-
Καλησπέρα είμαι νέος στο forum και γενικά στον χώρο της μοτοσυκλέτας (βασικά δεν έχω ακόμα δίπλωμα) αλλά θέλω να βγάλω κατά το καλοκαίρι. Για αυτο τον λόγο γράφω εδώ ώστε να πείτε την άποψή σας γενικά με αυτό. Είμαι 15 κοντά στα 16 και θέλω να βγάλω δίπλωμα για μοτοποδήλατο (50 κυβικά) το μηχανάκι θέλω για να πηγαινοέρχομαι σε προπονήσεις άντε και καμμιά βόλτα στο κέντρο και γενικά για χρήση μέσα στην πόλη τι έχετε να προτείνετε εσείς; Ο πατέρας μου είχε ένα piaggio nrg power 50 DD υγρόψηκτο 4χρονο νομίζω παλιό μοντέλο και σκέφτομαι να πάρω κι εγώ το ίδιο. Τι έχετε να προτείνετε; Θέλω να είναι λίγο μεγάλο και να ανταποκρίνεται σε 2 κάβαλο και να έχει χώρους οπότε αφήνουμε τα παπιά και πάμε προς scooter. Λογικά πάω προς μεταχειρισμένο καθώς θα είναι η πρώτη μηχανή. Ακόμα από εξοπλισμό τι συστήνετε; μπουφάν παντελόνι γάντια μέχρι 300€. Παπούτσια και κράνη υπάρχουν. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Edit: Αν υπάρχουν παπιά που ανταποκρίνονται καλύτερα στο 2καβαλο αλλά δεν έχουν χώρους ακούω προτάσεις άλλωστε υπάρχουν και οι μπαγκαζιερες για αυτό.
-
Καλησπέρα είμαι νέος στο forum και γενικά στον χώρο της μοτοσυκλέτας (βασικά δεν έχω ακόμα δίπλωμα) αλλά θέλω να βγάλω κατά το καλοκαίρι. Για αυτο τον λόγο γράφω εδώ ώστε να πείτε την άποψή σας γενικά με αυτό. Είμαι 15 κοντά στα 16 και θέλω να βγάλω δίπλωμα για μοτοποδήλατο (50 κυβικά) το μηχανάκι θέλω για να πηγαινοέρχομαι σε προπονήσεις άντε και καμμιά βόλτα στο κέντρο και γενικά για χρήση μέσα στην πόλη τι έχετε να προτείνετε εσείς; Ο πατέρας μου είχε ένα piaggio nrg power 50 DD υγρόψηκτο 4χρονο νομίζω παλιό μοντέλο και σκέφτομαι να πάρω κι εγώ το ίδιο. Τι έχετε να προτείνετε; Θέλω να είναι λίγο μεγάλο και να ανταποκρίνεται σε 2 κάβαλο και να έχει χώρους οπότε αφήνουμε τα παπιά και πάμε προς scooter. Λογικά πάω προς μεταχειρισμένο καθώς θα είναι η πρώτη μηχανή. Ακόμα από εξοπλισμό τι συστήνετε; μπουφάν παντελόνι γάντια μέχρι 300€. Παπούτσια και κράνη υπάρχουν. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Edit: Αν υπάρχουν παπιά που ανταποκρίνονται καλύτερα στο 2καβαλο αλλά δεν έχουν χώρους ακούω προτάσεις άλλωστε υπάρχουν και οι μπαγκαζιερες για αυτό.
-
-
Ο χρήστης RapkeeperGR έγραψε:
... και γενικά για χρήση μέσα στην πόλη ...Ποια πόλη;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
... και γενικά για χρήση μέσα στην πόλη ...
Ποια πόλη;
Αθήνα
-
Αθήνα; Δύσκολα τα πράγματα. Το 50άρι μόνο για πολύ κοντινές διαδρομές εντός του δήμου που μένεις. Αν το βγάλεις σε καμιά Κηφισίας/Λ.Μεσογείων δύσκολα τα πράγματα. Ακόμη ποιο δύσκολα για Συγγρού και Κηφισό κλπ...κλπ...
Κοίτα για κανένα παπάκι 50άρι που είναι ελαφρύ γιατί τα σκουτεράκια έχουν κάποιο βάρος παραπάνω και αυτό δρα αρνητικά. Ότι 50άρι και να πάρεις οι επιδόσεις πάνω/κάτω είναι ίδιες με τα δίχρονα να 'αρπάζουν' ποιο γρήγορα . Οπότε μην περιμένεις και πολλά/πολλά.
Εγώ πάντως κοτζάμ μαντράχαλος κατάφερα να συμβιώσω με ένα σκούτερ 50άρι για 2 χρόνια και το έβγαλα και Λ.Μεσογείων/Κατεχάκη...
υ.γ. πάντως έχω πετύχει πολλά 50άρια που μάλλον είναι πειραγμένα αν κρίνω από τις επιταχύνσεις τους.
-
Κάτι συγκεκριμένο ως προς μοντέλο οχι glx Kai c50. Το μηχανάκι θα το έχω για απόσταση το πολύ 10-15 χιλιόμετρα πηγαινε-ελα ελληνικό - Τερψιθέα οπότε δεν θα έχω θέμα με τις ταχύτητες και τις περιοχές τόσο μόνο αν κατεβαίνω κέντρο αν και το κέντρο είναι πλέον ζούγκλα. Απλά ρωτάω για 2 καβαλο εάν χρειαστεί και πάρω κάποιον συμπαίκτη για αυτό λέω και για χώρο ώστε να χωράει και ένα κράνος τουλάχιστον από κάτω αλλα ευτυχώς υπάρχουν,μπαγκαζιερες. Πέρα από την,μηχανή κάποια καλή ενδυμασία για τον αναβάτη;
Edit:Τα θυμάμαι όλα ένα ένα. Έχω ακούσει ότι τα τετράχρονα εχουν μεγαλύτερη ζωή κινητηρα σκοπεύω να το έχω 4 χρόνια μέχρι να βγάλω για 250 κυβικά και μετά απεριόριστο. Πιστεύεις ότι ένας δίχρονος θα αντέξει αυτο τον καιρό με μέτρια χρήση χωρίς ζόρια και ξερόγκαζα. Ακόμα δεν σκοπεύω να πειράξω κάτι διότι το δίπλωμα θα είναι για 50 κυβικά και συγκεκριμένη αναλογία βάρους προς ισχύ οπότε ούτε εξάτμιση. Ακόμα δεν ξέρω εάν είναι νόμιμο αλλα φαντάζομαι εάν έχεις δίπλωμα που να καλύπτει τα χαρακτηριστικά της μηχανής λογικά εισαι οκ.
-
Άλλη μια σημείωση για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις ξέρω πτι το τετράχρονο και δίχρονο δεν αφορουνε την,διάρκεια ζωής του κινητήρα αλλα την διαδικασία με την οποία δουλεύουν (έτσι όπως το έγραψα φαίνεται σαν να λέω,ότι τον τετράχρονο θα,τον έχεις 4 χρονια ενώ τον δίχρονο 2)
-
Δικάβαλο και 50άρι; Δύσκολα τα πράγματα. Πολύ δύσκολα.
10 με 15 χιλιόμετρα πάντως δεν τα λες και λίγα... για το 50άρι.
Τέλος πάντων. Κοίτα για κανένα Daytona παπάκι ή κανά Kymco κλπ...κλπ...
Πάρε δώρο και μία μπαγκαζιέρα για το κράνος. Να μην είναι πολύ μεγάλη.Από ενδυμασίες γεμάτος ο τόπος!... Τα απαραίτητα: Μπουφάν, Αδιάβροχο, Γάντια και φυσικά κάποιο κράνος της προκοπής.
Δίχρονο; Τετράχρονο; Ανάλογα τα κέφια σου και τη χρήση που θα κάνεις.
Όλα αντέχουν αν τα προσέχεις και τα συντηρείς σωστά.Αν πάντως το θέλεις για 4 χρόνια κοίτα να βρεις κάποιο καλομεταχειρισμένο εκτός αν πας για φτηνιάρικο καινούριο παπάκι π.χ. της Daytona είναι κάπου στα 1000euro.
-
Ευχαριστώ πολύ και εγώ για Daytona κοίταζα και το δικαβαλο που λες με ανησυχεί ειμαι και εγώ θηρίο γαμώτο. Ακόμα ξέρεις εάν μπορω να βγάλω δίπλωμα για 50αρι με συμπλέκτη;
-
Εννοείται πως μπορείς. Άλλωστε και εγώ όταν είχα πάει με το σκούτερ να βγάλω δίπλωμα, όλοι οι υπόλοιποι ήταν πιτσιρικάδες με παπάκια. Εκεί γνώρισα και κάποιο παλικαράκι που είχε έρθει με τον πατέρα του (ο πατέρας του στην ηλικία μου ) και του είχε πάρει δώρο ένα Daytona 50RS. Οπότε εκεί είδα από κοντά το Daytona. Όμορφο παπί, με σπορ πινελιές.
Το παλικάρι πέρασε με άνεση την εξέταση... -
Φιλε ποτε έδωσες για 50αρι στις αρχές του 2013 το άλλαξαν και δεν πας πλέον σε τροχαία αλλά σε σχολή οδηγών και δίνεις στο υπουργείο εξετάσεις.
-
ουπς! Δεν το ήξερα...
Έχεις δίκιο. Τώρα το είδα...Και είδα και αυτό:
'Παρατήρηση:
Άδειες οδήγησης μοτοποδηλάτου, οι οποίες χορηγήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστοιχούν στην κατηγορία ΑΜ του π.δ. 51/2012.
Αυτού του είδους οι άδειες οδήγησης, εντός διετίας από τη θέση σε ισχύ του παρόντος διατάγματος, πρέπει να κατατεθούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών προς αντικατάσταση με το νέο έντυπο με την υποβολή μόνο του παράβολου της εκτύπωσής του.
Μετά την λήξη της προθεσμίας αυτής τα έντυπα των αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτων που έχουν εκδοθεί μέχρι 18/1/2013 από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας παύουν να ισχύουν.
Όσοι οδηγούν με τέτοιου είδους άδεια οδήγησης τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Κ.Ο.Κ.'Πρέπει να αντικαταστήσω την άδεια...
-
Μην βρουν και σου πουν τίποτα που δεν έχεις πάει τόσο καιρό. Οδηγούσες το 50ρι καθόλου;
Για αυτό μιλάμε; https://www.google.gr/search?q=daytona+ ... CAYQ_AUoAQ
-
Θα πάω ΚΕΠ και ελπίζω να βγάλω άκρη... Το δίπλωμα το πήρα πριν λίγα χρόνια, οπότε ελπίζω να μπορώ να το αντικαταστήσω. Βασικά είχα πάρει ένα 50άρι σκούτερ το 2010 για να πηγαινοέρχομαι στη δουλειά και στο γυμναστήριο... κοντά στο σπίτι μου.
Το 50άρι το κράτησα δύο χρόνια και το έδωσα ανταλλαγή με ένα MP3 Yourban γιατί προέκυψαν ανάγκες για μεγάλες και αρκετές διαδρομές εντός της Αθήνας. -
Αυτό με τις 2 ρόδες μπροστά; Ακόμα δεν απάντησες αυτό το daytona λέμε; https://www.google.gr/search?q=daytona+ ... CAYQ_AUoAQ
-
Ναι. Το τρίκυκλο...
Αυτό έλεγα εγώ που ειναι ποιο φτηνό:
http://www.gorgolis.gr/dy50r.htm -
Ωραίο φαίνεται με κόκκινα δισκόφρενα και το κόκκινο περίγραμμα ζάντας πρέπει να αντανακλάει κιόλας φαίνεται ωραίο.
Πίσω έχει ταμπούρα; -
Δεν νομίζω να βρεις 50άρι με δισκόφρενο πίσω.
Επίσης νομίζω ότι όλα τα 50άρια είναι με ένα αμορτισέρ πίσω και όχι δύο. -
Το πρώτο daytona είχε μπρος πίσω δισκόφρενο και υπάρχουν πολλά ανακατασκευασμένα. Να ρίξω μια ματιά στο car να δω τι παίζει απο μοντέλα
-
Ψάξτο όσο μπορείς και κοίτα και άλλες μάρκες...
Δίπλωμα Αμ και αγορά μοτοσυκλέτας