-
Φίλε adensa δεν είπα ότι χάνω, είναι σίγουρο πως τα καίει. Σε αυτή τη φάση δοκιμάζω τα πάντα προκειμένου να η κατανάλωση να παραμείνει σε ανεκτά επίπεδα.
Πολλά παιδιά εδώ και σε άλλα φόρουμ έχουν μιλήσει για λάδι 5w40 και μάλλον αυτό θα κάνω στην επόμενη αλλαγή. -
Update : Ο adensa με έβαλε σε σκέψεις και σήμερα με το φως της ημέρας άνοιξα το καπω και έλεγξα καλύτερα τη μηχανή γύρω γύρω. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που φαίνεται στις φωτογραφίες. Όπως κοιτάμε τη μηχανή δεξιά και προς τα κάτω είναι εμφανής και απτή η διαρροή. Την προηγούμενη φορά ήταν γύρω γύρω απο το ψευτοκάπακο.
Τι μπορεί να είναι αυτό τώρα? Σήμερα με ~300χλμ είμαστε σχεδόν στα 2/3 της στάθμης.
Όποια γνώμη ευπρόσδεκτη. -
Πηγαινε σε πλυντήριο αυτοκινήτων και ζητα να σου πλύνουν την μηχανή ή μονος σου αν μπορείς.Επίσης βγάλε την ποδιά ,αν έχει, ωστε να βλέπεις και απο κάτω.
Μονο έτσι θα εντοπίσεις την διαρροή αλλά οπως σου είπα τόση ποσότητα θα άφηνε λαδιές εκεί που παρκάρεις. -
Επίσης πως εχουν πιάσει έτσι τα καλώδια;Με τάιραπ;Πρέπει να έχει μπει χοντρό χέρι στο χώρο της μηχανής.
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Πηγαινε σε πλυντήριο αυτοκινήτων και ζητα να σου πλύνουν την μηχανή ή μονος σου αν μπορείς.Επίσης βγάλε την ποδιά ,αν έχει, ωστε να βλέπεις και απο κάτω.
Μονο έτσι θα εντοπίσεις την διαρροή αλλά οπως σου είπα τόση ποσότητα θα άφηνε λαδιές εκεί που παρκάρεις.Και την προηγούμενη φορά που ήθελε φλάτζα ψευτοκάπακου δεν άφηνε λαδιές, αλλά η στάθμη έπεφτε πολύ γρήγορα αν και όχι με αυτό το ρυθμό.
Τώρα σε ότι αφορά το χέρι που έχει μπει στη μηχανή πριν το πάρω εγώ, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω.. -
Και στις πρωτες φωτος και στις σημερινες, το εχεις φωτογραφισει ξανα το ιδιο σημειο, αν δεν κανω λαθος
Μηπως τα λαδια υπηρχαν εκει ,πριν την επισκευη της φλατζας ψευτοκαπακου?
Δλδ μηπως ειναι παλια λαδια? -
Εγώ έχω ένα peugeot 307 1400cc 75hp mod 2001 με 257.000χλμ και δεν καίει σταγόνα λάδι.Μια φορά πριν 5-6 χρόνια μου έτυχε το εξής 'κουλό' πρόβλημα.Ένα πρωί διαπίστωσα λάδια στο έδαφος,όχι πολλά,αλλά φρέσκα,στη δεξιά πλευρά όπως κοιτάζουμε τον κινητήρα από μπροστά.Το ψάχνω προσεκτικά με έναν φίλο και διαπιστώνω λάδι στη μεταλλική πατούρα του φίλτρου λαδιού.Αλλάξαμε τα orings του φίλτρου με νέα,αλλά το πρόβλημα παρέμενε.Τελικά με τον κινητήρα σε λειτουργία,διαπιστώσαμε ότι το κοκάλινο φίλτρο λαδιού είχε μια μικρή τρυπίτσα και το πέταγε από εκεί το λάδι.Αγόρασα καινούριο από την αντιπροσωπία,και μετά από 1 μήνα τα ίδια.Αγόρασα και άλλο και τώρα εδώ και 5-6 χρόνια δεν έχει χάσει σταγόνα.Το φίλτρο είναι δίπλα στον καταλύτη,και προφανώς κάποια ελαττωματική παρτίδα σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες το τρύπαγαν.Για τσεκάρισε το αν είναι κι εσένα δίπλα στον καταλύτη.Επειδή το βλέπω στη δεξιά πλευρά του κινητήρα,μήπως έχει ανεπαίσθητη τρύπα και το πετάει.
Στο δικό μου το καπάκι του φίλτρου λαδιού είναι σαν της εικόνας:
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Και στις πρωτες φωτος και στις σημερινες, το εχεις φωτογραφισει ξανα το ιδιο σημειο, αν δεν κανω λαθος
Μηπως τα λαδια υπηρχαν εκει ,πριν την επισκευη της φλατζας ψευτοκαπακου?
Δλδ μηπως ειναι παλια λαδια?Είμαι 99% σίγουρος πως όλη η 'λαδωμένη' περιοχή είχε καθαριστεί κατά την αλλαγή. Θυμάμαι χαρακτηριστικά το πλαστικό σωληνάκι στις φωτογραφίες που ήταν στεγνό εδώ και καιρό και τώρα είναι πάλι λαδωμένο.
Εγώ έχω ένα peugeot 307 1400cc 75hp mod 2001 με 257.000χλμ και δεν καίει σταγόνα λάδι.Μια φορά πριν 5-6 χρόνια μου έτυχε το εξής 'κουλό' πρόβλημα.Ένα πρωί διαπίστωσα λάδια στο έδαφος,όχι πολλά,αλλά φρέσκα,στη δεξιά πλευρά όπως κοιτάζουμε τον κινητήρα από μπροστά.Το ψάχνω προσεκτικά με έναν φίλο και διαπιστώνω λάδι στη μεταλλική πατούρα του φίλτρου λαδιού.Αλλάξαμε τα orings του φίλτρου με νέα,αλλά το πρόβλημα παρέμενε.Τελικά με τον κινητήρα σε λειτουργία,διαπιστώσαμε ότι το κοκάλινο φίλτρο λαδιού είχε μια μικρή τρυπίτσα και το πέταγε από εκεί το λάδι.Αγόρασα καινούριο από την αντιπροσωπία,και μετά από 1 μήνα τα ίδια.Αγόρασα και άλλο και τώρα εδώ και 5-6 χρόνια δεν έχει χάσει σταγόνα.Το φίλτρο είναι δίπλα στον καταλύτη,και προφανώς κάποια ελαττωματική παρτίδα σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες το τρύπαγαν.Για τσεκάρισε το αν είναι κι εσένα δίπλα στον καταλύτη.Επειδή το βλέπω στη δεξιά πλευρά του κινητήρα,μήπως έχει ανεπαίσθητη τρύπα και το πετάει.
Στο δικό μου το καπάκι του φίλτρου λαδιού είναι σαν της εικόνας:
Σήμερα το πολύ αύριο θα πάω στο μάστορα να το δεί. Ελπίζω να είναι κάτι απλό και η κατανάλωση να επανέλθει στα 'φυσιολογικά'.
-
Μετά από την επίσκεψη μου στο μάστορα, η διαρροή μου είπε πως είναι 'απο την τσιμούχα του exhauster'.. Με λίγα λόγια αυτό το στρογγυλό πραγματάκι κολλητά στη μηχανή στα δεξιά.
Αν και δεν τη χαρακτήρισε τραγική διαρροή που να δικαιολογεί την τόσο μεγάλη κατανάλωση..
Σε κάθε περίπτωση περιμένω να μου έρθει λαδάκι 5w40 liqui moly που μαζί με το oil saver της ίδιας εταιρείας ελπίζω να εξομαλύνει κάπως την κατάσταση, να περάσουν οι ζόρικοι μήνες και να πάρουν τα πράγματα το δρόμο τους.
-
Μετά την τελευταία συμπλήρωση λαδιού πριν μια εβδομάδα και κάτι λιγότερο απο 800χλμ. η στάθμη σήμερα το πρωί ήταν ακριβώς στη μέση!
Κάτι έγινε και επανήλθε στα φυσιολογικά του..
Peugeot 207 - Υπολείμματα λαδιού στο κινητήρα!!