-
Ξέχασα να αναφέρω πως έχω περίπου 7 χρόνια που οδηγάω το Citroen Xsara του πατέρα μου οπότε γενικά έχω μια (μικρή) εμπειρία. Είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα αγοράσω αλλά το δίπλωμα το έχω καιρό και οδηγούσα και πριν διπλώματος το αμάξι που ανέφερα.
Η αλήθεια είναι πως το Ford Focus το ειχε ο κολλητος μου και πάντα το 'ζηλευα' . Ωραία όλα τα μικρά (GETZ, MICRA ΚΛΤ) δεν καίνε, είναι πιο οικονομικά κτλ κτλ αλλά τουλάχιστον με τα σημερινα δεδομενα μπορώ να συντηρησω και ενα πιο μεγάλο. Απο την άλλη όμως, όπως προανέφερα δεν θέλω να με φάνε τα συνεργεία! Το Hyundai το απέκλεισα απο το μυαλό μου γιατί διάβασα πως καίει υπερβολικά πολλά μέσα στην πόλη!
Σε αυτά που κατέληξα ειναι το Ford Focus GHIA '05 - 3.500(110.000 km) , Renault Megane 1,4 16V '03 - 3.500 (Me 56000 km). Εναλλακτική υπάρχει για ένα που όντως μου αρέσει υπερβολικά αλλά είναι 1800 κυβικά, ένα Opel Astra Bertone Cabrio '02 - 3.300 (138.000 km) και σε περιπτωση που τιποτα απο αυτά δεν μου αρέσει θα πάω σε αυτό Ford Fiesta 1.4 16V '04 - 3.290 (62000 km).
Αυτές οι 4 λοιπόν είναι οι επιλογές μου και όλα ειναι στην πόλη μου μένω οπότε μπορω να τα δω αναπασα ώρα! (το FORD θα το δω το απογευμα) -
Ford ή Hyundai αν ειναι καλα. Τα χλμ μπορει να ειναι γυρισμενα.
Μηχανικος θα τα δει?Υποψη, το 'καιει πολυ στην πολη' ειναι λιγο κουκουρουκου αν δεν εχεις να το συγκρινεις με κατι, και επισης πρεπει να λαβεις υποψη και ποσο το μετακινεις. Ουτε το Focus ειναι σουπερ οικονομικο, ειναι λιγο καλυτερο βεβαια.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Μηχανικος θα τα δει?Υποψη, το 'καιει πολυ στην πολη' ειναι λιγο κουκουρουκου αν δεν εχεις να το συγκρινεις με κατι, και επισης πρεπει να λαβεις υποψη και ποσο το μετακινεις. Ουτε το Focus ειναι σουπερ οικονομικο, ειναι λιγο καλυτερο βεβαια.
Ναι εννοείται πως θα το δει μηχανικός!
το 'καιει πολυ' μου το ειπε φιλος που ειχε αυτοκινητο που εκαιγε 9-10 μεσα στην πολη και εβαζε 20ρικο καθε 4 μερες.. εκτος αν τα 'φουσκωνει'.. -
Αν μπεις στην κατηγορία Focus, Megane κλπ... ρίξε καμιά ματιά για Honda Civic 1.4/16V.
Ένα φιλαράκι μου αγόρασε ένα 5θυρο hatchback μεταχειρισμένο του 2002 σαν αυτά:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5353276/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3654497/και του έχει βγει άριστο. Δεν καταλαβαίνει τίποτα απολύτως.
αυτό φαίνεται πολύ προσεγμένο: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5365648/
-
Ο χρήστης panpo έγραψε:
Ναι εννοείται πως θα το δει μηχανικός!
το 'καιει πολυ' μου το ειπε φιλος που ειχε αυτοκινητο που εκαιγε 9-10 μεσα στην πολη και εβαζε 20ρικο καθε 4 μερες.. εκτος αν τα 'φουσκωνει'..Αυτοκίνητα σε αυτές τις διαστάσεις και σε αυτά τα βάρη με ατμοσφαιρικό κινητήρα πάνω/κάτω τόσο καίνε...
Εμένα το μικρό 207GT έχει σταθεροποιηθεί στα 9.2lt/100km μέσα στην πόλη.Οπότε αν σε ενδιαφέρει πολύ η κατανάλωση κοίτα και τα βάρη των αμαξωμάτων και τις διαστάσεις.
-
Λοιπόν, το Ford Focus GHIA ειναι σε πλ καλη κατασταση και η καλυτερη τιμή που μπορεί να μου κάνει ειναι τα 3300 αλλα δεν εχει πινακίδες. Μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής είναι απο ένα φίλο που αποφάσισε να δώσει το αυτοκινητο του λογω οτι γεννησε η γυναικα του. Είναι ενα Skoda Fabia 2006 μοντέλο η Sport εκδοση με τα 101 άλογα. Εχει 150000 χιλιόμετρα και περα απο τα σερβις το μονο προβλημα ητανε μια φουσκα στα φρενα που το αλλαξε. τα χιλιομετρα ειναι ολα στην διαδρομη Φλωρινα-Κοζανη απο το 2006 μεχρι σημερα σε καθημερινες διαδρομες λογω δουλειας. Το αυτοκινητο μου το δινει 3000! τι λετε?
-
Γενικά, είναι πολύ προτιμότερο να πάρεις αυτοκίνητο από φίλο σου, του οποίου την ιστορία ξέρεις, από κάποιο με άγνωστη ιστορία. Οπότε αν σ'αρέσει το συγκεκριμένο Fabia και η τιμή του, προτίμησέ το!
-
Ο χρήστης Dardo έγραψε:
Γενικά, είναι πολύ προτιμότερο να πάρεις αυτοκίνητο από φίλο σου, του οποίου την ιστορία ξέρεις, από κάποιο με άγνωστη ιστορία. Οπότε αν σ'αρέσει το συγκεκριμένο Fabia και η τιμή του, προτίμησέ το!Απλά δεν ξέρω καθόλου τι ακούγετε για τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα.. έχεις άποψη?
-
Πολύ καλό το fabia και από τη στιγμή που ξέρεις και το ιστορικό του νομίζω ότι είναι πολύ καλή επιλογή.
-
Ο χρήστης panpo έγραψε:
το 'καιει πολυ' μου το ειπε φιλος που ειχε αυτοκινητο που εκαιγε 9-10 μεσα στην πολη και εβαζε 20ρικο καθε 4 μερες.. εκτος αν τα 'φουσκωνει'..Τσαμπα δε δουλευει τιποτα + δεν ξερεις πως οδηγειο φιλος σου + ποσα χλμ κανει αυτος, ποσα θα κανεις εσυ
Απλά δεν ξέρω καθόλου τι ακούγετε για τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα.. έχεις άποψη?
Φιλου σου δεν ειναι και λες οτι δεν εχει βγαλει προβληματα?
εγω 3Κ δε θα εδινα με την καμμια, αν το κανει 2,5 το συζηταμε ΙΣΩΣ, εχει 150Κ χλμ στην πλατη και μη νομιζεις οτι δε θα καιει στην πολη
επισης ειναι αλλη εντελως κατηγορια απο το φοκους.ΕΣΥ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ?
ΠΟΣΑ ΧΛΜ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ?
ΣΕ ΤΙ ΔΡΟΜΟΥΣ? ΠΟΛΗ ή ΕΘΝΙΚΗ? -
το 'καιει πολυ' μου το ειπε φιλος που ειχε αυτοκινητο που εκαιγε 9-10 μεσα στην πολη και εβαζε 20ρικο καθε 4 μερες.. εκτος αν τα 'φουσκωνει'..
Τσαμπα δε δουλευει τιποτα + δεν ξερεις πως οδηγειο φιλος σου + ποσα χλμ κανει αυτος, ποσα θα κανεις εσυ
Φιλου σου δεν ειναι και λες οτι δεν εχει βγαλει προβληματα?
εγω 3Κ δε θα εδινα με την καμμια, αν το κανει 2,5 το συζηταμε ΙΣΩΣ, εχει 150Κ χλμ στην πλατη και μη νομιζεις οτι δε θα καιει στην πολη
επισης ειναι αλλη εντελως κατηγορια απο το φοκους.ΕΣΥ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ?
ΠΟΣΑ ΧΛΜ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ?
ΣΕ ΤΙ ΔΡΟΜΟΥΣ? ΠΟΛΗ ή ΕΘΝΙΚΗ?Εννοώ οτι μπορει στον φιλο μου να μην εβγαλε προβλημα αλλα γενικα να ειναι ζημιαρικα! εντελει με VW κινητηρα πιστευω ειναι οντως γερό!
Σε καποια σαιτ ασφαλιστικων εταιριων που σου υπολογιζουνε το κοστος του αυτοκινητου καθως επισης σε ενα σαιτ αυτοκινησης η μεση κοστολογηση του συγκεκριμενου μοντελου ειναι 3500 οποτε 3000 φαινονται καλα πιστευω!
Οσο αναφορα το φοκους ειναι στα 3300 συν πινακιδα δηλαδη +265 και δεν πεφτει αλλο ο τυπος!
ειλικρινα κατι καλυτερο δν μπορω να βρω παρα μονο πολυ μακρια απο δυτικη μακεδονια!
εγω αυτο που θελω ειναι ενα αυτοκινητο να εχει και το γκαζι του αλλα κατα κυριο λογο για μεσα στην πολη! Εθνικη θα 'παταει' 1-2 φορες το μηνα! -
Ο χρήστης panpo έγραψε:
Γενικά, είναι πολύ προτιμότερο να πάρεις αυτοκίνητο από φίλο σου, του οποίου την ιστορία ξέρεις, από κάποιο με άγνωστη ιστορία. Οπότε αν σ'αρέσει το συγκεκριμένο Fabia και η τιμή του, προτίμησέ το!
Όχι δεν έχω. Μια φορά μόνο έχω μπει ως συνοδηγός σε ένα με αυτό τον κινητήρα, αλλά όχι Sport, για μια διαδρομή περίπου 80 χλμ. σε επαρχιακό δρόμο, μου είχε κάνει καλή εντύπωση η δύναμη του κινητήρα για 1.4.
-
Αν το γκάζι το θέλεις για μέσα στην πόλη και θέλεις και οικονομία στην πόλη τότε πάρε το πιο ελαφρύ με όχι πολύ μακρύ κιβώτιο.
Εγώ μτχ για πάνω από 1000 ευρώ μόνο από γνωστό παίρνω. Με την παραμύθα που κυκλοφορεί στην αγορά αυτό για μένα μετράει περισσότερο. -
Οι τελικές διαθέσιμες επιλογές ειναι το Skoda που ανέφερα το οποιο θα το δω σε καμια ωριτσα και ενα Renault Megane '03 1.4 στα ιδια λεφτα και με τα μισά σχεδόν χιλιομετρα! (90000) . τι λέτε?
-
Το φοκους ψοφησε?
-
Το φοκους ψοφησε?Αυτός που έχει το φόκους ειναι στο εξωτερικο, γυρναει την αλλη Τεταρτη για μια μερα κ φευγει ξανα και την αλλη εβδομαδα δεν θα μπορω εγω! Μετα επιστρεφει ουτως αυτος ξερει ποτε! Μας γείωσε τελείως
Ποιό θα επιλέγατε για πρώτο αυτοκίνητο?