-
Τώρα είμαστε εντάξει νομίζω.
Το χρωμα είναι στο φως μωβ σκουρο , χωρις φως πανω του αποχρωση του μαύρου, θεωρώ οτι του πηγαίνουν σε αυτο το χρωμα οι ζαντες , όπως και στο lime αλλά εκεινο μου θύμιζε παγωτό οπότε δεν... -
Η καταναλωση πάντα στην φαση του στρωσίματος με βόλτες με foul clima όμως το ΣΚ έχει διαμορφωθεί στα 21,8 χλμ/λτ.
-
Για να είμαι ειλικρινής, έτσι όπως το είχα δει σε άλλα χρώματα η μούρη του δεν μου άρεσε. Αλλά στο συγκεκριμένο νομίζω ότι δείχνει μια χαρά. Καλοτάξιδο να είναι και να το χαρείς.
Επίσης τέτοιες ζάντες είναι όλα τα λεφτά. Βαμμένες μαύρες μέσα και να βρωμίσει δεν το καταλαβαίνεις...
Κατανάλωση μέτρα σε πόλη. Σε ταξίδι και το δικό μου αν πηγαίνω με 100-120 μπορεί να γράφει κάτω από 3 στην ευθεία...
Start stop έχει; -
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Για να είμαι ειλικρινής, έτσι όπως το είχα δει σε άλλα χρώματα η μούρη του δεν μου άρεσε. Αλλά στο συγκεκριμένο νομίζω ότι δείχνει μια χαρά. Καλοτάξιδο να είναι και να το χαρείς.Επίσης τέτοιες ζάντες είναι όλα τα λεφτά. Βαμμένες μαύρες μέσα και να βρωμίσει δεν το καταλαβαίνεις...
Κατανάλωση μέτρα σε πόλη. Σε ταξίδι και το δικό μου αν πηγαίνω με 100-120 μπορεί να γράφει κάτω από 3 στην ευθεία...
Start stop έχει;Γενικα από κοντα ειναι αρκετα πιο ωραιο από τις φώτος , οτι φωτος ειχα δει το αδικουσαν. Ευχαριστώ για τις ευχες σου.
Τι αμάξι έχει που γράφεις κάτω από 3 στην ευθεία? Σταρτ στοπ δεν εχει. Πολη εχω παίξει ελαχιστο μεχρις στιγμής. Κυριως σε ανοικτό δρόμο αλλά όπως εγραψα με φουλ κλιματισμο.
-
Στο yaris diesel που το οδήγησα σήμερα για κανένα 2ωρο. Μηδένισα το trip και μου έκανε εντύπωση πως ήμουν στο 5 μέσα στην πόλη με αρκετό μποτιλιάρισμα. Παλιότερα ήμουν μισο με ένα λίτρο παραπάνω εύκολα. Σε ευθεία χωρίς κλίση με 100 κοντερίσια έγραφε 2,5-3 η στιγμιαία. Αλλά δεν έχει σημασία. Πρέπει στο κάθε αυτοκίνητο να βρεις που αποδίδει και με ποια σχέση. Π.χ. στο συγκεκριμένο δεν έχει νόημα να βάλεις 6η πριν τα 100-105 στο κοντέρ. Με 120 σταθερά για ώρα σε ταξίδι και 6η, θυμάμαι πως ενώ σε μέτρηση είχε 6,5lt μέσα στην πόλη για 200χλμ(μόλις το είχαμε πάρει και πέρασε και αρκετή ώρα στο ρελαντί ψάχνοντας για το ηχοσύστημα κλπ), χωρίς μηδενισμό από το 6,5 πήγε στο 3,8(για 120χλμ αυτοκινητόδρομου). Αλλά τι να το κάνεις, στην πόλη μοιραία θα ανεβεί όσο πέφτεις σε κίνηση...
-
Χθες μου έβγαλε ένδειξη στην οθονη οτι η πιεση απο τα εμπρος ελαστικα (φαντάζομαι δεν θα ήταν και πολυ καλά φουσκωμένα για να αναψει τόσο συντομα) είναι κάτω απο το επιτρεπτο (έχει νομίζω 3 mode comfort, eco και νομιζω ενα με πληρες φορτιο) . Οταν αναβει αυτη η ενδειξη , αλλάζει το χρώμα της οθονης αναβει προειδοποίηση κινδύνου και η οθονη παραμενει σε αυτο το χρωμα αναβοσβήνοντας τις ενδείξεις των ελεστικων μέχρι να βάλεις το απαιτούμενο αερα! Μεχρι τοτε δεν μπορεις να δεις καμια άλλη πληροφορία.
Αυτο είναι αρκετά ενοχλητικό από την μια αλλά και σε αναγκάζει να συμμορφωθείς άμεσα! Παρομια ένδειξη σε αλλό χρώμα αναβει αν δεν εχει κλείσει κάποια πορτα και είσαι εν κινησει. Ολη η οθόνη γίνεται κόκκινη και ομοιως μεχρι να ασφαλίσει η πορτα δεν δείχνει καμια άλλη ένδειξη.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Η καταναλωση πάντα στην φαση του στρωσίματος με βόλτες με foul clima όμως το ΣΚ έχει διαμορφωθεί στα 21,8 χλμ/λτ.Η καταναλωση αφου πηγε στα 22,3χλμ/λτ πηγε στα 21,5 μετα απο 2 μερες διασχίζοντας την πολη μεσα απο μποτιλιάρισμα. Τσίμπησε Δλδ αλλα πολυ ελεγχόμενα ! Και ολα αυτα χωρις ύπαρξη σταρτ στοπ. Ειμαι Δλδ αισθητα κατω απο τα 5 λτ/100 φυσικα χωρις ζόρισμα και ανέβασματα στροφών αλλα σε πλήρως μικτό κύκλο. Την 6η το ταμπλο την ζητάει μετα τα 105-110 χλμ
-
Με χλμ/λίτρο μετράει το trip computer του αυτοκινήτου;
Καλό θα ήταν αν κινηθείς αποκλειστικά σε πόλη να μηδενίσεις ώστε να μην επηρεάζουν οι προηγούμενες μετρήσεις, να δούμε τι κάνει το αμάξι.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Με χλμ/λίτρο μετράει το trip computer του αυτοκινήτου;Καλό θα ήταν αν κινηθείς αποκλειστικά σε πόλη να μηδενίσεις ώστε να μην επηρεάζουν οι προηγούμενες μετρήσεις, να δούμε τι κάνει το αμάξι.
Λογικά αλλάζει και σε λίτρα/χλμ
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Με χλμ/λίτρο μετράει το trip computer του αυτοκινήτου;
Καλό θα ήταν αν κινηθείς αποκλειστικά σε πόλη να μηδενίσεις ώστε να μην επηρεάζουν οι προηγούμενες μετρήσεις, να δούμε τι κάνει το αμάξι.
Λογικά αλλάζει και σε λίτρα/χλμ
Ετσι ειναι απλα το ποσα χλμ κανεις με ενα λίτρο ειναι ειναι πιο άμεσα αντιληπτό απο άποψη κόστους.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Θα γίνει και αυτο !
-
15 χλμ σημερα στην πολη με clima φουλ κινηση με 3-4 χλμ ανηφορικου δρόμου με μηδενισμένο φυσικα μετρητή και το αποτέλεσμα 19.4 χλμ/λτ ή 5,1 λτ/100. Νοt bad! Πολυ κοντά τα πραγματικα νούμερα με αυτα που δηλώνει η σουζουκι και σε πραγματικές συνθήκες.
-
Οι καταναλωσεις μου για την ωρα βαση αντλιας και οδομετρου
ευρω λιτρα ευρω/λτ ευρω οδομετρο χλμ χλμ/λτ λτ/100
20-Μαϊ 20 14,41 1,388 20,00 4 283 19,64 5,09
25-Μαϊ 20 14,41 1,388 20,00 227 334 23,18 4,31
29-Μαϊ 40,62 1,318 53,54 458Ετοιμαζομαι για την πρωτη εξορμηση οπου θα μαζεψω τουλαχιστον 800 χλμ μονομιάς!
-
Μετα απο ΣΚ στο δρόμο με +800 χλμ στην εθνικη και σε επαρχιακή οδος εντυπώσεις.
Οδήγηση με cc με 120-125 εθνικη και 80-110 επαρχιακή. Καταναλωση τελικα έδειξε 4.1. Μετα το φουλαρισμα, και μετα απο κανά 2 ωρες στην εθνικη η αυτονομία έφτασε μέχρι 1060 χλμ (υπολογίστηκε βάση του range που εδειχνε και των χλμ που είχαν ήδη γίνει) ! (Ντεπόζιτο 47 λτ)
Πολυ ξεκούραστο ταξίδι. 4.5 ωρες την φορά ταξίδι με στάσεις μονο για προσωπικές ανάγκες και ουτε ζαλουρα ουτε βουητα στα αυτιά ουτε πιασιματα στην μέση!Το αμάξι εχει εξαιρετική ποιοτητα κύλισης και ευθυβολία και θυμίζω οτι προέρχομαι απο 7 χρονια οδήγησης με αμάξι υψηλής ποιότητας κυλισης . Ε λοιπόν το σουζουκακι με τα μισά λεφτα κοιτάει στα ματια το πολυ mazda cx7 στο τομέα του θορύβου της καμπίνας , ανάρτησης ξεκουραστου ταξιδιού!
Και παμε στα ακόμα καλυτερα! Εκανα 2 φορές την καταπληκτική 'ειδική' του Μπράλου! Λοιπόν το scross στρίβει καταπληκτικά το τιμόνι ειναι οσο σφιχτό χρειαζόταν το αμάξι καταπινε τα ανηφορικα πέταλα του Μπράλου με καταπληκτική ευκολία με 5η και έπιασα τον εαυτό μου να οδηγεί σαφώς γρηγορότερα την διαδρομή απο οτι την εκανα με το μαζντα! Καμια ανασφάλεια στις στροφές!
Τελος οπότε χρειάστηκε προσπέραση σε Μπράλο ή πέταλο Μαλιακού έγινε με εξαιρετική ευκολία σιγουριά και σβελταδα, υπήρχε αρκετή νταλίκα και στα 2 σημεία, σχεδόν πάντα με 5η δεν ένιωσα σχεδόν ποτε αναγκη να κατεβάσω 4η.
-
Τελικά εσύ δεν αγόρασες αμάξι, υπερόπλο αγόρασες !
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Τελικά εσύ δεν αγόρασες αμάξι, υπερόπλο αγόρασες !Koιτα αν το λες ειρωνικα που μαλλον ετσι το λες , γραψε οτι θες αλλωστε το φορουμ ενδείκνυται για ψυχοθεραπειες , και μαλιστα δωρεαν! ο καθεις λεει την λαλακια χωρίς κοστος!!! αν θες να πεις κατι σοβαρα ή να σχολιασεις εδω ειμαστε!!!
ΥΓ φιλε UnHackAble εκεινο που πραγματικα μου λειπει είναι μια εργοστασιακη μεμβράνη- αλλά πολυ μαυρη μιλαμε- απο άκρη σε άκρη να γουσταρω!!! ξερεις εσυ , σωστά?
-
Μήπως ο ενθουσιασμός είναι τόσος πολύς για το νέο τουτού που παραμερίζει λιγάκι την αντικειμενικότητα;
Είναι δυνατόν ένα αυτοκίνητο με παραπάνω από τους διπλάσιους ίππους (που συνεπάγεται ότι είναι μελετημένο και στημένο έτσι ώστε να διαχειριστεί τέτοια δύναμη) οδηγόντας το να πήγαινες πιο αργά στις στροφές ή να σου δίνει κάποια μεγαλύτερη αίσθηση ανασφάλειας; Μιλάμε για, κατά κάποιο τρόπο, μετρημένο χρόνο/ταχύτητα ή απλά για την αίσθηση που σου δίνει ως προς την ταχύτητα; -
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Μήπως ο ενθουσιασμός είναι τόσος πολύς για το νέο τουτού που παραμερίζει λιγάκι την αντικειμενικότητα;
Είναι δυνατόν ένα αυτοκίνητο με παραπάνω από τους διπλάσιους ίππους (που συνεπάγεται ότι είναι μελετημένο και στημένο έτσι ώστε να διαχειριστεί τέτοια δύναμη) οδηγόντας το να πήγαινες πιο αργά στις στροφές ή να σου δίνει κάποια μεγαλύτερη αίσθηση ανασφάλειας; Μιλάμε για, κατά κάποιο τρόπο, μετρημένο χρόνο/ταχύτητα ή απλά για την αίσθηση που σου δίνει ως προς την ταχύτητα;Φυσικα μιλαμε για αισθηση ασφάλειας. Αλλιμονο αν μιλαγα για μετρημενο χρονο!!! ο Ιαβέρης είμαι?! Το suv που είχα ήταν γύρω στα 350 κιλα βαρυτερο και με ψηλοτερο κεντρου βάρους. Εκεί εντοπίζω την διαφορά. Γενικά δεν είμαι ενθουσιώδεις τυπος. Ειδες ότι έγραψα για αρνητικα από την πρωτη μερα, όταν υπαρχει κοσμος εδω μεσα και παντου που κρυβει σοβαρα προβληματα κατω απο το χαλακι για χρονια παραπληροφοροντας εσκεμμενα.
Το αμαξακι για μενα μετραει παρα πολυ, και σε στησιμο- ποιοτητα κυλισης- ξεκουραστο ταξιδι, οπως το ανακαλυπτω και σε καταναλωση και σε ασφάλεια (επιταχυνσεις , φρενα). Ενταξει και εγω προτιμουσα την μουρη και την γραμμη του qq αλλα τα λεφτα ηταν πολλα ( ταλιρακι για τις προσφορες που ειχα) για τον ιδιο κινητηρα και τον ιδιο εξοπλισμο!!!
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Τελικά εσύ δεν αγόρασες αμάξι, υπερόπλο αγόρασες !
Koιτα αν το λες ειρωνικα που μαλλον ετσι το λες , γραψε οτι θες αλλωστε το φορουμ ενδείκνυται για ψυχοθεραπειες , και μαλιστα δωρεαν! ο καθεις λεει την λαλακια χωρίς κοστος!!! αν θες να πεις κατι σοβαρα ή να σχολιασεις εδω ειμαστε!!!
ΥΓ φιλε UnHackAble εκεινο που πραγματικα μου λειπει είναι μια εργοστασιακη μεμβράνη- αλλά πολυ μαυρη μιλαμε- απο άκρη σε άκρη να γουσταρω!!! ξερεις εσυ , σωστά?
Εσύ αν διαβαζες κάποιον να γράφει 'Λοιπόν το scross στρίβει καταπληκτικά το τιμόνι ειναι οσο σφιχτό χρειαζόταν το αμάξι καταπινε τα ανηφορικα πέταλα του Μπράλου με καταπληκτική ευκολία με 5η ' υπήρχε ποτέ περίπτωση να βάλεις στο μυαλό σου ένα αμάξι σαν το scross ?
-
Ωραία. Και εγώ σου λέω πως δεν μπορείς να πεις ότι στρίβεις γρηγορότερα απλά επειδή το αισθάνεσαι έτσι.
Προ 10ετιας είχα ένα μικρομεσαίο hatchback με 100 άλογα. Για να μου δώσει την αίσθηση ότι πάω γρήγορα και τρέχω αρκετά έπρεπε να ξεπεράσω τα 120-130. Την ίδια εποχή ένας φίλος μου πήρε ένα αντίστοιχης κατηγορίας αμάξι, σαφώς πιο σπορ προσανατολισμένο, 1800αρι με 160 άλογα και όπως είναι λογικό αρκετά σκληρότερη ανάρτηση από αυτό που είχα. Σε εκείνο λοιπόν, από τα 80 είχα παρόμοια αίσθηση ταχύτητας όπως το δικό μου στα 130. Ένα παράδειγμα για να δεις ότι η αίσθηση μπορεί να ξεγελάει.Στάλθηκε από το Nexus 5 μου
SUZUKI SX4 SCROSS