-
Από Νυρεμβέργη θα το πάρω, από Σερβία θα έρθω και θα είμαι με το γιο μου ( γι΄αυτόν είναι το αυτοκίνητο )
-
Η διαδικασία της αγοράς , αν ξέρεις τα γερμανικά και πας 'διαβασμένος' ( έκδοση προσωρινών πινακίδων και ασφάλειας, μεταβιβάσεις, κ.λπ. ) , δεν είναι δύσκολος λόγω και της φύσης του γερμανικού δημοσίου. Γνωστός μου το έκανε πρόσφατα αλλά το έψαξε πολύ το θέμα.
Άλλα είναι όπως τα λέει ο φάνης , είναι κόστος τόσο τα αεροπορικά ( δύο ατόμων ) για να πας εκεί , όσο και η διαμονή και τα πετρέλαια για να το φέρεις, που πολλές φορές το αγνοούμε. Όλα αυτά στην περίπτωση που σε καλύπτει 100% το αυτοκίνητο που θα πας να δεις εκεί. Τι γίνεται αν δεν βγεί καλό και πρέπει να συνεχίσεις την αναζήτηση; Γνώμη μου αν πας μόνος σου ψάξε από πριν για παραπλήσια εναλλακτικά οχήματα στην περιοχή που θα πας.
Τέλος έχε υπόψιν σου ότι έμποροι είναι και οι Γερμανοί μαντράδες. Ο προαναφερόμενος γνωστός είχε στείλει την αντίστοιχη γερμανική εταιρία ελέγχου μεταχειρισμένων , σε συνεννόηση με το μαντρά, και ανέβηκε μετά την παράδοση του ελέγχου. Επίσης έκανε και ο ίδιος εξονυχιστικό έλεγχο.
-
Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στη Νυρεμβέργη, έχω συγγενείς εκεί που ασχολούνται και με αυτοκίνητα. Τα τελευταία δυο χρόνια έχω πάει 5 φορές.
Τα έξοδα + καύσιμα του ταξιδιού τα έχω υπολογίσει, Θα είναι εμπειρία και για το γιο να δει τη Γερμανία και να οδηγήσει έξω.Απλά θέλω ένα αμάξι από Euro5 και πάνω λόγω επικείμενων μέτρων ( τέλη κυκλ. επιπλέον φόροι σε εισαγόμενα από Euro4 και κάτω ). Σε μια γρήγορη ματιά στο car είδα ότι είναι η διπλάσια τιμή με έξω. Και το ίδιο να μου έρθει στο τέλος, προτιμώ να κάνω το ταξίδι από να τα δώσω σε μεσάζοντες κλπ, εφόσον υπάρχει η άκρη έξω.
-
Δε το συζητώ μετά, τα γνωρίζεις καλύτερα από εμένα,
δεν έχει κανένα νόημα ο μεσάζοντας, απευθύνεσαι σε ένα εκτελωνιστή ( εγώ δεν έχω φτάσει ως αυτό το στάδιο) και καλό ταξίδι - εκδρομή από εμένα.
Αυτοκίνητο επαναπατρισθέντος