-
Οδηγώντας στην εθνική, μεσαία λωρίδα, τσούγκρισα ελαφρά καθ' οδόν με αυτοκίνητο που βρισκόταν στην αριστερή. Κυρίως βρήκε το δεξί μπροστινό του στο πίσω αριστερό φτερό μου. Ευτυχώς δεν έγινε τίποτα σοβαρό, τα αμάξια τα μαζέψαμε αμέσως, η ζημιά σε μένα μικρή φαναρτζοδουλειά στο φτερό, επιτόπια βαφή και λίγο αλοιφές. Ο άλλος απέκτησε ένα ακόμα γρατσούνισμα σε αυτά που είχε
Το παλικάρι (ξηγημένος φαίνεται ) ήταν μόνος του και εγώ επίσης, μάρτυρες δεν υπήρχαν, απλά ανταλλάξαμε στοιχεία. Εκείνος δεν θέλει αποζημιώσεις και λοιπά, εγώ σκέφτομαι τι πρέπει να κάνω. Βασικά είμαι 90% σίγουρος ότι ήμουν λίγο δεξιότερα της μεσαίας λωρίδας και μπήκα κανονικά στην μεσαία την ώρα που εκείνος ήταν στην αριστερή και πιθανόν να βγήκε λίγο στην μεσαία. Ήμασταν σε σημείο πάντως που δεν έχει διαγράμμιση.
Έχει κανένα νόημα να πάω να κάνω δήλωση, αφού αυτός λέει noprob; Τι παίζει από νομικής πλευράς 'ποιος φταίει' αν πάμε για αποζημιώσεις; Εννοείται ότι αν το προχωρήσω θα πει 'αυτός άλλαξε λωρίδα άτσαλα'. Τα χαρτιά του φαίνονται κανονικά, και επίσης η ζημιά του είναι της πλάκας. Τι λέτε να κάνω; thx -
Οδηγώντας στην εθνική, μεσαία λωρίδα, τσούγκρισα ελαφρά καθ' οδόν με αυτοκίνητο που βρισκόταν στην αριστερή. Κυρίως βρήκε το δεξί μπροστινό του στο πίσω αριστερό φτερό μου. Ευτυχώς δεν έγινε τίποτα σοβαρό, τα αμάξια τα μαζέψαμε αμέσως, η ζημιά σε μένα μικρή φαναρτζοδουλειά στο φτερό, επιτόπια βαφή και λίγο αλοιφές. Ο άλλος απέκτησε ένα ακόμα γρατσούνισμα σε αυτά που είχε
Το παλικάρι (ξηγημένος φαίνεται ) ήταν μόνος του και εγώ επίσης, μάρτυρες δεν υπήρχαν, απλά ανταλλάξαμε στοιχεία. Εκείνος δεν θέλει αποζημιώσεις και λοιπά, εγώ σκέφτομαι τι πρέπει να κάνω. Βασικά είμαι 90% σίγουρος ότι ήμουν λίγο δεξιότερα της μεσαίας λωρίδας και μπήκα κανονικά στην μεσαία την ώρα που εκείνος ήταν στην αριστερή και πιθανόν να βγήκε λίγο στην μεσαία. Ήμασταν σε σημείο πάντως που δεν έχει διαγράμμιση.
Έχει κανένα νόημα να πάω να κάνω δήλωση, αφού αυτός λέει noprob; Τι παίζει από νομικής πλευράς 'ποιος φταίει' αν πάμε για αποζημιώσεις; Εννοείται ότι αν το προχωρήσω θα πει 'αυτός άλλαξε λωρίδα άτσαλα'. Τα χαρτιά του φαίνονται κανονικά, και επίσης η ζημιά του είναι της πλάκας. Τι λέτε να κάνω; thx -
Αυτός λέει no prob, εσύ λες ότι φταίει αυτός, αυτός δε θέλει αποζημίωση γιατί δεν έπαθε τίποτα, εσύ θες αλλά δεν ξέρεις πώς θα βρεις το δίκιο σου. Και μετά τον θεωρείς και ξηγημένο...
Δύσκολα θα βγάλεις άκρη. Μπορείς να του πεις να σου κάνει δήλωση και να του πληρώσεις την αύξηση στο ασφάλιστρο (και ελάχιστο, κάνα εικοσάρικο???) και κάτι ακόμα για τον κόπο του. Δηλαδή αν η ζημιά σου είναι 150 ευρώ και μπορείς να συνεννοηθείτε να σου βγει ένα 50άρι, θα είσαι κερδισμένος. Αλλιώς δεν πρόκειται να βρεις το δίκιο σου. Αν το έχεις βέβαια...
-
Σύντομη απάντηση μην κάνεις τίποτα.
Μακριά απάντηση. Υπάρχουν πολλά αν και ίσως. Το ότι ακούμπησε στο πίσω σου μέρος σημαίνει ότι αυτός ήταν από πίσω οπότε θεωρητικά φταίει. Όμως χωρίς διαγράμμιση.... χωρίς μάρτυρες.... το τι θα πει ο καθένας..... άστα να πάνε, άκρη δύσκολα θα βγει και στο τέλος συνυπαιτιότητα θα πάει.... Θα χάσεις χρόνο ίσως και χρήμα και θα ταλαιπωρηθείς και λεφτά μάλλον δεν θα πάρεις... λέω ότι δεν αξίζει. -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Εχουμε ακουμπήσει μονο στα πλαινά, καθόλου στο πισω μέρος εγω και στο μπροστά αυτός, άρα αυτός μπορεί να ισχυριστεί οτι κινήθηκα αριστερά χωρις να του δώσω προτεραιότητα και εγω επισης θα ισχυριστώ οτι και αυτός κινήθηκε δεξιά ταυτόχρονα. Οπωσδήποτε υπάρχει συνυπαιτιότητα, κι εγω πχ δεν εκτίμησα τι πάει να κάνει αυτός. Τη ζημιά μου γύρω στο 200ρι την κόβω (επιοικώς) αλλά αμα δεν ειναι να πληρωθεί κανένας δεν υπάρχει λόγος να μπλέξεις. Νομίζω ναι, οτι δεν αξίζει. Ας πούμε όμως οτι προκύπτει συνυπαιτιότητα. Παίρνουμε κάποια λεφτά και οι δύο ή μονο ο λιγότερο υπαίτιος;
-
Το είχα ψιλοκαταλάβει αυτό, όταν είδα πριν τους πάρω τον πίνακα που δίνεις. Προβλέπω άνοδο στις υπηρεσίες τους και πτώση τιμών!
-
Οι περισσότεροι έχουν τους καθρέφτες πιο κλειστούς από όσο πρέπει, κάτι που βολεύει όντως στο παρκάρισμα αλλά κανονικά θα πρέπει να βλέπεις ελάχιστα το δικό σου αυτοκίνητο ώστε να ελαχιστοποιήσεις την τυφλή γωνία.
-
Τωρα τους έχω ανοίξει τόσο ωστε δεν διακρίνεται το αμάξωμά μου καθόλου. Απ όσο είδα καλύπτει πολύ περισσότερο απο πρίν. Αντε να δουμε...
Απορία για το πόσο φταίω σε ψιλο-τρακάρισμα