-
Γεια χαρά παιδιά
Έχω ένα Ford ka 1.3 60hp του 97. Ψάχνω να βρω τι λάδια να του βάλω αλλά δεν μπορώ να καταλήξω. Είμαι ανάμεσα στα 10-40 και στα 5-30 συνθετικά.
Μπορεί κάποιος να μου δώσει τα φώτα του?? -
Γεια χαρά παιδιά
Έχω ένα Ford ka 1.3 60hp του 97. Ψάχνω να βρω τι λάδια να του βάλω αλλά δεν μπορώ να καταλήξω. Είμαι ανάμεσα στα 10-40 και στα 5-30 συνθετικά.
Γεια χαρά παιδιά
Τα 5-30 είναι πολύ λεπτά για τόσο δουλεμένο μοτέρ,
-
Ο χρήστης rockwave έγραψε:
Γεια χαρά παιδιάΈχω ένα Ford ka 1.3 60hp του 97. Ψάχνω να βρω τι λάδια να του βάλω αλλά δεν μπορώ να καταλήξω. Είμαι ανάμεσα στα 10-40 και στα 5-30 συνθετικά.
Μπορεί κάποιος να μου δώσει τα φώτα του??Καταρχας ότι γραφει το μανουαλ του αυτοκινητου σου.Αν εχει αυτές τις επιλογες εγω θα προτεινα το 10-40....5-30 για τοσο παλιο μοτερ θα ναι νερο.
-
Γεια χαρά παιδιάΈχω ένα Ford ka 1.3 60hp του 97. Ψάχνω να βρω τι λάδια να του βάλω αλλά δεν μπορώ να καταλήξω. Είμαι ανάμεσα στα 10-40 και στα 5-30 συνθετικά.
Μπορεί κάποιος να μου δώσει τα φώτα του??Πρώτη φορά του αλλάζεις λάδια;
Μεχρι τώρα τι έβαζες;Ποσα χλμ έχεις;
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Δυστυχώς manual δεν έχω και ότι έψαξα στο internet με μπέρδεψε περισσότερο. κάποιοι λέγαν 10-40 και κάποιοι 5-30. Έτσι όπως τα λέτε μπορεί το manual να έγραφε 5-30 αλλά λόγω παλαιότητας (120.000km) καλύτερα θα ήταν να βάλω 10-40. Ποιες εταιρείες προτείνετε ?
Πρώτη φορά θα τα αλλάξω μόνος μου. -
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Δυστυχώς manual δεν έχω και ότι έψαξα στο internet με μπέρδεψε περισσότερο. κάποιοι λέγαν 10-40 και κάποιοι 5-30. Έτσι όπως τα λέτε μπορεί το manual να έγραφε 5-30 αλλά λόγω παλαιότητας (120.000km) καλύτερα θα ήταν να βάλω 10-40. Ποιες εταιρείες προτείνετε ?
Πρώτη φορά θα τα αλλάξω μόνος μου.Θα χρειαστείς περίπου 4,1-4,3 λίτρα, οπότε η παρακάτω επιλογή σου βγαίνει & οικονομικά:
http://www.onparts.gr/lipantika/lipanti ... 0-5lt.html -
Άρα όλοι λέτε 10w 40. Έλεγα να λεφτά που θα γλυτωσω από την αλλαγή, αφού θα το κάνω μόνος μου, να τα έριχνα στο λάδι οπότε κοιτάω πιο ακριβά λαδια. Σκέφτομαι τα castrol, τι λέτε ?
Ευχαριστώ και παλι για τις απαντήσεις σας. Με σώζουν, ή καλύτερα, σώζουν ένα αμάξι 17 ετών
-
Eγω παλι θα σου προτεινα να βαλεις 5-40 που εχουν ουσιαστικα ολα τα πλεονεκτηματα και των 5-30 αλλα και των 10-40 και ειναι και φουλ συνθετικα κατα κανονα (κατι που σχεδον κανενα 10-40) δεν ειναι.
Παρε καποια καλα και με λογικη τιμη 5-40 σαν τα castrol magnatec και καθαρισες. -
Εχω ακριβως το ιδιο (mod 02) στη γυναικα μου και του βαζω 10-40.
Δε θα εχεις κανενα προβλημα.Αλλωστε και στο manual προτεινει,εκτος του 5-30, και τα 10-40.
Ασχετο αλλα απο καταναλωση πως εισαι;
Το δικο μου 'καιει' τον αμπακο!Εντος πολης χτυπαει στην καλυτερη 10lt/100km με χαλαρους ρυθμους!Αν πιεστει ανεβαινει κι αλλο.Ψαχνω να βρω τι φταιει και εχω αγανακτησει. -
Αν το manual επιτρέπει και 530 και 10 40 πιο θεωρείται καλύτερο ?? Μην ψάχνεις... τόσο καίει. Βέβαια σε ταξίδι στην Θεσσαλονίκη από Αθήνα έκαψε 35 ltr
Ford Ka