-
Ο χρήστης NeonKnight έγραψε:
έτσι άμα ανέβει το ρευστό στα 2.5 παίρνουμε τίποτα καλούτσικο ή μπα;Ίσως κάτι τέτοιο; http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4986588/
-
Μπα δε μ'αρέσουν αυτά τα μικρούτσικα! Λέω ν'ανεβάσω τα λεφτά στα 3 χιλ. Απ'ότι βλέπω έχει καλύτερα πράματα εκεί, ειδικά από 1400 ως 1600 που μαλλον τα ριχνουν λογω τελών. Βλέπω και κάτι alfa 156 που μου αρέσουν πολύ, έχετε καμιά γνώμη για αυτά; Έκανα και καναδυο φούρλες με αμάξι κολλητού και το'χω ακόμα, δεν θα'χω θέμα πιστεύω!
-
Η 156 καίει το λιγότερο 10αράκι και στα κέφια της 15άρια. Θέλει ιμάντες αυστηρά κάθε 45.000 χλμ και αν δεν τους αλλάξεις παίρνεις στο χέρι ζεστή βαλβιδόσουπα με μπιγιετάκι 2500 €. Πολύ ωραίο αυτοκίνητο σε όλα του κατά τα άλλα!
-
Είναι δυνατόν ένα 16άρι να καίει τόσο πολύ;;;;;;
-
Το συγκεκριμένο Ναι.
-
Γενικα οι αλφα με τον twin spark εκτος των οσων ειπε ο Αλεξανδρος απο πανω, θελουν και τα ακριβουτσικα μπουζι τους, εχουν ευαισθητο μεταβλητο οπως και ψαλιδια, οποτε ναι μεν εχουν να σου δωσουν πολλα αλλα θα πρεπει να βαλεις το χερι στην τσεπη ισως λιγο συχνοτερα και βαθυτερα απ'οτι με αλλα μοντελα. Στο θεμα σου τωρα, πραγματικα μπορεις να παρεις ο,τι θελεις με αυτα τα κριτιρια και χρηματα. Ειτε πιο καινουριο μικρο ειτε παλαιοτερο μικρομεσαιο, απλα πρεπει να κοιταξεις να βρεις κατι σε οσο γινεται καλυτερη κατασταση. Αν πας για μικρομεσαιο προτεινω focus η xsara στα 1,6 (http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5197594/, http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5171080/)
Σε μικρα, μπορεις να βρεις clio 2 απο τα τελευταια ή 206 (με τους 90ps γιατι εβγαινε και 75αρης) οπως αυτα http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4924150/, http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5262327/ που ειναι καλες εκδοσεις, μενεις στα 1400 αλλα εχουν λιγο γκαζακι παραπανω απο τα κλασσικα 8βαλβιδα που κυκλοφορουσαν τοτε.
Για καταναλωσεις σε μοντελακια σαν τα παραπανω υπολογιζε απο 7-9 λιτρα αναλογως ρυθμου, κινητηρα κλπ
-
Ο χρήστης NeonKnight έγραψε:
Είναι δυνατόν ένα 16άρι να καίει τόσο πολύ;;;;;;Φίλε μου, το γεγονός πως ήθελες να πάρεις αυτοκίνητο για να γλυτώσεις σε κατανάλωση μου έφερε ένα χαμόγελο στο πρόσωπο. Δεν είχα μιλήσει μέχρι σήμερα αλλά αν νομίζεις πως το Βαραντέρο είναι ότι πιο βενζινοβόρο θα μπορούσες να έχεις, κάνεις λάθος.
-
Ευθύμη ευχαριστώ για τις προτάσεις, το focus το'βλεπα κι εγώ, μ'αρέσει σαν αμαξι, το xsara δε το παω και δεν το εμπιστεύομαι και τόσο, έχω ακούσει διάφορα κουλά. Αν πήγαινα για citroen είδα και κάποια C3 στα λεφτά μου που τα προτιμώ που είναι και πιο σύγχρονα. Και τα μικρα που'βαλες ωραια φαινονται, αλλά είμαι λίγο καχύποπτος με τα γαλλικά να σου πω. Είμαι λάθος ή είναι όντως παθιάρικα που λένε;
realzeus δεν θελω να παρω αμάξι μόνο για να γλιτώσω κατανάλωση αλλά για πολλούς και διάφορους άλλους λόγους, απλα δεν θα'θελα να κατεβάζει 10άρια+ αν γίνεται. Αν ολα είναι εκεί τι να κανω θα το πάρω, το χρειάζομαι. ΜΙλαμε για καταναλώσεις περισσότερο εκτός, μέσα στη χαλκίδα δεν θα κανω πολλά πολλά και δεν είναι και τα τρελά μποτιλιαρίσματα φανάρια και σταμάτα ξεκίνα, καβατζώνω κι ένα παπί στην τελική για τέτοια και τέλος η δουλειά.
Ευχαριστώ και παλι παληκάρια, άμα έχετε και τίποτα άλλο να προτείνετε ρίχτε το!
-
Τα γαλλικα -αυτα που προτεινα τουλαχιστον- ειναι ολοκληρωμενα μοντελα με καλο πατημα, αξιοπρεπεις κινητηρες, εξοπλισμο παθητικη ασφαλεια κλπ. Εννοειται οτι την τυπικη συντηρηση πρεπει να την κανεις κι ισως εχουν καποιες κλασικες βλαβες αλλα τα αλλαζεις μια φορα και ξεγνοιαζεις ενω ανταλλακτικα μπορεις να βρεις σχετικα φθηνα (εγω παιρνω απο εδω μπες και τσεκαρε τιμες αν θες. Αν ψαχνεις και πιο ανεμελη συντηρηση μαλλον πας σε ιαπωνικο (γιαρις-κορολλα πχ) αλλα για μενα τουλαχιστον θα παρεις λιγοτερα πραγματα αυτοκινητιστικα για τα λεφτα που θα δωσεις. Οπως και να'χει παντως στο μεταχειρισμενο κοιταμε πρωτα κατασταση και μετα μαρκα-μοντελο, οποτε αν βρεις κατι καλοσυντηρημενο που σου αρεσει χτυπα το!
-
Ξαναματαφχαριστώ Ευθύμη, θα κοιτάξω και προς τα κει τότε. Μια ερώτηση ακόμα.... Εκεί που κοίταγα στο καρ είδα και το παιδικό όνειρο το impreza. Τα περισσοτερα είναι s/w αλλά ντάξει μπορώ να ζήσω μ'αυτό. Από αξιοπιστία, κατανάλωση κλπ ξέρουμε τίποτα;
-
Έλα πες το. Επίτηδες πας και διαλέγεις τα πιο βενζινοβόρα αυτοκίνητα!
-
Είναι μόνιμη η τετρακίνηση και κατεβάζει;
-
Και επίσης ο boxer έχει τάσεις αλκοολισμού.
-
Για τι τιμές μιλάμε δηλαδή; Δεν αξίζει με τίποτα; Ξέρω ότι τα σουμπαρού είναι πολύ σκυλιά και αν είναι λίγο περισσοτερο απο τα αλλα δεν είναι και μεγάλο θέμα, έτσι δεν είναι;
-
Πολλά αυτοκίνητα είναι αξιόπιστα, περισσότερο και από τα Σουμπαρού. Εσύ απλά ξεκίνησες ζητώντας οικονομικό αυτοκίνητο και κοιτάς τα μη οικονομικά.
-
Ε αμα δεν το γουσταρεις το τουτου τι να το κανεις, αγγαρεια σκετη ειναι! Αν ειναι για 1-2 λιτρα στα 100 παραπανω να γουσταρεις και οδηγικα ειναι κριμα να το παρατησεις μονο για αυτο! Αν ειναι ομως τα 1-2 να πηγαινουν απο τα 10 στα 12-13 ε χεσε μεσα πολυχρονη μετα!
-
Γενικά Subaru και Mazda είναι από τα πιο σκυλιά/αξιόπιστα αυτοκίνητα και καλά σε οδική συμπεριφορά.
Αν πάρεις Impreza ΜΗΝ πάρεις το μικρό τουρμπισμένο που είναι τροποποίηση ημιεπίσημη της ελληνικής αντιπροσωπείας με προβλήματα, μειωμένη αξιοπιστία και αυξημένη κατανάλωση. -
Για το 2λιτρο δεν με παιρνει ομως λογω τελους οποτε στα 16αρια μενουμε οπως φαινεται. Εσυ ομως μαλλον λες για το sportwagon που απ οσο βλεπω δεν το πιανω αν και θα το'θελα. Και τα παλιοτερα 16άρια τουρμπισμενα ειναι; Γιατι δεν ειδα κατι τετοιο. Απο 2000 και κατω πιανω με τα λεφτα μου.
-
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4892143/
Παρε αγορι μου το αμαξι αυτο να εισαι μια χαρα .Καταναλωση 6-7 με νορμαλ ρυθμους(εκτος πολης πεφτεις και 5.5 αν πας με φοβο να σε παρει ο υπνος) πολυ καλη αξιοπιστια,αν ο προηγουμενος εκανε στοιχειωδη συντηρηση,απιστευτο fun to drive για την κατηγορια του(ειδικα αν ειναι το facelift με τις ραβδους πισω),αρκετα νευρικο και ροπατο παρα τα 60 αλογακια του λογω βαρους και πολυ καλη μεταπωληση.Τωρα καλη επιτυχια στο να βρεις καποιο καλο 1.100 γιατι τα περισσοτερα ειναι λιγο σαπιαΥ.Γ:Το 206 με τα 90 αλογακια που σου προτειναν τα παιδια πιο πανω θα ελεγα να το αποφυγεις.Γιατι καλυτερα να παρεις το 1.600 με τα 110.Σε ανοιχτους δρομους οπως αυτοι που κινησε καιει λιγοτερο,εισαι υπερανετα κατω απο 10(μην πω 9),πολυ πιο αξιοπιστο,πολυ πιο διασκεδαστικο και καλυτερο επιπεδο εξοπλισμου,συν οτι δεν εχουν παρα μονο διαφορα 25 Ευρω στα τελη.
Υ.Γ 2 : Πας ανετα ταξιδι με το 1100 αν εχει την μαμα αναρτηση.Πηγα ηρθα Θεσσαλονικη με το 1.100 φιλου και μιλαμε για την κατηγορια του απιστευτα ανετο.Βασικη προυποθεση η μαμα αναρτηση.
-
Ευχαριστω για την απαντηση αδερφε! Μου θυμισες και το rx8 που θελω αλλα ελα που ειναι αλλες οι υποχρεωσεις!!! Καλα λογια ακουω για τα πεζω και δεν τα χα! Το 1100 μαλλον παραειναι μικρο ομως, θα δω για τα 16αρια αν και δεν ξερω πως ειναι μεσα απο χωρους κι αρχιζω και κοιταω κατι μαουνες primera passat κλπ και δε μ'αρεσω!
Επιλογή αυτοκινήτου