-
Λοιπον θα βαλω ενα OBD diagnostic tool στο αυτοκινητο μου .
Ειναι το seat leon mkII (2009)
To εργαλειο λεει οτι μπορει να δειξει και την καταναλωση του αυτοκινητου και διαφορες αλλες πληροφοριες, που κανονικα δινονται απο το trip computer. Το αυτοκινητο δεν εχει trip computer. (δεν εμφανιζει στην οθονη του δεδομενα καταναλωσης κτλ)
Τα δεδομενα αυτα θα τα παιρνω κανονικα στο OBD ή οχι ?
-
To εργαλειο λεει οτι μπορει να δειξει και την καταναλωση του αυτοκινητου και διαφορες αλλες πληροφοριες, που κανονικα δινονται απο το trip computer. Το αυτοκινητο δεν εχει trip computer. (δεν εμφανιζει στην οθονη του δεδομενα καταναλωσης κτλ)
-
-
Βαλε και θα δεις τι θα γινει, φτηνα ειναι τα διαγνωστικα ετσι και αλλιως.
-
'Εχει trip computer.......
-
Ο χρήστης raptispan έγραψε:
'Εχει trip computer.......Οτι υπαρχει εγκαφαλος , προφανως υπαρχει. Δεν εχει μπει η δυνατοτητα να δινονται οι πληροφοριες στο ταμπω (δεν εδωσε τοτε ο πατερας μου τα +700) και ελεγα μηπως δεν τα σταλνει ο εγκεφαλος στην καμπινα καν.
ΘΑ το δοκιμασω και θα σας πω. (προσπαθω να παραγγειλω απο ebay αλλα λογω cc ειναι ακομη προβληματικο)
Εχετε να προτεινετε καποια συσκευη ?
-
Εχω τετοιο http://www.ebay.co.uk/itm/380703101895 συνεργαζεται αψογα με το torque σε android.
Δες ομως με καποιο τροπο (πληροφορηση απο εδω? απο καποιο φορουμ για seat?) οτι το δικο σου αυτοκινητο μπορει να συνεργαστει με αυτο (ή αλλα με τσιπακι συμβατο με ELM327), γιατi το group VAG ειναι καπως περιεργο. Αν εχεις και κανα αλλο αυτοκινητο πχ γιαπωνεζο, κορεατη κλπ, (παντα μετα το 2000) μια χαρα θα παιζει.
-
με το elm327 δεν βρηκα πουθενα να υπαρχει προβλημα και εχω δει βιντεακια στο youtube με το αυτοκινητο μου να το χρησιμοποιει οποτε μαλλον δεν υπαρχει θεμα.
θα το παραγγειλω και βλεπουμε (οταν στρωσει το paypal...) ευχαριστω!
-
Δεν υπάρχει mk2 χωρίς trip computer σε καμία εξοπλιστική έκδοση... Στην κορυφή του δεξιού μοχλού πίσω από το τιμόνι, έχει δύο κουμπάκια που αλλάζουν τις ενδείξεις (κατανάλωση στιγμιαία/μεση, μωτ, θερμοκρασία κ.α.)
-
Ο χρήστης raptispan έγραψε:
Δεν υπάρχει mk2 χωρίς trip computer σε καμία εξοπλιστική έκδοση... Στην κορυφή του δεξιού μοχλού πίσω από το τιμόνι, έχει δύο κουμπάκια που αλλάζουν τις ενδείξεις (κατανάλωση στιγμιαία/μεση, μωτ, θερμοκρασία κ.α.)ειναι η εκδοση reference. δεν εχει trip computer δυστυχως ...{αφηνω 1% μηπως κανω λαθος, θα το τσεκαρω, αλλα δεν το νομιζω να κανω λαθος. ο πατερας μου εχει το αυτοκινητο 5.5 χρονια. θα το ηξερε}
-
τελικα ειχα δικιο . δεν εχει trip computer . (θα ηταν λιγο περιεργο να ειχε και να μην το ειχα παρει χαμπαρι απο το 2009)
ΠΑρηγγειλα ενα obd bluetooth και μολις ερθει θα σας πω εντυπωσεις! ευχαριστω
-
Πηρα ενα της σειρας παμφθηνο OBD reader απο το EBAY 6 ευρω με μεταφορικα. Απλα μια αναζητηση στο ebay και πηρα το πιο φτηνο για δοκιμη
Μετα κατεβασα απο το store της google το Torque και το car doctor , εχουν πρακτικα τα παντα
-
Παρε το Torque Pro
εχει πιο πολλα και απο τα παντα. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Παρε το Torque Pro
εχει πιο πολλα και απο τα παντα.τωρα που ειδα οτι λειτουργει , εννοειται ..
-
Λοιπον χρησιμοποιωντας το Torque αυτες τις μερες βλεπω οτι η καταναλωση που μου αναφερει το κινητο διαφερει σημαντικα προς τα κατω απο την πραγματικη. πχ με 21 λιτρα (30 ευρω βενζινη) εβγαλα σκαρτα 200 χλμ 10.5 l /100km δηλαδη ενω το μηχανημα λεει μεχρι και 2 γεματα λιτρα στα 100 κατω...
θα δω μηπως ειναι θεμα της εφαρμογης της συσκευουλας ή του αυτοκινητου και θα σας ξαναπω.
-
Ο χρήστης conkal έγραψε:
Λοιπον χρησιμοποιωντας το Torque αυτες τις μερες βλεπω οτι η καταναλωση που μου αναφερει το κινητο διαφερει σημαντικα προς τα κατω απο την πραγματικη. πχ με 21 λιτρα (30 ευρω βενζινη) εβγαλα σκαρτα 200 χλμ 10.5 l /100km δηλαδη ενω το μηχανημα λεει μεχρι και 2 γεματα λιτρα στα 100 κατω...θα δω μηπως ειναι θεμα της εφαρμογης της συσκευουλας ή του αυτοκινητου και θα σας ξαναπω.
Ασε τι λεει το μηχανημα, τα πραγματα ειναι απλα:
φουλαρεις μεχρι το τσακ
μηδενιζεις κοντερ
κανεις χλμ μπολικα οπως ακριβως τα κανεις, οσο πιο πολλα τοσο πιο καλα
ξαναφουλαρεις μεχρι το τσακ
κοιτας ποσα λιτρα καυσιμο εβαλες
κοιτας ποσα χλμ εχεις κανεικανεις τις πραξεις μεταξυ τους και τελος.
-
κατεβασα και το torque pro και η διαφορα παραμενει , ειναι υπεραισιοδοξο. Αντιθετα το OBD doctor μου δειχνει πιο σωστη καταναλωση.
μαλλον ειναι θεμα της εφαρμογης
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ασε τι λεει το μηχανημα, τα πραγματα ειναι απλα:
κανεις τις πραξεις μεταξυ τους και τελος.Αυτο το εκανα και πριν. Θα θελα να ειχα και πληροφορηση ομως απο το κινητο. ξερω οτι καιει περιπου 10-11 λιτρα /100km
θα θελα ομως να πειραματιστω με διαφορετικα στυλ οδηγησης και να δω τι επιδραση θα εχει
-
Ο χρήστης conkal έγραψε:
κατεβασα και το torque pro και η διαφορα παραμενει , ειναι υπεραισιοδοξο. Αντιθετα το OBD doctor μου δειχνει πιο σωστη καταναλωση.μαλλον ειναι θεμα της εφαρμογης
Στο προφίλ του αυτοκινήτου έχεις ορίσει κυβικά, βάρος κτλ.. ?
Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εχω ορισει κυβικα και βαρος. βεβαια το αυτοκινητο ειναι τουρμπο και δεν ξερω μηπως κατι αλλαζει.
UPDATE σκαλιζοντας ολες τις ρυθμισεις εχει μια που λεει για ακριβεστερο υπολογισμο της καταναλωσης , την ενεργοποιησα και τωρα που δειχνω πολυ πιο φυσιολογικα αποτελεσματα.
OBD bluetooth --γρηγορη ερωτηση