-
Ναι, δεν κοιτάω DIESEL λόγω χιλιομέτρων και νομίζω ότι είναι λίγος για να σε υποστηρίξει σε ένα μεγάλο ταξίδι, φορτωμένος.
-
Και γιατί σε προβληματίζει? Περισσότερα άλογα βγάζει από τον χιλιάρι tsi ( και είναι κινητήρας της χρονιάς στην κατηγορία 1000-1400cc).
-
Νομίζω ότι είναι επαρκής.Δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο, αλλά αξιοπρεπής. Το ίδιο και για τον 1.0 tsi. Μην ξεχνάς ότι σε όλες τις δοκιμές ο 1.2 είναι γρηγορότερος σε όλες τις μετρήσεις από τον 1.5 diesel και ο 1.0 tsi γρηγορότερος από τον 1.2.
-
Τον συγκρίνω με τον 1.5 tsi του Karoq και δεν βρίσκω το λόγο να ανέβω 2.000 ευρώ περίπου (από τα 21.900 του Karoq στα 23.900 του Grandland) για να πάρω το GRANDLAND με μικρότερο κινητήρα. Έχω άδικο λέτε;
-
Οχι.Καλύτερα ο 1.5 του karoq νομίζω
-
Ο χρήστης johnsr έγραψε:
Τον συγκρίνω με τον 1.5 tsi του Karoq και δεν βρίσκω το λόγο να ανέβω 2.000 ευρώ περίπου (από τα 21.900 του Karoq στα 23.900 του Grandland) για να πάρω το GRANDLAND με μικρότερο κινητήρα. Έχω άδικο λέτε;Σαν κινητήρας, όχι, σαφέστατα το Karoq με τον 1.5Evo είναι ίσως η πιο σβέλτη πρόταση σε αυτά τα κυβικά. Από την άλλη, το Grandland είναι 'περισσότερο' αυτοκίνητο, και προσωπικά μου αρέσει πολύ περισσότερο μέσα-έξω.
-
Ο χρήστης johnsr έγραψε:
Τον συγκρίνω με τον 1.5 tsi του Karoq και δεν βρίσκω το λόγο να ανέβω 2.000 ευρώ περίπου (από τα 21.900 του Karoq στα 23.900 του Grandland) για να πάρω το GRANDLAND με μικρότερο κινητήρα. Έχω άδικο λέτε;Για μένα όχι,αλλά ο opcast για παράδειγμα θέλει διζωνικό πάση θυσία.
-
Μια διόρθωση:δεν θέλω διζωνικό, θέλω κλιματισμό και όχι απλό αιρκοντίσιον.
-
Σαν κινητήρας, όχι, σαφέστατα το Karoq με τον 1.5Evo είναι ίσως η πιο σβέλτη πρόταση σε αυτά τα κυβικά. Από την άλλη, το Grandland είναι 'περισσότερο' αυτοκίνητο, και προσωπικά μου αρέσει πολύ περισσότερο μέσα-έξω.
Επομένως, αντικειμενικά μου δίνεις δίκιο, υποκειμενικά, προφανώς, ναι, τα γούστα μπορεί να είναι διαφορετικά.
Μια διόρθωση:δεν θέλω διζωνικό, θέλω κλιματισμό και όχι απλό αιρκοντίσιον.
Και εγώ θέλω, αλλά στα 25.000€ που θα καταλήξει θα έπαιρνα ένα VOLVO V60 να έχω και VOLVO (άλλαξα ύφος!)
-
Δεν το συζητώ. 3000 για κλιματισμό
Προτιμώ να πάρω το kodiaq που στα 22000 τα έχει όλα. -
Ο χρήστης opcast έγραψε:
Μου έχει κολλήσει το karoq ρε γαμώτο, Aikibill.Αν δεν.... μπορεί να σκεφτώ πρώτα το kodiaq(μιας και η τιμή δεν ανέβηκε) και μετά το grandslandkodiaq
-
Ο χρήστης opcast έγραψε:
Προτιμώ να πάρω το kodiaq που στα 22000 τα έχει όλα.Παιρνεις ομως και μεγαλυτερο αμαξωμα και μεγαλυτερη καταναλωση. Κι επειδη θα κινεισαι εντος πολεως κυριως, αν θυμαμαι καλα,μηπως να το ξανασκεφτεις. Εγω θα θυσιαζα τον κλιματισμο στη θεση σου, χαλαρά.
Sent from my LG-H850 using Tapatalk
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Τον συγκρίνω με τον 1.5 tsi του Karoq και δεν βρίσκω το λόγο να ανέβω 2.000 ευρώ περίπου (από τα 21.900 του Karoq στα 23.900 του Grandland) για να πάρω το GRANDLAND με μικρότερο κινητήρα. Έχω άδικο λέτε;
Σαν κινητήρας, όχι, σαφέστατα το Karoq με τον 1.5Evo είναι ίσως η πιο σβέλτη πρόταση σε αυτά τα κυβικά. Από την άλλη, το Grandland είναι 'περισσότερο' αυτοκίνητο, και προσωπικά μου αρέσει πολύ περισσότερο μέσα-έξω.
Ίσως το Grandland να είναι πιο όμορφο, πιο αυτοκίνητο όμως σίγουρα όχι...
Μου άρεσε από την αρχή μόλις το είδα, αλλά σε καμμία δοκιμή μέχρι σήμερα δεν το είδα να ξεχωρίζει...
Χλυαρές και 'ευγενικές' κριτικές μόνο... -
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Ίσως το Grandland να είναι πιο όμορφο, πιο αυτοκίνητο όμως σίγουρα όχι...
Μου άρεσε από την αρχή μόλις το είδα, αλλά σε καμμία δοκιμή μέχρι σήμερα δεν το είδα να ξεχωρίζει...
Χλυαρές και 'ευγενικές' κριτικές μόνο... -
Ο χρήστης KIR2 έγραψε:
Προτιμώ να πάρω το kodiaq που στα 22000 τα έχει όλα.Παιρνεις ομως και μεγαλυτερο αμαξωμα και μεγαλυτερη καταναλωση. Κι επειδη θα κινεισαι εντος πολεως κυριως, αν θυμαμαι καλα,μηπως να το ξανασκεφτεις. Εγω θα θυσιαζα τον κλιματισμο στη θεση σου, χαλαρά.
Λες ε;;;;;;
-
Ο χρήστης opcast έγραψε:
Λες ε;;;;;;
Ξεχνας τον αυτοματο και ολα τα προβλήματα λυνονται αμεσως. Αν δεν ειχα τριτεκνια θα καθομουν στ αυγα μου. Αλλωστε οποιον κινητηρα και να παρεις δεν θα εχεις θεμα με την επιβαρυνση λογω aircondition, μιλαμε για πολυ ισχυροτερους κινητήρες απ' οτι π.χ. αρχες 90. Και σε σχεση με το Kodiaq,θα εχεις ενα μικροτερο και πιο οικονομικο αυτοκινητο. Ειδικα αν πας για τον 1000αρη. Που κι εγω τον σκεφτομουν πολυ πολυ σοβαρα αλλα δεν πιστευω πως θα εχει την ιδια αποδοση σε βαθος χρονου (μηχανικος παντως δεν ειμαι). Στη θεση σου αν ηθελα να ξοδεψω κι αλλα θα εσπρωχνα τα χρηματα στον κινητηρα και οχι στο clima και οπως πολυ σωστα πραττεις, δεν θα πηγαινα στην επομενη κλιμακα τελων ταξινομησης. Ακομα κι αν αυτο σημαινε να παω στο απλο χρωμα.
-
Δεν ξέρω, προβληματίζομαι πολύ.Ήλπιζα ότι μέχρι 31/12/2017 θα είχα κάνει τουλάχιστον την παραγγελία, αλλά ακόμα το σκέφτομαι.
-
Έχουμε γίνει όλοι γκαζιάρηδες μου φαίνεται
Ο 1.0 tsi βγάζει περί τα 20 κιλά ροπής και προφανώς ο 1.2 του group psa κάτι παραπάνω. Η vw τον προηγούμενο κινητήρα 1.4. tsi 122ps τον έβγαζε με 21 κιλά ροπής. Και για να προλάβω μερικούς, σαφώς και παίζουν ρόλο ο κυλινδρισμός και τα κυβικά, αλλά πιστεύω πως οι μικροί κινητήρες κινούν αξιοπρεπέστατα τα αντίστοιχα αυτοκίνητα. Τώρα, αν κάποιος θέλει κατιτίς παραπάνω ας πάει στον 1.5 evo.
Προσωπικά, θα επέλεγα έναν από τους παραπάνω κινητήρες αν έκανα 10.000 χλμ περίπου τον χρόνο και αυτά σε κοντινές αποστάσεις, παράλληλα με την ανάγκη των επιπλέον χώρων. Άλλωστε, γι' αυτό πιστεύω πως υπάρχουν τα τάδε σύνολα στα δείνα αυτοκίνητα.
Btw, διάβασα στο crossover forum, όπως έγραψε ο spyrosK, πως το ateca βγαίνει 21700 κλειδί. Πιστεύω πως είναι καλύτερη επιλογή σε σχέση με το karoq.
-
Αν αντεχει καποιος το 1 λιτρο/100χλμ που καιει παραπανω το 1.4 125αρι κοντιακ απο το 1.0 καροκ, πιστευω πως αξιζει.
Αμαξι χωρις κλιμα; Ποτε ξανα!
ειχα τη cla για ενα χρονο που δεν ειχε, μετα απο 10 χρονια που ειχα αμαξια που ειχαν κλιμα, και σιχτιριζα τη μερσεντες καθε μερα! -
Για όποιον θέλει να δει το βασικό χρώμα χωρίς χρέωση.
Skoda Karoq