-
Ναι ισχύει. Προσπάθησα κανα δυο φορές να αλλάξω το θέμα του thread αλλά δε μπόρεσα και το άφησα έτσι.
-
Ο χρήστης gshyperion έγραψε:
Εντάξει, όντως μικροπράγματα.Πίσω καθήσαν 2 φίλοι και ένιωθαν μια χαρά. Βέβαια μπορεί να εντυπωσιάστηκαν από το αυτοκίνητο γενικότερα και να χάζευαν. Αν κάθονται 3 ίσως είναι στριμωχτά όντως.
Σε ότι αφορά τα extra έχετε δίκιο αλλά δε με πειράζει και η βασική έκδοση. Πλέον φέρνουν σα βασική την kinetic που έχει στάνταρ ζάντες αλουμινίου και άλλα καλούδια.
Σχετικά με τις επιδόσεις οκ δε με απασχολούν οι τρελές επιδόσεις ούτε θα τρέχω πολύ. Μια χαρά μου φάνηκε όσο το οδήγησα.
το focus 1.5 120Hp, το έχεις οδηγήσει; μου άφησε πολύ καλύτερες εντυπώσεις ο κινητήρας του σε σχέση με το volvo.
αν το πάρεις, πάρε την εκδοσή livstyl που έχει και xenon. Ίσως να είναι τα τελευταία 'μαζικά' volvo Που θα πωληθούν στην Ελλάδα, μιας και στο εξωτερικό ο D2, είναι πλέον 2.000cc EURO6 (πόσα 1.6 να έχουν στοκάρει άραγε;).
-
Οδήγησα και το Focus με τα 120. Και το Focus με τα 95 άλογα στα καπάκια.
Γενικά ίσως έχεις δίκιο για τον κινητήρα, αλλά το Volvo είχε άλλη αίσθηση. Βαρύ και μου ενέπνεε μια σιγουριά μεγαλύτερη από το ford. Άσε που οι προσφορές που έχω είναι στην ίδια τιμή και για τα δύο.
Ένας λόγος να μην προτιμήσω το V40 είναι πιθανώς τα ακριβά κόστη συντήρησης και ανταλλακτικών (αν ισχύουν αυτά που ακούω).
-
μια χαρά είναι τα κόστη συντήρησης ... (6χρόνια είχα volvo)
-
Άσε που οι προσφορές που έχω είναι στην ίδια τιμή και για τα δύο.Τι τιμές σου έδωσαν και με τι εξοπλισμό; Πες και σε εμάς να ενημερωνόμαστε.
-
Μηπως να κοιτουσες και alfa romeo giulleta τοτε αφου πηγες στο volvo η και nissan quasquai?
-
Εντάξει, όντως μικροπράγματα.Πίσω καθήσαν 2 φίλοι και ένιωθαν μια χαρά. Βέβαια μπορεί να εντυπωσιάστηκαν από το αυτοκίνητο γενικότερα και να χάζευαν. Αν κάθονται 3 ίσως είναι στριμωχτά όντως.
Σε ότι αφορά τα extra έχετε δίκιο αλλά δε με πειράζει και η βασική έκδοση. Πλέον φέρνουν σα βασική την kinetic που έχει στάνταρ ζάντες αλουμινίου και άλλα καλούδια.
Σχετικά με τις επιδόσεις οκ δε με απασχολούν οι τρελές επιδόσεις ούτε θα τρέχω πολύ. Μια χαρά μου φάνηκε όσο το οδήγησα.
εμένα πάντως μου φάνηκε εξαιρετικά κλειστοφοβικό.....
τι ακριβώς έχει ή δεν έχει η έκδοση kinetic; θυμάμαι ότι εγώ κοιτούσα την livstyl για να είμαι περίπου στα ίδια με τον ανταγωνισμό......
οι επιδόσεις φίλε μου πρέπει να σε απασχολούν, εκτός απο την παθητική ασφάλεια υπάρχει και η ενεργητική ασφάλεια που σου προσφέρει ένα αυτοκίνητο. Προσωπικά θεωρώ ότι όταν θα κάνω μια προσπέραση πρέπει να έχω την δύναμη που θέλω απο τον κινητήρα για είμαι στο αντίθετο ρεύμα όσο το δυνατό λιγότερο χρόνο. -
Focus 1.5D 120HP στα 20600 έκδοση Business με επιπλέον Led φώτα μπροστά και DUAL Clima (και μεταλλικό χρώμα φυσικά).
Focus 1.5D 95HP ίδια χαρακτηριστικά με το παραπάνω στα 19400.
Volvo V40 1.6 D2 στα 20500. Μόνο άσπρο ή μαύρο χρώμα βασικός εξοπλισμός έκδοση Kinetic (είναι προφανώς φτωχότερος ο εξοπλισμός από το Ford).Σχετικά με τη gιulietta δεν μας αρέσει. Επίσης θα προτιμούσαμε να μην πάμε σε Crossover/SUV οπότε και το Qashqai το απορρίπτουμε. Α3 και ΒΜW 116 τα έχω δει αλλά ξεφεύγει πολύ η τιμή οπότε απορρίπτονται.
-
τι ακριβώς έχει ή δεν έχει η έκδοση kinetic; θυμάμαι ότι εγώ κοιτούσα την livstyl για να είμαι περίπου στα ίδια με τον ανταγωνισμό......
οι επιδόσεις φίλε μου πρέπει να σε απασχολούν, εκτός απο την παθητική ασφάλεια υπάρχει και η ενεργητική ασφάλεια που σου προσφέρει ένα αυτοκίνητο. Προσωπικά θεωρώ ότι όταν θα κάνω μια προσπέραση πρέπει να έχω την δύναμη που θέλω απο τον κινητήρα για είμαι στο αντίθετο ρεύμα όσο το δυνατό λιγότερο χρόνο.Kinetic έχει επιπλέον της βασικής τα εξής (ψιλοκοροιδία είναι):
Δερμάτινα τιμόνι, λεβιές, λαβή χειρόφρενου.
Λεπτομέρειες χρωμίου και αλουμινίου στην κονσόλα.
Κάθισμα οδηγού με ρυθμιζόμενη κλίση.
16άρες ζάντες αλουμινίου.
Επιπλέον LED φώτα στους εσωτερικούς χώρους.
Υφασμάτινα πατάκια μπρος πίσω.Είπαμε το σκέφτομαι δεν έχω αποφασίσει! Δε θα αποφασίσω ποτέ όπως πάω βέβαια. Κάθε φορά και κάτι καινούριο.
Εντάξει δε διαφωνώ σε αυτό που λες για τις επιδόσεις, αλλά οκ το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν πιστεύω να χωλαίνει να κάνει μια γρήγορη προσπέραση.
-
Επομενως το ford σε εξοπλισμο εχει παραπανω πραγματα....απο το βολβο.
Skoda octavia το εχεις απορριψει? -
Δεν κοιτάμε πλέον τόσο μεγάλα (είναι τέρας και η octavia), αλλά έτσι κι αλλιώς δεν άρεσε στη γυναίκα μου.
Να ρωτήσω κάτι, βλέπω για το Leon τις τιμές στον ενδεικτικό τιμοκατάλογο που έχουνε και αναφέρει στους diesel κινητήρες:
1.6 TDI 110HP Style Start/Stop στα 18570 και
1.6 TDI 110HP Style Ecomotive στα 19570.Ξέρει κάποιος να μου πει τη διαφορά αυτών των δυο; Είναι μονο οι λιγότεροι ρύποι (99 vs 89);
-
Τα είπαμε gshyperion αλλά με τόσα που είδες και άκουσες λογικό είναι να ξεχνάς… To ecomotive περιλαμβάνει κιβώτιο των 6 ταχυτήτων σε αντίθεση με το 5αρι των άλλων εκδόσεων, ενημερωτικά σου αναφέρω και κάποιες άλλες διαφορές. Περιλαμβάνει σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, ελαστικά χαμηλής αντίστασης, βελτιωμένη αεροδυναμική αντίσταση μέσω του ελαφρώς χαμηλωμένου αμαξώματος (15mm), των κλειστών οπών ψύξης στο εμπρός τμήμα, του πρόσθετου πάνελ στο κάτω μέρος του αμαξώματος και της προσθήκης αεροτομής οροφής με σπόιλερ στα πλαϊνά του πίσω παρμπρίζ… Κατά τη seat η μέση κατανάλωση του είναι 3,3lt και οι ρύποι του 87 gr/km ενώ της 'απλής' έκδοσης 4,1lt και 99 gr/km… Αν θεωρήσουμε διαφορά 0,8 lt στα 100km σημαίνει 0,9€ στα 100km ή σύμφωνα με τα 11000km που κάνεις περίπου το χρόνο διαφορά κάπου στα 100€…
-
Gauss έχεις δίκιο. Εν τέλει όμως τι πιστεύεις αξίζει η διαφορά στην τιμή μεταξύ των δύο; Πιστεύω θα πάει κοντά στο χιλιάρικο...
-
Με το 6αρι κιβώτιο θα διαχειρίζεσαι καλύτερα τις δυνατότητες του κινητήρα. Σε ένα ταξίδι η κατανάλωση αλλά και ο θόρυβος θα είναι σίγουρα χαμηλότερα… Εξαρτάται κυρίως από το πόσα ταξίδια κάνεις και το είδος των διαδρομών που οδηγάς. Για μένα πχ που περισσότερα από τα μισά χιλιόμετρα μου τα έχω κάνει στην Εγνατία μου λείπει πάρα πολύ μια 6η οπότε θα έλεγα αξίζει και με το παραπάνω να δώσω 1000€ επιπλέον, για τον πατέρα μου που το 95% των χιλιομέτρων που κάνει είναι σε αστικό ή 'αργό' επαρχιακό δίκτυο η 6η θα ήταν περιττή…
-
Το pulsar το οδήγησες; Αν ναι πώς σου φάνηκε; Το αγόρασε συγγενής μου πρόσφατα αλλά δεν πρόλαβα να το οδηγήσω.
-
Δεν το οδήγησα το pulsar. Το είδα απο κοντά και δε μου άρεσε ιδιαίτερα.
-
Εχες δικιο δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο εμφανισιακά αλκ
λα ολοι λενε οτι εχει τους μεγαλύτερους χώρους στην κατηγορία και πολυ καλο κ οικονομικό κινητηρα,οποτε ισως αξίζει να το οδηγουσες.
Αγορά οικογενειακού sedan diesel