-
Καλησπέρα σας,
πρόκειται να ξεκινήσω δουλειά και σκέφτομαι την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Θα ήθελα κάτι μικρό, για χρήση εντός Αθήνας, οικονομικό στη μετακίνηση (πολύ σημαντικό ) και σχετικά ασφαλές. Σκέφτομαι κάτι τύπου Ford Fiesta 2003 που έχω διαβάσει καλές κριτικές. Είμαι νέα οδηγός και έχω ένα περιθώριο 2 μηνών για να βρω κάτι καλό. Τι μοντέλα προτείνετε;
-
Καλησπέρα σας,
πρόκειται να ξεκινήσω δουλειά και σκέφτομαι την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Θα ήθελα κάτι μικρό, για χρήση εντός Αθήνας, οικονομικό στη μετακίνηση (πολύ σημαντικό ) και σχετικά ασφαλές. Σκέφτομαι κάτι τύπου Ford Fiesta 2003 που έχω διαβάσει καλές κριτικές. Είμαι νέα οδηγός και έχω ένα περιθώριο 2 μηνών για να βρω κάτι καλό. Τι μοντέλα προτείνετε;
-
Καλησπέρα σας,
-
θα προτεινα κατι σε micra k12, η getz
-
Στα παραπάνω θα πρόσθετα και το panda.
-
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Συγγνωμη , η απαντηση μου δεν παει μονο σε σενα : ΑΛΛΑ γιατι προτεινετε μονιμως το panda? ειναι ενα αυτοκινητο χωρις χωρους(αστειο πορτμπαγκαζ), τρομακτικα αργο και με αθλια ποιοτητα κατασκευης των πλαστικων του εσωτερικου του , και ομολογουμενως οχι ομορφο εξωτερικα. Το εχουν 2-3 φιλες μου και απορω τι βρισκετε σε αυτο το αυτοκινητο..
Ωχ φερτε Depon, Ponstan κανεναν κορυτσαρο ρε παιδι μου να τον συνεφερει Storm εκεινη ειναι ομως για το αλλο κεφαλι
-
Κατ' αρχάς, σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τις συμβουλές σας. Πραγματικά, δεν ξέρω πολλά απο αυτοκίνητα και με βοηθάτε πολύ με τις απαντήσεις σας. Κυρίως, με το τρόπο που επιχειρηματολογείτε. Θα ήθελα να ρωτήσω, πέρα απο τα Fiat Panda (δεν εκτιμά πολύ τη συγκεκριμένη εταιρεία ο πατέρας μου) από κατανάλωση οι άλλες εταιρείες τι λένε; Τα Getz φαίνονται καλή επιλογή. Τα Ibiza από κατανάλωση πώς τα πάνε;
-
απ οσο εχω ακουσει τα ιμπιζα ρουφανε πολυ.
ειδικα το 1.4 -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Κατ' αρχάς, σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τις συμβουλές σας. Πραγματικά, δεν ξέρω πολλά απο αυτοκίνητα και με βοηθάτε πολύ με τις απαντήσεις σας. Κυρίως, με το τρόπο που επιχειρηματολογείτε. Θα ήθελα να ρωτήσω, πέρα απο τα Fiat Panda (δεν εκτιμά πολύ τη συγκεκριμένη εταιρεία ο πατέρας μου) από κατανάλωση οι άλλες εταιρείες τι λένε; Τα Getz φαίνονται καλή επιλογή. Τα Ibiza από κατανάλωση πώς τα πάνε;
αν βρείς αξιοπρεπές getz με αυτά τα χρήματα πάρτο με κλειστά μάτια......δεν σπάει δεν χαλάει και τα ανταλλακτικά του έχουν αστείες τιμές
Κοντα στα 3500 τα ζητανε σε καλη κατασταση, ε με λιγο παζαρι μπορει να την ριξει την τιμη.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Συγγνωμη , η απαντηση μου δεν παει μονο σε σενα : ΑΛΛΑ γιατι προτεινετε μονιμως το panda? ειναι ενα αυτοκινητο χωρις χωρους(αστειο πορτμπαγκαζ), τρομακτικα αργο και με αθλια ποιοτητα κατασκευης των πλαστικων του εσωτερικου του , και ομολογουμενως οχι ομορφο εξωτερικα. Το εχουν 2-3 φιλες μου και απορω τι βρισκετε σε αυτο το αυτοκινητο..
Συγγνωμη storm αλλα , περι ορεξεως... : στο ειχα πει , στην θεση σου θα κρατουσα το peugeot.. προσωπικως το panda μου εχει κατσει πολυ ασχημα . Το θετικο ειναι οτι πρεπει να ειναι αξιοπιστο οικονομικο και με φτηνα ανταλλακτικα, αλλα ρε γαμωτο δν μου καθεται καλα σαν αμαξι...
-
-
το εχω καταλαβει ναι ειναι σιγουρο υπεραρκετο για τοσα λιγα και εντος πολης χλμ. απλα γενικα δεν συμπαθω τα αυτοκινητα που δεν θα μπορουν να κανουν ενα αξιοπρεπες ταξιδι. Ας το πω αλλιως , ας το δει απο κοντα το pαnda η φιλη και να το δει μονη της. Στην τελικη αυτα που εμενα δεν μου αρεσουν ειναι για αλλους συν
-
Ο χρήστης conkal έγραψε:
το εχω καταλαβει ναι ειναι σιγουρο υπεραρκετο για τοσα λιγα και εντος πολης χλμ. απλα γενικα δεν συμπαθω τα αυτοκινητα που δεν θα μπορουν να κανουν ενα αξιοπρεπες ταξιδι. Ας το πω αλλιως , ας το δει απο κοντα το pαnda η φιλη και να το δει μονη της. Στην τελικη αυτα που εμενα δεν μου αρεσουν ειναι για αλλους συνμη τα τσουβαλιάζεις έτσι,γιατί τότε δεν συμπαθείς κανένα μινι αυτοκίνητο,αφού δεν έχουν σκοπό το ταξίδι αλλά την αστική/περιαστική χρήση.Αν ήταν έτσι για μένα δεν κάνει αξιοπρεπές ταξίδι αυτοκίνητο κάτω απο τα 4.5μ και 100hp,για τον άλλο πρέπει να είναι πάνω απο 4.8μ και 200hp......κτλ.Πολλά μικρά που δεν σου γεμίζουν το μάτι ταξιδεύουν μια χαρά και σε προκαλούν να βρεις τα όρια τους σε επαρχιακούς δρόμους.....
-
Παρακαλώ τέλος το και ας επανέλθουμε στο αρχικό θέμα:
Ο χρήστης iphi100 έγραψε:
Θα ήθελα κάτι μικρό, για χρήση εντός Αθήνας, οικονομικό στη μετακίνηση (πολύ σημαντικό ) και σχετικά ασφαλές. Σκέφτομαι κάτι τύπου Ford Fiesta 2003 που έχω διαβάσει καλές κριτικές. Είμαι νέα οδηγός και έχω ένα περιθώριο 2 μηνών για να βρω κάτι καλό. Τι μοντέλα προτείνετε;[mod]
-
Πριν κλείσουμε το θέμα, επειδή κάποιοι αναφέρατε το citroen c2, είναι οικονομικό στην κατανάλωση; Πέρα απο τα ανταλλακτικά του που είναι λίγο πιο ακριβά, υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να λάβω υπ όψη; Καλό είναι να υπάρχουν εναλλακτικές...
-
Ψαξε λιγο να δεις που βρισκεται η σιτροεν σε θεματα αξιοπιστιας.......
-
Κατάλαβα...
Λοιπόν, θα ήθελα να σας ξαναευχαριστήσω όλους για τις πολύτιμες συμβουλές σας. Με βάση τα κριτήρια που έθεσα, κατέληξα σε κάποια συμπεράσματα. Μπορεί να κλείσει το θέμα.
-
Πέρα απο τα ανταλλακτικά του που είναι λίγο πιο ακριβά, υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να λάβω υπ όψη; Καλό είναι να υπάρχουν εναλλακτικές...Τώρα που το θέμα είναι 'προς κλείσιμο' θα γράψω τον πόνο μου.
Να λάβεις υπόψη σου και το θέμα συνεργείο.
Βρες πρώτα κάποιο καλό συνεργείο για να έχεις την σιγουριά ότι αν θα συμβεί κάτι στο αυτοκίνητο, θα στο φτιάξουν και δεν θα είσαι συνέχεια με το χέρι στο πορτοφόλι.
Ούτε φυσικά να φθάσεις στο σημείο να κάνεις περιοδεία σε όλη την Ελλάδα για να βρεις κάποιο καλό συνεργείο.Μεγάλο θέμα η λέξη 'συνεργείο'. Μεγαλύτερο θέμα από την επιλογή και αγορά ενός αυτοκινήτου.
-
Κατάλαβα...Λοιπόν, θα ήθελα να σας ξαναευχαριστήσω όλους για τις πολύτιμες συμβουλές σας. Με βάση τα κριτήρια που έθεσα, κατέληξα σε κάποια συμπεράσματα. Μπορεί να κλείσει το θέμα.
Ε,πες και σε μας που καταλήγεις......
Μεταχειρισμένο για νέα οδηγό μέχρι 3000€