-
Καλημέρα σε όλους.
Παρακαλώ, απαντήστε μου αν γνωρίζετε σχετικά ή αν έχετε ανάλογη εμπειρία. Μέσα στην εβδομάδα που πέρασε 'έφαγα' κλήση για παράνομη στάθμευση λόγω λαϊκής. Ωστόσο οι πινακίδες δεν αφαιρέθηκαν διότι όπως ανέφερε ο αστυνομικός στην κλήση, δεν μπορούσαν να αφαιρεθούν (?!) και ότι πρέπει να τις προσκομίσω εγώ. Πήγα στα ΕΛΤΑ σήμερα (ναι, Κυριακάτικα) και πλήρωσα το πρόστιμο (κατά το ήμισυ, μιας που δεν έχουν παρέλθει οι 10 ημέρες) και θα πάω αύριο στη ΓΑΔΑ να τις δώσω. Υπάρχει λέτε ενδεχόμενο να καταφέρω να τις πάρω την ίδια στιγμή πίσω μιας που χρειάζομαι απαραιτήτως το αυτοκίνητο για την εργασία μου???
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Καλημέρα σε όλους.
Παρακαλώ, απαντήστε μου αν γνωρίζετε σχετικά ή αν έχετε ανάλογη εμπειρία. Μέσα στην εβδομάδα που πέρασε 'έφαγα' κλήση για παράνομη στάθμευση λόγω λαϊκής. Ωστόσο οι πινακίδες δεν αφαιρέθηκαν διότι όπως ανέφερε ο αστυνομικός στην κλήση, δεν μπορούσαν να αφαιρεθούν (?!) και ότι πρέπει να τις προσκομίσω εγώ. Πήγα στα ΕΛΤΑ σήμερα (ναι, Κυριακάτικα) και πλήρωσα το πρόστιμο (κατά το ήμισυ, μιας που δεν έχουν παρέλθει οι 10 ημέρες) και θα πάω αύριο στη ΓΑΔΑ να τις δώσω. Υπάρχει λέτε ενδεχόμενο να καταφέρω να τις πάρω την ίδια στιγμή πίσω μιας που χρειάζομαι απαραιτήτως το αυτοκίνητο για την εργασία μου???
Καλημέρα σε όλους.
Είναι τυπικό. Τυχερή είσαι που βαρέθηκαν να βγάλουν τις πινακίδες οι ίδιοι. Αφού πλήρωσες το πρόστιμο, το μόνο που τους ενδιαφέρει, μην παραδίδεις πινακίδες, ούτε να το σκέφτεσαι. Δεν υπάρχει κάποια επίπτωση.
-
Να παραδώσεις πινακίδες. Αλλιώς, αν δεν τις παραδώσεις, βγαίνει δικάσιμος και αν δεν πας καταδικάζεσαι ερήμην και επιβαρύνεσαι με ένα ποσό προστίμου για τις μέρες που δεν παρέδωσες πινακίδες και με δικαστικά έξοδα.
Για να τις πάρεις άμεσα, μόνο με κονέ, ή μπόλικη κλάψα στο διευθυντή της τροχαίας.
-
Δεν το ήξερα αυτό. Μιλωντας από προσωπική πείρα, έχω πάρει 2 φορές κλήση που με καλούσα να παραδώσω πινακίδες, η πρώτη προ 6ετίας και η δεύτερη πριν 2μιση χρόνια. Δεν παρέδωσα και δεν είχα κάποιο πρόβλημα, ούτε με εφορία, ούτε με τροχαία (με έχουν ξανασταματήσει για έλεγχο έκτοτε). Αλλά μην πάρω και κανένα στο λαιμό μου...
-
Σε γείτονα για κλεισμένο γκαράζ, του είχαν κόψει που έπρεπε να παραδώσει, δεν παρέδωσε ενώ πλήρωσε το πρόστιμο και του ήρθε μετά από 1μιση-2 χρόνια το κουστουμάκι με καταδίκη ερήμην. Και πλέον γενικά για να γεμίσουν τα ταμεία ασχολούνται αρκετά περισσότερο, αναλόγως βέβαια και το πόσο ασχολείται ο εκάστοτε δήμος να διεκδικήσει τα έσοδα του. Για μένα καλύτερα ας παραδοθούν και μετά επιδίωξη να τις παραλάβεις νωρίτερα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
-
Ο χρήστης ΚΟΚ έγραψε:
5.** H κατά τις παραγράφoυς 1 και 2 τoυ άρθρoυ αυτoύ αφαίρεση της
άδειας oδήγησης και των κρατικών πινακίδων τoυ oχήματoς ενεργείται αμέ-
σως και επί τόπoυ από τoν βεβαιoύντα ή τoυς βεβαιoύντες την παράβαση
αστυνoμικoύς** ή άλλα αρμόδια όργανα με τoυς όρoυς και τις πρoϋπoθέσεις,
πoυ oρίζει κoινή απόφαση των Yπoυργών Mεταφoρών και Eπικoινωνιών και
Δημόσιας Tάξης.
H άδεια oδήγησης και oι κρατικές πινακίδες πρoσκoμίζoνται, χωρίς
υπαίτια βραδύτητα, από τo ενεργήσαν την αφαίρεση όργανo στην αρμόδια
Αστυνoμική Αρχή μαζί με σχετική έκθεση της παράβασης. Aυτός σε βάρoς
τoυ oπoίoυ λαμβάνεται διoικητικό μέτρo μπoρεί, εμφανιζόμενoς στην αρμό-
δια Αρχή, να εκθέσει τις αντιρρήσεις τoυ και μετά επικυρώνεται ή αίρεται τo
διoικητικό μέτρo. Στην περίπτωση κατά την oπoία η άμεση αφαίρεση των πι-
νακίδων είναι αδύνατη, ενεργείται αυτή ευθύς ως καταστεί αυτό δυνατόν, πά-
ντως δε πριν από την παραγραφή της παράβασης για την oπoία πρoβλέπεται
η αφαίρεση των πινακίδων.
Σε κάθε περίπτωση επιβολής του κατά τις πιο πάνω παραγράφους διοικη-
τικού μέτρου ο οδηγός, κάτοχος ή ιδιοκτήτης υποχρεούται, ειδοποιούμενος
εγγράφως από την οικεία Αστυνομική Αρχή, να παραδώσει τα στοιχεία κυ-
κλοφορίας του οχήματος, καθώς και την άδεια ικανότητας οδηγού αυτοκινή-
του εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών από την ειδοποίηση. Αυτός που δεν
συμμορφώνεται με τη διάταξη αυτή τιμωρείται με φυλάκιση ενός (1) έως τρι-
ών (3) μηνών. Η εκτέλεση του διοικητικού μέτρου δεν επηρεάζεται από την
έκβαση της ποινικής δίκης.Για να γινει δικη βεβαια, πρεπει πρωτα καποιος αστυνομικος να ανακαλυψει οτι δεν παρεδωσες, και μετα να σου κανει μηνυση στην αρμοδια εισαγγελια ωστε να προχωρησει η υποθεση.
Απο εκει και περα, υπαρχει και το θεμα της παραλαβης της κλησης: κλησεις που αφηνονται στο παρμπριζ δεν σημαινει οτι εφτασαν και στο στοχο τους. Για αυτο το λογο αυτες οι κλησεις (συνηθως για παρκαρισμα) που δεν εχει λαβει στα χερια ο οδηγος/ιδιοκτητης - πραγμα που φαινεται απο το οτι δεν γραφουν στοιχεια ιδιοκτητη και οδηγου πανω, πραγμα που θα γινοταν αν ο αστυνομικος την δωσει επι τοπου και δεν την αφησει στο παρμπριζ - κοινοποιουνται με συστημενη επιστολη στον ιδιοκτητη του οχηματος (με ποινη το αρχικο ποσο) και ΜΕΤΑ πανε για εισπραξη μεσω εφοριας. Βεβαια, το οτι τη πληρωσες ειναι μια καλη ενδειξη οτι την ελαβες στα χερια σου...
-
Καταρχήν σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Για την ιστορία, η κλήση ήταν από αστυνομικό της αμέσου δράσεως. Θα πάω εκεί (ΓΑΔΑ) άμεσα (ήταν μάλιστα να πάω σήμερα αλλά είμαι άρρωστη). Μακάρι να εισακουστώ και να μη μου τις κρατήσουν. Για παν ενδοχόμενο πάντως και για να μην έχω περαιτέρω τρεχάματα, θα εμφανιστώ!
Και πάλι, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΛΟΓΩ ΚΛΗΣΗΣ!!!