-
Μέχρι τα 80000km τα περισσότερα χιλιόμετρα τα είχα κάνει σε αυτοκινητόδρομο.
Από τα 80000 μέχρι τώρα (109300) κινούμαι κατά βάση εντός Αθήνας, δηλαδή σε αστικό περιβάλλον.
Η συνάδελφός σου είχε κατανάλωση όσο κι εγώ; Δηλαδή 1 lt πριν κλείσει 1000km; -
Όπως μου έλεγε ανάλογα πόσο κίνηση έτρωγε στο δρόμο είχε στη καλύτερη 1 λίτρο στα 3κ και όταν έτρωγε κίνηση είχε μέχρι και μισό λίτρο στα 100χλμ, έφτανε σε σημείο να πηγαίνει να σβήνει το λαμπάκι της μηχανής επειδή της άναβε ο ΜΑΦ.
Και τώρα τρώει κίνηση αλλά μια με δύο φορές τη βδομάδα κατεβαίνει απο Αττική (τις ώρες της αιχμής δλδ) και του δίνει λίγο πόνο όπως λέει.
-
Κατοχος κι εγω ενος toyota yaris 1.33 Μοντελο του 2009 αντιμετωπισα προβλημα με την καυση λαδιων μετα τα 120000 χλμ.Στα 180.000 χλμ εφτασα να συπληρωνω 1 lt λαδι καθε εβδομαδα (5-30 στην αρχη αργοτερα 0-20 που συνιστούσε η εταιρεια toyota.Τελικα ο κινητηρας κατερρευσε και εκανα ρεκτιφιε .Το ρεκτιφιε εγινε με 'πουκαμισο '-χιτωνια στοιχισε περισσοτερο (1300 ευρω μου ζητουσε ο μαστορας χωρις τα χιτωνια)αλλα πιστευω οτι εγινε καλη δουλεια .Πηρα τηλεφωνο για το κιτ αντικαταστασης εμβολων -ελατηριων και απο την toyota μου ειπαν οτι υπηρχε ελλειψη!!!!
το κοστος ανηρθε στα 1800 ευρω (καποια μαυρα χωρις αποδειξη)σε εξιδεικευμενο μαστορα -χρονια στην toyota -η αντιπροσωπεια μου ζητουσε περιπου στα 2500 χωρις χιτωνια -
κοστος που σχεδον πλησιαζει την τιμη καινουριου κινητηρα
γνωριζουμε ακριβώς ποσο κοστιζει καινουριος ο κινητηρας; -
Ο χρήστης GVK έγραψε:
Κατοχος κι εγω ενος toyota yaris 1.33 Μοντελο του 2009 αντιμετωπισα προβλημα με την καυση λαδιων μετα τα 120000 χλμ.Στα 180.000 χλμ εφτασα να συπληρωνω 1 lt λαδι καθε εβδομαδα (5-30 στην αρχη αργοτερα 0-20 που συνιστούσε η εταιρεια toyota.Τελικα ο κινητηρας κατερρευσε και εκανα ρεκτιφιε .Το ρεκτιφιε εγινε με 'πουκαμισο '-χιτωνια στοιχισε περισσοτερο (1300 ευρω μου ζητουσε ο μαστορας χωρις τα χιτωνια)αλλα πιστευω οτι εγινε καλη δουλεια .Πηρα τηλεφωνο για το κιτ αντικαταστασης εμβολων -ελατηριων και απο την toyota μου ειπαν οτι υπηρχε ελλειψη!!!!
το κοστος ανηρθε στα 1800 ευρω (καποια μαυρα χωρις αποδειξη)σε εξιδεικευμενο μαστορα -χρονια στην toyota -η αντιπροσωπεια μου ζητουσε περιπου στα 2500 χωρις χιτωνιαΘυμάσαι τι αλλαγές έκανες ή περισσότερες λεπτομέρειες ?
Ελατήρια, Πιστόνια? Άλλαξες και μπιελες?
Οι κυλίνδροι είχαν φαγωθεί και έβαλες χιτώνια?
Πιστόνια έβαλες after market? -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
κοστος που σχεδον πλησιαζει την τιμη καινουριου κινητηρα
γνωριζουμε ακριβώς ποσο κοστιζει καινουριος ο κινητηρας;Μόνο πιστόνια ελατήρια μπιελες έχουν 2000€. Ολόκληρος κινητήρας καινούργιος πάει 7000€. Μεταχειρισμένος θα είναι με το ίδιο πρόβλημα
-
αληθεια;
-
Παίδες μέχρι ποιάς ημερομηνίας κατασκευής έχουν το πρόβλημα τα yaris - auris; μέχρι του 2012 ή και μεταγενένστερα;
-
Ο χρήστης dave7 έγραψε:
Παίδες μέχρι ποιάς ημερομηνίας κατασκευής έχουν το πρόβλημα τα yaris - auris; μέχρι του 2012 ή και μεταγενένστερα;Ημερομηνία κατασκευής κινητήρα, έως τις αρχές του 2013.
https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic ... 5#p3237574
-
σε ευχαριστώ πολύ.
-
Ο χρήστης manolis67 έγραψε:
τελικά τί εγινε ...εχουμε κάτι νεότερο ?Υπομονή 1-2 μήνες να κάνω 2.000 χιλιόμετρα να δω τι αποτέλεσμα θα υπάρχει.
Για αρχή, έχω πρόχειρο ένα Video που τράβηξα μέσα στον κύλινδρο για να δω πως ήταν τα πιστόνια πριν την εφαρμογή του καθαριστικού.
Και μετά τον καθαρισμό (το ότι ήταν επιτυχής ο καθαρισμός είναι προφανέστατο, το αποτέλεσμα θα δείξει αν μειωθεί και η κατανάλωση λαδιού)
-
Αγαπητέ chris 64 αντιμετωπίζω το ιδιο προβλημα. Πως μπορω να επικοινωνήσω μαζι σου;
-
Καλησπέρα. Είμαι και εγώ ένας από τους «τυχερούς». Auris με 100.000 χλμ κινητήρα 1NR-FE μόλις άρχισε να ζητάει λάδια. Κάνω
-
Συνοπτικά να γράψω πως είναι γνωστό το πρόβλημα με το σασμάν. Χονδρικά μια βίδα σπάει και την αλλάζουν με μια μεγαλύτερης αντοχής. Κάπου 300€ κόστος
Επίσης κλασικό πρόβλημα είναι πως χαλάει η κορνα και χτυπάει μόνο όταν το τιμονι είναι σε γωνία μεγαλύτερη των 45 μοιρών.
Το πρόβλημα με την κατανάλωση λαδιού έχει πολλές παραμέτρους που το δημιουργούν.
*Μια είναι η αλλαγή ανά 15.000χμ. Έπρεπε να είναι ανά 7500χμ
*μια άλλη είναι ότι έπρεπε πάντα να χρησιμοποιείται 5~30 και όχι 10~40. Ο κατασκευαστής για την ακρίβεια μιλάει πάντα για 0~20. Δυστυχώς δεν ξέρω αν κάποιος εβαζε μόνο 0~20 εξαρχής, αν υπήρχε πρόβλημα.
*τέλος σημαντική παράμετρος είναι, πως το πρόβλημα δεν εμφανίζεται σε αυτοκίνητα που τους πίνουν το αίμα! Που λειτουργούν σε υψηλές στροφές και έτσι καθαρίζουν πιστόνια και ελατήρια! Παράδοξο γιατί την πληρώνουν οι ήσυχοι οδηγοί! -
Φίλε sphinxgr, το πρόβλημα με το κιβώτιο το αντιλήφθηκα από την 1η ημέρα. Ερχόμουν βλέπεις από δύο άθραυστα corolla του 80 και μετά του 98 το στρογγυλοφάναρο, οπότε το auris το κατάλαβα από τις πρώτες ημέρες ότι θα με απογοητεύσει. Αυτή τη στιγμή η επισκευή σασμάν (έσπασαν γρανάζια) και αντικατάσταση δίσκου συμπλέκτη πάει 1000 ευρώ. Αν έχεις νέα για το καθαριστικό με ενδιαφέρει καθώς +2500 ευρώ είναι μάλλον απαγορευτικό για μένα. Και κάπως έτσι με το επόμενό μου αυτοκίνητο θα σταματήσει μια σχέση 20+ ετών με την toyota.
-
Συνοπτικά για μελλοντικούς αναγνώστες σημειώνω :
Τι δεν προτείνεται / δεν δουλεύει για καθαρισμό ελατηρίων:
*Καθαρισμός με υδρογόνο - Ναι καθαρίζει, όχι όμως τα ελατήρια που δημιουργούν το πρόβλημα στο μοτέρ
*Καθαριστικά στo καυσιμο - ομοίως με το προηγούμενο
*Καθαριστικά με ψεκασμό στην εισαγωγή αέρα - ομοίως με το προηγούμενο
*ATF αντί για λάδι - (χαμηλού ιξώδους λάδι χωρίς πρόσθετα) - την ίδια δουλειά και αρκετά καλύτερα κάνει το λάδι 0-20. Το χρησιμοποιούσαν πριν πολλές δεκαετίες που δεν υπήρχε 0-20
*Λάδια που έχουν προορισμό κινητήρες πετρελαίου - Ναι έχουν πολλά καθαριστικά, καταστρέφουν τον καταλύτη και λόγω υψηλού ιξώδους δεν κάνουν καμία διαφοράΤι έχει πιθανότητες να δουλέψει / καθαρίσει τα ελατήρια:
Piston Soak:- Piston Soak με piston carbon cleaner - XADO ANTICARBON PISTON RINGS CLEANER tube or aerosol - εισαγωγή από εξωτερικό -
http://verylube.com/en/engine/oil-syste ... s/antikoks
http://verylube.com/en/engine/oil-syste ... nzin-dizel- Piston Soak με GM Piston & Ring Cleaner (PN 12378549) - εισαγωγή από εξωτερικό
- Piston Soak με υγρό φρένων - τα οποία είναι συμβατά με τα περισσότερα πλαστικά μέρη και είναι εξαίρετο καθαριστικό
-
λάδια 0-20 και οδήγηση σε υψηλές στροφές. Το ιδανικό για να μην ζορίζεται ο κινητήρας, είναι υψηλές στροφές σε κατηφόρα χωρίς να είναι αρκετά πατημένο το γκάζι. Έτσι και τα πιστόνια κινούνται γρήγορα και δεν αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες
-
Επίσης ακόμα μια πιθανή λύση είναι Engine Flush το οποίο δεν καταστρέφει φλάντζες και O-Rings. Υπάρχει περίπτωση αν μεινει περισσότερο χρόνο / υπάρχει υψηλότερη αναλογία καθαριστικού με λάδι / να μην ειναι συμβατό με πλαστικά μέρη, να υπερκαθαρίσει τον κινητήρα και να έχει διαρροές από φλάντζες. Προσωπικά θεωρώ πως εχει μεγάλο ρίσκο και μικρή απόδοση, οπότε πρέπει να είναι η τελευταία λύση.
-
sphinxgr Οχι δεν ειχαν φαγωθει αλλα οταν παραγγειλα το κιτ αντικαταστασης εμβολων στην toyota ειχαν ελλειψη(ετσι μου αναφεραν) και οτι τα κιτ αντικαταστασης θα ερχονταν στην Ελλαδα σε 2-3 μηνες.
Ρωτησα στην αντιπροσωπεια γι ακαινουριο κινητηρα -μου ειπαν για ανακατασκευασμενο απο Ολλανδια γυρω στα 3000 ευρω και να τους εδινα τον δικο μου κινητηρα -(δεν συμφερει σε οχημα που τιμαται περιπου πλεον σε 6000-6500 χιλιαρικα.Η επιλογη των χιτωνιων εγινε διοτι το κιτ αντικαταστασης μεν μπορει να στρωσει τον κινητηρα αλλα δεν ειμασταν σιγουροι για τα τοιχωματα των κυλινδρων αν ειχαν υποστει καποια φθορα.Αρα απο το να τοποθετησεις απλα ενα κιτ ρισκαροντας προτιμησα την τοποθετηση χιτωνιων. -
Χρησιμοποιησα και εγω διαφορα καθαριστικα τα οποια λειτουργησαν μεν αλλα για λιγο το προβλημα επανηλθε και μου στοιχισε μαλλον και 3 καμμενους πολλαπλασιαστες-μακρια απο καθαριστικα στα συγχρονα αυτοκινητα
-
Ο χρήστης GVK έγραψε:
sphinxgr Οχι δεν ειχαν φαγωθει αλλα οταν παραγγειλα το κιτ αντικαταστασης εμβολων στην toyota ειχαν ελλειψη(ετσι μου αναφεραν) και οτι τα κιτ αντικαταστασης θα ερχονταν στην Ελλαδα σε 2-3 μηνες.
Ρωτησα στην αντιπροσωπεια γι ακαινουριο κινητηρα -μου ειπαν για ανακατασκευασμενο απο Ολλανδια γυρω στα 3000 ευρω και να τους εδινα τον δικο μου κινητηρα -(δεν συμφερει σε οχημα που τιμαται περιπου πλεον σε 6000-6500 χιλιαρικα.Η επιλογη των χιτωνιων εγινε διοτι το κιτ αντικαταστασης μεν μπορει να στρωσει τον κινητηρα αλλα δεν ειμασταν σιγουροι για τα τοιχωματα των κυλινδρων αν ειχαν υποστει καποια φθορα.Αρα απο το να τοποθετησεις απλα ενα κιτ ρισκαροντας προτιμησα την τοποθετηση χιτωνιων.Οπότε τι άλλαξες? Έβαλες χιτώνια +
Πιστόνια, ελατήρια (της εταιρίας ή after market)?
Μπιέλες?
Τι άλλο?Χρησιμοποιησα και εγω διαφορα καθαριστικα τα οποια λειτουργησαν μεν αλλα για λιγο το προβλημα επανηλθε και μου στοιχισε μαλλον και 3 καμμενους πολλαπλασιαστες-μακρια απο καθαριστικα στα συγχρονα αυτοκινητα
Θυμάσαι ποια καθαριστικά και τι τύπου ήταν (που τα έβαζες δηλαδή - στους κυλίνδρους - στο ντεπόζιτο κλπ?) ?
-
παιδιά , μία ειναι η λύση ,ουτε στενοχώριες ουτε αγχος ουτε ξόδεμα σε χρήματα κλπ ,μικτή ασφάλεια κ εξαφάνιση τού αμαξιού ...( δέν το προτείνω βέβαια...)
προσωπικά εγώ τι θα εκανα ...αν το αγόραζα καινούργιο με επίσημα χαρτιά οτι πάντα τα service ειχαν γίνει κανονικά κλπ ,θα αραζα κάθε μέρα το αμάξι μπροστά στην κεντρική αντιπροσωπεία στην αθήνα τής toyota ,θα φώναζα και τα κανάλια και θα γινόταν χαμός ...θα γέμιζα το αμάξι με αφίσες δυσφήμισης σχετικά με το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα στόν κινητήρα ,πού συναντάται παγκοσμίως στά auris-yaris κλπ σε αυτές τίς χρονολογίες και αν ειμασταν 5-10 -20 -50 κλπ ,να ειστε σίγουροι οτι θα μάς τα εφτιαχναν τζάμπα ...αν πηγαίνετε κ κάνετε παράπονα μεμονωμένα ...αδικα χάνετε τόν χρόνο σας....
Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού