Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Turbo κινητήρες
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Turbo κινητήρες
    • 1
    • 2
    • 2 / 2
    Περί αυτοκίνησης
    13
    27
    574
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • J
      johnkyr last edited by

Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
      Ποιον μικρο 1.0αρη turbo 100-120hp προτιματε,υπαρχουν πλεον αρκετες επιλογες,στην πλειοψηφια τους 3κυλινδροι,ο νεος της opel Ecotec 115ps,ο επισης νεος του vag 1.0 Tsi 115ps,ο γνωστος ecoboost της Ford 100-125ps,ο πολυ φρεσκος T-GDI της KIA 120ps,TCe απο Renault και αλλοι.

ecoboost 125-140 Hp

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        tifo45 last edited by

Και ναι και όχι. Αναφέρομαι στο αν ξαναγυρίζεις σε ατμόσφαιρα. Εγω εχω το leon 1.2 tsi και στην οικογένεια έχουμε και το megane II 1.4 16v. Παραπλήσιο βάρος, παραπλήσια ιπποδύναμη, 105 το πρώτο και 100 το δεύτερο. Στη πράξη το leon κινείται πιο άνετα με ταχύτητα πάνω λόγω ροπής. Γενικά και σε απόλυτα νούμερα μέχρι τα 150 περίπου χλμ είναι απο λίγο εως πολυ ταχύτερο, ανάλογα τη σχέση που έχεις μέσα κάθε φορά. Όσο μεγαλώνει η σχέση στο κιβώτιο τόσο μεγαλώνουν και οι διαφορές, αν κινείσαι με μικρή σχέση και ψηλές στροφές στο megane το προσεγγίζει λίγο, σε καμια περίπτωση δεν το φτάνει. Στις ψηλές ταχύτητες μετα τα 150 τα πράγματα αντιστρέφονται. Το τουρμπάκι σκάει, τα κυβικά είναι λίγα ενω αντιθέτως το megane για τη κατηγορία του βγάζει πολυ δύναμη μέχρι και τη τελική του που είναι παραπλήσια του leon αλλά έχω την αίσθηση πως το megane τη δίνει πιο εύκολα.
        Απο άποψη κατανάλωσης με ανθρώπινη οδήγηση το leon είναι γύρω στο 0,5-1 λίτρο πιο οικονομικό. Με ανθρώπινη όμως, αν αρχίζεις ταρζανιές ξεφεύγει η κατάσταση. Αυτά ισχύουν στη πόλη ή σε ανοιχτό επαρχιακό δίκτυο. Γιατί στην εθνική καίνε και τα 2 περίπου το ίδιο. Ειδικά μετα τα 140 το μικρο tsi ρουφάει τα αντερα του.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • S
          stormold last edited by

Εγώ πάντως αν κρίνω από το δικό μου τουρμπίδι και επειδή το καταλαβαίνω, μου λέει κατάμουτρα:

1. 'Βρε σκατόγερε, εγώ φτιάχτηκα για τον ανήσυχο νεανία που θέλει να κατεβαίνει Κατεχάκη σαν τρελός, να κοντράρει στην Βουλιαγμένης, να πηγαίνει τα κέρατά του στην Εθνική, να στροφάρει μοναχικά και αβασάνιστα σε άδεια στροφιλίκια. Και μετά να μπαίνει στα φόρουμς και να γράφει σεντόνια για τις οδικές ταρζανιές του.'

2.'Ρε φιλαράκο, εγώ φτιάχτηκα για να πηγαίνω σφαιράτα και σφεντόνα και εσύ με πας κολοφεράντζα στους διαλυμένους δρόμους σας και σε ρυθμούς χελώνας πίσω από αργοκίνητα αυτοκίνητα. Έλεος! Λυπήσου με!'.

1. 'Ρε παίχτη μου, να με προσέχεις και να με έχεις στα ώπα-ώπα, γιατί αν πάθω κάτι θα τραβάς τα μαλλιά σου. Και εσύ τι είσαι; Ένας μισθωτός σκατόγερος που δεν έχεις όρεξη καμιά να πιάσεις γκόμενα το συνεργείο και να τα περνάς όμορφα με τον μπαρμπαΜήτσο που περιμένει να μάθει την λέξη εγχείριση στο αυτοκίνητό σου.'.

2. 'Ρε παπάρα τι τους θες τους συνεπιβάτες; Δεν βλέπεις ότι με φρενάρουν και γκρινιάζουν επειδή γεννήθηκα για να πηγαίνω σφεντόνα;Έλεος. Με αγόρασες για να σέρνομαι επειδή η ΣΟΥΛΑ λέει να μην τρέχω; Επειδή φοβάται; Ντροπή σου.... '

• T
            tuners last edited by

Φιλοι του φορουμ η δικια μου γνωμη ειναι μονο '''ΣΑΛΙΓΚΑΡΟΣ'''(τουρμπο)
            Εχοντας την πολυχρονη εμπειρια ατμοσφαιρικων αυτοκινητων, απο το 2011 εχω τουρμπο, ενα Skoda Octavia 1.8 20v φτιαγμενο σχεδον 240 hp, και πριν μερικους μηνες ενα GOLF MK5 gti 200hp(νορμαλ), ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ 100% οτι με τιποτα δεν θα ξαναγυριζα σε ατμοσφαιρα, ουτε και για 6000cc αυτοκινητο. Εκτος απροοπτου το GOLF σκεφτομαι αργοτερα να το φτασω στο δευτερο σταδιο, κοντα 300hp με 100αρα βενζινη. Η αισθηση που εχεις απο την ροπη και το τραβηγμα δεν συγκινεται με τιποτα ατμοσφαιρικο οσο καλο και δυνατο να ειναι.
            Θα ηθελα να πω για τον φιλο, για το Focus οτι θα ειναι πολυ αργο και θα καταναλωνει βενζινη λογω βαρους, ειχα μια παρομοια εμπειρια με ενα Astra 1,6 turbo, 180 hp, που οταν το φορτωσα με τα μπαγκαζια της οικογενειας και τεσσερα ατομα στην ανηφορα στο Σπαθοβουνι σπασμενο δεν μπορουσα να ξεπερασω τα 130χλμ, ενω αντιθετα με το Skoda ειχα σχεδον 180 χλμ με το ιδιο φορτιο, και με το GOLF ειδα κοντα 215χλμ(ειχα και αλλο γκαζι). Συμπερασμα για μενα ''ΚΥΒΙΚΑ με ΤΟΥΡΜΠΟ'' η απολυτη συνταγη επιτυχιας...
            Υ.Γ. Τα παντα ειναι τι ζητας απο ενα αυτοκινητο !!! Πχ αν αντεχεις το κομβοι πισω απο μια νταλικα και 5-6 ιχ πασο !!! αν μπορεις να πιανεις δεξια λωριδα και πας ταξιδι με 70-80χλμ παλι πασο !!! Αν προσεχεις το τουρμπο μοτερ, το σεβεσαι, δεν το καις, του βαζεις καλα λαδια δεν θα εχεις προβλημα ΠΟΤΕ

• realzeus
              realzeus last edited by

Δεν έχεις οδηγήσει καλά ατμοσφαιρικά μάλλον... Ειδικά τα 6000 κυβικά που είπες είναι μόνο για ατμόσφαιρα!

• T
                tuners last edited by

Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
                Δεν έχεις οδηγήσει καλά ατμοσφαιρικά μάλλον... Ειδικά τα 6000 κυβικά που είπες είναι μόνο για ατμόσφαιρα!

To ειπα και το εννοω ''ΚΥΒΙΚΑ ΣΥΝ ΤΟΥΡΜΠΟ '' πχ 5000cc συν τουρμπο, και το πιο ακραιο παραδειγμα ειναι το HGP GOLF 3.600 τουρμπο και σχεδον 1700 κιλα με την 588 Spesiale. Mην με παραξηγησετε δεν συγκρινω την Ferrari με το GOLF, απλως μιλαω για τα κυβικα με το τουρμπο μοτερ.
                https://www.youtube.com/watch?v=ojmvvHAbjPA
                Υ.Γ. Εχω οδηγησει Ε92 3000cc καλο γρηγορο, αλλα δεν ηταν σαν το EVO VII ενος φιλου που οδηγησα...και εμεινα με ενα μονιμο

• T
                  tuners last edited by

Ξεχασα να πω ολα τα τοπ Jap εχουν σαλιγκαρια, βλεπε Supra, Skyline, Mitsu, Subarou,και φυσικα το καινουργιο Honda Civic type R...

• realzeus
                    realzeus last edited by

Ο χρήστης tuners έγραψε:

To ειπα και το εννοω ''ΚΥΒΙΚΑ ΣΥΝ ΤΟΥΡΜΠΟ '' πχ 5000cc συν τουρμπο, και το πιο ακραιο παραδειγμα ειναι το HGP GOLF 3.600 τουρμπο και σχεδον 1700 κιλα με την 588 Spesiale. Mην με παραξηγησετε δεν συγκρινω την Ferrari με το GOLF, απλως μιλαω για τα κυβικα με το τουρμπο μοτερ.
                    https://www.youtube.com/watch?v=ojmvvHAbjPA
                    Υ.Γ. Εχω οδηγησει Ε92 3000cc καλο γρηγορο, αλλα δεν ηταν σαν το EVO VII ενος φιλου που οδηγησα...και εμεινα με ενα μονιμο

Είναι τουλάχιστον ντροπή να συγκρίνουμε ένα φτιαγμένο καγκουρογκόλφ με μια θεά. BTW, 458 είναι η Speciale. Εξάλλου εύκολο είναι να την τουρμπίσεις κι αυτήν και έτσι να καταστρέψεις την μαγεία. Δυστυχώς η νέα 488 είναι τούρμπο. Οι δοκιμαστές ως τώρα δεν ξετρελάθηκαν. Είπαν ότι χάθηκε η μαγεία του ατμοσφαιρικού V8 και ας είναι ισχυρότερος ο νέος τούρμπο όπως είναι φυσικό. Δοκίμασε όμως τα μεγάλα V12 της Ferrari και θα δεις ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με την ατμόσφαιρα. Γραμμική δύναμη από χαμηλά, άμεσο άρπαγμα, λύσσα στις ψηλές και άγρια μελωδία!

Όσο για το δεύτερο παράδειγμα, έπεσες στην περίπτωση. Έχω αυτή ακριβώς την Ε92. Δεν αλλάζω με τίποτα τα χαρακτηριστικά λειτουργίας της, ειδικά σε σύγκριση με ένα Evo που χαζεύει στις χαμηλές, και μετά ξυπνάει αλλά έχει lag και χάλια ήχο.

• First post
                      Last post
                    • 1
                    • 2
                    • 2 / 2
                    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                      • ΕΛΛΑΔΑ
                      • ΚΟΣΜΟΣ
                      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ