-
Αχ μην με μαλώσετε (σας έχω ζαλίσει) αλλά μόλις πήρα (τηλεφωνικά και πάλι) τιμή για το μεγκαν στα 14600...Αξίζει να μπει στις 4 αυτές επιλογές; Χωρίς να γνωρίζω πολλά και εκτιμώντας ότι έχω ακούσει - διαβάσει αυτές τις μέρες μου φαίνεται αξιόλογο ( και μου αρέσει κιόλας). Τι λετε;;;;;;
-
Εννοείται πως ναι...
-
είναι καλύτερο από τα υπόλοιπα ή από κάποιο από αυτά?
για αυτήν την έκδοση ρωτάω..όχι το 1,6.
http://www.gocar.gr/cars/RENAULT/MEGANE ... xpression/ -
Από κοντά και με λίγη ευγενική πίεση/παζάρι, ίσως έχουν περιθώριο να κόψουν κάτι ακόμα.
Το Άστρα πλησιάζει τα 1400 κιλά χωρίς φορτίο. Βάλε 2 άτομα, μπαγκάζια κλπ και να σου τα 1600 κιλά με μόλις 100 ψωράλογα! Στην ανηφόρα του Αγ. Παύλου στον Περιφερειακό θα ζορίζεται. Να μην μιλήσω για την ανηφόρα της Καρδιάς δηλαδή... Για προσπέραση φορτηγού σε καμιά ορεινή διαδρομή, ούτε λόγος.
Το Μεγκάν είναι αξιολογότατο αυτοκίνητο, ειδικά με αυτόν τον κινητήρα που παρέθεσες. Αν οδηγήσετε το Focus 1.000 Ecoboost, το Leon 1.2 Tsi και το Megane 1.2 TCe και μετά το Astra, θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ παραπάνω.
-
Εγώ θα κοίταζα μεταξύ Leon και Megane και μάλλον θα αγόραζα το Megane γιατί έχω ήδη Seat στην οικογένεια και με έχει χαλάσει λίγο το after sales support.
Τα Κορεάτικα δεν με ενθουσιάζουν (λόγω μηχανικών συνόλων και κάποια ελαττώματα που έχουν ως κορεάτικα) , όπως επίσης και το Astra που το θεωρώ λίγο από όλα και κάπως αδιάφορο.
-
Υπάρχει και ετοιμοπαράδοτο στο μπλε μεταλλικό του χρώμα. Ελπίζω μόνο να πέσουν έστω και λίγο ακόμα στο ποσό ή να βάλουν κανένα έξτρα τουλάχιστον. Από ότι μου είπε στο τηλέφωνο θα βάλει συναγερμό και παρκτρόνικ αλλά ελπίζω από κοντά να γίνει και κάτι ακόμα είτε σε τιμή είτε σε εξτραδάκι.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Από κοντά και με λίγη ευγενική πίεση/παζάρι, ίσως έχουν περιθώριο να κόψουν κάτι ακόμα.Το Άστρα πλησιάζει τα 1400 κιλά χωρίς φορτίο. Βάλε 2 άτομα, μπαγκάζια κλπ και να σου τα 1600 κιλά με μόλις 100 ψωράλογα! Στην ανηφόρα του Αγ. Παύλου στον Περιφερειακό θα ζορίζεται. Να μην μιλήσω για την ανηφόρα της Καρδιάς δηλαδή... Για προσπέραση φορτηγού σε καμιά ορεινή διαδρομή, ούτε λόγος.
Το Μεγκάν είναι αξιολογότατο αυτοκίνητο, ειδικά με αυτόν τον κινητήρα που παρέθεσες. Αν οδηγήσετε το Focus 1.000 Ecoboost, το Leon 1.2 Tsi και το Megane 1.2 TCe και μετά το Astra, θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ παραπάνω.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/494118/
H Αθήνα γεμάτο ευκαιρίες είναι...γιατί είναι τόσο φθηνό; Εδώ δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε τίποτα τέτοιο; -
Καλησπέρα και από εμένα, επίσης φρέσκος κι εγώ στο φόρουμ. Όντας κάτοχος του Skoda Rapid και οικογενειάρχης, να εκφέρω γνώμη επί του τσέχικου μοντέλου ή έχει βγει εκτός επιλογών πλέον;
-
Κάθε γνώμη καλοδεχούμενη. Αν και είναι πιο ακριβό από αυτά που μου είπαν. Σε ποια έκδοση το έχεις με τι κυβικά και πόσα άλογα;
-
Ο χρήστης Κατερίνα_Παππά έγραψε:
Κάθε γνώμη καλοδεχούμενη. Αν και είναι πιο ακριβό από αυτά που μου είπαν. Σε ποια έκδοση το έχεις με τι κυβικά και πόσα άλογα;Αν κοιταξετε το leon, κοιταξτε και το toledo 1,2 tsi!
Ειναι πιο οικονομικο απο λεον σε τιμη και καλυτερο πορτ μπαγκαζ. -
To Toledo ομως εχει πατωμα Polo, ενω το Ibiza, Golf. Δεν χρειαζεται να αναλυσουμε ποιο ειναι καλυτερο...
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Λες να εντοπισουν τις διαφορες η Κατερινα και ο αντρας της realzeus; Δε διαφωνουμε οτι ειναι καλυτερο σε πατωμα το λεον αλλα εδω παιζουν αλλα κριτηρια επιλογης.
-
Απλα θα προτιμουσαμε να μην ειναι μακρυ αυτοκινητο. Θελουμε μεν χωρους μεσα και πορτ παγκαζ αλλα και απο αποψη πρακτικοτητας αλλα και αισθητικης θα θελαμε κατι σε hatchback αν το λεω σωστα.
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Λες να εντοπισουν τις διαφορες η Κατερινα και ο αντρας της realzeus; Δε διαφωνουμε οτι ειναι καλυτερο σε πατωμα το λεον αλλα εδω παιζουν αλλα κριτηρια επιλογης.Δεν το είπα μόνο από άποψη πατήματος στον δρόμο, αλλά και εσωτερικού πλάτους.
Απλα θα προτιμουσαμε να μην ειναι μακρυ αυτοκινητο. Θελουμε μεν χωρους μεσα και πορτ παγκαζ αλλα και απο αποψη πρακτικοτητας αλλα και αισθητικης θα θελαμε κατι σε hatchback αν το λεω σωστα.
Όταν θα πάτε στην Σέατ, θα τα δείτε και τα δύο και θα κρίνετε μόνοι σας. Εδώ απλά ιδέες λέμε.
-
Εννοείται και με βοηθάει πάρα πολύ αυτό για αυτό και σας ρώτησα. Απλά επειδή πρότεινε το τολέδο αντί του λεόν του είπα πως στις επιλογές μας είμαστε πιο κοντά στο λεόν..
-
Κατερίνα εγώ έχω το 1.6 TDI με τα 90 άλογα στην μεσαία έκδοση Ambition. Aρχικά είχα παραγγείλει το 1.2 ΤSI με τους 105 ίππους, γιατί όντας κάτοχος μοτοσυκλέτας έκανα τραγικά ελάχιστα χιλιόμετρα με το ΙΧ (4 - 4.500χλμ το χρόνο) και έβρισκα υπερβολικό το να πάρω diesel για τόσα λίγα χιλιόμετρα. Η κατάληξη όμως σε diesel υπαγορεύτηκε αφ' ενός από μια ξαφνική αλλαγή εργασίας με καθημερινή κάλυψη 100 χιλιομέτρων, αφ' ετέρου επειδή 01/2014 που το αγόρασα, διαθέσιμο βενζίνη rapid δεν υπήρχε ούτε για δείγμα και η εισαγωγή προβλεπόταν σε 2,5 - 3 μήνες, οπότε το diesel ήταν μονόδρομος. Το έχω στην κατοχή μου 9 μήνες σχεδόν και έχω κάνει 14.200 χιλιόμετρα ως τώρα. Πριν από αυτό είχα ένα Citroen Xsara 1600 το οποίο από άποψη ποιότητας κύλισης και ταξιδίου είναι ό,τι χειρότερο έχω οδηγήσει (έβαλε το χεράκι του κι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης με το ακατάλληλο προφίλ ελαστικών που διάλεξε, αντί να πάρει ABS έβαλε ζάντες OZ Racing τρομάρα του...)
Η αλλαγή τόπου εργασίας και κυρίως ο ερχομός του δεύτερου παιδιού με οδήγησαν στην αλλαγή αυτοκινήτου γρηγορότερα και δεν κρύβω πως από την αρχή το Rapid ήταν ψηλά στη λίστα, ενώ τα άλλα 2 ήταν τα Citroen C4 και C-Elysee. To C4 αποκλείστηκε πρώτο λόγω μικρού -για τις ανάγκες μου- χώρου αποσκευών, έμεινε το Skoda και το C-Elysee, με το τσέχικο να υπερτερεί σε ομορφιά (υποκειμενικό καθαρά), σε ποιότητα και χώρο αποσκευών, ενώ το γαλλικό είχε το δέλεαρ της χαμηλότερης τιμής και του πλουσιότερου εξοπλισμού. Κατέληξα στο τσέχικο και δεν το έχω μετανοιώσει. Θεωρώ πως από όλες τις μάρκες του VAG η Skoda είναι ίσως η πιο τίμια μάρκα και γενικά θεωρούσα τα Skoda μια τίμια μάρκα και αυτό που λένε οι αγγλοσάξονες value for money κυριολεκτικά, δεν είναι υπερτιμημένα μοντέλα (ίσως το αντίθετο, λόγω πρότερου ανατολικού παρελθόντος) και ακριβά ή πανάκριβα με αυτά που παίρνεις π.χ. Volskwagen.
Στα του μοντέλου τώρα... όπως είπα από την αρχή που το είχα δει είχα ήδη αποφασίσει υποσυνείδητα ότι θα ήταν το νέο μου αυτοκίνητο. Σχήμα εύπεμπτο, εμένα μ' αρέσει, μου ταιριάζει, ιδανικό οικογενειακό αυτοκίνητο και κίνηση ματ των Τσέχων με τη γερμανική υποστήριξη. ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ κυριολεκτικά χώρος αποσκευών και μπράβο στους σχεδιαστές αν αναλογιστείς ότι βασίζεται στο πάτωμα ενός σούπερ μίνι μοντέλου. 550 χορταστικά λίτρα, βολική πέμπτη πόρτα και όρεξη να έχεις να φορτώνεις. Καρότσια, παιχνίδια, τσάντες, ψώνια, η πεθερά, όλα χωράνε και ακόμα περισσεύει χώρος! Κάνεις μετακόμιση και κυριολεκτικά, φόρτωσα ολόκληρη καρέκλα γραφείου και 3 κούτες μεγάλες με βιβλία και χώρεσαν άνετα. Πας διακοπές και φορτώνεις το μισό νοικοκυριό, όσοι έχουν παιδιά ξέρουν και καταλαβαίνουν... Με αναδίπλωση καθισμάτων δεν το συζητάμε, γίνεται διαδρομος να προσγειωθεί και F-16 σε κατάσταση ανάγκης....Στο εσωτερικό η ίδια καλή εικόνα, άνετος χώρος για επιβάτες και συνεπιβάτες, στο Citroen παλιά τα πόδια της μεγάλης στο κάθισμά της βρίσκανε στο κάθισμα του οδηγού,τώρα τα απλώνει άνετα χωρίς πρόβλημα. Πολλές φορές έχει πάει με 5 ενήλικες και φορτωμένο φουλ. Θέση οδήγησης πολύ καλή, σε σχέση πάλι με τα καθίσματα του Citroen ένοιωσα ότι οδηγάω ψηλό SUV!!! Πολύ καλή ποιότητα κύλισης και ξεκούραστο ταξίδι, η ανάρτηση θα δυσανασχετήσει μόνο σε εγκάρσια εμπόδια ή σαμαράκια, πάντως το πεδίο της είναι ο ανοιχτός δρόμος και τα ταξίδια κυρίως. Πολύ καλή κατανάλωση, έχω ξεχάσει το πρατήριο, 4,8lt μέση κατανάλωση, άνετα βγάζω με 50 ευρώ 800-820 χιλιόμετρα. Πάμε στον κινητήρα... Ειλικρινά περίμενα πως λόγω diesel, βάρους και 90 ίππων θα σερνόταν κυριολεκτικά... ε λοιπόν διαψεύστηκα ευχάριστα, καθώς ανακάλυψα ότι μπορείς να κινηθείς με σβέλτους ρυθμούς και με ασφάλεια. Δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο εννοείται, αλλά δεν είναι και αργοκίνητο καράβι όπως περίμενα, προσπεράσεις που με το Xsara δεν θα είχα διανοηθεί να επιχειρήσω, γίνονται με ασφάλεια και χωρίς περιττό άγχος... Φαντάζομαι πως με καύσιμο βενζίνη και 105 ίππους τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα.
Πάμε τώρα και στα αρνητικά... Εδώ και πολύ καιρό τα τζάμια τρίζουν σε κάποιες ταχύτητες, ιδιαίτερα όταν κατεβάζεις σχέση, θα το δούμε στο service που έρχεται οσονούπω, πιθανώς να χρειάζεται σφίξιμο ο μηχανισμός ή γρασάρισμα από τις βρώμες και τη σκόνη, ελπίζω να διορθωθεί. Επίσης η ηχομόνωση δεν είναι τέλεια, ας πούμε στηνπεριοχή του καθρέπτη οι στροβιλισμοί σε ορισμένα χιλιόμετρα και πάνω παράγουν λίγο θόρυβο, όχι κάτι το τραγικό αλλά το αναφέρω για να μην λέμε μόνο θετικά. Στο δε σαλόνι, σίγουρα λόγω τιμής τα υλικά που έχει διαλέξει η Skoda δεν είναι από το πάνω ράφι, αλλά παρόλα αυτά είναι σε αρκετά ποιοτικό επίπεδο, κάποιες λεπτομέρεις θα μπορούσαν να είναι καλύτερες. Προσωπικά δεν έχω κολλήματα με τα μαλακά και τα σκληρά πλαστικά, αρκεί αυτά να είναι καλοφτιαγμένα και με καλή συναρμογή, σαν ένα κομμάτι και προς το παρόν το Skoda δείχνει να έχει καλή συναρμογή και αντοχή.Στη έκδοση που το έχω πάρει έχει δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων και κάτι μεταλλικής υφής φιλετάκια σε ταμπλό και λεβιέ που του προσδίδουν και μια ψευδαίσθηση πολυτέλειας αν είναι δόκιμος ο όρος για όσους τυχόν ενδιαφέρονται σε τέτοιες λεπτομέρεις.
Εν κατακλείδι είμαι προς το παρόν απόλυτα ευχαριστημένος με την επιλογή μου, ανταποκρίνεται με το παραπάνω στις ανάγκες μου και ευχαριστιέμαι να το οδηγώ και μιλάμε για κάποιον που αν ήθελες να τον βασανίσεις του έδινες ένα αυτοκίνητο να μετακινηθεί... Tη Skoda σα φίρμα δεν την ήξερα, μ' άρεσε το Octavia σαν αυτοκίνητο και μπορώ να πω με εξέπληξε ευχάριστα, όπως και άλλους γνωστούς που έτυχε να μετακινηθούν με το Rapid. Θεωρώ γενικά πως δεν υπάρχουν κακά και επικίνδυνα αυτοκίνητα, υπάρχουν λάθος επιλογές και ανάγκες. Εάν το sedan δε σας αρέσει, το spaceback έχει πιο νεανικό σχήμα και όσοι έτυχε να το δουν με προέτρεπαν να το πάρω με κλειστά μάτια αλλά εμένα μου άρεσε το sedan, γούστα είναι αυτά. Το Seat Toledo είναι ακριβώς το ίδιο μοντέλο με άλλη μάσκα και φωτιστικά σώματα και νομίζω πως συναρμολογείται στην Τσεχία και όχι στην Ισπανία, οπότε είναι μια εναλλακτική, χωρίς να έχω καταλάβει ποιος ο λόγος ύπαρξής του στην ίδια αγορά με διαφορετικό σήμα...
Ελπίζω να μην κούρασα, να βοήθησα και να ήμουν αντικειμενικός στην κρίση μου... -
Ο χρήστης Jester76 έγραψε:
Το Seat Leon είναι ακριβώς το ίδιο μοντέλοΠροφανώς εννοείς Toledo.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το Seat Leon είναι ακριβώς το ίδιο μοντέλο
Προφανώς εννοείς Toledo.
Προφανέστατα, έχεις δίκιο, το νέο Toledo εννοούσα.
-
Όπα ρε παιδια..καλα και χρυσά τα πετρέλαια και της μοδός. Αλλα να μην υπερβάλλουμε κιόλας λέγοντας οτι τα προσπερασματα γίνονται σε χρόνο dt με ενενηντα ψοράλογα ενώ πριν φοβομασταν να προσπερασουμε με ενα σβελτο 1600αρι (δεν το λες και αργό το xsara ειδικα αν μιλαμε γιατο μκ2).
Ολοι στη βούτα και στα λιμανακια με 1400 αρια -1600 αρια πετρελαια λοιπον και μη μεινει λαστιχο στις ζαντες μας
-
Κακά τα ψέμματα καινούργιο χάτσμπακ με χώρους, οικονομικό αλλά να μην πιέζεται φορτωμένο και μπάτζετ 14-15Κ δεν έχεις πολλές επιλογές. Μπορείς πάντα να κοιτάξεις την επιλογή του ελαφρώς μεταχειρισμένου (μαξ 5ετία) που εκεί τα χρήματά σου είναι ικανοποιητικά και οι επιλογές σου περισσότερες.
Μπορείς επίσης να κατέβεις μια κατηγορία ή να δεις κάποιο μικρό πολυμορφικό. Σε συνδυασμό με μια μπαγαζιέρα πιστεύω ότι θα καλύπτει τις ανάγκες σου.
Πόσο συχνά έχεις γεμάτο πορτ μπαγκάζ και πιασμένα πίσω καθίσματα; Κάθε μέρα, κάθε σαβ/κο, 5 φορές τον χρόνο;
Αγορά καινούργιου μικρομεσαίου. ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!