-
Καλησπερα - Εχω ενα yaris του 2009 και διαμενω γερμανια τα τελευταια χρονια λογω δουλειας - Εχω παρατηρησει, οτι οταν στριβω και παταω φρενο, ακουγεται ενα σφυριγμα απο τον τροχο (πχ οταν απο πορεια μειωνω ταχυτητα για να μπω σε παρκινγκ που πρεπει να στριψω). Στο σερβις μου ειπαν οτι επειδη η 'δαγκανα' κλεινει και γυρναει ο τροχος, ουσιαστικα το σφυριγμα ειναι απο αυτη την τριβη, αλλα δεν ειναι κατι ανησυχητικο ή και οτι σε συνδυασμο με τον πιο κρυο καιρο (η αληθεια ειναι οτι το καλοκαιρι ειναι πιο σπανιο, αλλα και παλι ειναι εκει). Αυτο μου ειπαν και στο φετινο και στο περσυνο σερβις (σε αλλη αντιπροσωπεια χωρις να εχω πει τι μου ειχαν πει οι προηγουμενοι). Και βεβαια η απορια μου ειναι αν κανεις απο εδω μεσα εχει αποψη..
-
Καλησπερα - Εχω ενα yaris του 2009 και διαμενω γερμανια τα τελευταια χρονια λογω δουλειας - Εχω παρατηρησει, οτι οταν στριβω και παταω φρενο, ακουγεται ενα σφυριγμα απο τον τροχο (πχ οταν απο πορεια μειωνω ταχυτητα για να μπω σε παρκινγκ που πρεπει να στριψω). Στο σερβις μου ειπαν οτι επειδη η 'δαγκανα' κλεινει και γυρναει ο τροχος, ουσιαστικα το σφυριγμα ειναι απο αυτη την τριβη, αλλα δεν ειναι κατι ανησυχητικο ή και οτι σε συνδυασμο με τον πιο κρυο καιρο (η αληθεια ειναι οτι το καλοκαιρι ειναι πιο σπανιο, αλλα και παλι ειναι εκει). Αυτο μου ειπαν και στο φετινο και στο περσυνο σερβις (σε αλλη αντιπροσωπεια χωρις να εχω πει τι μου ειχαν πει οι προηγουμενοι). Και βεβαια η απορια μου ειναι αν κανεις απο εδω μεσα εχει αποψη..
-
-
Ο χρήστης Alex2014 έγραψε:
Καλησπερα - Εχω ενα yaris του 2009 και διαμενω γερμανια τα τελευταια χρονια λογω δουλειας - Εχω παρατηρησει, οτι οταν στριβω και παταω φρενο, ακουγεται ενα σφυριγμα απο τον τροχο (πχ οταν απο πορεια μειωνω ταχυτητα για να μπω σε παρκινγκ που πρεπει να στριψω). Στο σερβις μου ειπαν οτι επειδη η 'δαγκανα' κλεινει και γυρναει ο τροχος, ουσιαστικα το σφυριγμα ειναι απο αυτη την τριβη, αλλα δεν ειναι κατι ανησυχητικο ή και οτι σε συνδυασμο με τον πιο κρυο καιρο (η αληθεια ειναι οτι το καλοκαιρι ειναι πιο σπανιο, αλλα και παλι ειναι εκει). Αυτο μου ειπαν και στο φετινο και στο περσυνο σερβις (σε αλλη αντιπροσωπεια χωρις να εχω πει τι μου ειχαν πει οι προηγουμενοι). Και βεβαια η απορια μου ειναι αν κανεις απο εδω μεσα εχει αποψη..Τι εννοεις αριστεροστροφο τιμονι στον τιτλο?Σφυριγμα εχω κι εγω σε ενα πισω τροχο(ισως απο το νυχι που εχει ο δισκος).Εχω καταληξει οτι αν δεν παταω γερα τα φρενα για μερες αρχιζει το σφυριγμα.2-3 δυνατα φρεναρισματα και ειναι αρκετα για να γινουν αθορυβα.Ειτε κρυα ειτε ζεστα δηλαδη σφυριζουν?
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Τι εννοεις αριστεροστροφο τιμονι στον τιτλο?Σφυριγμα εχω κι εγω σε ενα πισω τροχο(ισως απο το νυχι που εχει ο δισκος).Εχω καταληξει οτι αν δεν παταω γερα τα φρενα για μερες αρχιζει το σφυριγμα.2-3 δυνατα φρεναρισματα και ειναι αρκετα για να γινουν αθορυβα.Ειτε κρυα ειτε ζεστα δηλαδη σφυριζουν?
Εννοω αυτο που περιεγραψα, σφυριγμα σε φρεναρισμα οχι πχ σε ευθεια πορεια, αλλα οταν στριβω και ταυτοχρονα αριστερα (πχ φαντασου οτι μπαινεις σε υπογειο γκαραζ που κατεβαινεις τη ραμπα η οποια ειναι αριστεροστροφη και πας με νεκρα και φρενακι- ε, εκει σφυριζει). Νομιζω οτι ναι, σφυριζει ειτε κρυα ειτε οχι
-
Δες αν εχουν νυχι οι δισκοι σου...πιστευω πως ειναι μια καλη αιτια για σφυριγμα.
-
Ο χρήστης Alex2014 έγραψε:
Καλησπερα - Εχω ενα yaris του 2009 και διαμενω γερμανια τα τελευταια χρονια λογω δουλειας - Εχω παρατηρησει, οτι οταν στριβω και παταω φρενο, ακουγεται ενα σφυριγμα απο τον τροχο (πχ οταν απο πορεια μειωνω ταχυτητα για να μπω σε παρκινγκ που πρεπει να στριψω). Στο σερβις μου ειπαν οτι επειδη η 'δαγκανα' κλεινει και γυρναει ο τροχος, ουσιαστικα το σφυριγμα ειναι απο αυτη την τριβη, αλλα δεν ειναι κατι ανησυχητικο ή και οτι σε συνδυασμο με τον πιο κρυο καιρο (η αληθεια ειναι οτι το καλοκαιρι ειναι πιο σπανιο, αλλα και παλι ειναι εκει). Αυτο μου ειπαν και στο φετινο και στο περσυνο σερβις (σε αλλη αντιπροσωπεια χωρις να εχω πει τι μου ειχαν πει οι προηγουμενοι). Και βεβαια η απορια μου ειναι αν κανεις απο εδω μεσα εχει αποψη..Στο συνεργείο να βγούν οι δαγκάνες και να καθαριστούν οι γλύστρες και να βάλουν το κατάλληλο γράσο, το πιθανότερο είναι ότι δεν επιστρέφει η δαγκάνα στη θέση της, κολλάει σε μια θέση, επίσης να καθαριστούν και οι δαγκάνες και να ελεγχθεί όλο το σύτσημα των φρένων για άλλες φθορές, δεν είναι τίποτα το σπουδαίο, χρονικά 30-45΄ δουλειά είναι
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Στο συνεργείο να βγούν οι δαγκάνες και να καθαριστούν οι γλύστρες και να βάλουν το κατάλληλο γράσο, το πιθανότερο είναι ότι δεν επιστρέφει η δαγκάνα στη θέση της, κολλάει σε μια θέση, επίσης να καθαριστούν και οι δαγκάνες και να ελεγχθεί όλο το σύτσημα των φρένων για άλλες φθορές, δεν είναι τίποτα το σπουδαίο, χρονικά 30-45΄ δουλειά είναι
Α,οκ, ευχαριστω - εχεις μηπως εκτιμηση σε κοστος ?
Σφυριγμα σε αριστεροστροφο τιμονι με φρενο σε yaris 09