-
Ο χρήστης tsaltinho έγραψε:
με 5.000 χλμ το χρονο δεν παιρνεις ντιζελ. η αποσβεση στο ντιζελ θα ειναι μετα απο 5 χρονια και αν.
Κατσε υπολογισε εξοδα για το ιδιο μοντελο για καυσιμο σε βενζινη και ντιζελ ..
με ντιζελ για 5.000χλμ θες πςριπου 250 λιτρα το χρονο αρα 300 ευρω περιπου ( καταναλωση 5/100χλμ)
με βενζινη για 5.000χλμ θες περιπου 350 λιτρα το χρονο, αρα 560 ευρω ( καταναλωση 7/100χλμ)Οταν ΟΛΑ τα ντιζελ ειναι το λιγοτερο 2.000 ευρω πιο ακριβα, ποτε νομιζεις οτι θα κανεις αποσβεση....? σε 9 χρονια?
Και δεν εβαλα τα σερβις που στα ντιζελ ειναι πιο ακριβα....!Με 10.000-11.000 ευρω υπαρχουν πολλα καινουρια και καλα αυτοκινητα βενζινης,
aygo, citroen c3, suzuki swift, hyundai i20, akoma kai to yaris alla se 1000ari (ακομα ποιο οικονομικο...)
Παντως να βαλουμε οτι τωρα δινω και 300ε σημα ενω μετα δεν εχει. Εγω υπολογισα οτι βαζω 20ε τη βδομαδα βενζινη αρα 700ε το χρονο και με το disel θα θελω 400ε .
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
με 5.000 χλμ το χρονο δεν παιρνεις ντιζελ. η αποσβεση στο ντιζελ θα ειναι μετα απο 5 χρονια και αν.
με ντιζελ για 5.000χλμ θες πςριπου 250 λιτρα το χρονο αρα 300 ευρω περιπου ( καταναλωση 5/100χλμ)
με βενζινη για 5.000χλμ θες περιπου 350 λιτρα το χρονο, αρα 560 ευρω ( καταναλωση 7/100χλμ)Οταν ΟΛΑ τα ντιζελ ειναι το λιγοτερο 2.000 ευρω πιο ακριβα, ποτε νομιζεις οτι θα κανεις αποσβεση....? σε 9 χρονια?
Και δεν εβαλα τα σερβις που στα ντιζελ ειναι πιο ακριβα....!Με 10.000-11.000 ευρω υπαρχουν πολλα καινουρια και καλα αυτοκινητα βενζινης,
aygo, citroen c3, suzuki swift, hyundai i20, akoma kai to yaris alla se 1000ari (ακομα ποιο οικονομικο...)
συμφωνώ μεταξύ μεταχειρισμένου ντίζελ και ολοκαινουργιου μικρού χιλιαριου βενζίνης διάλεξε απο την 2η κατηγορία. Μια δεύτερη πιθανή επιλογή αν υπάρχει τόσο μεγάλο κώλυμα με την οικονομία χρήσης ειναι το kia picanto με εργοστασιακό υγραερίο και 7 χρόνια εγγύηση.
Υπαρχει κανα αλλο αμαξι με μαμα το υγραεριο εκτος απο το πικαντο?
-
WV Up με φυσικό αέριο. Πολύ καλή επιλογή αν και μάλλον ξεφεύγει σε τιμή.
Δες το Clio 1,5 ή το 1000αρι Fiesta σε βενζίνη. Πολύ καλές επιλογές, αξιόπιστα και με οδηγικό ενδιαφέρον.
Πάρε προσφορές, κάνε και τα 'παζάρια' σου και θα βρεις αυτό που θέλεις.Γενικά πάντως για τα γαλλικά μικρά diesel όπως και για τα ιταλικά δεν έχουν ακουστεί μηχανικά θέματα.
ΥΓ. Μην κοιτάς καθόλου μτχ. Ιδίως σε diesel.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
......Οταν ΟΛΑ τα ντιζελ ειναι το λιγοτερο 2.000 ευρω πιο ακριβα, ποτε νομιζεις οτι θα κανεις αποσβεση....? σε 9 χρονια?
Και δεν εβαλα τα σερβις που στα ντιζελ ειναι πιο ακριβα....!Φυσικά και ΔΕΝ ισχύει ότι ΟΛΑ τα diesel είναι τουλάχιστον 2 χιλιάρικα πιο ακριβά. Πλέον με τις προσφορές που παίζουν η ψαλίδα έχει κλείσει αρκετά οπότε και η απόσβεση έρχεται πολύ γρήγορα (αναλόγως βέβαια και των χιλιομέτρων). Ούτε τα service των diesel είναι πιο ακριβά, από που προκύπτει αυτό?
Όσον αφορά το ερώτημα του φίλου, φυσικά και ΔΕΝ πρέπει να αγοράσει diesel για 5.000 αστικά χιλιόμετρα ετησίως
. Υπάρχουν στην αγορά εξαιρετικά μοτέρ 1.0-1.2 turbo βενζίνα που καίνει λογικά και αποδίδουν εξαιρετικά.
Προφανως και η συγκριση ειναι μεταξυ ιδιων μοντελων σε βενζινη και ντιζελ αντιστοιχα. Ποια η χρηματικη διαφορα μεταξυ γιαρις βενζινης και ντιζελ? Ποια για το c3? Ποια στο φιεστα!
Να συγκρινουμε ομοια πραγματα! -
Ο χρήστης mag/fmx έγραψε:
συμφωνώ μεταξύ μεταχειρισμένου ντίζελ και ολοκαινουργιου μικρού χιλιαριου βενζίνης διάλεξε απο την 2η κατηγορία. Μια δεύτερη πιθανή επιλογή αν υπάρχει τόσο μεγάλο κώλυμα με την οικονομία χρήσης ειναι το kia picanto με εργοστασιακό υγραερίο και 7 χρόνια εγγύηση.
Υπαρχει κανα αλλο αμαξι με μαμα το υγραεριο εκτος απο το πικαντο?
To fiat panda και νομίζω και το punto.
Άλλο το LPG και άλλο το cng (βλέπε vw up) -
Ο χρήστης tsaltinho έγραψε:
Προφανως και η συγκριση ειναι μεταξυ ιδιων μοντελων σε βενζινη και ντιζελ αντιστοιχα. Ποια η χρηματικη διαφορα μεταξυ γιαρις βενζινης και ντιζελ? Ποια για το c3? Ποια στο φιεστα!
Να συγκρινουμε ομοια πραγματα!Σε όλες τις περιπτώσεις που ανέφερες (και σε άλλες φυσικά) -πλην του yaris- η διαφορά στην τιμή είναι 1000 με 1500 ευρώ max (μιλάμε πάντα για αυτοκίνητα με ίδιο επίπεδο εξοπλισμού). Σε αυτό βοηθάει το γεγονός ότι τα diesel είναι 1400-1600 κυβικά άρα έχουν και μεγαλύτερο όφελος απόσυρσης από τα 1000αρια-1200αρια βενζίνης. Εσύ είπες ότι ΟΛΑ τα diesel είναι το λιγότερο 2 χιλιάρικα πιο ακριβά από τα αντίστοιχα βενζίνης. Αυτό λοιπόν ΔΕΝ ισχύει. Όποιος αγοράσει diesel και το κρατήσει τουλάχιστον 5 χρόνια (δηλαδή οι περισσότεροι) θα έχει κάνει απόσβεση άνετα και αν το πουλήσει θα πάρει σίγουρα περισσότερα λεφτά από το αν πούλαγε ένα αντίστοιχης κατάστασης βενζινοκίνητο. Τώρα για 5.000 αστικά χιλιόμετρα το χρόνο προσωπικά θα πήγαινα καρφί για ένα σύγχρονο μικρό turbo βενζίνα. Λιγότερο lag χαμηλά, μεγαλύτερη διάρκεια ψηλά, αθόρυβη λειτουργία, με λογική κατανάλωση αν δεν το μαστιγώνεις. Εν ολίγοις πιο ευχάριστο οδηγικά και χωρίς να έχεις το νου σου σε dpf κλπ.
-
swift και από εμένα νευρικό , όμορφο , οικονομικό ( πραγματική κατανάλωση κάτω από 5λτ\100) καλοεξοπλισμένο και πολύ προσιτό .
-
Για το βενζινης swift λετε?
-
μου φενεται αυτα τα χιλιαρια με τα 70 αλογα θα σερνοντε
-
Φυσικά και θα σερνωντε αλλά ρε μάστορα 10 χιλιαρικα είπες ότι δίνεις τι περιμένεις να πετανε;
-
Να δωσω 14χιλιαρικα να παρω γιαρις ντιζελ γυμνο και να το κρατησω μια 10ετια η να κρατησω το χοντα μια δεκαετια?
-
Το στανταρ που πρεπει να κρατησεις ειναι οτι για 4000κμ/ετος και εντος πολης δεν παιρνεις πετρελαιο.
Επισης να προσθεσω να μην θεωρειτε τη χαμηλη τιμη του πετρελαιου στανταρ για παντα.
Εγω θα επαιρνα ενα βενζινης, μεσα στο μπατζετ μου οποιο μου αρεσε. -
Ο χρήστης mag/fmx έγραψε:
Να δωσω 14χιλιαρικα να παρω γιαρις ντιζελ γυμνο και να το κρατησω μια 10ετια η να κρατησω το χοντα μια δεκαετια?Να κρατήσεις το civic που ειναι αυτοκινηταρα και αν τρελενεσαι με την καταναλωση του να βάλεις υγραεριο
-
TO civic μου αρεσει πολυ μεσα και εξω. Απλα σκεφτικα μια και εβγαλαν αμαξια με χωρις σημα και να καινε λιγο , μηπως με συμφερει να παρω. Δηλαδη να γλιτωνω 300ε το σημα + -300ε λιγοερα σε καυσιμα, δηλαδη θα κανω οικονομια 600ε το χρονο.
-
Απλα φενεται να πετυχε η συνταγη σε αυτο το μοντελακι citroen C3. Απλα ελεγα να δωσω το civic toy 2008 , mhn παντρευτω κατι που εχει 300ε σημα και καιει λιγο παραπανω. Απλα να δωσω κατι παραπανω που να μπορω να αποσβεσω και να το κρατησω καποια χρονια με λιγοτερη συντηριση. Κανω 5.000κλμ το χρονο μεσα στην πολη . Μου φενεται με συμφερει ενα καλομεταχειρισμενο diesel . Οποτε ψαχνω για γνωμες , μην μου ξεφυγει κατι.
-
Ασε που μαλον αλαζουν τα φιλτρα dpf ανα 4 χρονια πχ ανεξαρτητων χιλιομετρων και να την φαω και εγω χωρις πολλα χιλιομετρα.
-
με 5.000χλμ τον χρόνο, κι αυτά μέσα στην πόλη ... ΚΡΑΤΑΣ το civic.
-
Συμφωνώ, δεν συμφέρει να δώσεις το civic για να πάρεις μεταχειρισμένο diesel. Γιατί σου έχει καρφωθεί το diesel ενώ κάνεις τόσο λίγα χιλιόμετρα? Το civic πόσο καίει μέσα στην πόλη?
-
7.7 καιει πολυ καλο ειναι . δεν το δουλευω σε κινηση στην Αθηνα, δεν χρειαζεται. Απλα ελεγα μην ποιο μετρα το παντρευτω. Δυστυχως γλιτωνω λιγα ομως λεφτα σε μια δεκαετια και θα εχω και ενα γιαρις που ειναι λιγο κουτσουλια μπροστα στο χοντα.
-
Απλα λιγο λυπαμαι να παω μακρινες αποστασεις , να θες 7 ευρω βενζινη για μια κινετα για μπανιο.
Ψαχνω φτηνο αμαξι diesel αξιοπιστο