-
Καλησπέρα, έχουμε στη γειτονιά δύο μικρότερους δρόμους 90 μοίρες μεταξύ τους που 'βγαίνουν' σε μια κυρτή λεωφόρο. Γνωρίζει κανείς τί ισχύει με την προτεραιότητα? Και οι δύο έχουν Stop. Ισχύει ο κανόνας από δεξιά ή της μη αλλαγής κατεύθυνσης?
Ευχαριστώ. -
Καλησπέρα, έχουμε στη γειτονιά δύο μικρότερους δρόμους 90 μοίρες μεταξύ τους που 'βγαίνουν' σε μια κυρτή λεωφόρο. Γνωρίζει κανείς τί ισχύει με την προτεραιότητα? Και οι δύο έχουν Stop. Ισχύει ο κανόνας από δεξιά ή της μη αλλαγής κατεύθυνσης?
Ευχαριστώ. -
Ευχαριστώ. -
Όπως το φαντάζομαι, τα στοπ αφορούν την έξοδο προς τη λεωφόρο και όσον αφορά την προτεραιότητα μεταξύ αυτών που κινούνται στους μικρότερους δρόμους, επικρατεί ο κανόνας από δεξιά.
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ισχύει ο κανόνας για τον εκ δεξιών ερχόμενο.....
-
Στη Δραπετσωνα ειχε/εχει ενα σταυροδρομι που εσυ ειχες STOP και ο δεξιος σου δρομος αναποδο τριγωνο για παραχωρηση προτεραιοτητας.
-
Αντίστοιχα αν γίνει κάποιο τρακάρισμα σε δύο κάθετους δρόμους χωρίς κανένα STOP σε κανέναν απο τους δύο αυτός που βρίσκει τον άλλο στα δεξιά του θα πληρώσει τις ζημιές?
-
.....εμμμ...... ναι!!
-
Ο χρήστης Zithos έγραψε:
Αντίστοιχα αν γίνει κάποιο τρακάρισμα σε δύο κάθετους δρόμους χωρίς κανένα STOP σε κανέναν απο τους δύο αυτός που βρίσκει τον άλλο στα δεξιά του θα πληρώσει τις ζημιές?..σε μιά πλατεία,σκάνε πέντε δρόμοι όλοι με Stop!!Ποιός έχει προτεραιότητα;
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Αντίστοιχα αν γίνει κάποιο τρακάρισμα σε δύο κάθετους δρόμους χωρίς κανένα STOP σε κανέναν απο τους δύο αυτός που βρίσκει τον άλλο στα δεξιά του θα πληρώσει τις ζημιές?
..σε μιά πλατεία,σκάνε πέντε δρόμοι όλοι με Stop!!Ποιός έχει προτεραιότητα;
Αυτός που θα φτάσει πρώτος
-
Το stop επι των δρομων που 'σκανε' στη πλατεια, προφανως δειχνει οτι εχει προτεραιοητα αυτος που εχει ηδη μπει στη πλατεια απο τους προηγουμενους.
Ο χρήστης Zithos έγραψε:
Αντίστοιχα αν γίνει κάποιο τρακάρισμα σε δύο κάθετους δρόμους χωρίς κανένα STOP σε κανέναν απο τους δύο αυτός που βρίσκει τον άλλο στα δεξιά του θα πληρώσει τις ζημιές?Αμα ειναι να αναρωτιομαστε για τον ενα και μοναδικο ορισμο της προτεραιοτητας - σε σημεια χωρις σημανση - που υπαρχει στον ελληνικο ΚΟΚ (εκτος αν δεν το καταλαβα καλα), τοτε κλαφτα...Προτεραιοτητα εχει αυτος που ειναι απο δεξια.
-
Μιλάμε να μην υπάρχει STOP πουθενά αν υπάρχει πρέπει υποχρεωτικά να σταματήσεις ακόμα και αν έχει ο άλλος αν δεν γίνει το παράπτωμα είναι πολύ βαρύ ειδικά σε περίπτωση δυστυχήματος. Για την προτεραιότητα απο τα δεξιά το έχω ξανακούσει απο παλιά έπεσα θύμα και ο ίδιος πλήρωσα όλες τις ζημιές η ασφάλεια μου το άλλο αυτοκίνητο εγώ το δικό μου αλλά φαίνεται παράλογο να είσαι υποχρεωμένος να σταματάς κάθε τόσο χωρίς να υπάρχει STOP.
-
........................
-
Ο χρήστης Zithos έγραψε:
Με την ίδια λογική αν διασταυρωθεί μια λεωφόρος ταχείας κυκλοφορίας με έναν χωματόδρομο, αυτός που βγαίνει απο τον χωματόδρομο δεν έχει STOP και βγαίνει άνετος χωρίς να κοιτάξει αλλά τον χτυπήσει ο άλλος που έρχεται με μεγάλη ταχύτητα στην λεωφόρο και τον έχει επιπλέον στα δεξιά του τι σημαίνει αυτό οτι θα φταίει εκείνος?εχεις διπλωμα οδήγησης;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Με την ίδια λογική αν διασταυρωθεί μια λεωφόρος ταχείας κυκλοφορίας με έναν χωματόδρομο, αυτός που βγαίνει απο τον χωματόδρομο δεν έχει STOP και βγαίνει άνετος χωρίς να κοιτάξει αλλά τον χτυπήσει ο άλλος που έρχεται με μεγάλη ταχύτητα στην λεωφόρο και τον έχει επιπλέον στα δεξιά του τι σημαίνει αυτό οτι θα φταίει εκείνος?
εχεις διπλωμα οδήγησης;
Βεβαίως και έχω αλλά αυτό τι σχέση έχει με το θέμα;
-
Ο χρήστης Zithos έγραψε:
Με την ίδια λογική αν διασταυρωθεί μια λεωφόρος ταχείας κυκλοφορίας με έναν χωματόδρομο, αυτός που βγαίνει απο τον χωματόδρομο δεν έχει STOP και βγαίνει άνετος χωρίς να κοιτάξει αλλά τον χτυπήσει ο άλλος που έρχεται με μεγάλη ταχύτητα στην λεωφόρο και τον έχει επιπλέον στα δεξιά του τι σημαίνει αυτό οτι θα φταίει εκείνος?
εχεις διπλωμα οδήγησης;
Βεβαίως και έχω αλλά αυτό τι σχέση έχει με το θέμα;
Πλακίτσα κάνεις έτσι;
-
Ποσο πιο εύκολα θα ηταν τα πραγματα αν οι κυκλικοί κόμβοι είχαν με βαση τον ΚΟΚ προτεραιότητα ανάλογη με αυτή που έχουν σε όλο τον κοσμο και επίσης αν ο Έλλην ήξερε να χρησιμοποιει το σήμα για παραχώρηση προτεραιότητας.
Sent from Corsair's brick
-
Πολλά θες
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Πλακίτσα κάνεις έτσι;
Ιδέα σου ή δεν ξέρεις τι σου γίνεται αν διαβάσεις και το παραπάνω μήνυμα θα καταλάβεις οτι δεν κάνω καμιά πλακίτσα απλά θέλω να ξέρω σαν οδηγός που θα πρέπει να σταματάω αν δεν υπάρχει φανάρι ή STOP
-
Λες ότι έχεις δίπλώμα και ρωτας που πρέπει να σταματάς και που όχι; Εγώ ξέρω τι μου γίνεται εσύ μάλλον πρέπει να να ανοίξεις κανένα βιβλίο και να ξεστραβωθείς.
Δύο κάθετοι δρόμοι με STOP.