-
Γεια σας παιδια χρειαζομαι βοηθεια για την επιλογη αυτοκινητου..μετα απο πολυ ψαξιμο και σκεψη κατεληξα οτι ενα 1200κυβικα πληρει τις αναγκες μου καθως η χρηση του αυτοκινητου γινεται κατα 90% στη πολη της θεσσαλονικης 1-2 φορες το μηνα, χωριο(150χλμ πανε ελα) καμια χαλκιδικη τα καλοκαιρια (200-250 χλμ μαξ πανε ελα ) και καμια μικρη εκδρομουλα με την οικογενεια...
Ειχα σχεδον καταληξει σε fiat panda 1.2 αλλα μετα απο πολυ ψαξιμο ειδα οτι τα 2010(με τα 69 αλογα)παιζουν στα 6000-6500 ευρω...ετσι καποιος φιλος μου προτεινε σε αυτα τα λεφτα ενα clio tce 1.2 101 αλογα λιγο κατω απο 6000 ευρω μοντελο του 2010 καλα εξοπλισμενο
Εδω ζητω τη γνωμη σας για θεματα αξιοπιστιας , συντηρησης , καταναλωσης , ποιοτητα κυλισης , γενικα βολτας , ποσο σπιρτοζικος ειναι ο κινητηρας κτλπ.
Αγαπητοι φιλοι περιμενω τις απαντησεις σας καθως θελει απαντηση συντομα πριν το βαλει στο car... -
Γεια σας παιδια χρειαζομαι βοηθεια για την επιλογη αυτοκινητου..μετα απο πολυ ψαξιμο και σκεψη κατεληξα οτι ενα 1200κυβικα πληρει τις αναγκες μου καθως η χρηση του αυτοκινητου γινεται κατα 90% στη πολη της θεσσαλονικης 1-2 φορες το μηνα, χωριο(150χλμ πανε ελα) καμια χαλκιδικη τα καλοκαιρια (200-250 χλμ μαξ πανε ελα ) και καμια μικρη εκδρομουλα με την οικογενεια...
Ειχα σχεδον καταληξει σε fiat panda 1.2 αλλα μετα απο πολυ ψαξιμο ειδα οτι τα 2010(με τα 69 αλογα)παιζουν στα 6000-6500 ευρω...ετσι καποιος φιλος μου προτεινε σε αυτα τα λεφτα ενα clio tce 1.2 101 αλογα λιγο κατω απο 6000 ευρω μοντελο του 2010 καλα εξοπλισμενο
Εδω ζητω τη γνωμη σας για θεματα αξιοπιστιας , συντηρησης , καταναλωσης , ποιοτητα κυλισης , γενικα βολτας , ποσο σπιρτοζικος ειναι ο κινητηρας κτλπ.
Αγαπητοι φιλοι περιμενω τις απαντησεις σας καθως θελει απαντηση συντομα πριν το βαλει στο car... -
Το εχω το αυτοκίνητο από το 2009 με 124.000 χλμ. Απο ζημιές δεν εχει κάνει κιχ.. Ποιότητα κύλισης και άνεση στα ταξίδια πολύ υψηλή.. Απίστευτο πάτημα και φοβερό στρίψιμο ίσως το καλύτερο της κατηγορίας. Φτηνή συντήρηση και στα βασικά αλλά και στα μεγάλα σέρβις (Στα 100.000χλμ άλλαξα ιμάντες με 300 ευρώ περίπου). Πρόσεξε να αποφύγεις αν μπορείς την έκδοση με τις 16αρες ζάντες, θα χάσεις σε στρίψιμο, αλλά θα κερδίσεις πάρα πολύ σε άνεση και κόστος αλλαγής ελαστικών, αφού στις 16αρες είναι απαράδεκτη η διάσταση. Επίσης εμένα πλέον χρειάζεται αλλαγή αμορτισέρ γιατί λόγω μικρού προφίλ καταπονείται πολύ στις λακούβες.. Κατανάλωση γύρω στο 7 στην πόλη και γύρω στο 6 στον επαρχιακό με ταχύτητες μέχρι 100 αλλά τέρμα γκάζι στις προσπεράσεις. Γενικά από γκάζι δεν είναι τίποτα τρελό αλλά είναι πολύ ικανοποιητικό. Σκέψου σαν ένα μέτριο προς γρήγορο ατμοσφαιρικό 1600άρι με πολύ μικρότερη κατανάλωση όμως. Στην αίσθηση των επιδόσεων παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η βενζίνη, και η θερμοκρασία, πολλές φορές εκπλήσσεσαι ευχάριστα και άλλες είναι απλά ικανοποιητικό, βέβαια αυτά είναι μάλλον πιο πολύ αίσθηση παρά πραγματικότητα.. Επίσης από κατόχους δεν έχουν ακουστει γενικότερα προβλήματα, δεν είμαι μόνο εγώ ευχαριστημένος..Επίσης συνήθως ούτε τριγμούς κτλ θα συναντήσεις. Τακάκια κάθε 30.000 είναι απαραίτητα, όπως και αλλαγή ελαστικώς κάθε 35.000 αν μιλάμε για τις 16αρες, που μου φαίνονται κάπως σύντομα.. Αυτά..
-
Σ ευχαριστώ πολύ φίλε μου για το κατατοπιστικοτατο ποστ σου ομως αυτό που κοιταω ειναι με τις 16αρες...το αυτοκινητο ειναι η φουλ εκδοση..τελος παντων θα περιμένω λιγο να δω....σ αυτη τη κατηγορια παιζουν και τα fabia ibiza τουρμπο τωρα συγκριτικα δε ξερω...
-
Το clio αυτο εχε ιαποδειχθει αξιοπιστο πραγματικα και ειναι μια κλαση καλυτερο παντου απο το Panda, αν και αδικη η συγκριση.Προχωρα το!
-
Και για τα ιμπιζα φαμπια όπως τα πε ο φίλος με το clio είναι τα πράγματα οσον αφορά μοτερ. Εξίσου αξιόπιστα και το ίδιο δύστροπα όσον αφορά τη ποιότητα καυσίμου, με 100αρα κελαηδάνε με απλή απλά πάνε ικανοποιητικά. Προσωπικά όμως θα σου πρότεινα το clio. Το θεωρώ πιο όμορφο μέσα και έξω και παιχνιδιάρικο.
-
Θεωρω και λιγο πιο αξιοπιστο απο τα vag.
-
Ευχαριστώ παιδια για το ενδιαφέρον σας το αυτοκινητο θα παει αυριο για ελεγχο σε αντιπροσωπεία της renault για να ελεγχθεί και μηχανικα και απο λαμαρινα και αν μου δωσουν το οκ προχωραω στην αγορα του..αν ειναι οκ εχει καλως αν οχι ειναι το πρόβλημα γιατι μου αρεσε πολυ η ιδεα του τουρμπο κινητηρα στα 1200 και τα panda micra κλπ 1200 πλεον μου φαινονται πολυ κατω..γιατι αλλο 101 ιππους κ αλλο 60..το προβλημα ειναι αν δεν ειναι καλο τι κανουμε....
-
Πόσα χιλιόμετρα έχει το Renault;
-
Σχεδον 100.000 χλμ ενενηντα κατι μου ειπε δε θυμαμαι ποσο ακριβως 96-97 καπου εκει
-
ok.
-
Μη σκέφτεσαι απαισιόδοξα. Δύσκολο να πάρεις μάπα αμάξι σύγχρονο εστω και μεταχειρισμένο. Ο ανταγωνισμός κτηνώδης, η τεχνολογία σε υπερεξέλιξη, οι συνεργασίες πολλές. Τα δε μοτέρ πλέον βγάζουν πολλες χιλιάδες χλμ απροβλημάτιστα. Εχεις για πλάκα αλλες 100000 χλμ να τα χαρείς. Εγω οταν πήρα το μεγκαν το 2010 μεταχειρισμένο, ηταν μοντελο το 05 με 115.000 χλμ. Σημερα λόγω και δευτερου εχει κανει 155.000 χωρίς πρόβλημα κανένα. Η ρενώ βγάζει ωραία μοτεράκια, αντρικά.
@nonos απο την άλλη και σύμφωνα με τον ειδικό τύπο το vag είναι πιο ραφιναρισμένο, δείχνει να συνεργάζεται καλύτερα το πακέτο κινητήρας κιβώτιο.
-
Storm γιατι ρωτας φιλε για τα χλμ?
-
Σου έχω πει ήδη απαντήσει στο θέμα που έχεις ανοίξει στο Fiatpandaclub...
-
Χεχεχε ναι τελικα προεκυψε αυτο τωρα το renault οπως λεω και στο πρωτο ποστ εφυγα απο την αναζητηση panda αλλα αν δε κατσει βλεπω να γυρνω panda ...
-
Από μένα +1 στα σχόλια του rafi.
Από το 2008 στην οικογένεια ένα Expression με 90.000 km.
Χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα.
Ούτε μισή βίδα.
Μόνο λάδια service.
Κόστη 50 λάδια
130-170 service
Ιμάντας κάτω από 300.
Σε εξουσιοδοτημένο.
Το αγαπημένο της οικογένειας.Μόνο ξενέρωμα μετά από τόσα χρόνια παραμένουν τα καθίσματα της έκδοσης expression. Ευτυχώς δεν ισχύει το ίδιο για τη Dynamic που κοιτάζεις.
-
Samatistas οταν λες 170 service σε τι αναβερεσε ακριβως αν μπορει να μου πεις?και κατι ακομα ιμαντες στα ποσα κανει 60000 130000 ποσα ειναι αυτα που προτεινει η αντιπροσωπεία...?
-
50 λάδια κάθε 10.000 km
130 κάθε 20.000 km λάδια και όλα τα φίλτρα
170 στα 60.000 km service με μπουζί
τακάκια όποτε έχουν χρειαστεί ανάλογα τις προσφορές από 45-60 euro.
Σε εξουσιοδοτημένο. Αρα σε συνεργείο έξω πετυχαίνεις και καλύτερες τιμές.Ιμάντας κάθε 90.000 km ή 6 χρόνια. Όποιο έρθει πρώτο.
-
Οκ ευχαριστώ..μπορεις να μου πεις περιπου κατανάλωση εντος κ εκτος πολης?
αγορα μεταχειρισμενου renault clio tce