη ομως
-
Τα bluresponse είναι εξαιρετικό ελαστικό απλά δε βγάζει παρά πολλά χιλιόμετρα
-
Τα bluresponse είναι εξαιρετικό ελαστικό απλά δε βγάζει παρά πολλά χιλιόμετρα
ναι αυτο διαβαζω ,δλδ με συντηρητικη οδηγηση δεν βγαζει 40000χλμ?!
-
Ναι δε θα έχεις θέμα πιστεύω αν τα κάνεις μπρος-πισω εγκαίρως
-
Να προσθέσω οτι τα falken δεν τα άλλαξα λόγω κατανάλωσης. Κανω λίγα χιλιόμετρα και καθημερινά και ετησίως ενώ το αμάξι ήταν γενικά οικονομικό ως diesel, ώστε να μην με ενδιαφέρει τόσο η κατανάλωση. Τα άλλαξα λογω μέτριων επιπέδων άνεσης ακομα και σε χαμηλες πιέσεις. Γενικα το αμάξι (seat toledo 1.6 tdi) ειχε σφικτή ανάρτηση και χαμηλό προφίλ ελαστικού (45) οποτε με τα falken, η κατάσταση ηταν δύσκολη στους χιλιομπαλωμενους καροδρομους του Ηρακλείου. Έβαλα τα eco και βελτιώθηκε αρκετά η κατάσταση. Τελικά 6 μηνες μετά άλλαξα και το αμάξι (ήθελα βενζίνη αντι για πετρέλαιο).
-
Να προσθέσω οτι τα falken δεν τα άλλαξα λόγω κατανάλωσης. Κανω λίγα χιλιόμετρα και καθημερινά και ετησίως ενώ το αμάξι ήταν γενικά οικονομικό ως diesel, ώστε να μην με ενδιαφέρει τόσο η κατανάλωση. Τα άλλαξα λογω μέτριων επιπέδων άνεσης ακομα και σε χαμηλες πιέσεις. Γενικα το αμάξι (seat toledo 1.6 tdi) ειχε σφικτή ανάρτηση και χαμηλό προφίλ ελαστικού (45) οποτε με τα falken, η κατάσταση ηταν δύσκολη στους χιλιομπαλωμενους καροδρομους του Ηρακλείου. Έβαλα τα eco και βελτιώθηκε αρκετά η κατάσταση. Τελικά 6 μηνες μετά άλλαξα και το αμάξι (ήθελα βενζίνη αντι για πετρέλαιο).
εμένα είναι αυτόματο οπότε με ενδιαφέρει η κατανάλωση!!!τώρα τι λάστιχα έχεις;
-
Bridgestone T005 σε 245/45r18. Το αμάξι opel insignia 1.8 του 2009. Γενικά ευχαριστημένος είμαι, άλλα η αλλαγή συνέπεσε πρώτα με την πρωτη καραντίνα του Μαρτίου και μετά το καλοκαιρι με τριτο τρίμηνο εγκυμοσύνης της γυναίκας μου, οπότε δεν εχω κάνει ουτε πολλά χιλιόμετρα ουτε κάνα ταξιδάκι για να εχω ολοκληρωμένη άποψη.
Κλασικό eco ελαστικό μου φαίνεται. Καλή κατανάλωση, καλή άνεση, καλό κράτημα, καλή τιμή σε σχέση με αλλα premium ελαστικά στη διάσταση μου. Πολύ θορυβώδες σε υψηλή ταχύτητα και μετριο feedback. Επίσης άσχημο αν μπορω να πεις ασχημο ή ομορφο ενα ελαστικό.
-
Επανερχομαι με πιο αναλυτικες εντυπωσεις για το Dunlop Sport BluResponse, μιας και σε ενδιαφερει..
Σιγουρα θα σου βγαλει 40.000 χλμ με συντηρητικη οδηγηση. και ειδικα αν τα κανεις και μπρος πισω οπως ειπε ο φιλος θα σου βγαλει πολλαααα...
Υπενθυμιζω οτι αυτη τη στιγμη εχουν 60,000 χλμ και ακομα πανε..Τα εχω κανει μπρος πισω 2 φορες μεχρι τωρα ... μου κανουν εντυπωση ποσο καλα κρατανε ακομα για τα χρονια τους και τα χλμ τους... Η πτωση αποδοσης δλδ ειναι μικρη .. πολυ μικρη θα ελεγα και εδω εχω ενα μετρο συγκρισης.. Γιατι μολις πριν 1 βδομαδα αλλαξα τα ελαστικα στο δικο μου οχημα (Fiesta) .. Φορουσε απο τη μανα του Michelin Pilot Sport 4 και εβαλα παλι τα ιδια.. Στα 60.000 ακριβως τα αλλαξα επειτα απο 3 χρονια, και αλλαχθηκαν λογω φθορας και πτωσης αποδοσης... Η πτωση αποδοσης λοιπον στα PS4 πολυ μεγαλυτερη αποτι στα Dunlop.. Νταξει να μου πειτε αλλη φιλοσοφιας οχηματα (sport το Fiesta vs οικογενειακο sedan) και σχεδον διπλασιας ιπποδυναμης αλλα θελω να πω ποσο αξιολογα ελαστικα ειναι τα Dunlop.. επισης αλλης φιλοσοφιας ελαστικα τα 2.. Τα PS4 απο τα πιο κορυφαια sport ελαστικα.. αλλα αλλο ηθελα να πω..
Το συγκεκριμενο ελαστικο νμζ ειναι οτι καλυτερο για εναν μεσο συντηρητικο οδηγο! Στο Βροχινο απλα απαιχτα για μενα... και στο στεγνο επισης πολυ καλα! Επισης ειναι μαλακο ελαστικο.. το οποιο εχει καλη προσφυση και φθορα που ειναι το ζητουμενο.... γιατι σχεδον ποτε δεν αλλαζουμε τα ελαστικα λογω φθορας αλλα λογω παλαιοτητας.. Πριν το Almera φορουσε τα Michelin Energy Saver και ηταν αθλια θα ελεγα.. Ειχαν βγαλει παρα παρα πολλα χιλιομετρα αλλα σαν συμπεριφορα δεν .. απλα δεν..
-
Bridgestone T005 σε 245/45r18. Το αμάξι opel insignia 1.8 του 2009. Γενικά ευχαριστημένος είμαι, άλλα η αλλαγή συνέπεσε πρώτα με την πρωτη καραντίνα του Μαρτίου και μετά το καλοκαιρι με τριτο τρίμηνο εγκυμοσύνης της γυναίκας μου, οπότε δεν εχω κάνει ουτε πολλά χιλιόμετρα ουτε κάνα ταξιδάκι για να εχω ολοκληρωμένη άποψη.
Κλασικό eco ελαστικό μου φαίνεται. Καλή κατανάλωση, καλή άνεση, καλό κράτημα, καλή τιμή σε σχέση με αλλα premium ελαστικά στη διάσταση μου. Πολύ θορυβώδες σε υψηλή ταχύτητα και μετριο feedback. Επίσης άσχημο αν μπορω να πεις ασχημο ή ομορφο ενα ελαστικό.
να σου ζήσει!!!
άσχημο μπορείς να πεις ένα λάστιχο αν είναι το firestone multihawk2 που όσο αέρα κι αν έβαζα έδειχνε πάντα ξεφουσκωτο!
-
Επανερχομαι με πιο αναλυτικες εντυπωσεις για το Dunlop Sport BluResponse, μιας και σε ενδιαφερει..
Σιγουρα θα σου βγαλει 40.000 χλμ με συντηρητικη οδηγηση. και ειδικα αν τα κανεις και μπρος πισω οπως ειπε ο φιλος θα σου βγαλει πολλαααα...
Υπενθυμιζω οτι αυτη τη στιγμη εχουν 60,000 χλμ και ακομα πανε..Τα εχω κανει μπρος πισω 2 φορες μεχρι τωρα ... μου κανουν εντυπωση ποσο καλα κρατανε ακομα για τα χρονια τους και τα χλμ τους... Η πτωση αποδοσης δλδ ειναι μικρη .. πολυ μικρη θα ελεγα και εδω εχω ενα μετρο συγκρισης.. Γιατι μολις πριν 1 βδομαδα αλλαξα τα ελαστικα στο δικο μου οχημα (Fiesta) .. Φορουσε απο τη μανα του Michelin Pilot Sport 4 και εβαλα παλι τα ιδια.. Στα 60.000 ακριβως τα αλλαξα επειτα απο 3 χρονια, και αλλαχθηκαν λογω φθορας και πτωσης αποδοσης... Η πτωση αποδοσης λοιπον στα PS4 πολυ μεγαλυτερη αποτι στα Dunlop.. Νταξει να μου πειτε αλλη φιλοσοφιας οχηματα (sport το Fiesta vs οικογενειακο sedan) και σχεδον διπλασιας ιπποδυναμης αλλα θελω να πω ποσο αξιολογα ελαστικα ειναι τα Dunlop.. επισης αλλης φιλοσοφιας ελαστικα τα 2.. Τα PS4 απο τα πιο κορυφαια sport ελαστικα.. αλλα αλλο ηθελα να πω..
Το συγκεκριμενο ελαστικο νμζ ειναι οτι καλυτερο για εναν μεσο συντηρητικο οδηγο! Στο Βροχινο απλα απαιχτα για μενα... και στο στεγνο επισης πολυ καλα! Επισης ειναι μαλακο ελαστικο.. το οποιο εχει καλη προσφυση και φθορα που ειναι το ζητουμενο.... γιατι σχεδον ποτε δεν αλλαζουμε τα ελαστικα λογω φθορας αλλα λογω παλαιοτητας.. Πριν το Almera φορουσε τα Michelin Energy Saver και ηταν αθλια θα ελεγα.. Ειχαν βγαλει παρα παρα πολλα χιλιομετρα αλλα σαν συμπεριφορα δεν .. απλα δεν..
έχω πειστεί για τα Dunlop, όλοι λένε ότι γενικά είναι πολύ καλά με μειονέκτημα την φθορά ..μάλλον αυτά θα βάλω!κι εγώ θέλω να αποφύγω πάλι τα michelin...
-
Εγω θα προτεινω goodyear efficient grip performance. Ιδιο περιπου λαστιχο με το dunlop bluresponce αλλα λιγο καλυτερο συνολικα. Την ιδια εντυπωση εχει και φιλος που εβαλε blueresponce την ιδια εποχη με μενα και εχουν πανω κατω τα ιδια χιλιομετρα μετα απο οδηγηση του δικου μου με τα goodyear.
-
Εγω θα προτεινω goodyear efficient grip performance. Ιδιο περιπου λαστιχο με το dunlop bluresponce αλλα λιγο καλυτερο συνολικα. Την ιδια εντυπωση εχει και φιλος που εβαλε blueresponce την ιδια εποχη με μενα και εχουν πανω κατω τα ιδια χιλιομετρα μετα απο οδηγηση του δικου μου με τα goodyear.
η αληθεια ειναι οτι ειμαι αναμεσα σ'αυτα τα δυο...τα goodyear θα εβαζα αλλα διαβαζω οτι εχουν παρα πολυ μαλακα πλαινα (πολυ ομως!!!)...δεν ανεβαινω ποτε πεζοδρομια αλλα στο παρκαρισμα παντα θα 'βρω' σε πεζοδρομιο ,στο χωριο ολο και σε καποια λακουβα θα πεσω και εχω εναν ενδοιασμο να τα βαλω...
-
Τα goodyear efficient grip (το 1 όχι το 2) τα έχει ο πατέρας μου στο corsa του (του 2016). Είναι πολύ μαλακό όντως αλλά έχει πολυ άνετο ride. Όμως μου έκανε έντύπωση πόσο θορυβώδη είναι και δεν νομίζω ότι είναι θέμα αυτοκινήτου.
-
Δεν έχω άποψη για τα πρώτης γενιάς efficient grip performance, τα δεύτερης γενιάς που έχω έχουν μαλακά πλαϊνά, αλλά όχι σε σημείο να σε φοβίσουν...τα bluresponse που τα φορούσα σε άλλη διάσταση παραπλήσια μου είχαν.φανει
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]