-
Γεια σας , θα ηθελα να ρωτισω , εχω ενα προβλημα με το Navara εχει ανεβει η σταθμη του λαδιου και εχει μπει πετρελαιο στο λαδι ?! Μηπως εχεται καμια ιδεα/εμπειρια πανω σε αυτο το θεμα και γιατι γινεται
-
Γεια σας , θα ηθελα να ρωτισω , εχω ενα προβλημα με το Navara εχει ανεβει η σταθμη του λαδιου και εχει μπει πετρελαιο στο λαδι ?! Μηπως εχεται καμια ιδεα/εμπειρια πανω σε αυτο το θεμα και γιατι γινεται
-
-
ή κανει ατελεις αναγενησεις ή καποιο μπεκ κατουραει, κανε μια αλλαγη λαδιων και φιλτρου αμεσα και κοιταξε το σε καποιον που το κατεχει με τα πετρελαια.
-
Ευχαριστω πολυ
-
Είχα πρόσφατα το ίδιο πρόβλημα σε καινούριο Yaris 1.4 D4D. Ανεβαίνει η στάθμη του λαδιού και οφείλεται όπως είπες στο ότι μπαίνει πετρέλαιο στο λάδι. Θα μαντέψω ότι λογικά το navara σου έχει φίλτρο DPF. Αν ναι, λογικά κατά τη διαδικασία της ενεργής αναγέννησης όπου ψεκάζεται περίσσεια καυσίμου με σκοπό να καεί κοντά στο φίλτρο και να ανεβάσει τη θερμοκρασία ώστε να καούν τα σωματίδια στο φίλτρο και να καθαρίσει, περνάει μικροποσότητα πετρελαίου στο κάρτερ. Αυτό σε ένα βαθμό είναι προβλεπόμενο εργοστασιακά για αυτό και αυτοκίνητα με dpf φίλτρο πρέπει να έχουν λάδια συγκεκριμένων προδιαγραφών (συνήθως ACEA C2 και άνω). Όταν τώρα αυτή η διαδικασία γίνεται πολύ συχνότερα από ότι είχε προβλέψει ο κατασκευαστής έχεις το φαινόμενο της πρόωρης αύξησης της στάθμης στα λάδια. Τα οποία πρέπει να αλλάξεις το συντομότερο καθώς το πετρέλαιο δεν έχει λιπαντικές ιδιότητες και το 'μίγμα' λιπαντικών που έχεις πλέον είναι ακατάλληλο για να λιπάνει τον κινητήρα.
Τώρα αν δεν έχει DPF φίλτρο το navara σου, πρόκειται για κάτι άλλο.
-
Καλησπέρα.Μια μικρή βοήθεια σχετικά με το nissan navara d22 2005 133ps.
Έχω ακούσει ότι βάζει μεγαλύτερο καρτερ για να πάρει παραπάνω λάδι γνωρίζει κάποιος να με βοηθήσει ;
Nissan Navara προβληματα με το λαδι...