-
Μην κάνεις τον κόπο να επικοινωνήσεις με το συνήγορο του πολίτη, γιατί αφορά μόνο σχέσεις πολίτη και δημοσίου.
Τον συνήγορο του καταναλωτή θες! -
Με καθαρισμο με υδρογονο,αυτα που διαφημιζουνε τα carbonoff κλπ,δεν γινεται τιποτα;
-
1.αν εχει ληξει η εγγυηση σου, δεν μπορεις να πετυχεις τιποτα
2. σε μερικα μοντελα μεσα στο βιβλιο του αυτοκινητου γραφει οτι μια χ καταναλωση λαδιου θεωρειται φυσιολογικη -
ωστοσο για το δικο σου θεμα, οι οδηγιες που σου εδωσαν μεχρι τωρα ειναι σωστες
αν γινει επισκευη εκει που υπαρχει το προβλημα, δεν θα το αντιπωπισεις για αρκετες χιλιαδες χιλιομετρα και θα εχεις ησυχο το κεφαλι σου
απλα σαν καταναλωτης μπορεις να επιλεξεις να κανεις οπου πιστευεις οτι μπορει να γινει σωστα και οικονομικα
η αποψη μου ειναι να προβεις σε επισκευη και θα ησυχασεις απο το προβλημα που εχει -
Δεν κάνεις και ένα πείραμα με διαφορετικά ποιοτικά λάδια που θα τα αγοράσεις ΕΣΥ ??? Έχεις δοκιμάσει 5W 40 ???
12,5 € λάδια αντιπροσωπείας που δουλεύει με ένα 60-70 % κέρδος , κατάλαβα τι θα είναι… στην καλύτερη περίπτωση βαρέλι … -
από απλή περιέργεια...κυκλοφορεί αυτός ο προβληματικός κινητήρας 1.33 με τα αντίστοιχα μοντέλα πού βγάζουν αυτό το σοβαρό πρόβλημα (κατανάλωση λαδιού στα υψη ) στήν αμερική ? γιατί εκεί θα ειχε αντιμετωπίσει η toyota σοβαρότατα προβλήματα με αγωγές κλπ ,από οδηγούς - forum κλπ ... η εφεραν στήν ευρώπη η μόνο στήν ελλάδα αυτούς τούς προβληματικούς κινητήρες ...
-
Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
Με καθαρισμο με υδρογονο,αυτα που διαφημιζουνε τα carbonoff κλπ,δεν γινεται τιποτα;Όχι δεν κάνει κάτι, γιατί καθαρίζει το πάνω μέρος του κινητήρα. Το πρόβλημα είναι στο κάτω μέρος (ελατήρια)
-
Ο χρήστης LANCIANOS έγραψε:
Δεν κάνεις και ένα πείραμα με διαφορετικά ποιοτικά λάδια που θα τα αγοράσεις ΕΣΥ ??? Έχεις δοκιμάσει 5W 40 ???
12,5 € λάδια αντιπροσωπείας που δουλεύει με ένα 60-70 % κέρδος , κατάλαβα τι θα είναι… στην καλύτερη περίπτωση βαρέλι …Δεν θα αλλάξει τίποτα. Έχω δοκιμάσει τα πάντα! Ναι μπορεί να μειωθεί για λίγο η κατανάλωση, αλλά το πρόβλημα θα υπάρχει κανονικά. Επίσης αν βάλει κάποιος πιο χοντρά λάδια, τότε καταπονεί τους υδραυλικούς τεντωτήρες λόγω αυξημένου ιξώδους.
Πάντως ναι, αν καίει λάδια πρέπει να αλλάξει ιξώδες για να κερδίσει χιλιόμετρα μέχρι να πεθάνει εντελώς το μοτέρ. Θα πρότεινα 5-40 ή 10-40 και αλλαγές / 6000χμ το μέγιστο.
-
Ο χρήστης manolis67 έγραψε:
από απλή περιέργεια...κυκλοφορεί αυτός ο προβληματικός κινητήρας 1.33 με τα αντίστοιχα μοντέλα πού βγάζουν αυτό το σοβαρό πρόβλημα (κατανάλωση λαδιού στα υψη ) στήν αμερική ? γιατί εκεί θα ειχε αντιμετωπίσει η toyota σοβαρότατα προβλήματα με αγωγές κλπ ,από οδηγούς - forum κλπ ... η εφεραν στήν ευρώπη η μόνο στήν ελλάδα αυτούς τούς προβληματικούς κινητήρες ...ο ίδιος όχι. Κυκλοφορούν παρόμοιοι απο την ΤΟΥΟΤΑ στην Αμερική με τα ίδια προβλήματα και όντως μέσω ομαδικών δικαστηρίων, η εγγύηση επεκτάθηκε στα 10 χρόνια.
-
Και ένα σχετικό θέμα που καταγράφω και θα καταγράφω δοκιμές που κάνω για τον καθαρισμό του 1NR-FE 1,33
https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic ... 26&start=0
-
Γνωρίζει κανείς αν το πρόβλημα με το λαδοκάψιμο των Toyota μπορεί να αντιμετωπιστεί ή να περιοριστεί καθαρίζοντας τα ελατήρια με καθαριστικό φρένων? Η πατέντα που μου είπαν περιλαμβάνει πλήρωση των κυλίνδρων με καθαριστικό φρένων από τη τρύπα των μπουζί, για ένα 24ωρο, αφαίρεση κατόπιν του καθαριστικού και υπολοιμάτων με αναρρόφηση (?) και πλήρωση κινητήρα με λάδι 10-40.
Επίσης, στην Αμερική όπως καταλαβαίνω η Toyota έχει προχωρήσει σε επέκταση εγγύησης στα 10 χρόνια λόγω του θέματος αυτού. Στην Ευρώπη δε γνωρίζω να συμβαίνει κάτι αντίστοιχο. Στη Toyota Ελλάς που τηλεφώνησα κάνανε τα κουνέλια! 'Δε είναι αλήθεα ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις σαν τη δική σας' μου είπε το κοριτσάκι. Για ένα αυτοκίνητο ευλαβικά συντηρημένο (πάντα στην ώρα του και πάντα στον αντιπρόσωπο) με λιγότερο από 82K Km και χρήση πάντα V-power 100αρα, η Toyota θεωρεί ότι το να καίει λάδια είναι αποδεκτό και αναμενόμενο!!
Τώρα το αμάξι (Yaris 1.33, 2010) έχει μείνει από αντλία βενζίνης για την οποία η Toyota θέλει 760€ παρακαλώ!!!!! μόνο για τα ανταλλακτικά!!!
Το αμάξι είναι της γυναίκας, εγώ έχω ένα clio 1.6 του 2003 με 220k km που του έχω γ..σει τα πρέκια που διακοσαρίζει ακόμα και δε τσιμπάει σταγόνα λάδι!! (έχει κάνει και 4 μετακομίσεις). -
Τα 10 - 40 θα στα καίει περισσότερο και δεν θα λιπαινεται καλά ο κινητήρας.
Για αρχή πριν κάνεις τη πατέντα με το υγρό φρένου σου προτείνω να αλλάξεις τα λάδια φίλτρο με Eneos και να το πας Ελευσίνα - Αεροδρόμιο με 160 σταθερά, δε θα μείνει ούτε το λάδι πάνω στα ελατήρια.
Ίσως η γυναίκα σου το οδηγεί συντηρητικά.
-
Μπα κάθε άλλο, είναι νεύρο. Αλλά το αμάξι κινείται μόνο Αθήνα. Άμα κάνω αυτό που λες έτσι όπως είναι τώρα που ανάβει λαμπάκι λαδιού σε 600-700 km μήπως του κάνω ζημιά?
-
Όπα, εδώ κάτι δεν κολλάει. Σε 600χλμ σου ανάβει το λαμπάκι του λαδιού;
Για να ανάψει λαμπάκι σημαίνει πως έχει χάσει 2.5 λίτρα λάδι.Και κάψιμο να είχες τόσο μεγάλη απώλεια δεν θα χες.
Τσέκαρε αν τα χάνει κάπου τα λάδια πρώτα.
Ελατήρια δεν είναι πάντως.Πες μου λίγο, όταν ανάψει το λαμπάκι μετράς τα λάδια;
Έχεις απώλεια;Γτ αν έχει λάδια και ανάβει το λαμπάκι μυρίζονται πως φταίει η τρόμπα λαδιού.
-
Και όμως!! Δεν υπάρχει διαρροή από πουθενά. Τα λάδια απλά εξαφανίζονται! Διατηρώ μια επιφύλαξη ωστόσο για το αν στην αντιπροσωπία την τελευταία φορά που πήγε η γυναίκα είχανε συμπληρώσει τα λάδια που έπρεπε ή απλά μέχρι να σβήσει το λαμπάκι. Δε το ξέρω, δε το είχα κοιτάξει. Πάντως πριν από αυτό, έκαιγε περίπου 1l κάθε 1000 Km.
-
Εντάξει 1λ/1000χλμ τρώγεται.
Πολύ φοβάμαι μη δε σου αλλάζουν καν λάδια φίλτρο, ποσό μάλλον αν μυρίζονται θηλυκό.
Σου προτείνω λοιπόν οτι και πρώτα, πάρε το αμάξι στα χέρια σου πήγαινε βάλε λάδια φίλτρο Eneos Premium Hyper S 5W-30, δούλεψε το ΕΣΥ να δεις συμπεριφορά, τι καίει; ΑΝ καίει... Κάνε ένα γρήγορο ταξιδάκι και πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα να 'ξεμπουκωσει' και μετά τα 1000χλμ αν δεις πάλι την ίδια κατανάλωση άρχισε να ψάχνεις φλατζες, σωληνάκια, Κάρτερ αν έχει λάδια και αν επιβεβαιωθούν όλα πως είναι καθαρά ασχολησου με τα ελατήρια.
Πάντως η κατανάλωση είναι τεράστια στα 600χλμ φοβάμαι πως κάποιος ήταν στην καλύτερη 'ξεχασιαρης' στη χειρότερη 'πονηρός'...
Πάντως αν δεν υπάρχει πρόβλημα με το κινητήρα η πρώτη αλλαγή θα έχει κάποιες απώλειες κάπου στο μισό λίτρο μέχρι να 'συνηθίσει' τα καινούρια λάδια...
-
τελικά τι εγινε ...βρέθηκε κάποια λύση με τήν toyota κλπ ?
-
τελικά τί εγινε ...εχουμε κάτι νεότερο ?
-
Χαιρετώ τα μέλη του forum!
Τον τελευταίο χρόνο αντιμετωπίζω το ίδιο θέμα.
Toyota Auris 1.33 Unique 01/2010, με 109000km.
Γράφω παρακάτω το 'χρονικό' του θέματος:- 15/7/16 service στα 93356km στις
- 8/5/17 στα 99300km, ανάβει η ένδειξη πίεσης λαδιού. Συμπληρώνω 1 lt 5W-30
- 17/7/17 service στα 100343km
- 5/9/17 στα 104920km, ανάβει η ένδειξη πίεσης λαδιού. Συμπληρώνω 1 lt 5W-30
- 24/10/17 στα 105946km, ανάβει η ένδειξη πίεσης λαδιού. Συμπληρώνω 1 lt 5W-30
- 26/10/17 στα 106001km σε αντιπροσωπεία Toyota για το θέμα αυτό. Μου αλλάζουν λάδια με 10W-40 και λένε να το παρακολουθώ.
- 21/3/18 στα 107750km ελέγχω και συμπληρώνω 1 lt 10W-40
- 9/5/18 στα 108600km ελέγχω και συμπληρώνω 1 lt 10W-40
- 30/6/18 στα 109300km ελέγχω και συμπληρώνω 1 lt 10W-40
Τονίζω ότι έκανα πάντα τα service όπως προβλέπει ο κατασκευαστής και συνήθως με πολύ λιγότερα χιλιόμετρα. Επίσης συνέχισα και μετά τη λήξη της εγγύησης (01/2016) να συντηρώ το όχημα σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο.
Από πλευράς συνεργείου, μου είπαν ότι πρέπει να παω σε επισκευή κινητήρα. Δε βρήκα λάδια από κάτω ποτέ, ώστε να συμπεράνω ότι έχω κάποια διαρροή.
Διαβάζοντας τη σχετική συζήτηση στο forum σκέφτηκα να σας μεταφέρω την εμπειρία μου και να ανταλλάξουμε απόψεις για ενδεχόμενες λύσεις επί του προβλήματος. Αν υπάρχουν τέτοιες και βέβαια με την προϋπόθεση να μη μας κοστίσουν μια περιουσία! -
Που κίνησε με το αυτοκίνητο;
Καθώς ξεκίνησα να διαβάζω το θέμα άρχισα να αναζητώ και απο γνωστούς μου με αυτό το αμάξι, φίλοι φίλων και πάει λέγοντας.
Έχω συγκρίνει 7 οχήματα μέσα σ αυτά και το δικό μου.
Όσοι δεν είχαν κάψιμο λαδιού ήταν αυτοί που το πήγαιναν 'κομμάτια' Όσοι το πηγαίνουν συντηρητικά έχουν 1 λίτρο κατανάλωση στα 4-6κ χλμ.Επίσης η τελευταία συζήτησή με συνάδελφο μου που της έκαιγε και συνεχίζει να το πηγαίνει στα επίσημα συνεργεία ήταν οτι ακριβώς και με σένα, δλδ αλλαγή με 10-40 και πάλι με ίδιες απώλειες.
Μετά απο παρότρυνση μου της περάσαμε πάλι τα 5-30 και με λίγο πιο επιθετική οδήγηση στα 3.5κ χλμ είχε κάπου στα 500 μλ συμπλήρωμα, άλλαξε ξανά λάδια στα 5κ και ήταν κατάμαυρα.
Απο τότε έχει κάνει 6,5κ και έχει συμπληρώσει 100 μλ και αυτά απο φόβο γτ δεν ήταν σίγουρη αν χρειάζονταν.Οπότε σου προτείνω και σένα το ίδιο, στη τελική έχασες 100-150€ πρίν κάνεις επισκευή του κινητήρα και με το φόβο να παραμείνει το κάψιμο.
Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού