-
Καλημέρα σε όλους.
Πριν 2 μερες συνέβη ένα τροχαίο (ευτυχώς χωρίς τραυματισμό) για το οποίο δεν μπορω να βγαλω συμπερασμα βασει κοκ ποιος φταιει.
Θα περιγράψω το πως έγινε (στο περίπου) και θα ήθελα να μου πειτε τη γνώμη σας ποιος ειναι υπαίτιος και ποιος όχι.
2 οχήματα με την ίδια κατεύθυνση το ενα μπροστά το άλλο πίσω σε δρόμο με 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση ερχονται σε επαφη το ένα χτυπάει μπροστά δεξιά και το άλλο πίσω αριστερά οπότε σαν συμπέρασμα το ένα κινούνταν στην δεξιά λωρίδα και το άλλο στην αριστερή με αποτέλεσμα το μπροστινό να χάσει τον έλεγχο και να καρφωθεί με το πισω μερος σε 2 κολονακια που ειχαν ξεχαστεί απο παλιές προστατευτικες μπαρες στην ακρη του δρόμου. Ποιος φταίει?
Περαιτέρω λεπτομέρειες δεν θέλω να πω για να μην επηρεασω την γνωμη σας μιας και στο ενα οχημα ηταν συγγενικο μου πρόσωπο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και είμαι στη διάθεσή σας για περαιτέρω λεπτομέρειες μεσω πμ αν χρειαστεί. -
Καλημέρα σε όλους.
Πριν 2 μερες συνέβη ένα τροχαίο (ευτυχώς χωρίς τραυματισμό) για το οποίο δεν μπορω να βγαλω συμπερασμα βασει κοκ ποιος φταιει.
Θα περιγράψω το πως έγινε (στο περίπου) και θα ήθελα να μου πειτε τη γνώμη σας ποιος ειναι υπαίτιος και ποιος όχι.
2 οχήματα με την ίδια κατεύθυνση το ενα μπροστά το άλλο πίσω σε δρόμο με 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση ερχονται σε επαφη το ένα χτυπάει μπροστά δεξιά και το άλλο πίσω αριστερά οπότε σαν συμπέρασμα το ένα κινούνταν στην δεξιά λωρίδα και το άλλο στην αριστερή με αποτέλεσμα το μπροστινό να χάσει τον έλεγχο και να καρφωθεί με το πισω μερος σε 2 κολονακια που ειχαν ξεχαστεί απο παλιές προστατευτικες μπαρες στην ακρη του δρόμου. Ποιος φταίει?
Περαιτέρω λεπτομέρειες δεν θέλω να πω για να μην επηρεασω την γνωμη σας μιας και στο ενα οχημα ηταν συγγενικο μου πρόσωπο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και είμαι στη διάθεσή σας για περαιτέρω λεπτομέρειες μεσω πμ αν χρειαστεί. -
Καλημέρα σε όλους.
Βασει κοκ, φταίει ο πίσω που πέφτει στον μπροστινό. Τώρα ίσως παίζουν και οι συνθήκες κάποιο ρόλο. Αν πχ ο μπροστά, έκανε αλλαγή λωρίδας ξαφνικά την ώρα που ερχόταν ο άλλος (αυτό μου μοιάζει όπως το περιγράφεις) Εδώ φταίει ο μπροστά, αλλά πως μπορεί να το αποδείξει ο πίσω; Είναι μπέρδεμα με λίγα λογια, που θα το βρουν οι ασφάλειες.
Μάρτυρες υπάρχουν; -
Κατά κανόνα, ως γνωστόν, φταίει ο 'πίσω'... στις περιπτώσεις που δεν είναι ξεκάθαρο και η υπόθεση καταλήξει στα δικαστήρια, συνήθως η απόφαση είναι 'συνυπαιτιότητα', που και πάλι το μεγαλύτερο ποσοστό 'χρεώνεται' στον πίσω...
-
Συνεργαζομαι ως δικηγόρος με τον τομέα νομικής προστασίας μεγάλης ασφαλιστικής (υλικές ζημιές κυρίως). Δεν βγαίνουν τόσο εύκολα συνυπαιτιοτητες πια ειδικα σε μικρές ζημιές. Διαβάζοντας εδω φαίνεται σαν σφήνα (απότομη αλλαγή πορείας) του μπροστινού.
Σε κίνηση οχημάτων φταίει αναμφισβήτητα ο πίσω μονο οταν το χτύπημα του μπροστινού ειναι στο πίσω μέρος. Αν ειναι στο πίσω πλαϊνό (πισω φτερό) φταίει συνήθως ο μπροστα. Ελπίζω να εχεις τραβήξει καλές φωτογραφίες των σημείων σύγκρουσης των οχημάτων. Στην περίπτωση σου ειναι πολυ σημαντικές για την απόδειξη της υπαιτιότητας.
Δες αν έχεις νομική προστασία απο την ασφάλεια σου και κυνηγά το. Αν δέν εχεις σε συμφέρει να πας δικαστικά μονο αν η ζημιά σου ειναι απο χιλιάρικο και πανω καθως τα έξοδα υπερβαίνουν τα 350 ευρώ. -
Ο μπροστινος έχει χτυπηθεί στο πισω αριστερό φτερο και ο πισω στο μπροστα δεξι. Και τα δυο ακριβώς πάνω απο τον τροχό. Το πρόβλημα είναι οτι ο μπροστά λόγω της πρόσκρουσης έχει ενα κενό μνήμης και δεν θυμάται πώς ακριβώς έχει γίνει με τον πίσω να ισχυρίζεται ότι πήγαινε κανονικά στην πορεία του. Να πω επίσης αν και δεν έχει μεγάλη σημασία ότι μερικά μέτρα πριν ήταν και οι 2 στην αριστερή προσπερνωντας ενα βυτιοφόρο και από εκεί και πέρα έχει γίνει ότι έχει γίνει.
Νομική προστασία έχει ο μπροστινός και η ζημιά μάλλον θα ξεπεράσει κατα πολύ το χιλιάρικο μην πω και 2.
Και μια ακόμα ερώτηση. Ο μπροστά έχει μικτή ασφάλεια. Σε περιπτωση που παει η υπόθεση στα δικαστήρια και βγει συνυπαιτιοτητα η μικτή ισχύει? Δηλαδή θα πληρώσει το ποσοστό που του αναλογει +την απαλλαγη για το 50% της ζημιας ή για το 100%? -
Ξέχασα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!!!
-
Ο χρήστης jlaz έγραψε:
Ο μπροστινος έχει χτυπηθεί στο πισω αριστερό φτερο και ο πισω στο μπροστα δεξι. Και τα δυο ακριβώς πάνω απο τον τροχό. Το πρόβλημα είναι οτι ο μπροστά λόγω της πρόσκρουσης έχει ενα κενό μνήμης και δεν θυμάται πώς ακριβώς έχει γίνει με τον πίσω να ισχυρίζεται ότι πήγαινε κανονικά στην πορεία του. Να πω επίσης αν και δεν έχει μεγάλη σημασία ότι μερικά μέτρα πριν ήταν και οι 2 στην αριστερή προσπερνωντας ενα βυτιοφόρο και από εκεί και πέρα έχει γίνει ότι έχει γίνει.
Νομική προστασία έχει ο μπροστινός και η ζημιά μάλλον θα ξεπεράσει κατα πολύ το χιλιάρικο μην πω και 2.
Και μια ακόμα ερώτηση. Ο μπροστά έχει μικτή ασφάλεια. Σε περιπτωση που παει η υπόθεση στα δικαστήρια και βγει συνυπαιτιοτητα η μικτή ισχύει? Δηλαδή θα πληρώσει το ποσοστό που του αναλογει +την απαλλαγη για το 50% της ζημιας ή για το 100%?Έτσι όπως τα λες μάλλον ο μπροστα φταίει... Αλλα χωρις φωτό μην είμαστε απόλυτοι.
Το γεγονός οτι εχει μικτή ο μπροστινός βοηθάει πολυ, ειδικα αν φταίει πράγματι. Να κανει δήλωση αμεσα ακομα και αν ζητήσει μέρος της απαλλαγής του απο τον πισω να ειναι όλοι ευχαριστημένοι να πανε να φτιάξουν τα αμαξάκια τους και να ξεχάσετε τα δικαστηρια...
Ποιός φταίει?